Yüzü nurlu mevzusu?

bu tabir kadar sinirimi bozan bir şey yok. güzelliği yüzüne vurmuş vs. yüzü güzel olan sanki gökten inmiş gibi muamele görüyor. öyle iyi insan olmak da ne var. herkes şefkatle, hayranlıkla yaklaşıyor zaten. kötü olsalar bile görülmüyor hatta. ama nerde yüzü ortalama ya da altı ve hele de esmer biraz sert hatlı falan ise resmen göz göre göre nursuz işte tipinden belli vs. gibi laflar ediliyor.

bunun ne kadar çirkin bir şey olduğunun farkında mısınız?

geçen instada bir markette çalışan kızın kapalı bir teyzeye bas bas bağırdığı video gördüm ve yorumlara şok oldum. çalışan haklıdır, teyzenin yüzünde nur yok gibi yorumlar baya baya olayı bile bilmeden teyzenin yüzüne bakıp nursuz, uğursuz olduğuna karar vermişler. bu laflar hep vardı ama z kuşağı bokunu çıkardı diye düşünüyorum.

büyüğe saygı diye bir şey yok. bunu söyleyince de sırf yaşı benden büyük diye saygı duyayım diyor. yaşla ne alakası var bunun? bu saygısızlık değil ki bu nefret resmen. hala ergen gibiler. bunlar çalışma hayatına girdiğinden beri her şey yarım yamalak. yaptıkları işten de haberleri yok. bir de üzerine agresifler.

Yüzü nurlu mevzusu?