Mahrem yerinin kesilmesinin kutlayacak neyi var bide millete duyuruyolar, oğlum olsa sünnet düğünü gibi bi saçmalık yapmam, sünnet tamam sağlık için gerekli de sünnet düğünü ne. Bide adam oldu erkek oldu derler, cocuğuna iyi ana baba olup örnek olursan o çocuk o zaman erkek olur adam olur, kız regl olur aman millet duymasın, oğlan sünnet olur yedi sülale duysun, benim fikrimce ikisi de duyurulması saçma.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılTürk töresinde iğrenç bulduğum 3 gelenek var. Birisi düğünde kızın bakireliğini sergilemek için kırmızı kuşak takılması, biri damat adayına tuzlu kahve içirmek, biri de bu.
Bence sünnet düğünü olmamalı. Sünnet olacak çocuk hastanede ameliyat olur gibi işlem sonrasında rahat rahat dinlenmeli. Muhtemelen küçük çocukları korkutmamak için böyle şaşalı tören yapıp padişah gibi giydiriyorlar ama çok yanlış. Çocuğa zaten sürekli çükünü kesecekler diyip duruyorlar. Çocuk da kökten kesilecek zannediyor korkuyor. Ayrıca ufacık bir çocuğa cinsel organı yüzünden padişah muamelesi yapılırsa, o organa sahip diye kendini bir halt zanneder. Serserinin teki olup çıkar. Bazı geleneklerimiz elden geçirilmeli.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 628 cevap paylaştı. olan biz erkekelre oluyor, Bir şeyim var. ne zaman kesiliyor sorun yok. bence sünnet protestosu olmalı bir yerden kestirmeme özgürlüğü :) Sünnet erkeklerde travma oluşturuyor. Nerede Aşırı küfür eden erkek görseniz onun geri yıllarına bakın uyuşturulmamış ya da herkesin onunde canlı kesim vardır. Şu anda hala birçok ülkede hijyen dışı uyuşturmadan yapılmaktadır. Acı bir mühür bırakmak ister dinler ayrılırsan o acıyı unutmayasın diye. İşin cerrahi olması aslında yaramıyor Çünkü itaatkarlık azalıyor. Bunun adet ritüel olması toplumun kabul etmesinden kaynaklı. akla uygun hale getiriyor mantıksızlığı böylece Herkes kabul etmiş oluyor. Dinler acıyı sever. Çünkü Yüce yaratıcıya kanıt itaat ettiğini göstermek gerekir. Mesela eğlenceyi sevmez. O yuzden sünnet düğününün eğlenceli olması hoş karşılanmaz. ama çocugun cesaretlendirilmesi için yapılmış bir işlemdir asker polis padişah kıyafeti giydirmek. Canının yanacağını bilse giyotine gider misin cesaretle. burada amaç cesaret vermek iken ama toplumda fazla ileri gidilmiş.
21 Yorumla- 1 yıl
Milletimiz sünnet konusunda bilinçsiz maalesef, milyonlarca çocuğu ömür boyu geri dönüşü olmayacak şekilde sakat bırakıyorlar.
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılSelamlar.
Düğünü bir kenara bırakın.
Esasen Müslüman erkeklerin mâlum organının derisini kesmek (sünnet) diye bir emir, Allah katından gönderilmedi. Sünnet İslam'da yok.
Örneğin kimse Peygamberimiz Hz. Muhammed'in, sahabelerden Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali gibi adamların Müslüman olduktan sonra sünnet olduğunu iddia edemez.
Sonradan gelenek halini almış bir uygulamadır sünnet. Yaptırmak veya yaptırmamak kişiye kalmıştır. Bir sevabı yoktur. Bir zorunluluk hiç değildir.
Belki gelecekte sağlık açısından faydası olabilir ama bu ayrı bir konudur.
Saygılar.10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılİstisnalar kaideyi bozmaz diye bir söz vardır yani "Haramı içinde bulunduran her düğün çeşidi haramdır." Yani sadece sünnet düğününde değil evlilik, kına gibi düğünlerde de eğer karşı cinsten birisinin ''sen, evli olduğun halde bir başkasının elini tutarsan bu haram oluyor ya da daha başka bir anlatımla; halaydasınız sen bir başkasının hanımına başka bir gözle veya açık giyindiyse bir bölgesine bakarsan yine haram oluyor" bitti ister sünnet düğünü olsun isterse evlilik, kına vesaire... Yine çok güzel bir söz daha vardır haram haramdır sadece sen işlemiş olsan bile
02 Yorumla- 1 yıl
*"Yine çok güzel bir söz daha vardır, haram haramdır herkes yapıyor olsa da, helal helaldir tek sen yapıyor olsan da..."
