Ailem yaşım geldiği halde hala evlenmediğim için itip kakıyor çocuk gibi görmezden geliyorlar evde ha varlığım ha yokluğum hiç saygı duymuyorlar sürekli ayak işlerini yapıyorum bu sene 27 olucam sürekli herşeyi evliliğe getiriyorlar babam bana yatak odası takımı aldı annem kızıyor evlenecek zaten buna ne odası alıyorsun diye yâda bir şey dediğimde sen karışma sen evleneceksin diyorlar ama ben evlenmek istemiyorum kimseyle hiç bir şekilde düşünmüyorum ailemden bir şey istemeye çekiniyorum misafir gibi yaşıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle, bu duyguyu hissetmen çok normal ve yalnız değilsin. Çevrende belki evlenen ya da ilişkisi olan insanlar olabilir, ancak her bireyin yaşam yolu ve zamanlaması farklıdır. Evlilik ya da ilişki, bir hayatın tamamlayıcısı olmak zorunda değil. Senin kendi yolculuğun, hedeflerin ve hayallerin var, ve bunların hiçbiri başkalarının ne yaptığına bağlı olmamalı.
Evlenmek ya da ilişki kurmak, toplumsal bir baskı gibi algılansa da, gerçekten değerli olan şey, senin kendi mutluluğunu bulman ve kendini iyi hissetmendir. Kimi insanlar erken evlenir, kimileri ise uzun süre bekler, hatta bazen beklemek bir keşif yolculuğu da olabilir. Kendi hayatını kucakla ve büyüt. Belki şu an yalnız olmanın sana sağladığı bir rahatlık vardır, bu da bir dönemdir ve sana bir şeyler öğretir.
Sana "sığıntı" gibi hissettiren düşünceler aslında çoğunlukla dışarıdan gelen baskılardır. Sen, kendi yolunu izleyen ve doğru zaman geldiğinde doğru kişiyle, doğru şekilde birleştirecek bir bireysin. Hayatında birçok farklı ve değerli ilişki var: Ailen, arkadaşların, iş arkadaşların… Bunlar da senin hayatındaki önemli bağlar. Kendini özel hissetmek için bir ilişkiye ihtiyaç yok. Kendi gücünü, değerini, sevginin farklı hallerini keşfederek ilerlersen, hem kendini hem de hayatını daha dolu bir şekilde hissedersin.
Evliliği, ilişkileri ya da diğer toplumsal normları beklemek ya da onların peşinden gitmek zorunda değilsin. Zamanla her şeyin kendi yolunu bulacağını göreceksin. Kendini böyle hissetmen tamamen geçici bir dönem. Yavaşça bu düşünceler geçer ve sen kendi hayatını dolu dolu yaşayarak, istediğin zaman doğru kişiyle tanışırsın. Unutma, her şeyin doğru zamanı vardır ve bu senin zamanın olabilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBu durumu gerçekten zorlayıcı bir şekilde yaşıyor gibi hissediyorsun ve hissettiğin duygular oldukça anlaşılabilir. 26 yaşında evlenmediğin için evde sığıntı gibi hissetmek, toplumun ve ailelerin evlenmeye dair güçlü beklentilerinden kaynaklanan bir baskı olabilir. Aileler, bazen çocuklarının yaşlarına göre evlilik gibi toplumsal normlara takılabiliyorlar, ancak senin bu konuda başka bir düşüncen ve kişisel tercihin olması da son derece doğal.
Evde sürekli evlilikle ilgili yorumlar almak, ve bunu istemediğini açıkça ifade ettiğin halde bu konuda baskılar görmek çok yorucu bir durum olabilir. Ayrıca, kendi kararlarınla yaşamak isteği ve kendi alanını yaratma hakkın da son derece değerli. Ailene evlenme konusundaki düşüncelerini açıkça ifade etmiş olman bir adım, ancak bazen insanların sizin duygularınızı anlaması zaman alabiliyor.
