Evlilik bana göre anlaşma meselesidir, örneğin bir insanla arkadaş olursun ama hobilerin yaşam tarzın uyuşmaz ve ondan uzaklaşırsın ve bu durum iki taraf içinde başarı ya ds başarısızlık olmaz , sadece bir anlaşıp anlaşmama meselesi olur. Mesela çileği çok seversin ve her hafta sonu evine alırsın, çileği çok sevmen senin de başarın değildir, çileğin de başarısı değildir. Sadece tadını sevmişsindir. insanlarda aynen bu şekilde, bir insanla uyumlu olursun , hobilerin , hayata bakış tarzın, zevklerin uyuşur ve sevdiğini de hissedersin evlenirsin. Yani evlenmek bir başarı ya da başarısızlık değil tamamen anlaşma ve uyum , geçinmeye gönlü olmak işidir. Fakat kendine bir hedef belirlersin mesela dersin ki 1 yıl içinde İngilizce konuşmayı öğrenicem dersin işte bu bir başarıdır. Daha çok performans gösterdiğin somut şeyler başarıdır. Mesela evlenirsin ve karına gül alırsın romantik sözler söylersin ve duygusal zekaya sahip olan bir adam olduğun anlasilmistir, işte bu senin kabiliyetin ve zekandir, anlaşma becerindir. Kısacası evliliğe ne tamamen başarı diyebiliriz ne de tamamen başarısızlık diyebiliriz , evlilik başarı ve beceri , anlaşma, uyum arasında gidip gelen bir şeydir tıpkı yemekler gibi... Pilavıma fasulye, çayıma simit , yumurtama sucuk olursan o evlilik yürür, ne tamamen başarı ne de başarısızlıktir evlilik , aslinda tek bir kelime yeter, geçinme gönlü olmalı insanın
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılKiminle evlendigine bagli. Ben memnun degildim bosandim, rahatladim. Dunya varmis gercekten. Erkekleri bilmem ama evlilik kadin icin cok zor. Bir de erkrgin ailesiyle de evleniyor bizim ulkedeki kadinlar.
Cocuk bende ama çalışıyorum. Esimin verdigi nafakayi cocugun bakicisina veriyorum ben işteyken. Gunler degissede mutlaka haftada 3-4 gun eşime birakiyorum cocugu. Bakiciyla beraber esimin evine geciyor. Babasi isten sonra ilgileniyor. Boylece vakitte gecirmis oluyorlar. Genelde cumartesi gunu ben dinleniyorum. Cocukta yanimda olmuyor. Kafami, işin yorgunlugunu, cocugun yorgunlugunu atmaya calisiyorum. Cumartesi aksam esim getiriyor pazar o dinleniyor. Pazsr gunu cocugumla biz vakit geciriyoruz. Haftaici calisiyoruz zaten. Genelde cocuk pazar, pzt, sali bende. Carsamba gunu degisken ama genelde bende. Persembe, cuma, cumartesi eşimde.
Ailesiyle de muhattap olmuyorum artik. Torununu gormek isteyen bu gunlerde oglunun evine gidiyor. Genclestim, keyfim yerine geldi. Evlilik, koca kahri beni inanilmaz yormus. Ilk basta uzuldum baya, ozellikle cocuk icin ama su akıp yolunu buluyor. Ya babasiyla aralari acilirsa vs diye endise ettim, boyle 3 gun falan sende kalsin dedim kabul etti.
Normalde evliyken ayni evde pek ilgilenmeyen adam, asıl simdi babalik yapar, cocugun bakimini saglar oldu. Bizim erkekler anca bir seyleri kaybedince kiymet biliyor bence.
Ikimizinde dinlenecegi alanlari var. Ben evliyken yoktu, her sey üstümdeydi, cocuk, ev isleri, yemek, calismak. Inanilmaz yuk binmis ustume. Bunu farkindaydim ama yanimdaki farkindaki degildi konusmama ragmen. Benimde bir yerde pilim, enerjim bitti.