- 1 yıl
Konunun özeti buradadır;
youtube.com/shorts/jH9pugSZSC0?si=0jc1BpENm32z73J0
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
99
Cevap
112Cevap
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
1 yılKuran'da sünnete dair bir ayet yoktur ancak çok sahih olmayan bir hadis var bi kaç tane peygamber bir gün bir kız çocuğunu sünnet edilirken denk geliyor ve şöyle söylüyor çok derin kesme bu kocası ve kendisi için hayırlı olandır erkekle alakalı vardıda onu unuttum ama çok mühim İslam'ın direği değil daha çok adet şeklinde gelenek görenek şeklinde oluşmuştur tabi Arap Yarımadası sıcak ve temiz sudan yoksun bu yüzden sünnetin orada işlevi oluyor ancak Allah'ın yarattığının değiştirilmeside Allah'a sen yapmışsın ama bu olmamış demek gibi o yüzden zaten Kuran'da bulunmayan ve bir adet gelenek olan sünnetin uygulanması aslında pekte hoş bir durum değildir ancak toplum dayatması bize buna sevk etmekte
Çocuklarınızın cinsel sağlığı için onların cinsel organlarını rahat bırakın...
Din kisvesi altında bulunan bu sapkınlığada dur deyin...16 Yorumla- 1 yıl
@terziayca Kim diyor sağlıklı olduğunu
- 1 yıl
@terziayca aynen sağlık için kadın sünneti erkek sünneti ile beraber anılır kadın içinde sağlık aynen 😂
- 1 yıl
Kadın sünnetinin ne olduğunu bilmiyorsan araştırabilirsin emin ol kadın için neyse erkek içinde öyle bir şey klitoris ve vajinal dudakların alındığı bir müdahale genelde bunu yaşayan kız çocukları kan kaybından vs. Ölüyor ölmeyenler ise doğum esnasında ölüyor sağlık için ama doğrudur kara düzen işte yürüyor
- 1 yıl
@terziayca Size sünnetin sağlıklı olduğunu söyleyenler kim onu merak ediyorum. Sünnetin sağlıklı olduğunu söyleyen kaynaklar olsa da, bunların hepsi asılsızdır. Dünyada sünneti kabul eden bir tane bile ulusal tibbi topluluk yoktur. Sünneti savunanların bunu yapma nedeni, sünnetten çok fazla para kazandıkları için savunurlar. Yok şöyle yararlı, böyle yararlı diyerekten insanları kandırıyorlar. Çünkü sünnet derisi yara bandından parfüme kadar tüm herşeyde kullanılıyor.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Buradaki maksat insanlara yemek ikram etmek, sünnet olan çocuk için dua almaktır. Tabi sonradan Düğün ismi olunca millete eğlence de çıkmaya başladı. Eskiden bu işler o kişinin evinin bahçesinde olurdu, sonradan bahçe olmayınca Düğün salonları tutulmaya başlandı. işler de böyle ilerlemiş oldu.
Yani bir yer kesilince millet kutlamıyor, millete eğlence lazım.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 568 cevap paylaştı.
1 yılDeğil sünnet farklı regl ise adet kanaması ben çoğunluk adet derim nasıl bir duygu ne oluyor bilmiyorum ama adet isminden zevk alıyorum nedense sünnetten de bir ara bende ilk kaşıntı falan geliyordu ilk kanamam olmuştu dikişler açılmıştı sonra onu yıkadık biz bundan bir kaç hafta sonra tüllü bezi yani kaşıntı gelmişti o da bana keyif verdi nedense onu çıkartması kaşıntı hissiyatı geldi ama tatlıydı
017 Yorumla
Soran1 yılYani o kadarini bilmem zordur tabiki zorlugu vardir ama sacma be ne gerek var davul zurna tangırti gümbürtüye tamam bende regl partisi çıkarayım o zaman her ay düzenli parti
- 1 yıl
Bilmiyorum öyle işte soy erkekten devam ediyor mesela erkek evli olup çocuğu olursa karısından boşanıp başka kadınla evlenirse o kadınında başka adamdan çocuğu varsa yani erkekten üvey olmaz derler ama kadından üvey kardeş olur erkekten üvey kardeş olmaz bu hep böyledir biz böyle alıştık
Soran1 yılTürk aile yapısı boyle değildi osmanlıya giren araplar kadına değer vermezdi anaerkil toplumdan araerkil topluma geçtik, ve bugün kadın cinayetleri arttıysa hep bunlar yuzunden.
