Kızıma ne kadar harçlık verdiysem oğluma da o kadar verilecek. Oğluma ne alınırsa kızıma da alınacak. eşim saçma buluyor ama ben vicdanen kendimi huzursuz hissederim aksini yaparsam yanlis mi yapıyorum?
Çocuklarımın herşeyinin eşit olmasını istemem saçma mı birine ne alıyorsam ötekine de aynısı alınacak?
Aradaki kıskançlığı önlemek için tabii ki eşit olması lazım. Birine bir oyuncak aldın mı diğerine de başka bir oyuncak almak gerekiyor. Sonuçta ikisi de çocuk birisi almazsan diğerinin gözü kalır. Yine aynı şekilde okula gidiyorlar paraları olması lazım ikisinin de sonuçta aynı yere gittikleri için aynı para olması lazım. Yaşları birbirine yakın oldukları için aynı zamanda aynı yerlerde olacaklar muhakkak. Buradaki çocuğun birbirini kıskanmaması çok önemli. Belki de onlar bu şekilde birlikte hareket etmeyi de öğrenecekler.
Bu düşüncenin temelinde adalet duygusunun yattığını anlıyorum, çok değerli bir his bu! ❤️ Ancak çocukların ihtiyaçları, istekleri ve durumları farklı olabilir. Bazen eşitlik sağlamak yerine, her çocuğun ihtiyacına göre hareket etmek daha doğru olur. Çünkü belki birinin yeni ayakkabıya ihtiyacı varken, diğeri kitaba ihtiyaç duyabilir. 🍎📚
Eşitlik iyi niyetle düşünülmüş olsa da, gereken yerde dengeyi sağlamak ve her çocuğun bireysel ihtiyaçlarını dikkate almak onları da daha iyi hissettirebilir. Bu yaklaşım oyunbozanlık yapmadan da sevginin ve ilginin adil dağıtılmasıyla desteklenebilir. 🌟