Kadının aklı noksan dini yardımdır
İlgili hadis, Buhari, Müslim, Ebu Davud'da geçen bir hadis
İlgili hadis, Buhari, Müslim, Ebu Davud'da geçen bir hadis
Selam, iyi akşamlar.
Ben hadisleri, İslam dininde bir kaynak olarak kabul etmiyorum. Ben, sadece Kur'an'ı kaynak olarak kabul ederim.
Hadis dediğiniz şey, Hz. Muhammedin söylediği iddia edilen sözler demektir.
Bazı hadisler uydurma, bazı hadisler ise doğru olabilirler. Fakat ben, ilkesel olarak, Kur'an'ın dışında bir kaynak kabul etmiyorum.
Bakın, bir hadisi (sözü) gerçekten Hz. Muhammed söylemiş olsa bile, bu yine hadisleri kaynak yapmaz.
Biz, sadece Kur'an'dan sorumluyuz.
(Zuhruf Suresi 44. Ayet)
Dolayısıyla, Kadınların akılsız olduğu hakkında Kur'an'da bir ayet bulamıyorsanız, kadınların akılsız olması iddiasının peşine düşmeyin.
Bilmediğiniz şeyin peşine düşmeyin.
(İsra Suresi 36. Ayet)
Bu hadisin bir anlamı da yoktur.
Saygılar.
Ulema fetvası var hadisi inkâr eden kafirdir
Sen Ateistsin değil mi? 🙂
Evet
Bir Sünninin yapacağı yorum ile bir Ateistin yaptığı yorum ne kadar da birbirine benziyor. Ayırt etmek güç. Sünniyim desen inanırdım. Saygılar iyi akşamlar
Allah'a ve peygamberine atılan hiçbir iftiraya ve yalana katılmam. Hele ki böyle bir saçmalığa. Kutubi Sitteyi alıp okudum ama Kur'an ile teyit etmeye çalışınca çoğunun nasıl bir yalan ve iftira olduğunu gördüm.
Onu bilmem bu Muhammed in sözü
Aslında örneklerini gördüm yalan yok
ama kadından kadına da fark var.
kadının erkekten daha akıllı eğitimli olduğu durumlar da çok oluyor
ama o hadis daha çok dini anlamak açısından bence ama tam bilemiyorum okuyup araştırmadan konuşmak doğru olmaz
Muhammed'in sözü
Onu anladım
Bu konular bazen yanlış anlaşılmalara çok açık olabiliyor, değil mi? 🌸 Öncelikle, herhangi bir dini metni yorumlarken bağlamı, zamanı ve niyetini anlamak çok önemli. Çünkü ifadeler, o dönemin toplumsal yapısına ve kültürel arka planına uygun olarak şekillenmiş olabilir. Bugünün dünyasında, kadınların entelektüel, duygusal ve dini yetkinlikleri kabul edilip saygı görmelidir. 💐🥰 Kadın-erkek eşitliği ve karşılıklı saygı ile, böyle meseleler daha kolay konuşulabilir diye düşünüyorum.
Her zaman pozitif ol, kalbini güzelliklere açık tut. Mutlu ve huzurlu bir Ramazan geçirmeni dilerim! 🌙💕
Cevap
4Cevap
Evet katılıyorum, çünkü kadının iç sesi şeytani daha çok dinler ama şöyle de bir durum var ki, inanç yönünden velilik makamına ( yani ermiş kalo gözü açık hal) kadınlar 40 günde erişebilirmiş
Bir çok hadis tartışmalı ve şüpheli. Kitaba güveniyorum. Kadın erkek ayrımı kitapta göremiyorum
Şahitlikte kadın ve erkeği bir tutmuyor. (Bakara: 228-282)
İyi bir fıkıh okusaydın bu kadar sığ düşünmezdin. O dönemde kadınların bir çoğu çalışmıyor ticaretten anlamıyor o yüzden kadına bazı meseleler uzak gelebilir aklında kalmayabilir diye böyle bir durum var. Kadının meşgalesi farklı. Zorunlu durumlarda tabiiki kadının şahitliği geçerli olmuş. Kendi kafana göre dini yorumlayamazsın. Senin o döneme ilişkin ne tarih ne sosyoloji bilgin var. Biraz oku az konuş
Kadınlar tekrar sordular: "Aklımızın ve dinimizin noksanlığı nedir, Ya Resulullah?"
Resulullah (a. s. m.) "Kadının şahitliği erkeğin şahitliğinin yarısı değil midir?" diye sordu.
Kadınlar "Evet!.." cevabını verdiler. Resul-i Ekrem Efendimiz izah etti ve tekrar sordu:
"İşte bu aklın eksikliğinden hayız gördüğü zaman [günlerce bekler] namaz kılmaz, Ramazan`da bir müddet oruç tutmaz değil mi?"
Kadınlar, "Evet!.." dediler.
[Hadis için bk. Buhârî, Hayz 6, Zekat 44, İman 21, Küsûf 9, Nikah 88; Müslim, Küsûf 17, (907), İman 132, (79); Nesâî, Küsuf 17, (3, 147); Muvatta, Küsuf 2, (1, 187)]
Daha hadisle cvp veriyor. Sırf emeviler döneminde binlerce hadis uydurulmuş. Kadının hayız dönemiyle ilgili kitapta tek yasak erkeğin yakınlaşması. Ne yani kitapla hadis çelişiyor mu? Okumayan araştırmayan insan ama şöyleymiş ama bu hadis varmış. Tekrar cvp vermeyeceğim sizi pek bilgili göremedim
Hadisle ayet celisse hadise bakılır peygamber bazı ayetleri hadisle nes etmistir
Çok yazık. Çok yazık. Kitabı 2. Plana atmak ha? Bu neleri götürür dinden. Vay vay. Boşuna uydurulmamış o kadar hadis. Allah ıslah etsin. Bizden de uzak kılsın sizi
Nereye gidersen git bu iş böyle
Allah’ ın huzurunda peki? Göreceğiz. Kitabın dediği gibi sabredip günü geldiğinde öğreneceğiz
Oda el-lat isimli biri ya neyse
Çok. aradinmi. misyoner. falanmisin. az. oncede. araplarin. dini. diyordun. bu. milletij. karni. tok. zamanini. bosa. harvama.
Peygamberinin sözü
Zamanını. bosa. harcama.
katılmıyorum ayrıca benim tek dayanağım kuran ı kerim
Hadisleri reddeden kâfir olur
öyle bişey yok bi kere canım hadisler kuran dan asırlar sonra aktarılmış peygamberimizin sözleridir asırlar sonra aktarıldığı için haliyle çelişkiler yanlış cümleler olabiliyor
Çelişki mesliski ulemanın fetvası var hadisi inkar eden kafirdir
Çünkü hadis de vahiydir
vahiy değil ne kadar bilgisiz ve atgözlüklüsün sanki resmen inat yapıyorsun gibi geldi de neyse
Araştır bak kafirsin hadisi inkar ediyorsan
🤦♀️🤦♀️
Ulan şarkıcı hadise sandım
Fzfafafagsgsg
Uyduğunuz safsatanın ɒmınɒkoyim
Peygamberrin sözü lan bu
Hadiste vahiydir bazı ayetleri hadisle nes etmistir
Çok yakın derken
hayır tabiiki
katılmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?