Bu durum, ataerkil düşünce yapısının hala ne kadar yaygın olduğunu gösteriyor. Aslında kimseyi yaşına veya medeni durumuna göre yargılamak doğru değil. Sonuçta evlilik bir tercih ve bu tercihi isteyen istediği yaşta yapabilir ya da yapmayabilir. Önemli olan, kişinin kendi hayatında mutlu ve huzurlu olması.
13 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle katılıyorum. İnsanların hayatlarını evlilik üzerinden değerlendirmek yerine, bireysel mutluluğa ve tatmine odaklanmak çok daha sağlıklı olurdu. Ama ne yazık ki toplum hala belli kalıplara sıkışmış durumda. Bir erkek 40’larında bekâr olunca "hayatın tadını çıkarıyor" denirken, bir kadın aynı yaşta olunca "eksik" gibi görülüyor. Oysa kimse eksik değil, herkes kendi yolunu çizer. Bu bakış açısının değişmesi gerekiyor, çünkü insanın değeri medeni durumu ya da yaşıyla ölçülemez.
- 1 yıl
Teşekkür ederim! Toplumun dayattığı kalıplar, insanların bireysel seçimlerini ve mutluluğunu engelliyor, bu yüzden herkesin kendi hayatını istediği şekilde yaşaması gerektiğini savunmak çok önemli. Herkesin farklı bir yolculuğu ve zamanı var, ve bu yolda mutlu olabilmek için başkalarının yargılarından bağımsız olmak gerekir. Sonuçta, içsel huzur ve mutluluk, dışsal etkilere değil, kişinin kendi değerleri ve tercihlerine dayalıdır.
En İyi Cevaplar
Kesinlikle iki yüzlülük, kadının son kullanma tarihi yoktur hani böyle bazı redpil dinleyen saf erkolar diyorlar ya 25 den sonra kadın çöp diye, asıl kendileri çöpler, kadına sevgi verirsin sana sevgi verir, kadına sperm verirsin sana çocuk verir kadın çok güzel şeyler yaratır evine mutluluk getirir
Şu redpilci kadınlara evde kalmış muamelesi yapan erkolar kapatılsın11 Yorumla- 1 yıl
Bence bu görüş oldukça güçlü ve önemli bir noktaya işaret ediyor. Kadınların değeri asla yaşlarına ya da toplumsal kalıplara indirgenemez. Her birey, sevgi ve değer görmeye layıktır, ve bir kadının yaşadığı her dönem, kendine özgü güzellikleri ve potansiyeli taşır. Dediğin gibi, bir kadına sevgi verildiğinde o sevgi karşılıklı olarak büyür ve birbirlerini desteklerler. Bu tür redpilci yaklaşımlar, sadece insanları dar kalıplara sokar ve gerçek ilişkilerin temeli olan saygıyı zedeler. Her kadının, ne kadar yaşadığına ne de toplumsal beklentilere bakılmaksızın eşit şekilde değer görmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çok güzel bir bakış açısı ve böyle düşünen kadınların, toplumsal baskılara karşı seslerini yükseltmesi gerçekten önemli.
Aile & Toplum konusunda 300 cevap paylaştı. İki yüzlülük evet , erkek hiç bir zaman evde kalmıyor , müzmin bekar oluyor zaten, ataerkil kültürün , kadın kocasız olmaz anlayışının yansıması
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler.
- Aile & Toplum konusunda 4,6b cevap paylaştı.
1 yılBence iki yüzlülük değil. Hayatın gerçekleri. Erkek fiziksel olarak daha kuvvetli ve daha geç yaşlanıyor. Kadın sadece fizyolojik olarak değil organları bile 40 yaşında bıkkınlık yaşıyor. Toplumsal iki yüzlülük değil hayatın gerçekleri olarak düşünüyorum bu durumu...
17 Yorumla- 1 yıl
"Hayatın gerçekleri" dediğin şey aslında toplumun yüzyıllardır inşa ettiği normlardan ibaret olabilir mi? Kadının biyolojik olarak daha çabuk yaşlandığı algısı, bilimsel verilerle tam olarak desteklenmiyor. Hatta kadınlar genellikle erkeklerden daha uzun ömürlü oluyor. Ama mesele zaten biyolojik yaşlanma değil, toplumsal algılar. Aynı yaşta bir erkek "tecrübeli, olgun" olarak görülürken bir kadının "fırsatını kaçırdığı" düşünülmesi tamamen toplumun ona biçtiği rol ile ilgili. Gerçekler dediğin şeyin ne kadarını doğa belirliyor, ne kadarını insanlar yaratıyor bir düşün derim.
- 1 yıl
Toplumlara ayak uydurmak gerekir. Eğer bu söylediğim şey Çin de, Amerika da, Avustralya da, Rusya da yani kısacası dünyanın her yerinde aynı algılanıyorsa demek ki geçeklik payı vardır. Bilimsel olarak kanıtlı değil diyorsun fakat yumurtalık 40 yaşına kadar işlev görmediyse (ki 35 diyen var) o yaştan sonra zor dölleniyor. Erkekte böyle bir problem yok. Kadının menopoz yaşı 40 tan başlar. Erkekte böyle bir durum yok. Kadının 25 yaşında taş gibi olan bedeni 40 yaşında kendine özellikle bakan birisi değil ise buruşmaya ve sarkmaya başlar. Fakat linçlemeyin :D Bunların hepsi 40 yaşında evde kalmış tecrübesiz kadın için böyle :) Yoksa hayatına aldığı bir kadına erkek zaten bu gözle bakmaz.
- 1 yıl
Yok ya ne linci : ))
Toplumların ortak bir algıya sahip olması, o algının adil ya da doğru olduğunu kanıtlamaz. Geçmişte de dünyanın büyük bir kısmında kadınların eğitim almasına gerek olmadığı düşünülüyordu, ama bunun yanlış olduğu sonradan anlaşıldı. Benzer şekilde, kadınların sadece doğurganlıklarıyla ve fiziksel görünümleriyle değerlendirilmesi de çağ dışı bir bakış açısı. Üstelik menopozun 40 yaşında başladığı gibi bir genelleme doğru değil; çoğu kadın 45-55 yaş arasında menopoza giriyor. Erkeklerde üreme yetisi devam etse bile, yaşlandıkça sperm kalitesi düşüyor ve genetik mutasyon riski artıyor. Yani biyoloji üzerinden yapılan bu argümanlar bile eksik ve yanıltıcı.
Ama asıl konu şu: Kadınların değerini gençlik, güzellik ya da doğurganlık üzerinden tanımlamak başlı başına problemli bir yaklaşım. Bir erkek hayatına aldığı kadını bu gözle bakmadan sevebiliyorsa, neden toplumsal algılar kadınları evlilik konusunda bu kadar sıkıştırıyor? Çelişki tam da burada yatıyor. - 1 yıl
Hayır genellemelerim doğru :D Kadınların sadece gençlik ve doğruganlık yönünden bakılması da normaldir. Erkekler içinde şu bir gerçektir, kadın yakısıklı zengin, koruyup kollayan erkek ister ama bu çirkin ve fakir bir erkekle evlenmeyecekleri anlamına gelmez. İlk cümlemi desteklemek için kadın güzellik malzemelerinin ne kadar tüketildiğini google layarak görebilirsin. Kadının kendisi bile kendini bu saydığım normlarda görüyorsa demek ki toplumlardan kastımız sadece erkekler değil. Kadınlar bile kendi içlerinde ben daha iyi görünecem ben daha seksi görünecem savaşı veriyorsa demek ki ütobik davranmamak gerekir. Aslında insanların istedikleriyle sahip oldukları çoğu zaman ters orantılıdır bu da toplumsal bir norm. Buna örnek olarakta 2. cümlemi söyleyebilirim. Argumanlarım red edilebilir ama realistik oldukları gün gibi ortada bence :) Bİlmiyorum sen bu konuda nasıl düşünürsün?
- 1 yıl
Bence bu yaklaşım, toplumsal normların bireylerin seçimlerine nasıl etki ettiğini anlamakta eksik kalıyor. Evet, güzellik ve dış görünüş, hem kadınlar hem de erkekler için toplumsal bir baskı yaratıyor, ama bu gerçeklik, insanların değerini ve mutluluğunu yalnızca bu ölçütlere indirgemek için yeterli bir neden değil. Kadınlar güzellik malzemelerini kullanıyorsa, bu aslında toplumun onlara dayattığı bir zorunluluk değil mi? Kadınlar da, kendilerini "güzel" hissetmek ya da toplumsal algıyı yakalamak adına bu ürünleri kullanıyorlar çünkü dışarıdan gelen baskılar, kadınların değerini genellikle sadece fiziksel çekicilikleri üzerinden ölçüyor.
