Eşimle otel tatili planlıyorduk. Bir evlenirken balayına gittik bir de bu yaz gidelim zaten çocuk vs. Olursa hem maddi açıdan hem de rahatlık açısından zor olur diye düşündük. 8 aylık evliyim bu arada.
neyse eltimlere de söyledik işte hani gelmek isteyebilirsiniz belki diye çünkü geçen sene oğlu kolunu kırmıştı ve tatillerini iptal etmek zorunda kalmışlardı çok üzülmüşlerdi. Hem de biz evlendiğimiz için eltimin evine birçok misafir doluşmuştu. Neyse hem otele daha önce gittikleri için bilgi almak istemiştim hem de nezaketen sordum yani..
Onlar da fiyatı duyunca çok şaşırdılar biz çok pahalıya gidiyorduk falan dediler ve heveslendiler.
neyse abisi işte benim kredi kartımdan çektirmek istediğini söyledi bende olur deneriz dedim.
ama tamamını çekmez dedim.
limitimi yükseltmeyi denedim ama olmadı.
neyse sonra otel olmadı başka otel bulduk falan ama eşim dedi ki önce sana olan borcunu ödesin çünkü abisinin bana hâlâ 26000 tl borcu var esnek hesabıma ve üstüne benim kredi kartımdan çektirip taksit yaptırmak istemiş. Tabii bende taksiti kabul etmem çektirip öderse olur dedim.
Çünkü daha kaç aydır bu borcunu ödemedi beni çok mağdur etti.
eşim de sen biraz ödeme yap tekrar konuşuruz şu an için rezervasyon kalsın yaptırmayalım demiş. Şimdi diyorum ki bunlae trip atarlar mı?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Abisi senden beden para alıyor? Baştan buna yok deseydın keşke ve bu tatil özel bilet onları ne gerek var karıstırıyosunuz? boş ver be bakın işinize
Borcu vardı eşimi sıkıştırıyordu bende verdim 50.000 tl kadar ama çok zor toparlayıp vermiştim hemen öderim dedi Nisan oldu ödemedi düzgün şimdi 26.000 küsür kaldı ama esnek hesap sıkıntılı faizi çok ve beni mahvetti.
Tatil işi de valla dilimi eşek arıları soksaydı da söylemeseydim dedim ama oldu bir kere şu durumda sence trip atarlar mı?
Atsınlar boşversene. Sen fazı ödüyorsun o ana para verir sana kesin. O uda taksit taksit. Uzak olmak daha hayırlı bu tip insanlardan. Kimseyede para verme bidaha küsen küssün
Bilmiyorum tuhaflar çünkü ben iyi niyetimle gelmek istersiniz belki dedim ama paranız yoksa bana ne yani.. ee sen borcumu beklet.. ben esnek hesaplarımı şu an hiç kullanamıyorum mesela.. kredi kartında da 12.000 tl şahsi borcum var.. esnek hesabımda limit olsa oradan yatıracağım. Ama bugün baktım hesaplarımın ağzına etmiş ama farkında mı değil. Ben çok zor şartlarda para verdim ona.. tamam bilmiyor görmüyor o belki ama öyle yani.
Bence adamın kafasında beraber gitme algısı oluştu. Yani git ama bizi katmak zorunda değil aslında ama yine birlikte plan yapıyoruz ve uyuz oldum. Söylediğime çok ama çok pişmanım şu an
Tatile gelince uygun da görünce atladılar hemen.. ben gelme muhabbeti açmasaydım bile onlar fiyata çok şaşırdılar ve hemen arayıp sormak istediler zaten yine geleceklerdi sonuç olarak.
Gelsinler de parasına sen karısma paran yoksa otur evinde. Bu şekilde devam ederse istekleri hiç bitmez ödemezlerde. Sen iste parayı hatta göster bak hesaplarım bu halde devamlı faiz işliyo kullanamıyorum de. Bu duruma son ver kocanla da konuş bidaha abine para işine girersen senle bozuşuruz de.
Ya benim anladığım onda para yok o kadar kartından çektiririm öderim hemen atarım demişti ama bugün eşimle ayrı konuştuklarında taksit yapayım demiş. Yani taksit zaten çok yapmaz kartım.
Hadi yaptı diyelim hangi birini verecek.. hadi esnek hesabı bekletti nereye kadar bekletecek. Kendim kullansam yine dert değil ama annemleri oradan idare ediyorum. Kredi kartındaki borç da annemin ama annemleriin hesaplarını ben yönetiyorum zaten.
30 gönderdi geçen ama öyle bir faiz birikti ki yine var borcu 7000 bir yere var 19 küsür bir yere var ve ödemediği her dakika faiz işliyor yazık günah boş faiz ödüyor kendisi. Kaldı ki 50.000 tl almıştı.
Karttan çekebilirsin dedim zaten ama yani taksit olmaz. Yarısını çektirip kalanını tatil günü verecekmiş. Hayır ben anlamıyorum oturduğumuz akşam şöyle veririm böyle veririm diyordu param var diye bir sürü laflar sayıyordu.
Evet tekrar söylüyorum birikte de gidebiliriz dedim doğru kartımdan çektiririz dedim bu da doğru ama belli şartlar dahilinde..
neyse bakalım eşim bekleyelim demiş. O da tamam demiş. Ben diyorum ki ortada zaten şu an bir şey yok ama bunlar yine de kendilerince kurulup triplenirler mi yine..
Sen hala triple birler mi diyosun sen böyle oldukça onlar daha çok para koparır sizden ben diyim
Niye birine söylüyorsunuz baş başa gitsenize
Olay şöyle oldu aslında ; biz bir otel bulduk eşim de aa bu otele daha önce abimler gidiyordu dedi bende dedim ki tamam o zaman denk gelince sorarız nasılmış diye dedim. Bayram sonrası da yukarı çıktık oturmaya ( aynı apartmandayız) neyse işte dedim böyle bir otel var siz gitmişsiniz falan eltim de hemen orası pahalı falan dedi bende fiyatı söyledim 5 gece için.
O da çok şaşırdı nasıl olabilir falan dedi. Bende bu sefer sizde gelin isterseniz o zaman diyiverdim demez olaydım ama dedim yani
Sonra abisi de ararım valla o fiyatlardaysa geliriz dedi. Kocaman otel sonuçta benimle yatmayacaklar ya bana ne yani.
Sonra o otel fiyatta bugün sorun çıkardı olmadı ama laf ağızdan bir kere çıktı sonuçta ve başka otel baktılar bizim balayı oteli daha uygun fiyat verdi.
Abisi de tutarın %25 ini benden çektirmek istedi. Tamam çektirsin ancak taksit yapayım demiş ama ben istemem çünkü çok geç ödüyor. Esnek hesabıma hâlâ 26000 tl kalan ödemesi var ödemiyor benim hesaplarımı zora soktu.
Şimdi eşim de akşam konuşmaya gitmişti ben gitmedim. Böyle demiş bende dedim ki keşke kartı deneseydiniz ama dedim taksite karşıyım kusura bakma ama abin ödemiyor dedim.
Eşim de çok haklısın sana biraz ödeme yapsın o zaman dedi ondan sonra kredi kartından çektiririz dedi
Yanin atabilirler ama haksizlar
Yani eşim biraz bekleyelim demiş bir şey dememiş. Şimdi şöyle bir sıkıntı var ki ayrı gayrı plan da yapamıyoruz
Eşime diyorum ki bırak onlar gitsin madem öyle diyorum ama eşim bu sefer tepki gösterirler diyor. Yani bu adamlar fiyat ucu diye gidiyor zaten bize ne dedim ailesini çoluğunu çocuğunu alıp gidiyor dedim.
Anladimm borcu neden odemiyorlar birde senin ozel kartin
Biz tamam ilk otel için teklif yaptık ama olmadı otelin fiyatı yüksek geldi. İkinci otel uygun ama hep birlikte gitmemize gerek yok. 5-10 Ağustos arası onlar gider bizde onlar geldikten sonra gideriz diyorum eşim olmaz artık diyor
Adam rahat çünkü yani tatile gelince hemen havalara uçtu kaç aydır paramı düzgün ödemiyor. Eşim kaç kere istemek zorunda kaldı. Şimdi ben kötü oluyorum bu sefer. Benim için demiş ki hani çekiliyordu karttan.. tamam çekiliyor ama kredi kartımda da şahsi borcum var ve taksit yapalım diyorsun ekstresi geldiğinde ödeme yapacak mı hayır ben ondan korkuyorum istemiyorum.
Mesela 46.000 tl demişler 23 çektircekmiş çektirsin ama nakit çektirip hemen ödesin yani bana ne
Yani seyi anlamadim pahali otelken beraber gitmenizi sorun olmuyorda diger otel neden sorun oluyo anlamaidk
Dertlesmek istersen yazabilirsin
Bugün 3 ü benim kartım 11 inde kesiliyor şimdi çektirse 11 inde ödeme yapması gerek hadi 10 gün de oradan atar en geç 20 sine kadar ödeme yapması gerekiyor ve bu adam gevşek bu konularda
Ben niye onun yüzünden rahatımdan olayım bankaların aramalarını çekeyim
Sonuna kadar haklisin esinde sana haksizlik etmiş
Sorun pahalı ucuz otel değil sorun ilk söylediğimizden de sonradan pişman olduk ve o iptal oldu. Sonrasında bu oteli eşim söylüyor bende diyorum ki tamam yani olmadı herkes nasıl giderse gitsin
Cook haklisinnn yani kuyruk gibi birde senin kartinnn
Yaşlar kaç
Dertlesmek istermisin
Ne dertleşmesi kardeşim ya defol git