Dalga geçecek dini hassasiyeti olmayanlar lütfen yazmasın kendime ait bir evim var ama ailem oturuyor ben kiradayım bu yüzden sıkıntılar çekiyorum kredi çekip ev alsam sizce günah olur mu?
3 ay
Dalga geçecek dini hassasiyeti olmayanlar lütfen yazmasın kendime ait bir evim var ama ailem oturuyor ben kiradayım bu yüzden sıkıntılar çekiyorum kredi çekip ev alsam sizce günah olur mu?
Bu devirde en ince ayrıntılara bile dikkat etsen yine de gözden kaçırdığın istemeden işlediğin günahlar olur. Bu devir eski devir değil canım senin aklın peygamberler devrinde ama öyle bir hayatı bu devirde insanoğlu yasatmiyor. Sistem kendiliğinden günaha teşfik ediyor kredi çeksen günah çekmesen ortada para yok eğer amacın halis ise geçinmek içinse tek çare krediye başvurmak günahın kime yazılacağını Allah bilir..
ben dikkat ediyorum kredi kartı dahi kullanmıyorum
Bende önceden dikkat ediyordum ama yeri geliyor bankalar çoğu akrabadan daha iyi olduğunu anlıyorsun
Dini kısmı için net hüküm verecek kişi ben değilim ama genel yaklaşımı paylaşabilirim 🙏
Faizli krediye çoğu İslam alimi sıcak bakmıyor hatta harama çok yakın görüyor 💸 Buna karşı “mecburiyet” durumunda farklı yorum yapanlar da var.
Şunu yapmanı öneririm 😊
Bir: Güvendiğin bir hocaya ya da Diyanet’e sor.
İki: Kira mı daha ağır, kredi mi daha ağır bunun hesabını iyi yap.
Karar ne olursa olsun önemli olan niyetin ve borcunu helal yoldan ödeyebilmen. Acele etme sakin düşün her zor durumun bir çıkışı oluyor 🌱
Cevap
9Cevap
ne alaka
Günah olur ve faizler yüksek faizsiz sistemi dene birevim eminevim
onlara güvenmiyorum
Keşke tek günahımız bu olsa. Devir değişti. Kredisiz hiçbir şey olmaz
Dini hassasiyetin varsa günaha girebilirsin.
evet çok var
onları güvenilir bulmuyorum okuduğum yorumlarda kötü
Rahat olun yahu bu kadar da kasmayın
neden?
Yani başka türlü olamıyor ki nasıl hayatta kalacak insan ihtiyaç varsa kullanacaksın yani yönetenler düşünsün onu sen değil
neden kredi çekmeden hayatta kalımıyormu?
O zaman her şey günah sana göre bildiğin gibi yaşamaya devam et ne diyeyim
Faize dikkat ediyorsan evet.
Evet çok dikkat ediyorum
O zaman kredi kartı da kullanmamalisin vs
kullandığımı kim söyledi param varsa harcarım yoksa harcamam
Kullaniyorsun demedim zaten. Kullanmamalisin dedim.
Hznlu yürek seni tebrik ederim dini hassasiyetinden dolayi kullanmazsan faize girmemis olursun. Seviniriz
Gelir varsa çek bişi olmaz
Evet
Girmez
neden?
Faizle parayı sen vermiyorsun onlar günaha giriyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?