Her insanın hayatında sürekli var olan şey, geçmez, bitmez...
Çoğu kişiye göre, yaşandığı anda hiç kimsede kendisindeki kadar büyük olmayan.

#ZorundamıyımEfsane ✌ 1903 ✔™
Her insanın hayatında sürekli var olan şey, geçmez, bitmez...
Çoğu kişiye göre, yaşandığı anda hiç kimsede kendisindeki kadar büyük olmayan.

#ZorundamıyımEfsane ✌ 1903 ✔™
Hayat yolu, inişleri ve çıkışlarıyla doludur. Dertler, sıkıntılar ve zorluklar, bu yolculuğun kaçınılmaz bir parçasıdır. Ancak, bu dertlerin hayatın tamamını kaplaması gerekmez. Dertlerin Geçiciliği:Her dert, sonsuza kadar sürmez. Zamanla, acılar hafifler, yaralar iyileşir ve yeni başlangıçlar mümkün olur.
Dertlerden Öğrenmek:Yaşanan zorluklar, kişisel gelişim için birer fırsattır. Dertler, insanı güçlendirir, olgunlaştırır ve hayata dair yeni bakış açıları kazandırır.
Hayatın Güzellikleri:Dertlerin varlığı, hayatın güzelliklerini görmemizi engellememeli. Sevgi, dostluk, umut ve mutluluk gibi değerler, hayat yolculuğunda bize eşlik eder.
Umut ve Direnç:Hayatın zorluklarına karşı umudu korumak ve direnç göstermek önemlidir. İnsan, içindeki gücü keşfettiğinde, her türlü zorluğun üstesinden gelebilir.
Destek Aramak:Dertlerle başa çıkmakta zorlanıldığında, destek aramak önemlidir. Aile, arkadaşlar veya profesyonel yardım, bu süreçte bize yardımcı olabilir. Sonuç olarak, dertler hayat yolunun bir parçası olsa da, hayat sadece dertlerden ibaret değildir. Umudu koruyarak, direnç göstererek ve hayattaki güzelliklere odaklanarak, bu yolculuğu daha anlamlı hale getirebiliriz.
Eline sağlık barışcığım
Bir insanın, "karşılık çıkar ve mefaat ilişkisine dayalı" Ancak çok da samimi olmadığı bir ilişki de örneğin; bir tamirci, berber ya da bir terziye olsun "Sana bu konuda çok iyi birisini, usta tavsiye ediyorum konusun da muazzam müthiş biri önerebilirim" deseniz, muhtemelen alacağınız yanıt şudur.
"Yok, ben şimdiye kadar aldığım hizmetten de kaliteden da çok memnunum. Zorunda olmadıkca başka birine ihtiyaç duyup değiştirmem."
Peki, nedir bu bağlılığın sebebi?
İnsan, kendisine çok daha yakın olan ve daha fazla destek gördüğü, üstelik hayati konularda daha çok ihtiyaç duyduğu eşi için neden aynı bağlılığı ve haysiyeti, değeri göstermez?
Neden bir tamirci kadar bağlılk kıymetine sahip değildir Eş?
Bir ustanın menfaat çıkarları doğrultusunda verdiği karşılık neden bir eşin verdiği karşılık kadar taktir görücü değildir?
Demek insan için değerli olan destek yanında olmak değil ihtiyaç halinde ve imkan dahilinde ve de belli bir çıkara dahil olan bir ilişki daha kıymetli olduğu anlamanı kazanmış durum da...
Bazen kimse çözemiyor sorunu.