Gunumuzde kadina bu kadar yuk yuklemek, kadindan eve para getirip madern+ev isledini de yaparak geleneksel kadin olmasini bekleyip, erkegin isten sonra hicbir sorumluluk almamasi 2 80 yatip geleneksel erkek rolu surdurmesi gunumuzde cok buyuk sıkıntı.
Simdi el mecbur bana etmedigi yardimi, ev islerini bizzat kendisi ustlenmek zorunda kaliyor. Yemegini vs kendisi yapiyor, cocugun mamasını evliyken hazirlamayan simdi mecbur hazirliyor. Yalnizken yapip, evliyken bu islerden ellerini ceken erkekleri anlamiyorum. Kadin aldik diye üstüne binip hunharca kullanma gayretinde oluyorlar.
Esitlik diyoruz ya asıl simdi her sey esit oldu. Her iki tarafta ev isini, yemegini yapiyor, cocuga bakiyor. Evliyken yapmak gerekirken ayri evlerde ancak saglandi bu duzen. Keske eski esim ayri evlerde bunlari yapmak yerine beraberken bu duzeni saglasaydi.
Simdi de sadece cocugumun babasiyla muhatabım. Her sey benim icin daha iyi suanda. kendimi bosandigim andan itibaren daha ozgur, daha iyi hissediyorum. Cocugumla ilgileniyorum. Cocugumun kahri zaten zor gelmiyor. Vaktim oldugunca vakit geciriyorum. Cocuk olunca işi birakmistim ama bosaninca mecbur basladim. Kocam adam olsaydi cocugumuzu ben yetistirmek isterdim hicbiri nasip olmadi ama boyle benim icin daha hayirli oldu.
Rahatsizliklarim vardi gecti, vucudumda yuzumde gecmeyen kizarikliklar vardi, psikolojik ve fizikselde fazla yük yuklenildigi icin vucudum alarm veriyormus meger. Bosanipta sorumluluklarim azalinca onlarda gecti. Kac doktora gittim, care olmamisti. Meher psikolojikmis, hazmedemedigim cok sey varmis.
Yani kadinlara kızılıyor ama bunca kadin neden bosaniyor, bosaninca neden rahatliyor, bu kadar evlenme yuva kurma meraklisi olan bir cinsiyeti bosanmaya neler itiyor, erkeklerin duzektmesi gereken seyler ne ona da bakmak lazim. Bunlar duzelmedigi surece her yil bosanan kadin sayisi fazlalasacak. Ben bosanipta pisman olan kadin gormedim.
54 Yorumla- 1 yıl
Eski eşinle belki tekrardan bir araya gelirsiniz eskisi gibi davranmaz belki
- 1 yıl
Hatasını anladığını düşünüyorum
- 1 yıl
@Luciferr111 Bence ev işlerini yapmak bireysel bir görev...
Ayrıca "eş" ile evlenince eşin ailesi ile neden evleniliyor bunu da anlamış değilim...
Eve gelen para da bireysel...
Yani kadınınki kadına erkeğin ki erkeğe olmalı.. İçinden ortak bir ev bütçesi çıkmalı...
- 1 yıl
@Freddy1616 erkeğin durumu iyidir kadın çalışmıyodur ev işlerini kadın yapabilir.
