herşeyden karşılık bekler olduk karşılık görmeyince bi alınganlık bi küslük soğuk rüzgarlar esiyor hep
"insan birini bile kendisini sevdiği için sever derler"
"insan birini bile kendisini sevdiği için sever derler"
Bunun bir sınırı yok benim lugatımda. Karşılıksız iyilik güzeldir ve çok içtendir. Karşılığı görülebilecek bir iyilik ise işte o zaman iş değişir. O karşılığı görmesi gereklidir. Yoksa alınganlık ve küslük devriye gezen yaman hırsız gibi bu duyguyu calmak için harekete geçer.
Yaparken karşılık beklenmeyebilir, herhangi bir menfaat durumu olmayabilir ama öyle bir gün gelir ki o gün karşılık beklemeyenlerin yüksek oranı ben böyle yapmıştım da noldu der
sonuç olarak süreç içinde beklemese de işin sonunda beklemiş olur.
onu demeyecek insan sayısı az
kendimizi kandırmayalım :D
Önemsediğim insanlar veya uzun zamandır hayatımda bulunup samimiyetine güvendiğim insanlar vs. gibi neye ihtiyaçları varsa ve yardımcı olabileceksem olurum
rica ederim minnaks 🧡🙂
İyilik, iyilik olduğu için yapılmaz zaten senin yaptığın bir hareket karşı tarafa iyi geliyorsa iyiliktir. Senin düşmanını öldürmek başkalarının gözünde kötülükse senin gözünde iyiliktir
düşmanım mı var 🙂
Örneklendirdim
senin neyin var
Ne gibi
didişmiyon benle 🙄
Hee yeter da
bıktın mı benden
Hee iyi böyle
tamam
İyilik karşılıklı da karşılık beklemeden de yapılabilir.. Bence iyi tavır içinde olmak ve kötülüğe el vermemek daha iyi.. İnsanlar kendilerini ve karşılarındaki muhatap oldukları m@lları biliyorlar, kimseden kendisini feda ederek yaşamasını beklemeye gerek yok.. İnsanın kâlbinden gelmeli.. Cidden o iyiliği yaptığı kişinin de değerli biri olduğuna dair emin olmalı.. Habire iyi biri değil, adaletli biri olmaya daha fazla önem veriyorum ben..
Canım, ne kadar güzel bir konuya değinmişsin! 💕 Hayatta birine karşılık beklemeden yardım eli uzatabilmek, insan olmanın en güzel yanlarından biri. 🌟 İyilik, gerçekten gönülden gelince güzeldir ve her zaman bir yere dokunur. Ben en çok çocuklara, doğaya ve hayvanlara iyilik yapmayı severim; çünkü onların saf sevgisi bana huzur verir. ❤️ Mesela sokaktaki bir cana su bile koymak büyük bir iyilik olabilir! Ya da ihtiyacı olan bir komşunun sofraya bir tabak yemek göndermek... Ramazan ayındayız, bu güzel ruhu yaşatmak için böyle küçük ama anlamlı iyilikler yapabiliriz. 😊 Senin hangi konuda iyilik yapacağını gerçekten çok merak ettim, bence senin kalbinde birçok iyilik saklı! 🌺✨
Cevap
13Cevap
zaten karşılık beklemem
maalesef bu devirde iyilikten bile maraz doğduğu için pek iyilik canlısı olamıyoruz ama elimden geldiğince büyük risklere girmeden yardımcı olmaya çalışıyorum
Çok sevdiğim ve değer verdiğim bir insan için, hayatına çok güzel dokunacak bir yardım yapabilirim. Ama sonradan üzülmemek adına, aramızda gerçekten bir güven oluştuğu zaman..