Misafir gibi yaşadığını hissetmen, evde saygı görmemek ve sürekli sorumlulukların sana yüklenmesi de bu duyguyu pekiştirebilir. Ailenin seni değerli görmemesi ya da senin ihtiyaçlarına saygı göstermemesi, tıpkı sığındığın bir yerden çıkarılmaya çalışılman gibi hissettirebilir. Bu tür bir ortamda kendini daha anlaşılmamış ve yalnız hissedebilirsin.
Bu tür duygular yaşamak yalnız değilsin; pek çok kişi benzer baskılarla karşılaşabiliyor, özellikle toplumda evlenme yaşına gelmiş bireyler üzerinde güçlü bir baskı olduğunu söyleyebilirim. Bu durumda, ailenle yeniden dürüst bir konuşma yapmayı düşünebilirsin. Duygularını ve düşüncelerini net bir şekilde ifade etmek, belki de onlara senin perspektifinden bakabilmeleri için yardımcı olabilir.
Unutma, senin hayatın ve senin kararların önemli. Kendi değerlerinle uyumlu bir şekilde ilerlemek, bazen başkalarının beklentileriyle çelişse de kişisel mutluluğunu en çok artıran yoldur. Kendini sığıntı gibi hissetmen gerçekten zorlayıcı bir durum olsa da, kendi sınırlarını belirlemek ve kendi seçimlerine saygı gösterilmesini sağlamak hakkın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYani bende aile içinde illahaki sıkıntı yaşıyorum ama farklı. Bana adam olamadın, evlenemiyorsun, kimse seni istemiyor, başımıza kaldın, biz olmasak kendi ayakların üstüne duramazsın. Biz ölünce napcan yaşayanayacan. Kafasındalar. Diyorlar da zaten benim ki daha kötü bence. Sana evlen diye baskı yapmaları. Evlenmen için, seçici olmaman için. Evlenmeden yaşanmaz kafasındalar çünkü. Sen evlenmek istemiyorsun. Belki güzel olacak öyle düşünme. Her evlilik kötü olacak diye bi kaidesi yok. Sen iyi ol sana iyiler denk gelir. Sen boşanmazsan boşıycak hali yok adamın. Trilyonlar harcamış evlenmiş. Neden trilyonları çöpe atsın boşayarak. Boşanmanın yüzde yüzü kadından kaynaklı zaten , Allah canınızı alsın😅
00 Yorumla
1 yılGenelde aileler ve arkadaş çevreleri herkese evlendirmeye çalışır. Bu net..
Ben kimseyle evlenmeyeceğim deyip ailenle tartışmaya negatif durumlara girmeye gerek yok uygun bir yolla Hayırlısı olsun kısmet bu işler deyip geçeceksin. Ailen de olsa biraz politik olmayı dene. Ben evlenmeyeceğim diye düşünme bu işler gerçekten kısmettir çevrenin olmasına ve çevrelere girmene, tanışmalara bakar. Evden gitmek için evlenme bu hatayı Sakın yapma. Anladığım kadarıyla çalışmıyorsun. Çalışmıyorsan bir iş bul, günün çoğunluğunu ev dışında geçirmiş olur, bu tip baskılardan biraz da olsa uzak kalırsın zaten.)
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, o kadar iyi anlıyorum ki şu an hissettiklerini. Ailelerin bu tür baskıcı tutumları maalesef çok yıpratıcı olabiliyor 😔. Yaşın, hayatındaki seçimler, istediğin ya da istemediğin gelecek tamamen sana ait ve kimsenin bunu şekillendirme durumu olmamalı. Evlenmemek bir eksiklik ya da yanlış bir karar değil!
Belki ailenle sakin bir şekilde oturup konuşmayı deneyebilirsin. Onlara evlilikle ilgili düşüncelerini açıkça anlatabilir ve biraz daha bireysel alanına saygı duymalarını isteyebilirsin ❤️. Kendine inan ve unutma; bu, sadece senin hayatın! Onlara içten bir şekilde ilerde nasıl bir hayat istediğini anlatırsan, belki seni anlamaya çalışabilirler. Hem unutma, bir şey istemekten çekinmen de çok doğal değil, sen o evin bir bireyisin. Kendine kıymet ver ve daima hayatını kendi istediğin gibi şekillendirmeye odaklan 🦋.20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
82Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılyaşamadım hayır
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Ailen sana ne gibi bir yatırım yaptı peki?