İki tarafta çalışıyorsa dediğin gibi evde de iş bölümü yapılması lazım. Diğer türlü herşeyi bi tarafa yüklemek acımasızlık
Aile & Toplum konusunda 628 cevap paylaştı. Bana göre başarı, doğal olarak çoğu erkeğin ulaşamadığı vajinaya ulaşmış oluyorsun. Bundan sonra devamlılık senin davranışlarına ve bulduğun kişinin huyuna bağlı. Sana ait geleceğe iletebileceğin bir bilgi olabilir. Ya da senin yaşadığını hiç kimse hatırlamayacak. Bunu seçmiş oluyorsun. Dünyanın en tehlikeli adamı ol ya da en başarılı kişisi ol. Geleceğe dair iyi ya da kötü bilgi ancak kitap da olabilir arkandan, ancak canlı sana ait bilgi iyi bir evlilik hayatında oluşur. Çok başarılı kişiler de hatalı dır. Adam mükemmeldir ama evlenememiştir çoluk çocuğu olmamıştır. Bilgi zamanında kalmıştır geleceğe sadece kitapta gider. Bu kadın için de böyle. Erkeğe ait olan her şey kadına da aittir. Evlenemediysen sadece kendin istemiyorsundur ya da şansını zorlamadın. Hadi doğruyu konuşalım çok yakın menzil kurşun attın. Oysa erkekliğin en büyük gücü özgürlük kadına göre. Pergeli kısa tuttun. İstediğin zaman pergeli geniş tutabilir evlenebilirsin. Bunun için para gücü ne ihtiyaç var. Ancak hiç parasız pergel açılmaz
10 Yorumla
1 yılEvlenmek İyidir bekarlık kötü diye bir şey yoktur Abi. Bu sene Nasıl mutlu olmak istediğinle ve nasıl mutlu olduğunla ilgili bir şeydir :) evlilik, farklı karakterde bir insanla iletişim kurabilsen de aynı evi paylaşmak yıllarca aynı evde kalmak veya çocuk sorumluluğu gibi şeyler çok zordur. Evlenen insanlara sor çoğu şimdiki aklım olsa evlenmezdim der çünkü Monoton hayat bir süre sonra kimilerini sıkmaya başlayabilir. Evlilik-çocuk vs Sabır ve anlayış gerektirir. Evlenmek bir başarı değil, tercihtir :)
02 Yorumla- 1 yıl
@Coldmol78 o sizin tercih.
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, öyle güzel bir konuya değinmişsin ki! Benim düşünceme göre, evlilik bir başarı olarak görülmemeli ya da hayatta yapılacak bir "görev" gibi algılanmamalı. Evlilik, tamamen kişisel bir tercih ve iki insanın ortak bir yaşam inşa etme yolculuğudur. 🌸💍 Eğer sen kendi hayatında mutluysan, güzel bir işin, kendi kazancın ve huzurun varsa, bu zaten bir başarıdır! 👏
Birinin evli olması ya da bekar kalması onun mutluluğunu ya da değerini belirlemez. Herkes kendi doğruları ve mutluluk anlayışına göre yaşar. Çevrendekilerin bu konuda yorum yapması normal, toplumda biraz kalıplar ve beklentiler var maalesef. Sen iç sesine güven ve hayatını dilediğin gibi yaşamaya devam et. 🌈🙏 Ramazan’ın bu güzel günlerinde huzurlu ve mutlu kal! 💕✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılevlilik başarı değildir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen de birkaç gün önce benzer soru sordum. Ay bıktım ya. Babamın evinde rahatım. Ne zaman aşık olursam o zaman evleneceğim. Çocuk konusunda bile emin değilken kocaya nasıl tamam diyeyim. Bana çocuk konusunda sorun çıkarmayan biri olursa belki kabul ederim. Gelen adaylar hitap etse kalbimiz çarpsa evlenmeye karşı değiliz ki. Bence asıl başarı yalnızken ya da evliyken mutlu olabilmek. Hem bekarken hem de evliyken mutsuz olan o kadar çok insan var ki. Mutluluk başarıdır. Bunu getiren evlili mı iş mi bu kişinin karakteri ile ilgilidir.
21 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
Evlilik hayatımızda bir hedef haline gelmemeli. Hedef haline getirenler için başarı olarak kabul edilir. Asıl başarı kendi ayakların üzerinde dimdik durabilmektir. Doğru insana denk gelirsen, hayatın acı ve tatlı anlarını paylaştığın bir ruh eşin olursa mutlu bir evlilik hayatın olur. Onun için doğru zamanda doğru kişiyle evlenmek sadece bu hayatta mutluluğa giden bir yoldur.
21 Yorumla
Soran1 yılHaklısın tesekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
1 yılHani bir keriz gidip hiç kullanışlı olmayan acayip pahalı bir ürün alır, bunu çevresine öve öve bitiremez, ki kandırabildiği diğer kerizler de aynı hatayı yapsınlar. Sonra yeni kerizler de başkalarına aynı şeyi yapar ve döngü böyle devam eder.
Evlilik, çocuk yapma, moda, pahalı eşyalar, trendler gibi kitleleri harekete geçiren birçok olay bu mantık üzerine kurulu. Kendin bir hataya düş, bu hatayı havalı/iyi bir şeymiş gibi göstererek başkalarını da bu hataya sürükle, onlar da başkalarına aynısını yapsın ve döngü sürsün.
Her evlilik başarısızlık değil ve biriyle kaliteli ilişki sürdürmek oldukça zor iş ama bu başkalarının övmesiyle olacak şey değil. Doğru kişiye doğru zamanda denk geleceksin de, o da seni isteyecek de, kaliteli bir ilişkiniz olacak da… Senin daha varolmayan ilişkinin sana iyi geleceği varsayımında bulunmaları zaten saçmalık.22 Yorumla
Soran1 yılFena haklısın alkışlıyorum
- 1 yıl
Teşekkürler ✨
- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
1 yılEvli veya bekar kalmak elbette ṣahsın kendi seçimi. Ne bekarların evlileri nede evlilerin bekarları kötülemeye hakkı var bu konuda. Herkesin kendi doğrusu vardır çünkü. Kimisi tercih eder kimisi etmez.
Baṣarı konusuna gelecek olursak; evet evlilik bir baṣarıdır. Bu ne demek oluyor? yani baṣarılı ṣekilde insanlar iliṣkiyi sonuca taṣımıṣ demekdir. Sonuca varan her durum veya eylem baṣarı olarak kabul edilir.
Mesela okulu bitirmek baṣarıdır, iṣe girmek baṣarıdır, geziye gitmek baṣarıdır vs.
Yani insanın kendini istediği "hedefe" ulaṣtırması herzaman "baṣarı" olarak kabul edilir.
14 Yorumla
Soran1 yılKatılmıyorum sana.
- 1 yıl
Başarı falan değil herkes evlenebilir önemli olan sağlıklı bir şekilde yürütebilmek
- 1 yıl
- 1 yıl
@Cocukgelisimci96 "kendini istediği "hedefe" ulaṣtırması herzaman "baṣarı" olarak kabul edilir."
Okumakda baṣarı değildir o zaman herkes okuyabilir? iṣe girmekde baṣarı değildir herkes iṣe girebilir? ev araba almakda baṣarı değildir herkes alabilir?
Iṣte öyle olmuyor.
Hedefe ulaṣtıran süreç veya ulaṣtıktan sonra ki davranıṣlar değildir önemli olan - önemli olan "ulaṣtırmakdır", ve herkes kusura bakma ama ulaṣtıramıyor.
Gizli Üye(36-45)1 yılBekar kalmak nasıl badari ise evli kalabilnekte başarıdır. Bir insanı tanıdık bununla evleneyim ve. İyi birisini buldum demek insanı. Kendi basarisidir. kolaymi sanıyorsunuz evliliği. bir gram sevmem evliliği ancak gerçeği gormemekte cahillik gerçekten ve saçmalık evlilik iki kişinin anlasabilme sanatıdır. Kimse bu kurumda doğru düzgün hayali ahlakli sevgiyle durmayı kolay kolay basaramaz. Çocuk yetiştirme derneği gibidir. burada çocuk gelişir sizde bunu başarı gormiyorsunuz öylemi o halde çocuğunuzu bir okulda gelişmesi için verdiğinizde her hangi saçma bir okula verin başarılı okullarda ne işi var çocuklarınızın. Evliliğin amacı çocuk yetiştirmektir. Topluma. bu bir gayedir gayeler başarı getirir ya da başarısızlık. Boşanmalar evliliğin başarısız olması sonucudur. Sen ise bir gün evlendiğinde su an gayene zıt olarak kaybetmiş olacaksın
10 Yorumlaevliliğin başarı gözüyle bakılması çok saçma sırf evlendim diye gözükebilmek adına çoğu kişi aşk evliliği bile yapmıyor. Sırf evde kaldı lafına maruz kalmamak için herhangi bir talibin yeterliliğine bakıyor ona göre evleniyor böyle oluncada belli bir süre sonra sıkılma ve isteksizlikler meydana geleceğinden sağlıklı bir aile yapısı oluşmuyor
31 Yorumla
Soran1 yılO kadar haklısın ki
Çünkü çevrede yani bu sadece seninle alakalı değil türk toplumu ile alakalı evliliği başarı olarak kabul görmelerinin sebebi bence bana göre şudur bi kadın tarafından kabul ediliyorsan başarmışsındır demektir bu kadadalar kadınlar herşeyi başardığı için böyle düşünüyorlar halbuki erkek başarana kadar yalnızdir bunu bilmiyorlar.
10 YorumlaHayatındaki hiçbir konuda başarı elde edemediği için birisi tarafından sevilmesi düğün masrafı yapabilmesi bir başarı olarak lanse etme ihtiyacı duyuyor çünkü yapabildiği en büyük icraat bu oldu ama sanatla uğraşanlar sporla uğraşanlar veya kariyer anlamında büyük başarı elde edenler çok para kazananlar genelde eğlenmekten uzak oluyorlar çünkü kendini kanıtladıkları çok alan var
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yıltam değilse de başarı gibi bir şey... aslında evlenmek değil de evliliği mutlu bir şekilde sürdürebilmek, çok önemli.. hayatta iki önemli karar var, biri eş seçimi biri iş seçimi.. gerçekten ikisi de insanın hayatını gül bahçesine veya cehennem çukuruna çevirebilir. evliliği mutlu sürdürmek de iletişim becerilerini, sorumluluk sahibi olmayı gerektiriyor.
11 Yorumla
Soran1 yılKısmen katılıyorum sana.
1 yılDoğru kişiyle yapılan bir evlilik başarı değil de nedir? Ayrıca bu insandan insana değişir herkesin idealleri farklıdır. Bazı insanlar yalnızlıktan hoslanabiliyor ve bu sebeple bu tarz insanlar için evlilik başarısızlık denebilir. Kaldı ki bu insanın durumu da değişkenlik gösterebilir, neden mi? Çünkü yalnızlığı sevdiğini zannetmiş olabilir, oysa yeni biriyle tanışıp gerçek mutluluğu onda bulabilir ve yanılgıya düştüğünü göredebilir ve böylece bu "başarısızlık" tan "başarılılık" a evrilebilir 🙂
01 Yorumla
Soran1 yılEyvallah.
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. dostum sen soruyu sorup cevap vermişssin:D
benim fikrim soyle elbetteki bi basarıdır. cunku ha deyince olmaz bunun ıcın bi gonle girmek gerek. bi sürec bu. uzun. her zaman batırabilirsin riskli yani.
senin olayın istemiyorsun. kıymet vermiyorsun tercih etmiyorsun. olabilir sorun değil. ama ha desen ki evleneyim istiyorum. yarın bunu gerceklestiremiceksin. 1 ay keza. bi süre olcak. o süre sonrasında kısmetinde de varsa kızı tavlarsan da vs vs olursa evlenirsin.
03 Yorumla
Soran1 yılYani diyorsun ki bir kezbanın kalbine girmek bir kezbanı tavlamak evlenmek başarı😀 ne basit düşünce.
Soran1 yılEyvallah dostum. ben kadınlara kezban diyorum sagolasın😀
- Aile & Toplum konusunda 522 cevap paylaştı.
1 yılYani neden başarı olmasın ki hiç tanımadığın bir insanla yeni bir sayfa açıyorsun ve bunu bir hikayeye dönüştürüyorsun. Hikayeyi mutlu sona ulaştıran başarıya ulaşıyor. Bence gayet mantıklı sen asıl ileri yaşlarda bu kararından pişman olmamaya bak. Çünkü yalnızlık zor ve sıkıcı olduğunda bunu anlayan kimseleri bulmak daha da zorlaşır.
03 Yorumla
Soran1 yılKatılmıyorum sana.. yalnız insan kaliteli insandır bana göre
- 1 yıl
Ahh be koçero yalnızlığın çekilmez olduğunu anladığında zamanı geriye almak isteyeceksin. Ama umarım o zaman geldiğinde hala gecikmemiş olursun.
Soran1 yılYanlız olabilirim ama para yönünden problem yokki gezerim tatil yaparım yeter ki para olsun yapilacak cok sey var... hani birini düşünmwye fırsatım olmaz.