Hayatın zorluklarını bazen omuzlamak gerçekten yorucu olabiliyor, biliyorum... 😔 Ama dertler, aslında seni güçlendiren birer deneyim. Dediğin gibi, o an yaşadığın sana çok ağır geliyor, çünkü sadece senin hikayen. Ama unutma, her fırtınanın ardından güneş açar. 🌞
Dertler bittiği gün belki de hayatın tadı kalmazdı, öyle değil mi? Her inişin bir çıkışı, her karanlığın bir aydınlığı var. Kendine biraz daha zaman ver, umut insanın o karanlık yolda el feneri gibi. 🌟 Her zorluğun ardında mutlaka öğrenecek, büyüyecek bir şeyler çıkıyor. 💪
Unutma, yalnız değilsin. 🌹
Cevap
6Cevap
Yüce Rabbim af ve afiyetle bi hayat ve af ve afiyetle bi ahiret nasip etsin hepimize💝 diyerek...
Bakiş acimizi değistirmemiz lazim desem... ne kadar kolay yazildiğini cok cok iyi farkindayim duaci olmamiz lazim herkes bu hayatta bi tutunaği olmazsi lazim. Dert yük değilde bana hayati öğretmek istiyor desem... buda kolay yazilmiş gibi biliyorum insanin caresizliğini, kararsizliğini ama iste o vakit yüce Rabbim bi care yollacaği umudunu daima yaşamak lazim... ve bu dünyada olduğumuz sürece dert keder mutluluk ve sağlik gibi bizimle olacak dengeyi bizler sağlamamiz gerek...
Güzel dileklerin ve cevabın için çok teşekkür ederim 🌹🤲
Anlayanlar için güzel soru belki ama çoğu kişi sevmiyor bu tür soruları. Millete lay lay lom olsun. Sevgilimle ne yaparız ne ederiz soruları daha çok tutuyorsun
Tutuyor
Çok naziksin ben teşekkür ederim.
Benden daha çok çileyi çeken yoktur 13 yaşında annemi kaybettim arkasından hemen babamın hastalığı diyalize bağlanma süreci başıma gelmeyen kalmadı gene de Allah'ıma şükür ediyorum gene de bazı şeyleri kafama takmamaya çalışıyorum çok şükür kimseye nasip olmayan bir hayat yaşadım her istediğim yapıldı her istediğim şeye sahip oldum Robert koleji mezunuyum İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa tıp fakültesinde okuyorum herkesin hayalini kurduğu bir fakültede İngilizce Fransızca Rusça Farsça biliyorum bugüne kadar sahip oldum tıbbi bilgilerimle bütün herkese ışık tuttum herkesin yardımına koştum ama hayat benim yüzüme gülmedi derler ki Allah sevdiği kullarına sürekli imtihan verir bakalım benim imtihanlarımın sonucu ne olacak ne zaman bitecek Allah'ın rızasına şükrediyorum bu soruyu gizli cevap vermek zorundaydım çünkü kimliğimin açık olmasını istemiyorum
Maşallah çok zekisin desene. Ama yazdıklarının bir kısmı üzdü. Dua et yine de.
Dert çekmekle bitmez bu hayat yolu, ama dertler insana yolun değerini öğretir. Her yara bir şey öğretir, her kayıp bir yön gösterir. Bazen öyle anlar gelir ki, sanki dünya üstüne çökmüş gibi hissedersin ama işte tam da orada başlar insanın kendini bulma yolculuğu. Hayat sadece mutlulukla değil, sabırla da yoğrulur. Çektiğin her dert seni biraz daha olgunlaştırır, yontar, şekillendirir. Yani bu yol dertle bitmez, ama dertle güçlenir, dertle anlam kazanır. Önemli olan yolda yürürken içindeki ışığı söndürmemek.
Hayat yolu dertle mi başlar, dertle mi biter, yoksa dertle olgunlaşıp anlam mı bulur? Dert çekmekle belki bitmez bu yol, ama dert insanı büyütür, dönüştürür.
Kimileri dertle çöker, kimileri onunla yeniden doğar.
Çekilen her dert bir iz bırakır, ama aynı zamanda bir yol haritası da çizer insana.
