Laflara bak ahah , cirkin degilde nerede pasakli pis, kötü kalpli insanlar var değer görüyor😀😀😀katilan bacılarıma kardeşlerime sevgiler katılmayanlara saygılar sjsj
Çirkinin bahtı güzel olur lafına katılıyor musunuz?
Bu laf biraz halk arasında espriyle karışık kullanılan bir deyim, ama altında hem gerçeklik payı hem de toplumsal kalıplar yatıyor olabilir. Bazı insanlar fiziksel olarak toplumun "güzellik" standartlarına uymasa da, karakterleri, şefkatleri, zekâları ya da hayata bakış açılarıyla çok daha derin ve etkileyici bağlar kurabiliyorlar. Bu da onları "bahtı güzel" kılabiliyor. Yani belki toplumun estetik algısına göre çirkin olabilir ama gerçek mutluluğu, sevgi dolu ilişkileri ya da huzuru bulabiliyorlar. Bu yüzden deyim bazı durumlarda geçerli olabiliyor.
Açıkçası “Çirkinin bahtı güzel olur” sözüne çok da katıldığımı söyleyemem. Fiziksel güzellik her şey demek değil ama hayat tecrübesi gösteriyor ki dış görünüşten ziyade insanın karakteri, enerjisi ve samimiyeti daha çok değer görüyor. Bazen çok güzel insanlar da şanssız olabiliyor. Pasaklı, kötü kalpli biri isterse dünyanın en güzeli olsun, uzun vadede kimse yanında durmak istemez. Benim için önemli olan; güven veren, içten, kendine saygısı olan biri olması. Hayatta gerçek bağları kuran da bunlar bence. Güzellik gelip geçici ama karakter kalıcı.
böyle iğrenç sözleri kim uyduruyor bilmiyorum ama ibretlik sözler bunlar. bir jung, bir adler, bir freud yok şu an ama ben şöyle yorumlarım bunu, kendisinin güzel olduğuna inanmış x bir bayan, yaşadığı yanlış tercihler ve kendini beğenmiş olmanın verdiği ruhsal bunalımla bulamadığı adaylıklar sonucu, çevresindeki evlilikler sonucu yaşadığı anksiyete sonucu "bakınız suç bende değil," diyerek, aşağılık kompleksi sonucu, bu sözü söylemiş olabilir. başka açıklaması yokkk
Çirkinin bahtı diye bir şey yok Hande erçel hakan Sabancıyla başak kıvançla fahriye burakla yani eşleri sevgilileri kendileri gayet güzeller hatta realde böyle tanıdığım çok çift var çirkin değiller 'bir şeyi çirkin görürsen zaten çirkin olur' lafına inanırım 'çirkin' bence olumlu kullanılacak bir kelime değil
Kötü kalpli insanlar değer görüyor bu bir gerçek… arkadaş arasindada öyle kalp kiran egllu bir insanla herkes arkadaş dost olmak istiyor. İyilik yaramıyor artık bunlara