- Aile & Toplum konusunda 18,3b cevap paylaştı.
1 yılBence değil. Evet soyunu devam ettirmek için gerekli olabilir ama başarı mı dersen hayır. Sırf toplumsal baskılardan dolayı ya da başarı için evlenmek için evlenmek; kendine yaptığın işkence. Asıl başarı evliliği huzurlu yürütebilmekten geçer ama çoğu boşanıyor artık. Sebebi ise evlenmek için evleniyorlar. Ruh eşini bulmadan evlenmek mantıksız.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBir şey söyleyeyim cidden başarıymış ya liseden hicbir arkadasım okumadı evlendı. Prenses gibi yaşıyorlar şu an yurt dışı tatileri ne arasan var ben okudum 4 yıl lisans sonrası yüksek lisans tezim kabul edilirse öğretim üyesi olacağım belkide ama ben henüz onların yaşadığı ne hayatı yaşıyabiliyorum ne de mutlu olabiliyorum.
11 Yorumla
Soran1 yılEvet asala k arkadaşların varmiş koca parasıyla tatillere flan giden püffff
1 yılEvliliği başarı görenler sığ beyinlidir, hayatlarında başka bir şey başaramamışlardır, onları takma boş ver, kaliteli hayat yaşıyorsan başarılı olan sensin demektir.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Sen bir de evin içine girdiklerinde gör onları. Kıskandıkları için evlenin diyorlar. Onlar huzursuzken bekarlar nasıl huzurlu mutlu diye hazmedemiyorlar😀
31 Yorumla
Soran1 yılFena haklısın😀
1 yılGerek yok bence. Başarı göreceli bir durumdur. Hayatında gerek olmayacak birisiyle evlenip sonra boşanman yaptığın evlilikte başarı değildir. Kendini başarılı görüyorsan evliliğe ihtiyacın yok.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Başarı değil ama dengini buldunsa mutlusundur ve tüm hayatına bu mutluluk sirayet eder. Dengini bu mutluluğu sürdürebiliyorsan ama evet bu başarıdır.
10 Yorumla
1 yılevliliği sürdürebilmek başarı naçizane düşüncem, çok fazla sahit oldum insanlar ciddi derecede yipraniyor sağliksiz evlilikler yüzünden
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Allahim yani başari ya da başarisizlik olarak denilecek sey değil...
Aile tabi ki güzel bi duygu sükür edilecek bi durum ama evlenmeyenede başarisiz bi hayati var demem yanliş doğru yaşam herkes kendisi belirler
01 Yorumla
Soran1 yılHaklısın
1 yılErikson un psikososyal kuramına göre 20 30 yaş arası yakınlığa karşı yalıtılmışlık dönemi. Yani bilimsel olarak da bu dönem de bir aile kurmazsan eksik hissediyorsun ama ileriki dönemlerde evlenirsen bu durum geçiyor
010 Yorumla
Soran1 yılKendimi eksik olarak görmüyorum hatta fazlam var insanlardan.
- 1 yıl
Eksik derken yalnız
Soran1 yılNe korkunç birsey geliyor bu yanlızlık size ya😀 abicim bu kadar korkmayın
- 1 yıl
En iyi sen biliyorsun değil mi yalnızlık ne benden iyi biliyor olamazsin
Soran1 yılEvet iyi biliyorum... ailem disinda kimseyle pek iletisim kurmam... isyerinde konustuklarım var ama isyerinde kalırlar disariya taşımam... sevgili flört hayatıma hic dahil etmedim... cok da memnunum bu yasıma kadar eksiklik hissetmedim bu saatten sonrada hissetmem bence.
- 1 yıl
@Kombatyeah
Havyarın tadını beğeniyor musun?
Soran1 yılO nedemek
- 1 yıl
Soru belli. Beğeniyor musun?
Soran1 yılNe alakası var ama bir kere yedim begenmedim.
- 1 yıl
Bu örnek olmadı, peki. Yemediğin bir yiyecek düşün. O yiyeceği henüz hiç denememişken, onu hayatında önemli bir yere yerleşecek kadar sevip sevmeyeceğini nereden bilebilirsin?