Mesela ayaklarının üzerinde durabileceğin bir şekilde yetiştirdiler mi seni?
İyi bir meslek sahibi olabilecek şekilde okuttular mı?
Ya da ailen ve ailenin yaşıtları sana güzel bir ülke bıraktılar mı?
Bunları yaptılarsa zaten bir iş bul, kendi evine çık ve hayatını kur, ailenle yaşama.Eğer yapmadılarsa da sana kötü davranmaya hiç hakları yok, bu durumda da sen kendini geliştirip bir şekilde kendi hayatını kur.
Kimse evlenmek zorunda falan değil.
100 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılevlensen dert evlenmesen dert. hayat eskiden kolaymış şimdi öyle değil. eskisi gibi olsa mezun olur olmaz iş bulur kendi ayakların üzerinden durur bir ev tutar kimsenin çenesini çekmeden yaşardın fakat şu an öyle bir dönemdeyiz ki akılsızlar akıllılara nasihat verir oldu. herkes evlenmek zorunda değil. bu ekonomide evlilik yapabileceğin en kötü şey. artık tek maaş asla yetmiyor ve kadın mecburen istese de istemese de işe girmek zorunda kalıyor. hem iş hem ev arasında bir de eşin eğer anlayışsız bir tipe vay haline kadının. ailelerin kendi keyiflerine göre doğurup sonra da başlarında atmaya çalışmaları ama yaşlanınca da çocuklarından medet ummaları o kadar iğrenç ki anlatamam. o huzurevleri boşuna dolmuyor. böyle aileler hiçbir şeyi hak etmiyorlar. ilk imkanında git ve asla arkana bakma.
70 Yorumla
1 yılEvlilik için ideal yaş başlangıcı 26dan sonradır çünkü her şey daha güzel oturur aslında sen tam da evlenme düşünecek yaşta ama evlenmek için geç kalınmış bir yaşta değilsin. 26 yaşındayım ve tam tersi henüz erken olduğunu 30unda artık tam olarak her şeyi oturmuş genç bir kadınken evlenmeyi düşünüyorum. Olmazsa da çok mühim değil hayata geliş amacımız bu mu da? Ayrıca aileler özellikle kız çocuğuna bakmak zorunda bu örfi hukukta da şer’İ hukukta da böyledir. Sorun sende değil ailende. Evlenmek zorunda değilsin ama umarım o evden bir an önce kurtulursun
610 Yorumla- 1 yıl
@ruhumprensesss merhaba, slav kızlarına benziyorsun, nerelisin prenses hanım 😊😊
- 1 yıl
@Youngboss1 Trabzon
- 1 yıl
@ruhumprensesss yabancı sanmıştım seni
- 1 yıl
@Youngboss1 Türk’üm Rusya’ya yakınız ondandır 😂😂😂
- 1 yıl
@ruhumprensesss evet her ihtimali düşünmek gerek 😅😅
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
Arkadaşlar yazıp durmayın lütfen sürekli bildirim geliyor yeter @KızlarSoruyor yardım eder misin
- 1 yıl
@Youngboss1 ya bi yürü git senin dışında 3 konuşma var sadece hem benim yorumuma yazıyorsun evet KS yardım et benim yorumuma sıçradı bu şahıs ve beni rahatsız etti @KızlarSoruyor
Gizli Üye(45 üstü)1 yılŞimdi sana sorsalar nasıl erkek istiyorsun?
En yakışıklısı, en zengini, arabası olan, evi olan, okumuş kültürlü, hediyeler ala, el üstünde tutan. Başka kızlara bakmayan, seni giydirip kuşatıp gezdiren, tatile götüren. Entellektülel dolgun maaşlı biri.
Bizim Türk kızlarının aklı hep böyle. Evde sığıntı gibi yaşayıp beyaz arabalı prensleri gelsin onları kurtarsın isterler.
