Dalga geçmezseniz sevinirim. Oylarınız için teşekkürler.
Diş hekimliği
Tıp
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Emin ol tıpa giren herkes memnun degil. Hayatını yaşayamıyorsun gezip tozamıyorsun. İnsanlardan igrenmemek gerekiyor hiçbir şekilde. Okul 6 sene sürüyor 2 yıl uzatmış gibi. Sosyoloji oku psikoloji oku hayata bakışın iyi anlamda değişir. Gayetten de mutlu olursun, cevren geniş olur, sosyal aktiviten çok olur aktif biri olursun, insanları iyi tanırsın, psikolojik sosyolojik tahminler yaparak hayatı çözümlersin. Para ve kariyer ikinci planda olur ki, bence buna değer 😊 sonra pişman olma diye anlatıyorum gayet iyi niyetimle. Mesela İstanbul üniversitesi psikolojiye git. Ankara üniversitesi filan. Boğaziçi, marmara. Tıp olur neüdüğü belirsiz şehirler olur. Belli ki puanın iyi. Harcanma derim. ODTÜ siyasala git mesela. Kırıkkale tıptan 10 kat iyidir.
Ben mf yim psikoloji ya da sosyoloji için tm olmam gerekti. Mf olduğum için tm ye hazırlanmakta zorlanırım. Ama haklısın aslında ben ilk iyi bir üniversitede mühendislik düşünüyordum. Sonra hocalarım akrabalarım ailem beni sağlığa ikna ettiler bu sefer diş mi tıp mı arasındayım.
Hayırlısı
Diş hek. Nasıl sizce?
Okuması yine ağırdır diye tahmin ediyorum. Ayrıca insanların ağzıyla uğraşırsın. Üniversite ortamı pek yoktur iki bölümde hastanede okunur. Direk doktorsun yani
Herşeye rağmen diş doktoru olmak kadar kral meslek bana göre azdır. Ben psikologlara, terapistlere ve diş hekimliği gibi saygın mesleklere özel bir hayranlığım var. Puanım yetse ben diş hekimi olmak isterdim. Ki bence hukuktan da daha iyi. Çünkü hukukta okul hayatın anayasalarla geçiyor. Sevmeyen yapamaz
Yani zaten MF olarak en iyisi bence diş hekimliği ve mimarlık. Mühendislik asla değil haberin olsun
kardeşim diş hekimliği mezunu; okuması rahat iş bulması kolay çalışma ortamı güzel başlangıç maaşları türkiyede en yüksek olan meslek. tıp okuması daha zor ve başlangıçta daha az para ile başlıyor ve çok zorlukları var uzmanlık sonrası yaş 30 geçince ancak diş hekiminden daha iyi bir pozisyona gelebiliyorsunuz.
ben tıpı seçtim normal hayatımda da hatta tercih dônemi ailemle sorun çıktı zorla tıpa gönderdiler ama memnunum iyi ki tıp olmuş
Dönem 1 de misin
Hangi üniversitedesin?
Olsun. Ne güzel :) kariyerinde hayatında başarılar
Cevap
8Cevap
bence diş hekimliği dokturluk gibi stresli değildir acaba birinin canina mâl olacagimmi diye streslenmessin. yani tipta bir hata yapsan hasta senin hatan yüzünden hayatinu kaybeder hayatin boyjnca bunun vicdan azavini cekebilirsin diye düşünüyorum
peki ben sizs bir soru sorayim siz hangisini istiyorsunuz? asil onemli olan bu
Kararsızı :(
o zaman sıkıntı peki netlerin nasil?
En son 134 net yaptım
Bende 22 yaptım en son
Tıp gelmez değilmi 1 yıllık felan :(
ailenin sana özel bir muayenehane açacak maddi imkanı varsa diş hekimliği, yoksa tıp fakültesi tercih etmen mantıklı olabilir
Bir de soruyor ;diş hekimliği tabii ki
Tıp tabiki soru mu yani
İkiside değil polis asker felen ol
tıp oku
tıp oku
Bence diş
Kesinlikle tıp
Tıp dedim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar