Ya bakın böyle şeylere cidden karşıyım ben emin olun ama adamın gösterdiği sebebe bakınca çok da saçma gelmiyor çünkü özellikle doğu taraflarında bu zihniyette olan çok fazla aile var. İzmir'de bir arkadaşıma bile oldu bu düşünün. Bir süre okuldan alacaklardı fakat sonra başka bir şehirde yatılı kız imamhatipe gönderdiler. Eğer olmasa cidden alacaklardı okuldan ve açığa yazdıracaklardı. Biliyorsunuz ki artık zaten liselerde örgün öğretim zorunluluğu yok isteyen direkt açığa geçebiliyor. Bu yüzden her ne kadar KESİNLİKLE karma eğitim olması gerekse de bu tarz durumları da düşünerek yorumlanmalı bence. Keşke herkes çocuğunu okula bu şartlarda da gönderse ama her aile kabul etmiyor. Böyle düşününce pek mantıksız da gelmiyor. Bakın tamamen okullar kız-erkek diye ayrılmalı demiyorum böyle bir düşünceye hayatta katılmam ben karma eğitimci ve solcuyum, kaldı ki adamın da bahsettiği şey okulları tamamen bu şekilde ayırmak değil. "Karma eğitim esas" diye belirtmiş çünkü. Sadece sayıları fazla olmamak şartıyla birkaç tane açılabilir belki. Bilmiyorum belki yanlış düşünüyorumdur ama karşıt düşüncesi olan varsa saygı çerçevesinde tartışabiliriz beklerim.
Bilemiyorum ben batı Karadenizliyim benim bile annemler bu sebepten okutulmamış (annem sonrasında kendi imkanlarıyla okudu) sizin çevrenizde olmaması böyle bir durumun hiç var olmadığı anlamına gelmiyor. Bakın tekrar ediyorum bu eğitim şeklini kesinlikle desteklemiyorum ama bu durumda olan insanlar için birkaç tane böyle okul açılabilir ne yapabiliriz zihniyetleri değiştiremiyoruz. Kendi annemin ve arkadaşımın başına gelmiş bir durum olmasa ben de anlayamam belki ama böyle şeyler var ne yazık ki.
Doğu bölgesi sadece Van'dan ve sizin çevrenizden oluşmuyor farkında mısınız? Sonuç olarak bu durum ülkemizde var mı var. Tek cümle üzerinden gitmek yerine genel konuya odaklanabilirsek daha yararlı bir tartışma olur bana kalırsa.
Bakın ama sizin bir bilginiz olmadan bunu söylüyorsunuz Erzurum, Malatya ve Elazığ hariç diğer hiçbir Doğu Anadolu şehirleri böyle bir şey olmadığını çok iyi biliyorumda söylüyorum
Tamam bildiğinize şüphem yok ama bakın takılmamız gereken nokta bu değil şu an, hiçbir bilgim olmadan demeyelim ama sosyal medyada okuyup gördüklerim doğrultusunda konuştum. Bu yüzden kesin bir dayanağım olmadığından size karşı kesin olarak bu böyle diyemem ama görüyorum. Kendi çevremde de gördüğüm bir durum olduğundan doğu taraflarında da bu durumu yaşayıp anlatanların yorumlarını çok da imkansız bulmadım, bu yüzden yazdım. Doğuda her aile böyle şeklinde bir iddiada bulunmadım ama çok fazla kez bu tarz şeyler gördüm sosyal medyada. Kimi doğru belki de kimi yalan. Ama asıl konumuz bu bile değil neden bunu tartıştığımızı anlamıyorum. Sonuca bağlayalım, ülkemizde böyle bir sorun nerede olursa olsun yaşanıyor (ister doğuda ister batıda) bu sebebe dayandırılarak birkaç tane böyle okul açılması o insanlar için gerekli olabilir. Keşke bu çözüm yerine öyle düşünen ailelerin zihniyetini değiştirebilsek ama olmuyor işte bariz ne yazık ki. Başka ne yapılabilir ki sizce?
Onları desteklemiyorum ama biraz doğru söylüyor. Bazı aileler kız çocuklarını orada erkek var diye okula göndermek istemiyor. Böyle zihniyetler var çok gördüm. Böyle zihniyetleri de ikna edemiyorsun. Benim kendi babamda şehir dışında okumama pek izin vermiyor böyle sebeplerden. FAZLA AÇILMAMAK KOŞULU İLE yapılabilir.
Liseyi herkes okuyor. Üniversite daha farklı. Ben de Anadolu lisesinde okudum. Babam şimdi şehir dışına göndermem diyor eski kafalılığından. Ne yani ben okumayayım mı? Açıklama da diyor ki kız çocukları eğitime dahil edilmelidir. Herkesin okumaya hakkı var. 18 19 yaşında ki çocuk da tek başına hangi para ile okula gitsin? Ha ben gider miyim o okullara gitmem. Çok saçma sadece kız olan bir okul açmak ama ülkenin durumu bu
Önemli olan toplumu bu düşünceye yönlendiren zehrin aşı kaynağını bulabilmek. Neden insanlar bunu düşünüyor? Oysa “erkekler” toplumların bir birey parçası değil mi? Neden cinsiyet ötekileştirmesi yapılıyor ve bunun kaynağı topluma nereden ulaşıyor? Benim tatlı tavsiyem kız çocukları için böyle projeler yaratma gereği duymak yerine toplumu ötekileştirme konusuna karşı bilinçlendirin. İlerde bu tür düşünceler bilinçlendirilmesse başımız fazla ağrıyacak
Dileyen kızını kız okuluna gönderir. Önemli olan eğitim değil midir? Neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Müslümanlar kendi inançlarına göre yönetilmek ve yaşamak isterler. Çoğunluğu Müslüman olan halka kâfir hükümleriyle hükmetmek büyük bir zulümdür.
Gerçekten çok geri bir zihniyet erkeklerden ayrı okuyunca çok mu ahlaklı oluyor aksine geçmişte gördük kız meslek liseleri ve erkek meslek liseleri öğrencileri daha kötü eğitim görüyordu karma okullar daha başarılıydı. Sanki eğitimde tek eksik buymuş gibi herşeyi dini boyuta taşıyorlar gerçekten bu üzücü. Din Allah’ın emridir evet ama dinle çocuk eğitilmez hele baskıyla asla bir canavar yetiştirirsin.
Bide çocuğunu korumak için diyorlarsa beynim yanıyor yeminle sen Zaten iyi ahlaklı bir çocuk yetiştir o kendini korur. Nasıl kötü Düşünceler varsa artık anlamıyorum
Atatürk'ün kemikleri chp yuzunden daha cok sizliyordur öncelikle. Ayrica karma eğitimi destekliyorum çünkü bu insanlar işe girince de erkeklerle ayni ortamda bulunacaklar.
Seçim zamani icin de yapacak tonla sey vardi, yapmadigi icin kaybetti. Su anki durumumuzun sebebi onlar. İnsanlar hic tanimadigi sinan ogan a bile oy verdiler.
Son dakika vaat vermeyle olmuyor anlamiyor musun? Son dort- bes yil icinde guven saglamasi gerekiyor adayin ve yanindakilerin ama ne oldu surekli hakaret, asagilama, oy vermeyenlere aptal demeler, depremzedeleri asagilamalar, tehditler. İgneyi biraz batirinca bunlar oluyor. İnsanlar ikinci turda isteyerek veya istemeyerek diger tarafa gecti. Once guven kazanmalari gerekiyordu. Vaadi herkes veriyor secim zamani.
Ayrica demokrasiden, esitlikten, hak hukuktan bahsedip kendi secmenini dinlemeyip aday olmus olmasi, yanina turk dusmani, kadin dusmani, chp ile alakasi olmayan görüşlerde, hatta milliyetcilige de zarar verecek insanlarla yan yana olmasi verdigi vaatleri çürütüyordu.
Demek istediğim o değil ki 10 milyon üyesi var herkesin ağzını tutmazsın ve yaklaşık 100bin yöneticisi var elbet bazıları yanlış konuşacak yanlış hareket edecek kim hatasız olur ki
Bunu en yakinindakiler de korukluyorsa onlarla yolunu ayirabilir. Begenmedikleri erdogan yanindakileri surekli degistiriyor ama chp de herkes bin yıldır ayni.
Neyse burada daha fazla siyaset konusmak istemiyorum.
Siz kimsiniz kardeş istiyorsunuz. Bize ne sizin isteklerinizden. Kız fen lisesi kız Anadolu lisesi açılacak ve en başarılı kızlar bu okullara gönderilebilecek. Avrupada da bu okullar var araştırırsan görürsün. Hem de dini eğitim ağırlıklı. Hristiyan okulları. Devir bizim devrimiz. Bu saatten sonra her şey farklı olacak. Boşuna mı bu seçim bizim için çok önemliydi.
Kim miyiz biz kuvayi milliyeciyiz şeriatı kaldıran liderin askerleriyiz laikliği getiren gaz Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz Laik bir ülkedeyiz asla kimsenin gücü yetmez aslan parçası
Dostum gücümüzün nelere yettiğini bütün dünya görüyor. Siz de görüyorsunuz. Boşuna maval okuma. Ne atatürkçüsü ne kuvai milliyecisi. Ulen siz daha atatürkün partisinde Atatürkçü bırakmayan adamlara bişey yapamıyorsunuz. İnandığınız değerleri azıcık sorgulamayı öğrenin. İş bankası da yakında sizin elinizden alınır demedi deme. Heykel için parayı nerden bulursunuz bilemem artık.
Vay be. Mantıklı cevap ben neden düşünemedim bunu. Yarın hemen MHP ye çok başarılı bir pkk sempatizanı almalarını söyleyeceğim. Bu yoldan devam edin siz. Kılıçdaroğlu da sanırım eşsiz bir lider sizin için
"Gücümüzün nelere yettiğini bütün dünya görüyor"? Güncel olarak en gelişmiş ülkeler arasında ülkemizi göremiyorum mesela ben. "Daha yeni başlıyoruz bu seçim bizim için çok önemliydi" den kastınız seçimden sonra gelen zam yağmuru mu yoksa doların TL karşısındaki değerinin büyük bir hızla 19dan 26ya yükselmesi mi? Gerçi size ne anlatsak boş, siz Kılıçdaroğlu'nun "t3r0r1st" olduğuna inandırılmış ve hala şu andaki cumhurbaşkanının dünya lideri olduğunu sanan koyun zihniyetisiniz.
@Yujiİtadori devir kötü derken her devrin kötü yanı var ee o zmn nolck. Ayrıca cinsellik olmadan kimseyle sevgili olmam diyen cinsten birinin devir kötü demesi ayrı saçmalık. Cinsellik yasanmicaksa kimseyle sevgili olmazsnz ama devir kötü ne ironi ama. erkeklerden kız çocuklarını böyle mi koruyacaklar
@Yujiİtafori benim geniş olduğuma nerden vardn. Daha dün sordgm soruda tüm hemcinslerin cinsellik yasamicaksam sevgili de olmam dedi. Zinayı normal karşılayıp evlenmeden cinsellik yasarm cinsellik yasamicksam nedn sevgili olim diyenler burada devir kötü die duyar kasıyor. Devri kötü yapanlar karma sistem mi yoksa zinayı normallestirenler mi oluyor
@seyda028 o hemcinslerim bozuk yapıya sahipler adam aklı ne ahlaklı kız kaldı ne ahlaklı erkek devir bozuk bu yüzden benimde kızım olsa belki sadece kızların olduğu yere götürürüm
Pekala aileler de onlara gonderebilirler ve kız erkek karma sistem rahatsz olacaklarina ailelere de eğitim verilmeli kız erkek karma sistemden dolayı kızları okula gondermiolar ama reşit olmayan kızları babası yasndaki adamlara veriolar ne ironi ama