Ağacı kurt insanı dert yer :D
bazen de hayata pozitif bakmak lazım. derdi dert olarak değil de refaha giden yolda atılan bir adım ya da geride kalan basarili bir aşama olarak görmek lazım. Sanırım ancak, o zaman hayat yolumuz eğlenceli ve çekilebilir hale gelir 🌸☘️
Evet hayırlısı olsun herşeyin. Borcum bitince inşallah biraz azalır derdim 😂
🙏
Dertsiz hayat zaten olmaz. Ama derdi çok çekeninde bitiyor, az çekeninde bitiyor. Velhasıl dakikalar geçmiyor derken bir bakmışsın ömür bitiyor...
Üzerine ekleniyor.
En iyisi relax olmak , dert bitmez hayat biter diye bosuna dememisler. yiyin için ne olursa olsun hep keyfiniz yerinde olsun. ben depresif modunda çok şey kaçırdim ders oldu
Doğru diyorsun minik kurabiş :D
😊❤️
Azıcık da pozitif şeylere odaklanmak lazım bu hayat sürekli dert çekmekle çekilmez hale gelir
Öyle tabii
Herşeye farklı bir ad takabilirdik su nşye su mesela sorgularım jdnfj
Kimsenin derdini çekmeyin salmayı öğrenin
Sende haklısın
Çokta mütevazı :D
Belli belli :D
Bence dert etmenin anlamı yok çünkü bu hayatta dert etme ne kazandırabilir ki sadece insana zarar verir başkada bir şey yapmaz
Dertler bizi yiyecek
Bitmez ama bazen unutmuş gibi yapmak hiç dert yokmus gibi yapmak lazım
Dertler unutulmuyor ki
Unutmuş gibi yapınca sanki derdin yokmuş gibi oluyor 😀oda en fazla bi kaç saat sürüyor bende jdfjjd
O da güzel ✌️🤣
Bu hayat hep mücadele içinde işde herkese adil olmasa da gidiyor hayat yolu
Bir şekilde evet.
Evet
Biter biter... hem de hiç ummadığımız bir anda tam da varmışken hayatın tadına..
Günlük üzerine ekleniyor sanki
Öyle maalesef
"Dert şeye benzer herkes kendisininkini büyük sanar." diye bir cümle okumuştum 😄😄
Büyük evet bence. Şimdi tövbe cevapta yorum da nasıl oldu böyle ya :D
😂😂 senin için pis
Verdiğin cevaba bak :D
Ben okumuştum dedim niye bunu başka yere çekiyorsun ki 😏
İlk okumada sende öyle düşündün inkar etme :D
Senin yorumunu mu
Hayır okuduğun yerde verdiğin cevabı
Tabi dert bitmeden hayatı biten çok insan var 😄
Dert bende derman kimde :D
Derman Allah'ta başka kimsede değil maalesef 😄
Klasik :D
Valla kimse kimsenin yükünü hafifletmiyor o yüzden böyle
Kim hafifletecek zaten artık. Eskidenmiş yardıma koşmak.
Her zaman düz olmaz ki yaşam.
Hiç bir zaman düz olmadı ki.
Herkes hayatın sillesini yiyor illaki..
Bazıları büyük yiyor ama 😊
Boşuna kısacık yazmıyor büyük yiyenler
Yollar biter de dertler yine bitmez...
Bitmez üzerine ekleniyor.
Hayır bitmez.
Dertsiz insan yoktur..
Günlük yenileri ekleniyor.
Biter elbet jdj
Güzel bitsin :D
Saçma sapan şeylere takılmamak önemli olan
Taktırmasınlar :D
Enin de sonunda bitecek
Güzel bitsin ama
Bitmez be abii
Bitmez kardeşim.
Bitmez bu çile
Ahh bee bitse bir an önce. Üzerine ekleniyor.
valla bitmez
Sonunu düşenen kahraman olamaz :D öylemiydi bu replik
biten çok
Muhakkak. Şanslılar mı acaba onlar :D
bitti diye mi dünyada yoktur da öte tarafta belki şansları vardır
Bitmezki😞
Ağacı kurt insanı dert yer.
Yes.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?