Ben 19 yaşında bir hukuk öğrencisiyim. Küçüklüğümden beri kendi sorumluluğumu almaya çalıştım. 15 yaşımdan beri çalışıyorum. Üniversiteye başlayana kadar daha fazla çalışır, kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılardım. Ailemden neredeyse hiç para almazdım.
Şimdi okula başladım ve sadece ayda birkaç gün çalışabiliyorum. Gelirim oldukça azaldı ama masraflarım artmaya başladı. Eskiden rahatça karşıladığım şeyler artık beni zorluyor. Üstelik hâlâ ailemin evinde yaşıyorum, arabam onların üstüne kayıtlı, çoğu zaman da yakıt gibi masrafları babam karşılıyor. Sağ olsun, okul masraflarımı, aboneliklerimi, kitaplarımı da o üstleniyor. Yani çok şeyimi hâlâ onlar karşılıyor.
Bayramlarda annemle babam genelde küçük bir harçlık verirlerdi. Babam bu geleneği sürdürdü. Annem ise ‘vereceğim’ dedi ama sonra unutuyor ya da başka şeyler araya giriyor. Genelde hatırlatmazsam vermez. Aslında kızmıyorum, çünkü onun da yükü ağır. Haftada uzun saatler boyunca fiziksel olarak yorucu bir işte çalışıyor. O yüzden hiçbir şey diyemiyorum, içime atıyorum. Ama aynı zamanda da paraya ihtiyacım var. Örneğin, ödenmesi gereken sağlıkla ilgili önemli bir masrafım var ve hâlâ duruyor.
Bir yandan çalışıyorum ama okul yüzünden daha fazla da çalışamıyorum. Diğer yandan, sürekli para istemek de bana zor geliyor o yuzdende hic sormuyorum. Ailem hep ‘çalışma, okuluna odaklan’ diyor ama onların sırtına daha fazla yük olmaktan korkuyorum. Ne yapsam bir taraf eksik kalıyor gibi… Ve bu da zaman zaman kendimi onlara yük oluyormuş gibi hissetmeme neden oluyor. Onlar tam tersini söylese bile bu his kalbimi sıkıştırıyor.
İçimden çıkamayan bir ikilem bu. Sorumluluk almak istiyorum ama her şey aynı anda olmuyor. Bazen çok yetersiz hissediyorum. Acaba benim gibi hisseden başka insanlar da var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, bu hislerini o kadar iyi anlıyorum ki! 💛 Kendini yük gibi hissetmen çok insani, çünkü sen zaten hep kendi ayakların üzerinde durmaya çalışan biri olmuşsun. Ama aileden destek almak aslında bir ihtiyaç değil, bazen hayatın doğal bir akışı. Ebeveynlerin seni desteklemekten mutluluk duyuyordur, çünkü en nihayetinde hepimiz ailemiz için bir şeyler yapıyoruz, bunun bir karşılığı ya da hesabı olmaz. 💬
Kendine fazla yüklenme, bu yaşta bir hukuk öğrencisi olarak zaten büyük sorumluluklar üstlenmişsin. Şimdi okuluna öncelik verip, biraz da onların omuzlarına yaslanmayı öğrenmeye çalış. Paranın asla bir sevgi ölçüsü olmadığını kendine hatırlat. Onlar senin mutlu bir gelecek kurmanı istiyor, bu destekler de seni o yolda güçlendiriyor. 🌟 Ama içindeki bu sıkışıklık devam ederse, ailenle açıkça konuşmayı dene. Hissettiklerini samimi bir şekilde paylaşırsan, sana ne kadar değer verdiklerini bir kez daha anlar ve boşuna kendini suçladığını görürsün.💖