Evet, herkesin ne istediği ile sahip olduğu arasında bir fark olabilir, ancak bu sadece toplumun belirlediği normlar üzerinden gerçekleşiyor. Kişiler, başkalarının ne dediğinden bağımsız olarak kendi değerlerini anlamalı ve kabul etmelidir. Güzellik ve dış görünüş, bir insanın değerinin sadece küçük bir parçasıdır. Gerçek değer, içsel özelliklerden, kişisel başarıdan ve insanın kendini nasıl hissettiğinden gelir. Ütopya demek, bu bakış açısının değişmesini beklemek değil; aslında herkesin bireysel tercihlerinin ve mutluluğunun, toplumsal dayatmaların ötesine geçebilmesi gerektiğini savunmak. - 1 yıl
Evet 2. paragrafına kelimesi kelimesine katılıyorum. O yüzden yukarıda da belirttim. Bu düşünsel olarak böyledir fakat karşı cins hiç tipim değil dediği bir kadın ya da erkekle bile partner olabilir. Toplumun dayattığını düşünmüyorum. Yaratılış ya da içgüdüsel olarak böyle olduğuna inanıyorum. Hani bir hayvan yavrular da o bebe nasıl nereden besleneceğini bilmeden içgüdüsel olarak anasının memelerini emer ya. Erkekte iç güdüsel olarak güzel görünen doğurgan bir kadın ister. Kadınlar kız kıza parti yaparken bile süslenip püslenir. Yani erkek kısmı olmasa bile kendileri için güzel görünmek isterler. Bu da onların içgüdüsel ya da yaratılışlarında var gibi. Açıkçası daha fazla bir şeyler katabileceğimi zannetmiyorum konuya :D Umarın her şey gönlünce olru güzel sohbetin için teşekkürler...
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim.
Yapay Zeka Cevapladı
Kesinlikle haklısın, bunun adı tam anlamıyla toplumsal ikiyüzlülük! 👏 Kadınlara yönelik bu tür algılar gerçekten çok yıpratıcı ve haksız. Olgunlaşmak her iki cinsiyet için de tamamen yaşanmışlıklarla ilgili bir şeydir, "evde kalmak" ise tamamen toplumsal bir baskı ürünü. İnsanlar ne yaşarsa yaşasın, ne zaman kimle olmak istiyorsa o zaman karar verir 💪. Erkeklere olgun, kadınlara evde kalmış denmesi kadının hayata dair kararlarına saygı göstermemek demek. Herkes kendi hikayesinin kahramanı. Toplumun dayattığı kalıplara kulak asma, sen yeter ki kendinle barışık ol! 😊
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u 1 yıliki yüzlülüktür
11 Yorumla- 1 yıl
Cevap için teşekkürler.
- Aile & Toplum konusunda 538 cevap paylaştı.
1 yılAynen erkeğe dura dura koç olur diyenler kadına da dura dura hiç olur diyorlar erkekle kadının arasında hep bı ayrımcılık yapılıyor ondan dolayı da kadın kıymetini bilmemiş insanlar çok
11 Yorumla- 1 yıl
Evet, maalesef bu tür ayrımcılık hala oldukça yaygın. Erkeklere sürekli başarı, güç ve kıymet biçilirken, kadınlar için aynı şekilde değer görmek çok daha zor oluyor. Erkeklerin "dura dura koç" olmasından bahsedilirken, kadınlara bu tür destekler ve anlayışlar genellikle eksik kalıyor. Bu da kadının kendi değerini bilmesini zorlaştırıyor, çünkü toplumsal baskılar, sürekli olarak onları bir tür "başarısızlık" veya "kıymetsizlik" ile ilişkilendiriyor. Kadınların hem kendilerine hem de birbirlerine değer vermeleri ve bu tür kalıp düşünceleri aşmaları çok önemli. Toplumda birbirimize daha fazla destek olmalı ve herkesin değerinin, cinsiyetine veya yaşına bakılmaksızın, eşit bir şekilde kabul edilmesi gerektiğini unutmamalıyız.
Kadınları alacak olan erkekler o yüzden almazsa evde kalmış oluyor biz istemeye gitmediğimiz için evde kalan erkek olmuyo yani
14 Yorumla- 1 yıl
Cevap için teşekkürler.
Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Kadınların abartması sonucu olduğunu düşünüyorum çünkü çoğunda olgunluk takıntısı hakim
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler 👍
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Çünkü 40 yaşında erkeğin çocuğu olur kadının büyük ihtimalle olmaz
13 Yorumla- 1 yıl
O zaman şu soruyu soralım: İnsan sadece çocuk sahibi olmak için mi evleniyor? Eğer mesele biyolojik saatse, erkeklerin de yaşlandıkça sperm kalitesinin düştüğünü, ileri yaş baba olmanın çocuk sağlığı üzerinde riskler taşıdığını biliyor muydun? Ama nedense kimse 40 yaşında baba olan bir erkeği sorgulamıyor, kadınlar içinse bu bir takıntı haline getirilmiş. Evliliği ve insanın değerini sadece üreme üzerinden tanımlamak, bireyin kendi mutluluğunu ve tercihini tamamen görmezden gelmek değil mi?
- 1 yıl
👍👍
- Aile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı.
m 1 yılÖyle bir şey yok herkes kendine göre uyduruyo. Kadın istese erkekden önce evlenir
13 Yorumla- 1 yıl
Kadınların daha erken evlenme şansı olması, onlara yönelik toplumsal baskının olmadığı anlamına gelmez. Asıl mesele, bir erkeğin 40 yaşında bekâr olmasının normal, hatta bazen avantajlı görülmesi, ama bir kadının aynı yaşta hâlâ evlenmemiş olmasının "tuhaf" karşılanması. Yani konu, "kadın istese evlenir" gibi basit bir denklemle çözülebilecek bir şey değil. Toplumun evlilik ve yaş algısındaki çifte standardı sorgulamak yerine, bunu görmezden gelmek sorunun varlığını değiştirmez.
- 1 yıl
Sonuç olarak iki cincte hayatında yoluna bakar başkası konuşur durur
- 1 yıl
👍👍👍
Kesinlikle öyle bu kadınlara yüklenmiş toplumsal dayatmalardan biri sadece kadın ister okumuş olsun ister okumamış 30 yaşından sonra evde kalmış derler ama erkek okumasa bile evin paşası olur nefret ediyorum bu tarz düşüncelerden
21 Yorumla- 1 yıl
Bu tür düşünceler gerçekten çok rahatsız edici ve adaletsiz. Kadınlar üzerinde hem iş hayatında hem de kişisel hayatlarında bu kadar fazla toplumsal baskı oluşturulması gerçekten haksız. Yaşları veya eğitim durumlarına göre etiketlenmeleri, bireylerin kendilerini değerli hissetmelerini zorlaştıran ve onları dar bir kalıba sokan bir yaklaşım. Oysa ki bir insanın değerini, yalnızca dışsal faktörlere değil, içsel özelliklerine, yeteneklerine ve insanlığa kattıklarına göre değerlendirmek gerekir. Erkeklerin evin "paşası" olma kavramı da, cinsiyetçi bir bakış açısının bir yansımasıdır. Her iki cinsiyetin de eşit haklara sahip olması ve toplumsal beklentilerden bağımsız bir şekilde yaşamlarını şekillendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu tür dar kalıplardan sıyrılıp daha adil ve eşit bir toplum yaratmak hepimizin sorumluluğu.
Gizli Üye(45 üstü)1 yılİkiyüzlülük değil de haksızlık eşitsizlik denilebilir
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler.
1 yılİnsandan insana değişir ama buna bence iki yüzlülük eşitsizlik ve adaletsizlik denir. İki yüzlülük kavramı biraz ağır basar gibi geldi.
14 Yorumla- 1 yıl
Evet, gerçekten de iki yüzlülük, eşitsizlik ve adaletsizlik arasında ince bir fark var, ama bazen bu kavramlar birbirine yakın gibi hissedilebiliyor. Toplumun belli bir gruba veya cinsiyete yönelik böyle dar bir bakış açısı benimsenmesi, hem adalet hem de eşitlik açısından gerçekten sorunlu olabilir. Özellikle, birinin yaşına, fiziksel görünümüne veya toplumsal rollere dayalı olarak değerini belirlemek, çok yanıltıcı ve adaletsiz bir yaklaşım olur. Bu tür tutumlar, toplumsal huzuru zedeler ve insanları kendi doğal potansiyellerini yaşamaktan alıkoyar. Bu yüzden "iki yüzlülük" dediğin yer belki de gerçekten de bu durumun ne kadar haksız ve tutarsız olduğunu gösteriyor.
- 1 yıl
Yani "iki yüzlülük" kavramı genelde karakter ve kişilik anlatımında "O çok iki yüzlü biri, ondan iki yüzlüsü yok..." gibi cümlelerde kullanıldığı için öğle dedim. ama tabi ki öznel kavram içeren bir şekilde söylediğim için sizde haklısınız iki kavramda farklı şeyler ama aslında düşünce bu kadar farklı olmadığını görüyoruz bir bakıma sizde dediğim gibi haklısınız
- 1 yıl
🌹☕
- 1 yıl
:)
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Evet ikiyüzlülük
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler.
1 yılKesinlikle öyle düşünüyorum..
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
“Olgun” Domatesi salça yaparlar
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler.
1 yılKadın ve erkek fizyolojisi aynı değil
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler.
- 1 yıl
🍀
1 yılDoğanın kanunu böyle ikiyüzlülük değil.
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler.
1 yılSavunma sanatıyla ilgi nasıl kazanılır gör
11 Yorumla- 1 yıl
Anlamadım.
- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılYo erkeklerde evde kalmış ne olgunu.
11 Yorumla- 1 yıl
Aslında bu tür genellemeler çok yanıltıcı olabilir. Her birey kendi koşullarına ve seçimlerine göre farklı bir yaşam yolu izler. Erkeklerin veya kadınların yaşadığı hayata ve seçimlerine göre "olgun" ya da "evde kalmış" gibi etiketler takmak, onların değerini ya da kişiliklerini basitleştirmek olur. Her insanın hayatının bir dönemi, seçimleri, ilişkileri ve deneyimleri farklıdır. Dolayısıyla, cinsiyet fark etmeksizin, bir kişinin değerini veya olgunluğunu sadece yaşam tarzına göre değerlendirmek doğru olmaz. Gerçek olgunluk, birinin yaşadığı deneyimler, ne kadar empatik ve olgun bir şekilde yaşamını şekillendirdiğiyle ilgilidir.
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılEvet ikiyüzlülük
11 Yorumla- 1 yıl
Cevap kız teşekkür ederim.
Gizli Üye(36-45)1 yılÖyle erkeklere bazısıda gay diyor
12 Yorumla- 1 yıl
Cevap için teşekkürler.
Cevap sahibi1 yılRica ederim.
Gizli Üye(18-24)1 yılÖyle ikiyüzlülük
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler.
Gizli Üye(30-35)1 yılSaçma bir düşünce yapısı.
11 Yorumla- 1 yıl
Cevap için teşekkürler. ☕
Gizli Üye(36-45)1 yılÖyle evet. Benim piyasam bitmek üzere
12 Yorumla- 1 yıl
Belki de bu 'piyasa' dediğin şey, senin gibi kaliteli bir ürünü hak edecek alıcı bulamamıştır. Stoklar bitmez, sadece doğru mağazaya ulaşman gerekir.
Şimdi arkana yaslan ve şunu düşün: 40 yıllık ömrünün en güzel versiyonu, belki de henüz yazılmadı.
Gizli Üye(36-45)1 yılböyle düşüyor mu:DDDDDD
11 Yorumla- 1 yıl
Cevap için teşekkürler.
1 yılçok haklısınız cinsiyetçilik çok kötü 🫂
21 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
- Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.
1 yılHaklisin
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
- 1 yıl
Rica ederim
- Aile & Toplum konusunda 9,3b cevap paylaştı.
1 yılÖyle miyms gercekten
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
Öyle
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler.
Saçma
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler: )
1 yılDeğil
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler.