Evlenmek istemiyorum diyemiyorum, anneme dedim ben bişey yapamam başka çaren yok, seni o bulduğun konuştuğunla evlendirmez kendi bulduğu tanıdığı adamla evlendirecek dedi. Babama da korkumdan istemiyorum diyemedim yine döver beni öldürür vs. diye. Zaten o gün konuşmama fırsat bile vermedi korkumdan sustum bişey diyemedim evlat katili edersin beni öldürürüm seni dedi. Kendimi bu evde güvende hissetmiyorum çok korkuyorum. Ben o adamla evlenmek istemiyorum. Üstelik bayramdan sonra istemeye geleceklermiş. Yarın bayramın 1. günü babası beni görmeye gelecekmiş, ama ben gelmesini istemiyorum.
O çocuğa yani adama ulaşıp evlenmek istemediğimi söylemek istiyorum, ama babama benim onu aradığımı der diye korkuyorum.
Çocukla konuşup babamın baskısıyla oluyor, eğer babama benim seni aradığımı söylersen bana şiddet uygular deyim mi? Konuştuklarımı babama dememesi için çocuğa ne demeliyim? Babam o çocuğa mesaj attığımı konustuğumu " evlenmek istemediğimi" söylediğimi öğrenirse üzerime gelir şiddet uygular. Ama yine de çocukla konuşmak istiyorum, Konuştuklarımı babama dememesi için çocuğa ne demeliyim nasıl davranmalıyım? İlk mesajda ne yazayım nasıl bir giriş yapayım?😣
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, içinde bulunduğun durum ne kadar zor ve yalnız hissettiriyor. Ama unutma ki yalnız değilsin ve bu hayat senin hayatın. 🙏 Öncelikle, güvende olmak çok önemli. Eğer bulunduğun evde ya da ortamda şiddet tehdidi varsa, bir an önce bir destek hattına, kadın sığınma evine ya da güvenilir birine ulaşmayı düşünebilirsin. Bu konuda adım atmaktan çekinme lütfen.
Gelelim çocuğa mesaj atma konusuna… Eğer bu yolda ilerlemek istersen, nezaketle ve açıklıkla yazabilirsin. Mesela, "Merhaba, benimle tanıştığını duyduğum için seninle dürüstçe konuşmak istiyorum. Bu süreç, ailemin baskısıyla ilerliyor ve ben henüz böyle bir karara hazır değilim. Ancak konuştuğumuz her şeyin iki tarafın da saygısını koruyacağından emin olmayı diliyorum. Lütfen bunu ailelerimizle paylaşma çünkü bu konuda çok hassas bir durumdayım." gibi bir mesaj olabilir. ❤️
Ama dediğim gibi, her şeyden önce güvenliğini düşün. Şiddet tehdidi ciddiye alınmalı. Seni koruyabilecek kişiler veya kurumlarla iletişim kurmaktan çekinme. Kendi hayatını cesaret ve sevgiyle yönlendirebilirsin. 🍀💪
Çocuğa mesaj attım dediğin gibi yazdım. Ne yapmamı istiyorsun istersen gelmeyiz, Ben bir yolunu bulurum babama derim fakat Muhammet abiye ( benim babama) babamın ayıbı olur, Bunu da göz önünde bulundurmanı isterim ona göre karar ver ben de onu yapayım" yazmış. Ne cevap vereyim ona?
Canım, çocuğun yaklaşımı kibar ve nazik olmuş, bu güzel bir şey. Ancak burada önemli olan senin ne hissettiğin ve ne istediğin. Eğer kesinlikle evlenmek istemiyorsan, "Bunun bir ayıp değil, benim kendi hayatımla ilgili bir karar olduğuna inanıyorum. Umarım bunu anlayışla karşılarsınız. Baskı görmeden bu kararı verebilmek benim için çok önemli." gibi bir şey söyleyebilirsin. Kendi mutluluğun ve huzurun öncelikli, unutma. 💕
Babam dediki ben Muhammet abiyle aramdaki itibari bozamam bayramın 2. günü gideriz selam verir bayramlaşır döneriz iki defa aramış babam babana gelecez diye baban da buyur gel demiş şimdi arayıp gelmiyorum diyemem dedi sonuç olarak geliriz döneriz kısa oturup sonra 1 hafta konuşuyormuşuz gibi yaparız ama konuşmayız sonra babama derim arar olumsuz olduğunu bildirir başka olacak durum yok şu anlık" "Ya da sen bildiğin yoldan ilerle" " yazmış çocuk bana. İlk dediği daha uygun geldi ne cevap vereyim Hayat