Sen insan olarak önce kendi çabanı göstereceksin. Anne ve babasının yaşadığı evde saygı duymadığı hiç kimseye başkası saygı duymaz.
Kendini geliştir iş bul çalış evde oturup koca bekleme sana abi tavsiyesi.
00 Yorumla
1 yılbende 28im 29 olucam birkaç ay sonra aile evindeyim , artık zaman böyle kadınlarda evlilik 28-30lu yaşlara yoğunlaştı erkeklerde 33-35 arası görüyorum. Bunu sosyal medya ve erkeklerin çok fazla seçeneğinin olmasına yoruyorum. Sadakat ve evlilik değersizleşti.. Ailene gelince evlenip boşanıp ailenin evinede dönebilirdin belki çocukla beraber bunu da bilemeyiz. Kendini sıkarsan önüne odaklanamazsın
22 Yorumla- 1 yıl
Üniversite mi bitti ordan mı döneceksin?
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Belli bir yaştan sonra aile ile yaşanmıyor. Bende 26 yaşında bekar biri olarak söylüyorum belli bir yaştan sonra insan istemiyor artık. Ailene bir şekilde bahaneler üretmelisin. İşin kötü yanı sürekli tanışmak isteyen boş beleş insanlar olacak. Hiçbirini istemeyeceksin tabi birini tanımadan sohbetin muhabbetin olmadan ısınamazsın. boş ver fazla kafana takma.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Himm yine evde aile baskısı gören bir kız
Ailen evlenip gitmeni istiyor
Sen evlenmek istemiyon
2 gün sonra görücu felan gelecek sen yok çekince ailen daha fazla baskı yapacak
Senin yapman gereken o evden çıkmak
Yaa ailenin istediği gibi evlenip çıkarsın
ya da bı zahmet önce ise girersin sonra ayrı eve çıkarsın
Seni. Tek kurtuluşun o evden çıkmak10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 578 cevap paylaştı.
1 yılYa niye bu kadar kendini üzüyorsun ki genceciksin inşallah senin için en güzel biri karşına çıkar ben de 27 yaşındayım bu sene Ekim'de 28 olacağım.
Ailelerimiz hep bize böyle baskı yaparlar ama yaşım geçiyor bir an önce evlenip çocuk yapmalıyım deyip de hayatını karartan insanlarla ortalık doldu bunu düşünmezler00 Yorumla Öncelikle bunun kadın-erkek ayrımı yok,
aile evinde kalmış olsaydık bir erkek içinde üni-meslek sonra işini garantilediğinde evden sığıntı gibi dışlanırsın aşağı yukarı benzer baskıları yaşarız
Doğanın kanunu gibi gerçektir aile tarafından toplum tarafından itiliriz. Evlenmiş arkadaşlarının ve evli çevrenin ortamından uzaklaşırsın uzaklaştırılırsın bu böyledir.00 Yorumla
1 yılCalismadigin için yapıyorlar , buldunuzda ben mi evlenmedim de sonra biri cikincada bu sefer tersini yapıyorlar çünkü her konuda kendi istedikleri olsun istiyorlar , takmamaya çalış evlensen bosansan nolca belli değil , ama biran evvel ise gir göze batmamis olursun kafan dagilir
00 Yorumla
1 yılAile evladına o ölene dek sahip çıkmak zorunda kimse kimseye evlilik baskısı yapamaz. Evlenmek bir mecburiyet veya başarı değildir. Yanlış kişiyle evlenip çocuklar doğurup sonra ondan boşanıp baba evine dönmektense, hiç evlenmeden ailesiyle yaşamak enn güzeli her zaman.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAnnenin seni bu kadar çok sevmesi için ne yapıyorsun?
Kadın kadının kurdudur diye boşa dememişler. Elinden gelen bir iş varsa çalş çünkü yarın bir gün Allah korusun baban ölürse annen sana ekmek vermez ve açlık çekersin. Bir insan için anne, baba, kardeşler geçici kalıcı olan eşidir. Evlilik düşünmeyenler için is çok ama çok önemli eğer evlenmeyeceksen ve çalışmayıda düşünmüyorsan o zaman çok daha kötü muameleler seni bekliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEğer işlerine yarasan emin ol evlenmeni istemezlerdi. Çalışıp para getiriyor olsan, veya çiftçi olsalardı hayvan tarla işlerini yapsaydın gözlerine batmazdın. Çevremdeki izlenimlerim bu yönde. Yaş aldıkça yaşlanacaksın, evlenme ihtimalin düşecek onlara göre. E boş da yaşıyosun, evlen git kafasındalar haliyle.
22 Yorumla- 1 yıl
sen mutsuz evlılerden heral
- 1 yıl
😞😞👏🏻👏🏻
Gizli Üye(25-29)1 yılBenimkiler de çalışmaya başlamadığım için eve maddi katkıda bulunmuyorum veya taşınmıyorum diye aynı tavırdalar, yaş 26. Modern veya eski kafalı olsunlar, bir noktada tüm ebeveynler çocuklarını evden şutlamak istiyor haliyle. Bizi yaparken düşüneceklerdi evden gitmeyebileceğimizi. Suç onlarda.
00 Yorumla
1 yılAile bağı kopuyor bir zaman sonra kendini ailene yük hissediyorsun aslında saçmalık aile yanında bunu hissediyorsan kimin yanında aile bağı kuracaksın bazen kalıpları aşmak gerekir aile nedir neye denilir düşünülmeli
10 Yorumla
1 yılAilen seni biriyle eninde sonunda eğlendirecek. Ve her evlilikte olduğu gibi sorunlarınız olacak. O zaman pişman olacaklar sana zamanında vermedikleri değeri sonra vermeye çalışacaklar ama artık geç
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı. yaşlıların tek düşündüğü şey çocuklarını evlendirip millete hava atmak. sen istediğin zaman evlenirsin seni zorlamaları çok yanlış bu milleti hiç anlamıyorum valla ya
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılKızlara kızılıyor ama aile yapısı bu. Belli yaşa geldiysen ve evlenmediysen çoğu aile fazlalık gibi hissettiriyor. Kızlar da ilk fırsatta kim olduğuna bakmaksızın evleniyor. Çalışmıyorsan mutlaka çalışmalısın, o yükğ baya alıyor üstünden
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılÇok yaşadım bu durumu. En güzel yıllarım en kötü psikolojiyle geçti ama bitti o durumlar artık kendi evimdeyim. Üni okuduysan kpss kas özelde iş bul ve düzgün bir kısmetin çıkarsa tanış görüş illa işim olsun deme öncelik.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 524 cevap paylaştı.
1 yılDurum zor anlasiliyor ama sen yine de sırf onlar böyle davranıyor diye aceleye getirme kendini üzme bak ben üzülüyor muyum yoo umrumda değil hayat benim sırf laf soyluyolar diye niye aceleyle yanlış karar alayim
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 641 cevap paylaştı.
1 yılCahiliye dönemi resmen eve bak, evlenmezsen evlat olarak bile kıymetin yok
30 yaşındayım ve bizimkiler asla böyle değil şükürler olsun Allahima...
10 Yorumla
1 yılDaha fazla o ailede kalarak kendine hakaret ettirme bence. Kendine saygısı olan bir insanın yapacağını yap. İş bul ve bir an önce ayrıl o aileden.
10 YorumlaEğer bu sadece senin hislerinle alakalı bişeyse yersiz, yok kafana kalkan flan varsa derhal kendine yeni bi düzen kurman lazım die düşünüyorm. ;) Ve evet, bi dönem bende öyleydim. ;))
10 YorumlaPara kazanmaya başladığın zaman en hayırlı evlat sen olacaksın. Şu an hayırsız evlatsın. Kimse seni umursamaz
20 YorumlaKötü bir durum ozaman onlara adam akılı karşına alıp konuş rest çek çünkü bazen ailende büyünde olsa haddini aşıyorlar herkes durması gerektiği yeri bilmeli
00 Yorumla
1 yılPara kazanman gerek işe git yeni insanlarla tanış evde olabildiğince meşgul ol evlilik istememek senin tercihin tabi ortalıkta evlenilecek doğru insanı bulmak da zzor ama şunu unutma orası onların evi ve onların kuralları geçerli kendi evin veya ekonomik özgürlüğün olursa işler değişir tabi :)
00 Yorumla
1 yılHer ailede az çok bu baskılar olabiliyor. Sen sadece kendini geliştirmek için gayret et ve ailene sizi anlıyorum ama herşeyin bir zamanı vardır deyip kendini açıklamaya çalış.
