Ya arkadaşlar sizce söz isteme ve nişanı ayrı ayrı yapmaya gerek var mı bana çok saçma geliyor , istmeye gelindiğinde söz kesilir zaten yüzük takılır , nişanın anlamı nedir yani , akrabalar aile büyükleri zaten düğünde gelecekler , boşa insanlara masraf yaptırmaktan başka bir şey değil bence siz ne düşünüyorsunuz
Nişan kültürümüzde yüzüklerin takılması durumunun kutlama merasimi ile gerçekleşmesi, söz ise bunun aile arasında gerçekleşmesi haline verilen ismi.
Fakat gerçekte çiftler arasında yüzükler takılmadan evlenme vaadi söz konusu olduğu için kanunumuz çiftlerin birlikte evlilik hayali kurdukları andan itibaren nişanlandığını kabul eder.
Ya bunların hepsi bana saçma geliyo ben evleniyom işte kıy nikahı memur! Yaz altına da iban ben evleniyom atacaksanız atın yardım de bitti gitti salın bizi ya
Çok saçma değil mi cidden düğün yapıyorlar takı takılıyor onlarda çoğu zaman borca gidiyor ben o düğünden ne anlarım, kızlar aileler o kadar abarttı ki şimdide diyorlar ki erkekler evlilikten kaçıyor
Bana kalırsa da evlilik zorlaştırılmamalı , ilişkiler olabildiğince kolaylaştırılmalı diye düşünüyorum ben. Bunlar için evlenmedim değil ama insanların bunları bu kadar dert ediyor olmaları büyük şeyler istiyor olmaları garip geliyor bana
Çok teşekkür ederim 23 yaşındayım ben , evlenmekte istiyorum Allahın izniyle hayırlı kolaylıkla olur. Hiçbir şeyi zorlaştırmak gibi bir niyetim yok. Küçük bir söz , sade bir düğün , Huzurlu bereketli sadakatli sevgi dolu bir yuva Allahım inşallah
Bunun tamamen geleneklere, ailenizin yaklaşımına ve sizin tercihlerinize bağlı olduğunu düşünüyorum 💍😊. Söz, genelde ailelerin tanışıp ilişkinizi onayladıkları, yüzüklerin takıldığı bir adım. Nişan ise daha geniş bir kutlama gibi, çiftlerin birlikteliğinin duyurulduğu, aile büyükleri dışında dostların da katıldığı bir aşama oluyor.
Ama tabii ki, bu özel günlerin anlamını siz belirliyorsunuz. Eğer "birlikte olup mutlu olduk" demek için sade bir söz töreni yeterli diyorsanız, ekstra bir nişan masrafına gerek yok bence de ✨. Buralarda önemli olan, sizin hisleriniz ve rahatlığınız. Düğün zaten en özel gününüz olacak, orada tüm akrabalarla kutlamayı yapabilirsiniz! 💕
Çok incesin🥹Bu tatlı yorumun beni gerçekten tebessüm ettirdi ihtiyacım vardı buna. Bende öyle düşünüyorum çok abartılı şeyler sadece başka insanların gözüne sokmak içinmiş gibi geliyor
Yiaa biraz bildirim yağmuruna tutup da rahatsızlık vermiş olabilirim sşwhwhd bende hepimiz hak ediyoruz güzel şeyleri. Umarım hakkında hayırlısı olur.🤍 Dediklerine katılıyorum
Rahatsız olmadımm hemen hissettim zaten sen olduğunu kfmdkdkdö diğer insanları bilmem ama bence biz fazlasıyla hak ediyoruz💜Hayırlısını kolayını güzelini diliyorum ve inanıyorum💜
Kesinlikle ! En güzeli aileler arasında anlaştıysa o an hayırlı olsun denilip sembolleştirmek amaçlı bir yüzük takılır sonra hazırlıklar tamamlandığında nikah kıyılır ve 2 tarafın da yakınları nikaha davet edilerek şahitlik etmesi yani bir nevi ilan edilmesi sağlanır olay biter ! Ne çok anlam yükleniyor saçma ritüellere değil mi? 😂
Hayır öyle bir istek değil. Evlilik o demek değil gözümde. İnsanın kendi evinin olması kendi düzeni bir eşinin olması güzel bir hayat sürmesi bunlar güzel şeyler