“İnsanın başına ne gelirse şu dilinden gelir” derler katılır mısınız bu söze?

Şimdi gelin bakın benim başıma ne geldi..

eşimle tatil planı yapıyorduk. Yeni evliyiz zaten hani dedik çocuğumuz olmadan bir tatil daha görelim. Neyse otel arayışına girdik giriştik. Bir tane otele denk geldik eşim de dedi ki aa bu otele abimler defalarca gitti onlara bir sorarız nasıl diye dedi.. neyse bizim de bu arada tatil için paramız tam değil. 30 var gerisi yok. Neyse bayram sonrası eltimlerle oturuyorduk işte bende oteli sordum dedim abla böyle böyle bir otel bulduk işte siz gitmişsiniz falan bir de demez olsaydım keşke ama siz de gelirsiniz belki birlikte gideriz falan da dedim. Sonra o da aa o otel pahalı değil mi dedi.
bizde dedik ki yook değil o kadar.. yani bize göre yine pahalı ama eltimlerin durumu bize göre daha iyi.
Neyse o akşam abisi oteli aradı 2 aile geleceğimizi falan söyledi. Biz iki kişiyiz ama eltimler çocuklarla birlikte 4 kişi meğerse onlara aile odası verdikleri için bize verilen fiyatın 2 katına çıkıyordu. Sonra yine biraz daha konuştular ve çocuklardan birini bizim odada kalıyormuş gibi göstermek istediler. Daha doğrusu resepsiyon bize böyle bir yöntem önerdi ve öyle yaparsa onların da uyguna kalabileceğini söyledi.
vee tabii bunu duyan eltim ve eşi çok sevindiler geçen sene de tatil planı yapmışlardı ama oğlunun kolu kırılınca iptal etmişlerdi.

şimdi iki sorun var biz eşimle baş başa olamayacağız ve buna ben sebep oldum biraz..

yani onlar yine fiyatı duyunca gelmek isterlerdi kesin ama ben başınca birlikte de gidebiliriz demeseydim bunların hiçbiri olmazdı.

“İnsanın başına ne gelirse şu dilinden gelir” derler katılır mısınız bu söze?