00 Yorumla
1 yılSeni o kadar iyi anlıyorum ki… İnsan kendi evinde bu kadar yabancı hissettiğinde, hayatın hiçbir alanında tam olarak rahat olamıyor. Ailenin evliliği bir çıkış kapısı gibi görmesi senin isteklerini, duygularını yok saymalarına neden oluyor. Oysa evlilik bir zorunluluk değil, hele ki insan istemiyorsa hiç değil. Senin varlığın, düşüncelerin, hayat tercihlerin saygıyı hak ediyor. Misafir gibi yaşamak değil, kendi evinde kendin gibi hissedebilmek en doğal hakkın.
4o
00 Yorumla
1 yılOnlar senin mutluğun için böyle davranıyorlardır, hatırlatıyor kar dikkatini çekiyorlar, ya evde kalırsan diye, yaş ilerledikçe zorlaştığını biliyorlar belki sen bilmezsin diye
00 YorumlaYanlış hareket bence özgür olmak en doğal hakkın ama şunu da tavsiye etmek isterim herşeyin bir vakti var her şey vaktince güzel annem hep der gençlik bir yere kadar güzel bekarlık bir yere kadar güzel çokta sınırı aşmamak lazım her şey tadında güzel sevdiğin biri varsa çokta geç kalma bence ha ömür boyu hiç evlenmicem dersen o başka bir konu
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Valla ben de bir nevisini yaşadım ama ben kendi ailemden bu tarz görmedim.
Hadi kendi evine git dedigini biliyorum ama böyle 2nci sınıf kadar da değil. Sanirim annen ipin ucunu fazla kaçırmış.00 Yorumla
1 yılBenle bire bir aynı durumdasın. Ben senden farklı olarak evlenmek istiyorum ama evlenecek birini bulamıyorum. En son sırf evden kurtulmak için biriyle evlenecem o olacak...
00 Yorumla
1 yılO zaman kendine bak online iş ara ve kazandığın parayı ikiye ya da dahasına yatırımla katlamaya çalış finansal birikim yap ve kendi evine çık
10 Yorumla
1 yılAyni yasta sayiliriz herkesin derdi sorunları farklı tabi ama anneler genelde kızlarını sevmez senin annen de o tarz sanirim. Allah yardımcın olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAilen kaçıncı yüzyılda kalmış canımın içi? 26 yaşında evlendirmeye çalışmak nedir? Sana tavsiyem memur olabilirsen onun için çabala. Muhtemelen eve maaş getirince kesilir sesleri. Allah yardımcın olsun, böyle bir aileye doğmak da büyük imtihan
32 Yorumla- 1 yıl
Fakir ailelerin çoğu böyle
Cevap sahibi1 yıl@DanoneGünlükSut olum benim ailem de gayet fakir şöhle bir şey yaşamadık yani
1 yılMerak etme erkek olsan kral gibi hissettirirdi o sözde "ailen."
20 Yorumla
1 yılBen 32 yaşindayım hala surwtima bakıyorlar ne zaman evlenip gidicem diye ama yüzsüz gibi yaşiyorum hala
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılAynı durumdayız ama farklı biraz , ailein maddi yükü benim sırtımda olduğu için öyle düşüncelere girmiyorum
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Yalnız değilsin herkes senin gibi. Lütfen senin sevmediğin ama seni sevenlere kanıp hayatını zehir etme!
00 YorumlaDünyaya biraz daha büyük pemcereden bakın ya. Hayata sadece evlilik için gelmedik bunun yaşında yoktur. Biraz ufkunuzu açın
00 YorumlaNe alaka ya ben kızım olsa evlenmesin isterim zaten hep yanımda duraun evlenmedi diye boyşe seyler yapılırmı ya
02 Yorumla- 1 yıl
Durumu kötü olan gitsin istiyor
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. gel seni kurtarayım bu hayattan:D
şaka şaka. üzücü bi durum yasadıgın umarım düzelir
00 Yorumla
1 yılher evlenen mutlu değil yanlıs kısıyle evlenesıye aılenle dur bence ama işe gırsen kafan da dagılır
00 Yorumla
1 yılBu çok zor bir durum bu hayat sana ait ki evlilik çok büyük bir karar umarım ailen sana anlayışla davranır
05 Yorumla- 1 yıl
her evlılık de mutluluk değil kı
- 1 yıl
@anticooor07 kesinlikle her evlilik mutluluk olsaydı bu kadar boşanan olmazdı zaten
- 1 yıl
evet ınsanlar mı cok sey ıstıo yoksa evlendıgın kısı ıle mı uyumsuzluk oluyo çözemedım
- 1 yıl
@anticooor07 bir yerden sonra taraflardan biri kötü olabiliyor sorun bu sanirim
- 1 yıl
evet elde ettıkten sonra oyuncaktan sıkılan cocuk mısalı gönye kayıyo
Aslında evlenmeni değilde evden gitmeni istiyolar kurtulmak için yani o yüzden evlende git diyolardır
02 Yorumla- 1 yıl
Niye peki fakir oldukları için mi?
- 1 yıl
@DanoneGünlükSut evet bide evde özel alan yoktur belki
Gizli Üye(25-29)1 yılBunu değil de i*bnenin biriyle evlenip bebeğiyle aile evine dönüp sığıntı gibi yaşayan var. Hangisi daha kötü?
30 Yorumla
1 yılYalnız değilsin aynı yasittayiz bende sığıntı gibi hissetmeye başladım şimdiden de olsa
10 Yorumla
1 yılAnneniz babanız var ona şükür edin, evlilik her şey demek değil..
10 Yorumla
1 yılboş ver onları takılma doğru kişiyi bulana kadar evlenme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı.
u 1 yılAileyle yaşamak bir müddet sonra çok zor geliyor. Eğer imkanın varsa ayrı eve çıkabilirsin.
10 Yorumla Bende 23 üm. Bu sene mezun oldum üniden. Direkt atanıp çalışmamı istiyorlar. Daha bir sene bile olmadı okulu bitireli. Evde kalınca da artık aile evine ait hissetmiyorum gibi. yediğim yemek bile gözlerine gelir oldu
20 YorumlaBende 25 yaşındayım. İşimde yok şahsen işim olmandan evlenmeyi düşünmüyorum. Ailemde buna saygı duymak zorunda. Evlenmek isteyemeyebilirsin senin hayatın senin kararların. Bence bir gün ciddi bir şekilde ikisiyle de konuş.
20 Yorumla
1 yıl35 yaşından sonra doğurma şansın düşüyor yani , konuyla ilgisi vaemı bilemeyeceğim.
00 Yorumla
1 yıl27 yaş krizine hoş geldin. Kitaplara sar yoksa çıldıriceksin kuzum.
00 Yorumla
1 yılBu ailelerin de baskısını anlamıyorum, nasibini bulana kadar şöyle insanı darlamasalar olmuyor sanki
00 Yorumla
1 yılYalnız değilsin bir zamanlar zamanla gelir gider o düşünce çok da dert etme
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılYaşınız evlenmek için normal ama evliliğe gerek yok siz istemediğiniz sürece
00 Yorumla Benimde yaşım 40 evde kaldık Allah sonumuzu hayır etsin inşallah
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılÇalış paranı kazan annenin dilinden çık ha ayrı eve cik
00 Yorumla - Devamını Gör (104)
Devamını Gör(149)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 26 yaşındayım evlenmedim diye evde sığıntı gibi hissediyorum. Bunu yaşayan var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler