Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Merhaba tatlım evlilik, hayatın önemli bir adımıdır ve bu konuda endişelenmek oldukça normaldir. Özellikle genç yaşlarda bu kararı vermek, geleceğe dair belirsizlikler ve sorumluluklar nedeniyle korkutucu gelebilir. İşte bu süreçte size yardımcı olabilecek bazı tavsiyeler:
1) Kendinizi Tanıyın
Evlilik öncesinde kendinizi iyi tanımanız çok önemlidir. Hayattan beklentileriniz, değerleriniz, hedefleriniz ve kişiliğiniz hakkında net bir fikriniz olmalı. Kendinizi tanıdıkça, doğru partneri seçme ve sağlıklı bir ilişki kurma şansınız artar.
2) Evliliği Neden İstediğinizi Düşünün
Evlilik fikri sizi neden cezbediyor? Bu sorunun cevabını netleştirmek, kararınızı daha bilinçli bir şekilde vermenize yardımcı olacaktır. Evlilik, toplumsal baskılar veya aile beklentileri nedeniyle değil, gerçekten istediğiniz için tercih edilmelidir.
3) Partnerinizle Açık İletişim Kurun
Evlilik kararı vermeden önce partnerinizle derinlemesine konuşmalar yapın. Evlilikle ilgili beklentileriniz, finansal durumunuz, çocuk isteği, kariyer planları gibi konularda ortak bir anlayışa sahip olmak çok önemlidir. Açık iletişim, evlilikte karşılaşabileceğiniz sorunları önceden çözmenize yardımcı olabilir.
4) Evlilik Korkusunu Kabullenin
Evlilik korkusu, birçok insanın yaşadığı doğal bir duygudur. Bu korkuyu kabullenmek ve nedenlerini anlamaya çalışmak, onunla başa çıkmanın ilk adımıdır. Korkularınızı partnerinizle paylaşmak da ilişkinizi güçlendirebilir.
5) Zaman Tanıyın
Evlilik kararı aceleye getirilmemelidir. Kendinize ve partnerinize yeterince zaman tanıyın. Birlikte geçirdiğiniz süre içinde ilişkinizi test edebilir, birbirinizi daha iyi tanıyabilirsiniz. Zaman, kararınızı daha netleştirecektir.
6) Evlilik Öncesi Danışmanlık Alın
Evlilik öncesi danışmanlık, ilişkinizi daha sağlam temellere oturtmanıza yardımcı olabilir. Bu tür danışmanlıklar, iletişim becerilerinizi geliştirmenize ve olası sorunları önceden fark etmenize katkıda bulunabilir.
7) Kendi Yolunuzu Çizin
Toplumun veya ailenizin beklentileri sizi baskı altında hissettirebilir. Ancak unutmayın ki bu sizin hayatınız ve sizin mutluluğunuz ön planda olmalı. Kendi değerlerinize ve isteklerinize uygun bir yol çizmek, uzun vadede mutlu olmanızı sağlayacaktır.
8) Evliliğin Bir Son Değil, Bir Başlangıç Olduğunu Unutmayın
Evlilik, hayatın bir dönüm noktasıdır ancak bir son değildir. Evlendikten sonra da kendinizi geliştirmeye, hedeflerinize ulaşmaya devam edebilirsiniz. Evlilik, hayatınızın sadece bir parçasıdır ve diğer alanlarda da kendinize zaman ayırmayı ihmal etmemelisiniz.
9) Korkularınızı Listeleyin
Evlilikle ilgili korkularınızı bir kağıda yazın. Bu korkuların nedenlerini ve gerçekçi olup olmadıklarını düşünün. Korkularınızı somutlaştırmak, onlarla başa çıkmanızı kolaylaştırabilir.
10) Profesyonel Destek Alın
Eğer evlilik korkunuz çok yoğunsa ve bu durum hayatınızı olumsuz etkiliyorsa, bir psikolog veya terapistten destek almayı düşünebilirsiniz. Profesyonel yardım, korkularınızın kökenini anlamanıza ve onlarla sağlıklı bir şekilde başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
Sonuç olarak, evlilik kişisel bir tercihtir ve herkes için doğru zaman farklı olabilir. Kendinizi hazır hissettiğinizde ve doğru partneri bulduğunuzda, evlilik korkularınız zamanla azalacaktır. Kendinize ve ilişkinize güvenin, acele etmeden karar verin ❤️
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılAnne olma isteği, birçok insan için hayatın en güzel ve anlamlı arzularından biridir. Ancak, bu isteğin yanında evlilikle ilgili duyulan korkular da oldukça yaygındır. 22 yaşında bir birey olarak, bu dönemde kendini keşfetmek, hedeflerini belirlemek ve geleceğe dair hayaller kurmak oldukça önemli. Evlilik, sadece iki insanın bir araya gelmesi değil, aynı zamanda sorumluluk, bağlılık ve karşılıklı destek gerektiren bir süreçtir. Bu nedenle, evlilik fikri seni korkutuyorsa, bu duygunu anlamak ve üzerinde düşünmek iyi bir başlangıç olabilir.