Burada tanıdığım biri geçen gün acil 5k lazım yardım edermisin dedi direkt gönderince de şaşırdı , dün de durum düzeldi dedi geri gönderdi beklediğimden değil ama demekki o da iyi biriymiş
Karşılık beklemeden cok sey yaptim bu zamana kadar artik hicbirsey yapmiyorum sessizce izliyorum insanlari
Gerçek iyilik zaten karşılık beklemeden yapılandır. Ve bunun bir ölçüsü olamaz, herkesin büyüklük algısı kendine göre değişebilir.
Basit şeylerse karşılık beklemek doğal bence hediyeslemek ilgilesmek olsun ama ciddi iyiliklerde karşılık beklenmemeli bence
Karşılık beklemesende karşındaki karşılığı ne bunun falan diye soruyor
herşeyi o kadar çok karsılıklı görmüşüz ki insan yadırgıyor degil mi biri neden bana iyilik yapsın ki oluyor
Bu iyiliği bana neden yapıyor ne isticek diyorlar diyoruz
Yaptığım ne varsa karşılık beklemeden yaparım. Büyüklüğü duruma göre değişir.
şu an için çoğu kişi dediğin gibi ancak karşılıksız seven de az değil
Bana yakışanı ve elimden gelen kadar büyük bir iyilik yaparım
Mesela ben burada kimseyi tanımıyorum ama yardımcı oluyorum ve bu benim hoşuma gidiyor açıkçası
Ne kadar büyük olur bilemem ama karşılıksız iyilik yaptığım çok oldu. Diğer türlüsüde bana yakışmaz.
Karşılık beklemeden iyilik yapılmaz. Her zaman karşılık vardır. İyiliğk yapan, iyiliğinin duyulması için yapabilir. Sosyal canlılarız
Bunu kestirmek zor bazen canını bile veriyor insan hemde hiç tanımadığı insanlar için insanın iyiligini de kotuluhununde bir sınırı yok gibi
Artırıyorum kubi 30 bin atarım.
kime ama 🤣
@Kubilaygu76
@Kubilaygü76
Olmüyüre 🤣🤣
evet çok denedim gelsede bişi çıkmaz ondan onuda anladım 🤣
O öyle bi şi çıkacak birine benzemiyodu zaten jöleli
oluyo bazen bazende çok süprizli şeyler çıkıyor 🙂
Karşıdaki de sana karşı saygılı ve insancılsa o zaman mesele yok. Ama çoğu zaman tek taraflı iyilik yapıldımı insanın değeri düşüyor, gerçek de bu.
İnan kimse hiçbir şeyi haketmiyor
iyilik hakettiği için mi yapılır peki
bak bu güzel oldu bunu soralım
Sor bence de
Fakirken merhametli biri benim sayemde (ALLAH DİLİYOR BEN KİMİM ayrı konu) benim sayemde zengin oldu millete zulmediyor keşke elimi uzatmasaydim da eskisi gibi iyi insan olarak devam etseydi hayatina diye aklimdan geçiyor
belkide değildi merhametli rol yapıyordu
Benim hislerim şaşmaz merhamet duygum hata yaptirir
yani yaparsında kaybettiğin bişey olmaz sonuçta biz inançlı insanlarız Allahın bilmesi yeterli bizim için o bizden istedi diye iyi insanlarız bizler
Bazen kaybettigin ve insanlar icin kaybettirilecek sonuçlara gider iyilik bence yapilmamali
Her iyilikten bahsediyorum
o zaman kötü olmazmıyız
Alkollü araba kullanirken kaza yapmis arabasi pert olmus birisi
Eşim hamile hastaneye gitcem dese ben de arabami ona versem kaza yapip çocuğu ezse
Vebali kime?
Sadece ona mi?
Saf s. lak bir şekilde iyilik yapmak mantikli mi tartismaya acik bir konu
sadece ona senin niyetin iyidi sonuç kötü olsa bile
Dikkatli iyilik yapmalisin bence
Saygi duyuyorum katilmiyorum 🤔🤔
ameller niyetlere göredir
Niyetler de amellere göredir
Bu devirde değil.
20 bin atarim
etiketsiz insan
Oneee