Soran1 yılErkeklere çocukluktan güç yüklüyo aileler, oglum cok ccanlar yakacak, oğlum şoyle oğlum boyle.
Soran1 yılSunnet olcak adam olcak
Soran1 yılKizin elinede verirler sogani bicagi yemek yapsin
Soran1 yılEl kapisinda koca kaynana yemek beklicek
Soran1 yılBoyle yetitirildik
- 1 yıl
Fikrim yok ama çoğu feminist düşünce de saçma yok çocuk yüzde seksen genleri anneden alırmış vesaire bunlarda palavra soy erkekten devam eder diyorlarsa nasıl anneden gen daha fazla alınıyor kaldı ki zaten baba birse anne farklıysa kardeşler arasında üvey olmaz bile demişlerdi yani anlamıyorum
- 1 yıl
Cinsel olarak sperm daha üstün bir üreme organı dediler biz öyle alıştık o yüzden babadan üvey olmuyor anneden üvey oluyor genler çoğunluk anneden alınırmış vesaire aslında eşitlik var ama bazı düşünürlerde öyle diyor yumurtalık hücresine başlı başına gücü yok zaten
Soran1 yılYani feminist değilim bende bu konuya çok katılmıyorum, cocuk anne babanın ortak genlerine sahiptir ama az ama çok o kadarını bilemem belki değişken bir durumdur, ben 2 evlilik yapmış olsam ilkinden bi cocuğum olsa ikinciden de olsa bu iki cocuk kardeş ana bi baba ayrı ama biri farklı bi babanin genini alıyo orada ayrılıyolar, ortak bir gen olan olan anneleri var ve sonuç olarak kardeşler.
Soran1 yılBende bişey duydum biriyle öpüşüldüğünde ilerde doğacak cocuk o kisinin genlerini taşıyormuş
- 1 yıl
Yani bilemeyeceğim eşit yaklaşım var aslında o konuda ortaokulda lise de fen dersleri çoğunlukla ortalama üstü iyi olan biriyim ama tabi edebiyat tarih coğrafya felsefe veya din kültürü derslerim daha iyiydi sözel dersler yani matematiğim o kadar iyi olmamasına rağmen sözel bölüm istemedim onun yerine eşit ağırlık bölümü yazdım seçtim çünkü edebiyatım baya iyiydi sonra tarih en son coğrafya biraz takılırdım ona felsefem de iyiydi yani üniversite sınav puan türlerindeki testlerden alan sınavında ayt tek fen yapmadım alanım değildi görmedim doğru düzgün aslında benim uzmanlık alanım finans para iktisadi konular çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkiler okuyorum grafik çizmeye alıştım mikro makro iktisat kamu maliyesi çalışma ekonomisi vesaire işte sen ne okuyordun veya okudun benim az kaldı
- 1 yıl
Güzel açıklamışsın , ağzına sağlık @ErenEngin22
Oğlum var sünnet düğünü yapmak yerine sünnetini küçük yaşta yaptırıp hatıra olacak bir seyahate gidip güzel anılar biriktirmeyi tercih ederim. Kimsenin memnun kalmayacağı bir organizasyondan daha ucuza mal olur ve büyüdüğü zaman oğlum güzellikle hatırlar. Üstelik sünnet düğününe harcanacak masraftan kat kat daha ucuz olur
010 Yorumla- 1 yıl
Kendi rızası olmadan yaptıramazsın inşallah
- 1 yıl
Üzerine vazife olmayan işe karışan sensin
- 1 yıl
Ben bütün özgüvenimi cesaretimi kaybettim ben istemeden yaptıkları için şimdi asosyal biriyim, sana böyle bir cevap yazarken kötü niyetle yazmadım
- 1 yıl
Sadece zorla yaptırma dedim ahkam değil bu
- 1 yıl
Bebekten rıza alamaycagina göre bedenine hiç bir şekilde dokunmayacaksin büyüyene kadar Neyse sen laftan anlamayan birisin biraz eğitime ihtiyacın var, iyi günler
- 1 yıl
Niye yaptırmak istediğini biliyor musun peki? Bir nedenin var mı
Haklısın. Günümüzde iletişim araçları yaygınlaştı. Düğünlere gerek yok. Sünnet veya evlilik, internetten duyurdun mu herkesin haberi oluyor. Zaten düğünlerin de amacı duyurmak ve eğlenmek değil mi? Ev içinde birkaç akraba ve arkadaşla bile eğlence yapılsa yeterli gibi geliyor.
00 Yorumla
1 yılBence erkek düşmanı feminist bir konu açmışsın. Sünnetin kendisi zararlı bir eylem iken, bunu konuşmaya açıp sünnet yasaklanmalıdır demek yerine bunun kutlamasına takılman NET bir şekilde erkek düşmanı (feminist) olduğunu gösteriyor. Muhtemelen okuduğun, takip ettiğin feminist zırvalıklar beynini yıkamış.
00 Yorumla
1 yılSünnet düğünü saçmalık olduğu gibi sünnetin de saçmalık olduğunu düşünen doktorlar var bilemiyorum. Neyse başımızı kesmişler bir kere yapacak bişey yok artık 😄 kısacası bence de sünnet düğünü çok saçma. Benim şeyimin ucu kesildi diye neyi kutladık biz anlamadım? Aşırı gereksiz bir şey. Bir de erkek oldu filan diyorlar göster amcalara pipini diyorlar😄 iğrenç iğrenç işler..
00 Yorumla
1 yılEvet saçma. Küçükken bana yaptılar. Ama pişman bizimkiler. Ben de pişmanım yapıldığı için. Şimdiki aklım olsaydı yaptırmazdım, ailem de yapmazdı zaten ama evin tek oğlu olunca o anın heyecanı diyelim. İyi tarafı geçmişe dair anılar fotolar video vs var. Memleketin eski hali vs hepsini görebiliyorum
00 Yorumlaçok saçma bir adet küçük bir cerrahi operasyon için ne gerek var düğüne. şimdi yine operasyon hastanede yapılıyor önceden herkesin içinde yapılır birde video ya çekilir sonradan hep beraber izlenirdi.
55 YorumlaBizim milletimiz gösterisi sever bu da o sacmaliklardan biri.
Oğlumu 6 aylıkken sünnet ettirdm camide kuran okutup gectm foto albümü bile yaptrmadm ama milletteki bu görgüsüzlük nolck bilmiyorum sorsan herkes sadelikten yana 😄42 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim annem abime sünnet düğünü planlarken bir çok eğlenceye beni de dahil etti. Bana çok güzel bir elbise tasarlayıp dikti, arabada beni onunla yan yana oturttu. Düğün öncesi yapılan eğlencelerde abimle beraber podyumda yan yana oturduk, eğlenceleri beraber izledik. Bizde bir de ikimizin de eline kına yakmışlardı.
Abimin sünnet düğününde, abimden eksik kaldığım tek kısım sünnet edilmememdi. 🤣🤣
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl
Şu yazdıklarında mantık denen bir şey yok erkeğin cinsel organı mahrem değildir zaten çocukken sünnet olunan bir durum sünnet peygamber sünnetidir ve kızın adeti gizli olunan bir durumdur kimsenin bilmemesi gerekir aranızdaki fark onun erkek ve cocuk olması senin genc olman anlıyon mu? 2. Olarak sünnet düğünü olması para toplanması güzel bır seydır kadınlar cocuk doğuruyor mevlid okutuyor para toplanıyorda erkeğin hakkı yok mu buna? Para toplamaya o erkek cocuk da genc bır kızsın kızın adetini neden ortalığa yaysınlar ki20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSaçma tabii ki hatta utanç verici, oğullarının şeyini kestirip kutluyorlar. Sığlığa bak. Kızları adet olunca da pedi siyah poşette taşıyorlar. Tam bi çifte standart. Sünnet düğünü geleneği tam bi saçmalık ve ayrımcılık, bu gelenek yok olmalı. İleride oğlum olursa sünnet ettirmeyeceğim, kızım olursa kızıma regl partisi düzenleyeceğim. Modern ve medeni bi anne olacağım.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılBu konularda artık şöyle düşünüyorum, düğün nişan sünnet düğünü vs kimine göre saçma kimine göre hayatta bir kez oluyor. Yapmak isteyen yapar istemeyen yapmaz. Ancak saçma vs diye nitelendirmek de mantıklı değil
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Aşırı boş iş
Çocukken çevremdeki herkes yaptı diye heves etmiştim illa bende isterim felan demiştim de saçmalıkmış büyüyünce farkettim.
