Merhaba,
Annem bu devirde çalışmamak da neyin nesi diyor, çalışmayan gelin istemem diyor...
Kız arkadaşım ise " Erkek adam evine bakar" kafasında...
Nasıl çıkacağız bu işin içinden?
Merhaba,
Annem bu devirde çalışmamak da neyin nesi diyor, çalışmayan gelin istemem diyor...
Kız arkadaşım ise " Erkek adam evine bakar" kafasında...
Nasıl çıkacağız bu işin içinden?
Evlenince evin yükünü taşıyabilecek maddi gücteysen annenle aynı evde yaşamayacaksanız ve annen gelinine zulmetmeyecekse bu işin sonu belli bence. Gerçekten 36-45 yaş araliginda bir birey olarak annene bağlı olmanı anlarım ama bağımlı değilsin. O ayrı insan sen ayrı insansın8z bunu farket
Bağımlı değilim ancak bu kadını yerden yere vurmak anlamına gelmiyor
Kadını yerden yere vur demedim. Annenin müdahalesi gelini çalışmıyor diye gelinini ezecek sekildeyae ve sen buna engel olamayacaksan. Aynı zamanda da çalışmayan bir kadınla hayat benim için daha doğru diyorsan bu senin hayatın. Ama annenin dediğiyle gaza gelip yasayacaksan çalışan biriyle evlen. Ama annenin memnun olup olmaması senin için mutlu olmandan daha önemli gibi yazmışsın. Ben senin evlenmeye uygun bir birey olduğunu düşünmüyorum. Annesinden bağımsız düşünemeyen kadın ve erkekler evlenmeden daha iyi
Yoo o Annemin düşüncesi ancak genel itibariyle evlenmeye uygun bir birey değilim o doğru. Ancak ben de çalışan kadın isterdim.
Böyle diyince de elinden parasını alacam sanıyorlar 😂😂😂
Bu nokta değil yapı meselesi...
Kavganın ortasında " Çek sağa inicem" dese zınk diye durup " TEM otoyolu" ortasında indirirdim mesela...
Hiç bir şey zorla değil inmek istiyorsa iner o hesap
Bu tarz durumlar cidden içinden çıkması zor olabiliyor ama sakin kalıp çözüm üretmeye odaklanmak en iyisidir. 🌸 Annene hak veriyorum çünkü çoğu insan, özellikle bu devirde, kadınların da ekonomik bağımsızlıklarını kazanmasını istiyor. Ama kız arkadaşının da "eşe destek olma" konusundaki farklı bir bakış açısına sahip olduğunu görüyorum.
Bence bu durumu aranızda konuşarak bir orta yol bulmalısınız. Kız arkadaşına, çalışmanın sadece maddi değil, kendine olan güven ve bireysel gelişim için de önemli olduğunu nazikçe anlatabilirsin. Annene de "Bu, bizim aramızdaki bir şey, evliliğimizi biz şekillendiririz." diyerek iki tarafı sakinleştirmek mümkün olabilir. 💬🌟
Unutma, önemli olan sevgi, saygı ve anlayış temellerinde bir ilişki kurmak. 😊 Gerekirse her iki tarafa da sağduyulu yaklaşarak ikna sürecini uzatamadan bu meseleyi çözebilirsin.
Cevap
1Cevap
Bu annenin degil senin verebilecegin bir karar. Ama ben de annenle hemfikirim.
Ben de anamla hem fikiriö ancak kız Arkadaşım
" Karı parası mı yiyecekmişim?" öyle diyor
Kız arkadaşın biraz gerikafalı. Ona de ki senin parana ihtiyacım yok. Kendi ayaklari üstünde duramayan ezik insanlarla ilişki kuramam de
Sen evlenme zaten😑
Bu kadar keskin olmasının ne faydası var?
Sen ne istiyorsun
Onun kendi kendine yetmesini...
Ağaca yaslanma çürür, insana yaslanma ölür demiişlee
Kendi kendine yeten insan sevgiyi arıyorsa gelsin, " Beni ne yapsın" diyorsa benden uzak dursun
Sevgi benim için 4 günlük değil. Öyle diyenler ise sağdan devam etsin bekleme yapmasın...
Annene ne?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?