"Evet iyi biliyorum…" yorumundan dolayı sormuştum soruyu.
Gizli Üye(25-29)1 yılSevmek sevilmek yuva kurmak bir ihtiyaç ilerleyen yaşlarda bu konuda daha fazla seçici oluyorsun yalnızlığa kafa rahatlığına alışıyorsun evlenmek istememeye başlıyorsun bunuda büyükler anlıyor o yüzden belli bir yaştan sonra sana evliliği empoze etmeye başlıyorlar ki aklına getir alışma bu düzene diye fakat başarı olarak görenler hayatına eşinden başka hiç bir güzellik katamamış insanlardır bence başarıdan ziyade bir ihtiyaç
01 Yorumla- 1 yıl
Nasıl birisini hayatına almak istersin peki
Gizli Üye(25-29)1 yılOnu görenler üniversite mezunu olmamış kişiler kendi başarısızlıklarini örtmek için
12 Yorumla
Soran1 yılGenel de ilkokul mezunu cahiller evlilige istekli zaten... kadin erkek farketmiyor.
Cevap sahibi1 yılLise mezunlarida aynı şekilde tek üniversite mezunları öyle değil
Evlilik bir başarı değil. Evliliği idare edebilmek bir olay bu toplumda. Sen kendine yeten bir birey olarak evlenmek istemiyorsan buna kimse karışamaz
10 YorumlaEvlenmekten başka başarısı olmayan cahiller öyle görüyor evliliği yksa evlilik kadn icn zulümden başka bişey değil
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmek başarı değil evliliği sürdürebilmek başarı
20 Yorumla
1 yılEvlenmek başarı değil aşko ama evin sana ait olması sana ait yuvanın olması o yuvayı inşa etmek başarı içerden babam diye çocuk seslerinin gelmesi eşinle yemek yapmak tatile gitmek senin hayatının bi parçası olacak anılar ve sana ait bunları yasamak başarı olabilir sadece evlilik başarı değil bebişko
01 Yorumla
Soran1 yılAşko bebişko falan düzgün konusasaydık keske.
1 yılEvlenip yuva kurabilmek evet biraz başarı sayılabilir çünkü kolay bir şey değil
10 Yorumla
1 yılBu devirde doğru kişiyi bulup evlenmek ve bu evliliği sürdürebilmek başarı bana göre
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 727 cevap paylaştı. Türkiye'de bu kadar sığırın arasından birini bulup evlenebilmek başarı elbette. Başka ülkeler için aynısını söyleyemeyeceğim
11 Yorumla
Soran1 yılHaklısın😀
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılValla bu devirde başarı çünkü doğru insanı bulmak başarı bana göre
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. evlenmek basari degil ammaa guzel ve uyumlu sekilde surdurebilmek bir basarii..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 717 cevap paylaştı. Hayir statu ve para sahibi olmak basaridir onlar olunca cevrende birsuru kadin olur zaten.
10 Yorumla
1 yılAslında değil, ama millet beceremediği şçin öyle gibi algılanıyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 672 cevap paylaştı. Parası ve işi olan herkes evlenebilir olağan bir şey fazla anlam yükleme doğru insanla bir ömür devam etmesi başarıdır
12 Yorumla
Soran1 yılSence günümüzde doğru insan var mı... Para icin evleniyor Şu an ki kezbanlar bunu anlamayan aptaldır.
- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
1 yılEvliliğin neresi başarı.. bir zamanlar millet Tv'de çatır çatır evleniyordu bunun neresi başarı olabilir
01 Yorumla
Soran1 yılEee yani cok güzel bir cümle
Aile & Toplum konusunda 853 cevap paylaştı. Evet ne kadar çok kişiyle evlenirsen o kadar başarılı oluyorsun
11 Yorumla
Soran1 yılNeden😀
Gizli Üye(25-29)1 yılBaşarı değil de manevi huzur eğer doğru kişiyi bulursan. Allah kimseyi yapayalnız etmesin şu an belki yalnızlık sizi acitmayabilir anne baba kardeşleriniz falan vardir ama ilerde emin olun çok acıtır. Allah gecinden versin ama anne babanızı kaybettiğinizde ve kardeşleriniz de kendi yoluna gittiğinde işte o zaman gerçek yalnızlıkla tanışmış olursunuz. Allah kimseyi kimsesiz etmesin
11 Yorumla
Soran1 yılAilemden sonra bende kendimi öldürürüm o zman kolay yani😀
- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılDoğan Cüceloğlu'nun dediği gibi; mutlu bir aile yaşantınız yok ise diğer tüm başarılar eksik kalır.
11 Yorumla
Soran1 yılBoş konusma
Gizli Üye(36-45)1 yılHep söyleyecegim evlenmek değil evlenmeden kimseye eyvallah etmeden yaşayabilmek büyük başarı. Evlilik neresi başarı herkes evleniyor zaten asıl evlenmemek başarı. O cahillere bunu söyle
11 Yorumla
Soran1 yılCok haklısın alisliyorum seni
1 yılBaşarı insandan insana değişen bi tanım olabilir. Sana göre başarı evlenmek değildir başkasına göre evlenmektir
10 Yorumla
1 yılEvlilik başarı değil, tercihtir. Eşini bulduysan hayatına güzellik katar. Evlenmediysen, istediğin gibi biri çıkmadıysa üzülmeye gerek yok. Mutsuz bir evliliktense, evlenmemek daha güzel.
20 YorumlaBu devirde bence kesinlikle başarı kral kadınların egosu olmuş 1.80 anlaşmak evlilik kıvamına gelmek evlilik yapmak bence başarı
00 Yorumla
1 yılOnlar evlenip b. oku yedikleri için etraflarında bekar ve mutlu insan görmeye katlanamıyorlar.. Sakın kanmayın..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİyi birine denk gelirsen başarı tabii, kimisi işinde başarılı olurken kimisi de evlilikte başarılı oluyor. Demek ki siz sürekli evliliği kötüleyen evli insanlara alışmışsınız ki başarı olarak görenler size tuhaf geliyor.
00 Yorumla
1 yılEvlenmek gereksiz abartılan bişey hiç bir gerekçesi yok fakat insanlar çocık doğurup altını temizlemeği baları olarak adlandırdığı sürece toplumumuz gelişemeyecek
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılErkeğin hizmetcisi oluyoruz bir nevi. Cokta heveslenecek bişey degil
10 Yorumla
1 yılAsla değildir. Sakın kanma manipulelere kank. Daha çok mutsuz olursun. Aman ha sakın diyim. İki seks yapıcaz diye niye hayatımızı s*ktiriyoruz aw.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılEvet başarı olarak gördükleri için ya sonrasında alsatıyorlar ya da boşanıyorlar doğru ahdh
10 Yorumla
1 yılİyi bir evlilik tabii ki başarı.
Onu yönetmek evli kalabilmek sabır sebat başarıdır tabii
20 Yorumla
1 yılKime göre neye göre
Hedefin o ise ve evlenmiş isen başarı odur00 YorumlaAsla çok net, konuşulacak çok şey var da üşendim tercih bu sonuçta...
00 Yorumla
1 yılEvlilik başarı değil herkes evlenmek zorunda değil bu tamamen kişisel bir tercihtir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılÖylesine evlendiysen hayır başarı değil ama özellikle bu devirde iyi evlilik başarıdır.
00 Yorumla Başarı falan degil ya boş ver yalnız takıl daha iyi
00 YorumlaBana göre herke yapamaz toplumda insanlarda artık evlenmek istemiyor ve bunu az kişi yapabildiği için bence başarı
10 YorumlaHerkesin matemetik başarısı olmayabiliyor
Bu evlilik dersi de öyle
Kendini tanirsan daha iyi anlarsin10 Yorumla
1 yılne açıdan baktığına bağlı ki bana göre çok gereksiz ve erkeklerde başarı olarak görüyor empoze etmeye çalışıyor
10 Yorumla
1 yılEvlilik başarı değildir. Mutlu bir evlilik başarıdır.
10 Yorumla- Devamını Gör (30)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat