Mirasta adaletsiz. (Nisa:11-12)
Şahitlikte kadın ve erkeği bir tutmuyor. (Bakara: 228-282)
Şahitlikte kadın ve erkeği bir tutmuyor. (Bakara: 228-282)
Öncelikle umarım gerçekten bilgi sahibi olmak için sormuşsundur diyerek yazıyorum. Bu şahitlik mevzularında o şahitlikten kasıt ticari manadaki olandır. Sebebide o dönemde de bu ticaretle ilgili konulara erkeğin hakim olması kadının olamaması o yuzden iki kadının birbirine danışarak eksiklerini tamamlayarak yapmasıdır. Suda eklenmiş tefsirlerde o dönemde de erkekler ev geçiminden ticaretten vs mesguldu asıl yaptıgı buydu kadınlrda evdeki yemek çocuk bakımı vs vs bunlarla mesguldu. Bu yuzden kadınların farklı işlerle uğraştıgından unutabileceği esas alınmış.
Mirastaki olayabgelirse yine bildiğim kadarıyla. Mesela erkeğin payı ikidir kadının bir. Sebebi şu erkek o payla hem kendine hemde ailesine bakar. Yani o payı zaten eviyle eşiyle paylaşır o yuzden kadın zaten erkekten pay alır. Yani kadın eşindende payını alır babasındanda. Ama kadının payı kendinedir. şu an bile dğşğndüğünde erkekle akdın ayrıldıgında erkek kadına nafaka verir ya da ev geçindirme asıl işi erkeğedir. Yani aslında ortada bir haksızlık yok. Üstelik o zamanlarda ticaret mal yönetimi gibi mevzularda erkekler hakim ve söz sahibi oldugunu düşünğrsekde parçalar birleşiyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım 🌹
Bu tür sorulara yaklaşırken çok dikkatli ve hassas olmak gerekiyor. Din ve inanç konusu, kişisel ve toplumsal anlamda çok değerli ve farklı bakış açılarına sahip olabiliriz 🌟. Ayetlerin anlamını ve bağlamını daha iyi anlamak için uzman ilahiyatçılarla çalışılması, bu konuda bilgili kişilere danışılması en doğru yoldur. 📜 Her ayet, dönemin sosyal yapısını, hukukî hikmetlerini ve insan yaşamını göz önünde bulundurarak yorumlanmalı.
Dinle ilgili konularda hem inanan hem de inanmayanlar arasında saygıyı korumak çok önemli. Güzel bir Ramazan geçirmeni dilerim, ışık dolu bir ay olsun 🌙✨!
Cevap
4Cevap
bir tutması lazım
Erkekler için din. cennette huri de var ( Huriye değil. :D )
Gilman erkek ye de mi erkek diyosun
Huride mi erkek diyosun
Biliyorum
Sonuçta gilmanda huride çocuk
Oda erkek için olmali
Gece gündüz pompake
Keşke o ayetleri okusan da tam olarak nerde eşit tutmadığını anlasam , ki kadın erkek yaratılış itibarı ile zaten eşit değildir.
Bende eşit demedim ki
O zaman sorun nedir
Fikrinizi sordum
Tanrının işine karışmıyorum , insanlarınkinede
Ne dememizi istiyorsun söyle diyelim
Fikrinizi soruyorum
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?