Ne anlıyorsunuz gençler? Sizce Ziya Paşa doğru mu söylemiş? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz ne demek?

Ne anlıyorsunuz gençler? Sizce Ziya Paşa doğru mu söylemiş? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz ne demek?

Bu sözü çok seviyorum. Bana çok doğru gelen bir söz ama önce anlamını da söyleyeyim.
Anlam olarak konuşmayın, çalışın anlamına geliyor. Kısaca ağzınız değil elleriniz iş yapsın. Günümüz iş hayatında maalesef torpil, çok konuşmak, kendini övmek ve çok söylenmek iş yapıyor. Böyle insanlar hep terfi alır, maaşı yüksek olur. Oysa önemli olan kişinin yaptığı iştir.
Bizim ülkemizde işini iyi yapanlara değer vermiyorlar maalesef. :( Bu yüzden bu sözü çok seviyorum. Lafa değil işe bakılır. Önemli olan konuşmak değil, yaptığı ve gösterdiği iştir.
Ayinesi (aynası) iştir kişinin lafa bakılmaz sözünde ahval-i eseridir, ne yaparsan onunla erdemlenirsin, ne bırakırsan onunla anılırsın. Yani sözde değil icraatınla kal demiş.
Şu sözüne ne demeli? Anlamlı ve o kadar manalı; "en ummadığın keşf eder esrâr-ı derûnun, sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?"
Boş lafa karnimiz tok, icraata bakarız demek. Ziya paşanın sözüydü.
Evet Ziya Paşa. Açıklamada yazmıştım, okumadınız herhalde.
Yok okumadim.
Söylediklerine değil
Yaptıklarına bak, muhatabının...
Cevap
4Cevap
Bir kişiyi değerlendirmek istiyorsan sözlerine değil icraatlarına bak.
Lafla peynir gemisi yurumez
Xin Zhao geliyor aklıma direk kız ayool
ayinesi de ne
master-yi :D :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?