Faizli hesap açtırmayı düşünüyorum faizi kullanmıcam günaha girer miyim?

Birikim yapmak istiyorum para ulaşabileceğim yerde olunca harcayasım geliyor faizli yatırırsam en azından kafama göre çekemem böylelikle para harcamayı engellemiş olurum diye düşünüyorum. Bide faiz ile yatıracağım için param artacak ancak ben kendi yatırdığım para dışında bir şey istemiyorum o parayı hayır kurumlarından birine bağışlasam (para helal değil biliyorum sevap kazanmak için yapmıcam) günah olmaz demi? Yani ben o faizi sevap kazanmak içinde kullanmıcam kendim içinde kullanmıcam hayır kurumlarına bağışlıcam o parayı en azından bir işe yarar diye düşünüyorum, bankanın verdiği yani hak etmediğim parayı kullanmak istemiyorum kendi adıma. Bu şekilde yaparsam günaha girer miyim?

Tekrar ediyorum hayır kurumuna sevap kazanmak için yapmıcam zaten haram paradan sevap gelmez. Sadece yardım amaçlı çünkü o para boşta kalacağına olmazsa yardıma muhtaç olana gitsin diyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim ancak sanırım tam ifade edemedim beni tamamen anlamayanlar var.

1) Ben sevap işlemek için hayır kurumuna bağışlıcam demedim sadece o faiz ne olacak ondan sorun ettim geriye o faiz parasını yakmak dışında bir çözüm kalmıyor.
2) Ben yatırım yapmak istemiyorum para biriktiricem her ay maaşımdan 1.500 TL artıyor senede 18.000 TL yapar. Ben bu paranın dışında ekstra bir para istemiyorum bir yere yatırım amaçlı değil. Param ne artsın ne eksilsin istiyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
3) Anlatmak istediğim gibi ben sürekli harcama yapıyorum sadece harcamanın önüne geçmek için o parayı istediğim zaman '''''çekememek önemli''''''. O parayı istediğim zaman çekemeyim ben onu istiyorum.
Faizli hesap açtırmayı düşünüyorum faizi kullanmıcam günaha girer miyim?