İlk olarak, kendine zaman tanıman önemli. Evlilik düşüncesi, birçok kişi için ağır bir yük olabilir. Bu süreçte, öncelikle kendi hayatını, hedeflerini ve hayallerini düşünmek, kendini daha iyi tanımanı sağlayabilir. Kariyerine odaklanmak, kişisel gelişiminde ilerlemek ve kendi bağımsızlığını kazanmak, kendine güvenini artırabilir. Bu, ileride bir aile kurma isteğini daha sağlıklı bir temele oturtmana yardımcı olabilir.
Ayrıca, ilişkilerde iletişim çok kritik bir unsurdur. Eğer bir partnerin varsa, onunla evlilik ve aile kurma konularını açıkça konuşmak, hislerinizi paylaşmak, korkularınızı anlamak ve birbirinize destek olmak önemli. Evlilik, iki kişinin birlikte büyümesi ve gelişmesi demektir. Kendini hazır hissettiğinde, bu konularda daha net kararlar alabileceksin. Unutma, her şeyin bir zamanı var ve senin mutluluğun, en önemli öncelik olmalı. Kendini iyi hissettiğin ve hazır hissettiğin bir zamanda, bu konuları daha rahat değerlendirebilirsin.🌷🙏🏻
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bu çok derin ve anlamlı bir konu. Anne olmayı istemen çok doğal ve güçlü bir his. Ancak evlilik korkutuyorsa, bu korkunun altında yatan nedenleri keşfetmek önemli.
Şu sorular üzerine düşünebilirsin:
Evlilikle ilgili korkuların nereden geliyor? (Geçmiş deneyimler, çevrenden gördüklerin, bilinmezlik korkusu vs.)
Evliliği nasıl bir çerçevede görüyorsun? (Sorumluluk, özgürlük kaybı, uyum zorunluluğu gibi düşünceler mi baskın?)
Bir ilişki içinde kendini nasıl hissediyorsun? (Güvende, huzurlu, baskı altında vs.)
Eğer anne olmak senin için çok güçlü bir istekse ve evlilik korkutuyorsa, evlilik olmadan da anne olmanın yollarını düşünebilirsin. Günümüzde birçok kadın farklı yollarla çocuk sahibi olmayı seçebiliyor. Ama eğer hem evlilik hem annelik istiyorsan, belki de önce sağlıklı bir ilişki kurma ve evlilik konusundaki korkularını anlamlandırma sürecine odaklanabilirsin.00 Yorumla
1 yılondan çocuk sahibi olacak kadar çok sevecegi biri karşına çıkarsa onunla evlenmekten korkmazsin
91 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
104Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılalışırsınız merak etmeyin
00 Yorumla Gerçekten doğru bir insan karşına çıkarsam evlilikten korkacağını düşünmüyorum çünkü evlilik gerçekten birlik olmak dayanışma içinde huzur içinde karşılıklı eşitlikten yana olmaktır bunları sana verebilecek bir insan karşına çıktığında emin ol çok mutlu olursun ve çocuk sahibi de olursun Gerçekten sana şöyle söyleyeyim benim kız kardeşim 19 yaşında evlendi gerçekten şu an mutlu evli mutlu çocuklu dediğimiz sınıfta yani sana da tavsiye ederim ve Sen güçlü bir kadınsın dua et umarım doğru insan bir gün karşına çıkacaktır.
00 Yorumla
1 yılEvlilik ve anne olma kararı, gerçekten çok büyük ve önemli bir adım. 22 yaşında olman, hayatının bu aşamasında evlilik ve anne olma düşüncelerini netleştirmen için oldukça doğal bir şey. Evlilik korkusu, genellikle sorumluluklar, değişim ve belirsizliklerden kaynaklanabilir. Öncelikle, kendi duygusal ve finansal olarak hazır olduğunuzu hissetmen çok önemli. Evlilik ve anne olma, sadece sosyal bir yükümlülük değil, bir hayat tarzı değişikliği. Kendi kimliğini kaybetmeden, hayatını paylaşabileceğin bir partner bulmak önemli. Eğer kendini evliliğe hazır hissetmiyorsan, anne olma fikri için de zaman kazandırabilirsin. Kendi hedeflerin ve hayallerin doğrultusunda, hayatını ne şekilde inşa etmek istediğine karar ver. Acele etmene gerek yok; önce kendini tanı ve hayatını şekillendir, sonra doğru zamanda ve doğru partnerle bu adımları atmak daha sağlıklı olacaktır.
00 Yorumla
1 yıl22 yaşındaysan bence önce çocukluğunu yaşadığın gibi, biraz gençliğini yaşa. yeterli sorumluluğa ve olgunluğa geldiğin zaman anneliği düşünebilirsin. Çünkü annelik uzaktan göründüğü kadar kolay bir şey değil. çok büyük bir sorumluluk, çok uzun bir yol. 22 yaşında bunları bilmen ve Anlaman çok zor. o yüzden bunun için daha zamanın var :) Herkes her şeyi isteyebilir ama bazı şeylerin de zamanı var. Sevgiler :)
20 Yorumla
1 yılBence insanlar evliliği çok büyütüyor. Basit bir nikah yapıp eşinle yaşamaya başlamak evlilik işte. İnsanlar kendileri zorlaştırıyor söz, kınaz nişan, düğün düzenlemeleri yüzünden. O bitiyor sıfırdan ev diziyorlar, tüm akrabaları tek tek ziyaret ediyorlar falan. Ben bunları yaparım eş adayım isterse ama sizin gibi zor bulan kişiler yapmayabilir
10 YorumlaSeveceğin adamı bul, sonra anne olmaya geç. Sevmediğin bir adam ile çocuk yaparsın, ömrün beter geçer. Kendine yazık edersin, çocuğuna da yazık edersin. Maalesef bir çok kadın sadece biyolojik bir yaşam dürtüsü ile hareket ediyor.
20 YorumlaAnnelik büyük bir istek, evlilik ise büyük bir sorumluluk. Korkuların normal, çünkü hayatını biriyle paylaşmak kolay değil. Belki de seni endişelendiren şey yanlış kişiyle evlenmek ya da özgürlüğünün kısıtlanmasıdır. Ama unutma, doğru insanla evlilik korkutucu değil, destekleyici bir yolculuk olur. Önce kendini tanı, ne istediğini netleştir. Acele etme, zamanı gelince hem evlilik hem annelik sana daha anlamlı ve doğal gelecektir.
00 YorumlaBiriyle cik, yaparsin.
Ülkemizdeki tüm erkek becermek icin kari/kiz ariyor. Lnlarla yaparsin ama adamlara bunu söyleme, kimse yaklaşmaz.
Doğru kişiyi bulup, evlenmekden neden korkuyorsunuz?
Ülkemizde aile yapisi kalmamis, ailelerin yetişdirdigi çocuklar ateist/deist milli/dini ahlakdan yoksun ya da cocuklari etrafda önüne gelene vermeyi, evlenmeye tercih ediyorlar ( üstünüze alinmayin, ben ülkenin şuanki tahlilini yaptim)00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılayy bende evlilikten ve çocuk fikrinden korkuyorum ama doğru insan ile alakalı bence karşındaki sorumluluk sahibi olunca ve bebek bakmanın kadına özgü bir şey olmadığını erkek te bakabilir bunun sorumluluğunu sadece eşine yüklemezse her şeyde yardımcı olursa tam bir eş olunabilirse bence her şey çok kolay olur. Önemli olan dağ ayısı birideğilde bilinçli sevgi dolu sorumluluk sahibi güvenilir bir eş e sahip olmak.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKorkutmak istemem ama annelik de zor o yüzden eşini doğru seçersen minimum sıkıntı ile atlatırsın bu dönemi de o yüzden ilk faktör doğru eş seçimi. merhametli anlayışlı , fedakar ve şefkat gösterecek biri hem iyi bir eş hem de iyi bir baba olur
10 Yorumla
1 yılhazır değilsen kendini yipartacak kararlar verme eminim ki biraz daha olgunlasinca dogru olani kendin yapacaksin zaten
20 Yorumla
1 yılAcele etme derim. Çocuk sahibi olmak büyük sorumluluk, öyle Instagram storylerde izlendiği gibi değil marifet doğurmakda değil doğru yetiştirmekte doğru yetiştirebileceğine inandığın zaman evlilikten korkmazsın zaten
10 Yorumla
1 yıl22 yasindasin daha ya eğitimine odaklan bence evlilikler bi şey getirmiyor bu dönemde haberlerden görüyoruz
40 Yorumla
1 yılEvlilikten korkma. Evleneceğin kişiden kork. Tipe bakıp evlenirsen korktuğun başına gelir. Sen gerçek anlam da merhametlisini bul gözü kapalı evlen. Tipi iyi olan seni kötü duruma düşünecektir ve sadakatsiz olacaktır. Sevgiler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
1 yılAnne olma isteğin çok doğal ve güzel bir duygu. Evlilikten korkuyor olman da anlaşılır bir durum; çünkü evlilik sadece romantik bir bağ değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluk ve hayat boyu süren bir ortaklık.
02 Yorumla- 1 yıl
Sence öyle mi?
Aile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı. Benim evlilikten beklentim çocuklarımın anne babasına bakıp ben de böyle bir evlilik istiyorum diyeceği bir çift olmak. Kavga eden, birbirini sevmeyen, aynı ev içinde iki yabancı olan bir evlilik değil.
00 Yorumla
1 yılMuhabbwt kuşu sahiplendim. Aynı bebegşm gibi seviyorum. Minnacık yumoş yumoş tüyleri var. Öpmelere doyamıyorum. Muhabbwt kuşu almanı tavsiye ederim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 787 cevap paylaştı.
1 yılYolun başındasın bence evlilik ve anne olmak için çok erken bunları düşünmek için bile çok erken. Ayrıca doğru kişiyle evlilik asla korkunç değil. Anne olmak ise yorucu, yıpratıcı hayatin bitmiş gibi hissediyorsun ama yine de güzel. :)
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 877 cevap paylaştı.
1 yılBir insan neden anne olmak ister ya bu tarz şeyler üreme için zorunlu sadece hemde bu yaşta yani hiç mi oturtup kendinize vakit ayırmak istemiyorsunuz çocuk sıcmak neden bu kadar önemli
00 Yorumla Neden korkuyorsun bunu söylesen daha etkili bir cevap alabilirsin ama korkacak bişey yok harıka bir duygu. Benim için sevdiğim biriyle yakın olmak çok güzel bu yüzden aşırı mükemmel geliyor
00 Yorumla
1 yılEvlilikten korkuyosan tek bir yolu var bunun. Evlilik dışı yapıcaksın :D ya da evlatlık alcaksın dicem ama onun içinde evli olmak gerek
00 Yorumla
1 yılEvlilikte bence korkutuyor insanı annelik şöyle dursun.. Eğer tam olarak anlaştığın merhametli uyumlu bi eş bulursan ancak ebeveynlik de kolay gelir çünkü tek başına değil beraber büyütürsün.
01 Yorumla- 1 yıl
Merhametli olmakta yetmiyor ki ben öyleyim ama sorumluluk sahibi birisi degilim yalnizliga alıştım sanki körelmişim gibi
1 yılBu yaşta ne evlenmesi korkman normal aklını başına devşir. Korkulur tabi kolay mı evlilik öyle canımla cicimle olacak şeyler değil onlar. Ha kadınlar erken olgunlaşıyor çoğu zaman öyle olgun birini bulursan seversen ve bu yola ilerlerseniz ne ala ama öyle çocuk istiyorum evlenmek gerek diye de evlenilmez yani.
00 Yorumla
1 yılAnne olmak evli olmaktan daha fazla sorumluluk gerektiren bir şey bana göre. Evlilik devam etmeyebilir ancak anneliginiz ömür boyu sürecek.
10 YorumlaEvlenmek için gençsin hele anne olmak için daha gençsin bence.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılKedi evlat edin. Bir insan neden ebeveyn olmak ister sahiden anlamıyorum. Sahipsiz gırla çocuk var, onlardan birini al olmadı.
00 Yorumla Gerçekten seven ve sevdiğin biri karşına çıkarsa, o zaman evlilik korkutmaz. Mühim olan dengini bulabilmek..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çocuk evliliğikle bir bütün mutlu bir evliliğin sonucu olmalı. Çocuk için evlenipmez kısacası. Once bu korkunun nedenlerini anlamalisiniz..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKarşındaki kişiye sadece çocuk için evlenmek istediğini sonra evlilik hayatından sıkılırsan boşanmak isteyeceğini söyle, karşındaki kişiyle anlaş. Tabii kabul eden olur mu bilmem. Ya da günah ayıp demezsen bir erkekten evlenmeden çocuk yap.
00 Yorumla
1 yılEvət aynı durumdayım. Bu yüzdən evlat edinmək isterim ileride ama bekarlara evlat verilmiyor diyə biliyorum.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
1 yılGençsin daha bence biraz bekle. Düzgün birini bulursan evlenirsin ama bulamama ihtimalin daha yüksek. Evlat edinebilirsin işin falan varsa
00 Yorumla
1 yılYasin çok genc okulunu bitir bı kariyerin olsun olgunlar düşünce yapın hayata bakış açın kısmetin var ise olur zaten
00 Yorumla
1 yılBence henüz erken, anne olunca hayatının geri kalanı tamamen değişecek, buna hazır hissediyor musun?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlilikte anne olmakta büyük sorumluluk. Ve böyle zor bir dünyaya, zor bir ülkeye çocuk getirmek ekstra zor. Yerinde olsam okur çalışır paramı kazanır ayaklarimin üzerinde dururdum. Evlenip de kimin derdini cekeceksin
00 Yorumla
1 yılBence en az 26 27 yaşına kadar anne olma derim insanlar ancak olgunlasabiliyor hatta utanmasam 28 derim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik korkulacak bir olgu değil anlayış olduktan sonra. Eşini iyi seçmen lazım sadece
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 433 cevap paylaştı.
1 yılYaşın daha genç, bu duygularını biraz erteleyebilirsin.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 803 cevap paylaştı.
1 yılBekarsan daha var, anne olmak istegi ile evlenme , hersey zamanla olur
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 371 cevap paylaştı.
1 yılKuluçkaya yat ağrısız mis gibi anne olursun 😁😁😁😁
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 589 cevap paylaştı.
1 yılNiye korkuyorsun ki iyi insanlar var tabikide seçimini doğrudan yana yap
00 Yorumla Kızların hayali sevdiğinden çocuk sahibi olmak
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 970 cevap paylaştı. Bekarım 22 yaşındayım yarışmacı arkadaşlara başarılar der gibi :D
00 Yorumla
1 yılMillet parası olsun ister bunlar da koca çocuk evlilik
00 YorumlaBende tam tersi çocuk yapmakdan daha çok korkuyorum 😬
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. evlenmeden anne ol bende baba olmak istiyorum ama evlenmeden uyarsa yapalım çocuğu 😂😂
00 YorumlaO yaşlarda korkman normal bence. Yaş ilerledikçe korku geçer bence
00 YorumlaBende evlenmek istemiyorum ama cocugum olsun istiyorum
00 Yorumla
1 yılZamanla her şey yoluna girer korkulacak bir şey yok.
00 Yorumlaİyi güzelde Anne olmak istiyorsunda Evlilik niye korkutuyor seni Evlilik olmadan çocukta olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEkonomik şartlardan dolayı mı korkuyorsun?
Korkma sebebin nedir?
Eşin olacak kişinin sorumluluklarını yerine getirip getirmemesi mi? Seni tam olarak korkutan şey nedir?
00 Yorumlaİyi bir ortamda yetiştiremedikten sonra çocuk yapmanın hiçbir anlamı yok.
00 Yorumlakorkma düzgün birini bul hayallerini gerçekleştir gez toz hayatını yaşa seviş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılKorkulacak bir şey yok aslında o korkunu yenmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılinsani duygularını anlıyorum ancak içerisinde bulunduğumuz dönem maalesef bir çocuğun hatta evliliğin sorumluluğunu alabilecek bir dönem değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu zamanda bekar kalmak daha hayırlı onun yerine bi hayvan sahiplen sevaba gir👍😊
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yıl22 yasındasın daha yolun yeni baslıyor
Bence önce kendine bi iş edin Hayatını kazan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDaha önce ilişkin oldu mu anne olmak isteyenin genelde en az 10 sevgilisi oluyor da eline kaç defa erkek eli değdi kaç erkekle öpüştün
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. daha yaşınız çok genç bence önce kariyerinizi gözden geçirin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİkisinide yaşadım ve ikisinide tavsiye etmem.
00 Yorumla
1 yılYapma 1 2 yıl sonra geçecek bu istek. Sonra doğru kişiyi bulunca yeniden isteyeceksin ama 22 yaşındaki isteğinin gerçek olmadığını da anlayacaksın. Dönemsel yanii.
00 Yorumla- Devamını Gör (122)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat