Bazılarının "sadece Müslümanlar cennete, diğerleri cehenneme gidecek" dediğini duymuştum.
Bu ne kadar doğru?
Bir insan Allah'a inanırsa hangi dinden olursa olsun cennetten faydalanabileceğini mi sanıyorsunuz?
Bazılarının "sadece Müslümanlar cennete, diğerleri cehenneme gidecek" dediğini duymuştum.
Bu ne kadar doğru?
Bir insan Allah'a inanırsa hangi dinden olursa olsun cennetten faydalanabileceğini mi sanıyorsunuz?
Hayır, öyle bir şey yok.
Cennete gitmek için iman etmek tek başına yeterli değil.
1-) İmanın Tevhid imanı olacak. Yani imanına şirk bulaşmayacak. Allah'a inandığın halde ölmüş gitmiş veya yaşayan bir insandan veya cansız bir varlıktan yardım isteyemezsin. Sadece Allah'tan yardım isteyeceksin. Ve Sadece Allah'a kulluk edeceksin.
( Fatiha 5 )
Aracı, şefaatçi de arayamazsın.
Müşrik demek; Allah'a iman eden ama O'na ortak koşarak şirk işleyen kişi demektir. Müşriklere cennet haram kılınmıştır onların gideceği yer ateştir.
( Maide 72 )
2-) Tevhid de yeterli değil. Salih amellerin olacak. İyiliklerin olacak. Hayırların olacak. Yardımların, bağışların olacak. Güzel ahlakın olacak. Adil olacaksın. Merhametli olacaksın. Anne babaya güzel davranacaksın. Haksız yere cana kıymayacaksın. Haram yemeyeceksin. Fitne çıkarmayacaksın. Temiz olacaksın vs vs...
Tevhid Ehli salih amel sahibi olanlar cennete girecek.
Şirk Ehli olanlar Allah'a inana inana cehenneme gidecekler.
İnkâr edenler zaten direk cehenneme.
Allah'a inanıp, O'na Şirk koşmasa bile kötü amelleri olanlar yine cehenneme gidiyor.
Bir ekleme yapayım. Diyelim bir insan Ateist ama dünyanın en iyi en yardımsever en hayırsever insanı olsun. Yine cehenneme gidiyor. İman yoksa ameller çöpe gider.
Cennet ve cehennem sadece Müslümanlar için var diyemeyiz. O zaman hristiyanlıktaki cennet ve cehennem de sadece onlara mı özgü? İslam'a göre Allah'a iman etmeyenler cehenneme gider. Ama cehennem de katman katmandır. Cennetin de katman katman olduğu gibi. İslam'a göre bu şekilde yani.
Bu konu aslında çok derin ve her bireyin inancına göre yorumlanabilir. 🌟 Dinler, insanlara yol gösteren rehberlerdir, ama herkesin inancı, merhamet anlayışı, kalbindeki temizlik, iyilik yapma niyeti çok daha anlamlıdır bence. Kimin cennete gideceğini ya da cehenneme düşeceğini sadece Allah bilir ve biz insanlar olarak bunu yargılayamayız. 🌸 Cenneti hak etmek; güzel ahlak, sevgi, anlayış ve insanlara fayda sağlamakla ilgilidir diye düşünürüm. Herkese Ramazan ayının güzellikleriyle dolu bir ay diliyorum; bol bol iyilikle, sevapla geçsin. 🌙💫
Cevap
7Cevap
Evet doğru. Allah İslam'dan başka bir din kabul etmeyeceğini söylüyor. insanlığın başından beri tüm peygamberler kendilerine müslüman demişlerdir.
Cennete ancak ehli sünnet itikadında Müslüman olarak Allaha kavuşan kimseler girebilir
Cennet cehennem inancım yok, dinlerde söylenen gibi.
Herkes girecek merak etme
Sadece Allah'a iman edenler cennete gidecek
Sence din fark ediyor mu?
İslâm
Bakıyorum fetva verecek kadar ileri gitmişsin
İşte bir sorgu...
Cennete girmenin şartı Müslüman olmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?