Kizim artik rutininden sikilmis ve hobilerini istekle yapmiyor onu nasil ikna ederim?

Ela 12 yaşında, ve artık piyano çalmak istemiyor. 2 yaşından itibaren İngilizce, İspanyolca ve Flemenkçe dersleri alıyor (ben Hollanda dogma buyumeyim ve oraya sıkça gidiyoruz haliyle dilini aksansız konuşmalı), 5 yaşında piyano çalmaya başlamıştı ve 8 yaşında at binmeye başladı. Bu kadar fazla ders ve aktivite birikince, Ela son zamanlarda gerçekten yorulmuş gibi hissediyor. Her şeyin çok fazla olduğunu ve her gün bir şeyler yapmak zorunda olduğu için artık piyano derslerine gitmek istemediğini söylüyor.

Benim için, ona küçük yaşlardan itibaren bu fırsatları sunmak çok önemliydi. Ancak Ela artık bunlardan yorulmuş gibi ve ne kadar onun iyiliği için olsa da, bu yükü taşıması gittikçe zorlaşıyor. Dediği gibi, bazen her şey birbirine karışıyor. Okul, dil dersleri, at binme ve piyano… Tüm bu yük altında kendisini kaybolmuş hissediyor.

Ela’ya sürekli zorlukları aşmayı, başarılı olmayı ve potansiyelini en iyi şekilde kullanmayı anlatıyorum. Ama bu durumda ne yapmalıyım? Dediği gibi, gerçekten her şey çok fazla. Belki de onunla birlikte bu programı gözden geçirmeli ve biraz denge kurmalıyız. Haftada kaç gün piano, kaç gün diğer dersler ve aktiviteler olması gerektiğini birlikte konuşarak ayarlamak mı daha doğru olur, yoksa ona piano yerine baska bir aktivitedemi sunmalıyım?

Onun huzurlu ve mutlu olması benim için her şeyden önemli. Ama bir yandan da, hayatın zorluklarıyla başa çıkabilmesi için ona rehberlik etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Ela’ya nasıl destek olabilirim?

Kizim artik rutininden sikilmis ve hobilerini istekle yapmiyor onu nasil ikna ederim?