Evet site sakinleri evlilik için neler düşünüyorsunuz samimi cevaplar gelsin bakalım 😇

Evet site sakinleri evlilik için neler düşünüyorsunuz samimi cevaplar gelsin bakalım 😇

Sabit bir düşüncem yok ama, doğru kişiyle yapıldığında cenneti, yanlış kişiyle yapıldığında cehennemi yaşatır. Birlikte olduğun adam/hatun için "en iyi dostum" diyebiliyosan, ilişki "biz" üzerine kuruluysa, hayatının geri kalanını onunla geçirmeyi istiyosan (beynin bunun olabileceğinden eminse), seni ciddi anlamda delirten ve değişmesi imkansız bi yönü yoksa, seni olduğun gibi kabul edebiliyosa, bu sayılanlar aynı şekilde ona göre senin için de geçerliyse yapılması mutluluk verecek resmi eylem.
Öncelikle "İnsan nedir?" sorusuna bir bakalım.
İnsanlar, primatlar sınıfına ait bir memeli türüdür. Ortak atayı paylaştığı insansı maymunlardan evrimleşerek meydana gelmiş bir hayvan—ya da gönlünüzü hoş tutalım, bir canlı türüdür.
Bu bir kenarda dursun, lazım olabilir.
Evlilik konusunu irdelemek için önce doğaya bakalım.
Diğer canlı türlerinde "evlilik müessesesi" diye bir şey yoktur. Yani bir aslanı nikah masasında “eveeet” derken, bir deve kuşunu damat alayı oynarken, bir zebrayı çeyiz dizerken, ya da bir solucanı gerdek dayağı yerken göremeyiz. Daha bu örnekler arttırılabilir. Peki, insan neden bunları yaşar yahu?
Bazı canlılar tek eşli olabilir; tek bir eşle ömrünü tamamlayabilir. Bazıları dönem dönem eş değiştirebilir ya da çok eşli olabilir. Bu, canlıdan canlıya ve yaşadığı habitata göre değişkenlik gösterebilir.
Elbette gidin çok eşli olun, daldan dala atlayın demiyorum. Buradaki amaç, evliliğin sanıldığı kadar gerekli olmadığını anlatabilmek...
İnsan sevdikten sonra, bunu bir sözleşmeye dönüştürmesine, devlet katına bildirmesine gerek yoktur. Ortada sadakat, saygı ve sevgi varsa, bir uyum ve anlaşma bulunuyorsa, zaten gönüller evlenmiş demektir.
O kadar borca giriliyor, saçma sapan kıyafetler alınıyor, düğün için yığınla para harcanıyor, ev dizmek için varını yoğunu veriyor insanlar... Sonra evlilik ne oluyor? Bir zorunluluk haline geliyor.
Oysa her şeyin bir ömrü olabileceği gibi, sevginin de bir ömrü olabilir. Bitince ne olacak? Bunun cevabını zaten haberlerde ya da sitedeki bazı sorularda görüyoruz.
Ayrıca bu konudaki toplumsal baskıları da hesaba katmak gerekiyor. Toplumsal baskılar her zaman vardı ve hiçbir zaman son bulmadı. Belki de toplumsal baskıya karşı baş kaldırmamız gerekiyordur. Kolay değil ama bir yerden başlamak lazım.
Sevin. Gönülleri birleştirin ama bunu zorunluluğa çevirmeyin, toplumsal baskılarla istemediğiniz bir şeye "evet" demeyin.
Al, samimi cevap. 😇
Bunun üstüne cevap tanımam artık teşekkürler 👌👌
Teşekkürler. 😇
Rica ederim 😊
Doğru söze ne denir ki? Ekleyeceğim bir şey yoktur Ay savaşçısı.
Evlilik, yuva kurmak, ebeveyn olmak çok anlamlı ve güzel şeyler fakat gerçekten arada sevgi, saygı, sadakat, tutku varsa, senin için doğru zamanda doğru insansa yapılmalıdır.
Cevap
18Cevap
Evet katılıyorum tabi ki de..
En kısa zamanda görüşmek buluşmak belkı onun desteğiyle ıs bulmak ruhen kalben benı allahın emaneti olarak gorecek bır anneye kıza damat olmak evlat es olmak hayalim ıcımı sevgiye son derece ac muhtac bedenimi savunmasız ken dahi korunmaya muhtaç sevilmeye muhtaç eksik yaralı tamamlanması gereken bır ınsan olarak hissediyorum ozellıkle ruhen kalben umarım en kısa zamanda ısımı esımı yuvamı bulmak kurmak nasip olur rahmetli anneminde gozu arkada kalmadan cennete evladını sevılırken gorur umarım , benım ruhumda kalbimde huzur bulur umarım yoksa naparım İnan bılmıyorum ablacm her gun hayaliyle yaşıyorum
Evlilik iki insanın severek hataya düşüldüğü durumdur. her şey sevgi olmamakla beraber her şey sevgisizlik de değildir. Saygı kaybedildiği an evlilik biter o yüzden iyi tanımak gerekli emin olmak gerekli öyle bu yola başvurulmalidir.
Benim annem hep der evlilik güzel bisey ama doğru insanla diye, herkes artık dost hayatı yaşıyor ve kötülere denk geliyorlar ve artık iğreniyorlar aslında oturup gezmeden doğru insanı bekleseler kendileri için doğru olanı bulacaklar ama yok
Evlilikten korkuyorum ben. Ciddi anlamda korkuyorum. Bu korkumu yenseydim, bugüne kadar bekar kalmazdim zaten 😄
Aşk evlenince oluşan bir durumdur. Evlilik aşkı öldürmez. Tabi iyi bir insan olma gayretinde olan kişiler için...
Evlilik düşünmüyorum istemiyorum ama sevdiğin gerçekten anlasabildigin ve gerçekden sana destek olacak biri ile geçecek bir hayat muazzam olacaktır
Senin için hayatın zorluğunu kolaylaştıran birine denk düşesin
Evlilik bana göre doğru insanla cennet yanlış insanla cehennemi yaşamaktır
bakıma muhtaç birini sahiplenmek gibidir evlilik
Herkes birbirini aldatıyor gerek yok bence dengi dengine olan yok
İlk önce evlilik için dürüst ve güvenilir insan lazım ama şuanki nesilde öyle güvenilir bir evlilik ilişkisi bile imkansız çiftler evliyken bile birbirini aldatıyo sevdiğin kişiyi niye aldatırsın onu bile anlamış değilim
18 yıllık evliyim cezam hala devam ediyor 😂 eşim duyarsa çok mutluyum burada olma sebebimde ergen kızıma ayak uydurmak 😂
Kısmet düşünmüyorum henüz 😃
Yanlış evlilikdense bekarlık iyidir bence
Evet çok doğru
Doğrudur bir arkadaşım öyle 🫤
Üzerine düşünmüyorum.
doğru söz, eklenecek bir şey yok.
Doğru kişi ile evlenme diye bi şey de yoktur zaten
O kadar doğru bir söz ki.
Tuğçe Işınsu doğru söylüyor evet.
Toplumdan kalksın istiyorum
Dost hayatı daha mantıklı
Zaman ve yaşam gösterir onu