Kendi oğlum olursa 1,2 aylıkken sünnet ettiririm düğün felanda yapmam
Aşırı gereksiz olay00 YorumlaAile & Toplum konusunda 573 cevap paylaştı. Evet bende saçma buluyorum daha bide kendi düğünü gibi giyinen anneler abartı saçlar makyajlar kasıla kasıla düğün salonuna girmeler gulsemmi bu duruma aglasammi bilmiyorum 😂neyin kafasını yasiyolar anlamış değilim 😂🤦
00 Yorumla
1 yılO kadar komik ve klişe geliyor ki ahahhaahhssh ne alaka ya Bide sünnet olan çocuğun annesi falan gelin gibi susleniyo ahagaggaa bilemiyorum çok garip
10 YorumlaGelenek işte sünnet olmak Müslümanlığın bir kuralı olduğu için ve erkekliğe adım gibi göründüğü için bunu kutluyorlar oraya kesme işlemini kutlamıyorlar
00 YorumlaGenel olarak şu halkın evliliği sünneti vs millete duyurma çabası saçma sanane kardeşim ister evlenir ister bosanirim sanane yanimdakiyle ne zaman evlbdim sana haber etmedim
00 YorumlaKutlanacak bişe değil zaten adı üstünde sünnet. Bir sünneti yerine getirmenin bilincinde olarak şaşaalı bir kutlama yerine basit bir merasimle dini bir ritüel yerine getirilbilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
1 yılNiye bizim ilk reglimiz cümle aleme duyurulmuyor? Tamponumu veya kanımı da pilava atsınlar falan hangisi uyarsa artık bulunur. Ne saIakça gelenek hala sürmesi çok saçma.
00 Yorumla
1 yılBende sünnet düğününe karşıyım ileride oğlum olursa asla düğün yapmam sünnet ettiririm ama düğün asla olmaz
Kız regl olunca erkekler laf söylüyor ayıp falan diyorlar ama onlar şeylerini kestirip oynuyorlar bence regl partisi ve sünnet düğünü çok saçma her ikisinede parti yapılmamalı
00 Yorumla
1 yılSünnet olmak da regl olmak da çok normal, ayıp şeyler de değil ama evet düğün olayı çok saçma, maalesef bizim çocukluğumuzda düğün yapıldı ama ben çocuğuma sünnet düğünü yapmam
00 YorumlaO bana da saçma geliyor. Tamam sağlık için olabilir çok gerekli bi sebep aslında. Ama düğünü olunca banada saçma geliyor. Cümle alem napsın senin şeyinin kesilmesini.
Adet olayına gelirsek de o da saçma yani şu yönden aman duyulmasın bilmem ne. Sanki ortada büyük bi günah var gibi.
00 Yorumla
1 yılaynen çok saçma sünnet derisi kesilmiş bu neyin kafası neyin kutlaması çözebilmiş değilim ben de oğlum olunca sünnet düğünü yaptırmayacağım hem de çok pahalı zaten sünnet 5000 lira olmuş
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Aslına bakarsan sünnet denen olay çok saçma ve gereksiz Allah istese sünnetli yaratamaz mıydı? :D
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılCuk kesiliyor diye bayram yapilmasi çok saçma. Sonra bu erkekler büyüyüp cuklerini tek değerli varlığı sanıyor.
10 Yorumla
1 yılSadece o kadarla olsa iyi kesilirken komple millet izliyor. Ya ona ne demeli...
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılBu ülkede düğün adı altındaki ne saçma değil ki...
20 Yorumla Pardon da gelenek olarak saç kesme kol kesme parmak kesme popiş kesme de olsa kutlama yapılır bence insan kesiliyo diye kutlar elbette
00 Yorumla
1 yılsünnet İslam'da yok. :) Arap geleneği ama kutlama düğün olarak abartmakta biz onları geçmişiz :D
01 Yorumla- 1 yıl
hep haşmetlüm osmanlılar yüzünden. gösteriş severlermiş :)
Çok haklısın. Çocuk isterse yaşı gelince, büyüdüğünde doktora gidip sünnet olabilir. Saçma sapan bir gelenek. Tacizden başka bir şey değil.
01 Yorumla
1 yılBen de istemem oğlum olursa sünnet düğünü yapmak. Bu kadar kutsallaştirilacak bir şey asla değil ve ve çok cinsiyetçi.
00 Yorumla
1 yılToplumumuz da kızların regl olması utanılacak bisey olarak görülürken, erkeklerin bir tarafı kesilince kutlamalar yapıyor. Zeka seviyesi yerlerde...
00 Yorumla
1 yılKadın-erkek ayrımcılığı ve ataerkil toplumun aşırı yüceltilmesi kobuiinusuna katılıyorum. Bu işi düğğne ilk kim çevirdş merak ettim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 994 cevap paylaştı. Tamamen zırva
çocuğu sakat edip bir de sakat ettiklerini herkese gösterecek bir merasim düzenliyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSünnet düğününe bende karşıyım. Bundan 24 sene önce babam baya abartılı bir sünnet düğünü yapmıştı ben ve kardeşim için ama o anlar kameraya çakilmedi yazık oldu.
03 Yorumla
Soran1 yılAyıp diye cekilmedi dimi
Cevap sahibi1 yılİş ayıba gelene kadar ne ayıplar olmuştu bir bilsen.
Soran1 yılTahmin edebiiyorum
Gizli Üye(25-29)1 yılO zaman sizde regli düğünü yapın kanka çoluk çocuk eş dost toplayın kız refli oldu diye düğün salonu tutup davul zurnayla kutlama yapın engelleyenmi var kanksss
01 Yorumla
Soran1 yılHer ay para mi yetisir ona kanka. d
1 yılBizim burada hiç olmuyor sünnet düğünü. Ben hiç sünnet düğününe falan gitmedim
01 Yorumla
Soran1 yılBende gitmedim annemler ayıp kızlar gitmez diyip bizi götürmezdi, 31 yaşındayim el kadar çocuğun sünnet düğününe gitmem ayıp madem ayıp niye sünnet düğünü yapiyolar bunun bilincindelerse yapmasınlar
- Aile & Toplum konusunda 946 cevap paylaştı.
1 yılBunlar malum kesimin bos sacmaliklari. Gelecekte olmayacsk ama biz goremicez
05 Yorumla
Soran1 yılBu düzeni biz değiştirebiliriz
Soran1 yılValla ben istemem
- 1 yıl
Degiiyor iste yeni nesillerle bir cok sey degisecek. 100 yil sonra Şu an ki amerika gibi olacagiz
Soran1 yılİşte o günleride biz görmiycez
Yani gelenek ve görenek olduğu için artık saçma gelmiyor
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılYahu saçmada eleştiriyoruz da bu da kadınların başının altından çıkıyor😏
10 Yorumla Benim fikrimcede öyle mevlit okutmayu düşünüyorum sadece
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSünnet düğünleri çok saçma neden bu kadar hazırlıklar yapılıyor araba süsleniyor fotğrafçıya gidiliyor resimler çekiliyor. Evde çeşit çeşit yemekler hazırlanıyor komşu akraba herkes geliyo. Kızlar regl olunca benim kızım kadın oldu kutlayalım mı deniyor. Kız çocukları biyolojik yapısından utandırılıyo söyleme ayıp anan kısık sesle konuş. Sünnet düğünleri ata erkil yapının saçma bir geleneği.
10 Yorumla
1 yılS.. ki kesildi diye kutlama yapan bir topluluk. İnanılmaz cidden
12 Yorumla- 1 yıl
Aynısını Hindistan yapsa dalga geçeriz
- 1 yıl
Daha da kötüsü göster amcalara çkünü filan demişlerdi benim sünnetimde. Utançtan yerin dibine girersin ya. Hem gereksiz bir şey sünnet olmak hem de düğünü yapılıyor. Sünnet olmamak sağlık açısından hiçbir sorun çıkarmaz diyen doktorlar var. Dünyadaki erkeklerin 6'da 5'i sünnetsiz onların hiç problemi yok ama ne hikmetse bizim burada daha 5 yaşından çocuklara travma yaratıyorlar ve kutluyoruz bunu. Rezillik ötesi..
1 yılSağlıksal kısmına lafım yok ama bunun kutlama kısmını düşük zihniyet olarak görüyorum.
16 Yorumla- 1 yıl
Sağlık olarak ta sünnetin gereksiz olduğunu söyleyen bir sürü doktor var. Sünnet penisin baş kısmını hissizleştiriyor diyen doktorlar var ve sünnet olmak 3 cm kısaltıyor penisi. Boş yere travma yarattılar bizde daha da kötüsü düğününü bile yaptılar saçmalık ötesi.
- 1 yıl
Sünnetin yapılıp yapılmama kısmı için yorum yapamam ama erkeği ilahlaştırmak için yapılan şeyler yanlış ne kadın erkekten üstün olsun nede erkek bana göre 🤷♀️
Sünnet kısmı içinde bir sürü olumlu gören doktorlarımız var dinende olması görülen bir durum bir çok insan sağlığı içinde sonradan oluyor yani tamamen doğru tamamen yanlış diyemem ama kulak duyumu ilede hareket edemem 🤷♀️
Erkek annesi olursam sünnet yaptırma yönlü dahi olsam araştırırım acısız ve tranva olmaması için ilk aylarında tercihim daha çabuk iyileşme görüleceği için 🤷♀️ - 1 yıl
Eğer erkek çocuğunuz olursa İyice araştırmanızı tavsiye ederim sünnetin bütün artılarını eksilerini ve öyle yaptırın sünneti. Bu dini bir şey değil Antik Mısır geleneği.
- 1 yıl
Görüşümde de belirttim olursa tabi araştırarak doğru karara varırım kulak duyumu ile hareket edecek biri değilim.
Tavsiye için teşekkürler ☺️ - 1 yıl
Ben teşekkür ederim 😊
- 1 yıl
Rica ederimm
Gizli Üye(18-24)3 ay
Ben bir Alevi olarak oğlumu sünnet ettirmeme’ye karar verdim
00 Yorumla
1 yılsadece o değil artık her şey saçma kız isteme nişan düğün vss
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı.
1 yıldüğünlerin hepsi saçma. artık vazgeçilmesi lazım
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı. aşırı saçma benim erkek evladım olursa birgün doğumda kestiririm bir daha da gündeme getirmem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 938 cevap paylaştı. Kizim kiz olmus çalsin davullar oynasin kizlar gibi bir dünya neden yok hakikaten
00 Yorumla
1 yılO mantıkla bakarsan kız tarafı düğünlerde kızım evleniyor diye oynamasın 😀
00 Yorumla
1 yılSaçma Değil Oğullarımız Sağ sağlim sünet olup Kurtulduğu İçin Bir Adak Niyetine Yaparız🤍
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı.
1 yılkesılmesi degilde kutlanması sacma acı cekıyorlar mıllet oynuyor
00 Yorumla
1 yılGelenek görenek. Bir kerede nefret etmeyin şu zararsız örf ve adetlerimizden ya..
00 Yorumlasunnet düğününü bende yapmam cocugumun ne gerek var ki gercekten sacmalik
00 Yorumla
1 yılKüçük bir kutlama yeter zaten abartanlarvaynen dediğin gibi
08 Yorumla- 1 yıl
Oldu bittiye getireceksin sen bin yıllık geleneği 😅
- 1 yıl
Bilmem ki gerekli mi gereksiz mi, o kadar batıl gelenek var ki bu onlara nazaran çok masum kimseye bir zararı yok faydası var 🙂
- 1 yıl
Toplum sağlığı heralde
1 yılBebeğim 10 günlükken sünnet oldu ilerde düğün falan da yapmam çok saçma
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim eşim sünnetsiz di evlendik 6 yil donra benim zorlamam ile sünnet oldu ve çok pişmanım sünnet bir Arap gelengi ve ilişkide hiç zevk vetmiyor us kısmı koreliyor hassasiyetini kaybediyor o küçücük deri parçası penisi hep nemli kalmasını sağlıyordu benim sünnetli merakından dolayı oldu
03 Yorumla- 1 yıl
neden zorladin ki
Cevap sahibi1 yılSünnetli penis merakından
- 1 yıl
Neden öyle bir merakın vardı ki araştırsaydın
- Aile & Toplum konusunda 376 cevap paylaştı.
1 yılBencede saçma kesip yola devam etmeli kutlamak saçma
00 Yorumla - Devamını Gör (151)
Devamını Gör(196)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği