Geçmişimden utanıyorum ne yapacağım?

eskiden orspydum evet tam anlamıyla orsp. bir sürü erkekle birlikte oldum bir sürü haltlar karıştırdım pislikler yaptım. en sonunda yaptığım her halt ifşa edildi ve herkese rezil oldum. ailem, arkadaşlarım çevrem herkes benden nefret etti. herkesin maskarası haline geldim. zaten küçük bir şehirde yaşadığım için herkesin beni tanıması daha da kolaydı. bu yüzden haftalarca hatta aylarca evden hatta odadan dışarıya çıkamadım. kendime zarar vermeye çalıştım ama yaşamak da istiyordum bir yandan. yaptığım her şeyden pişmanlık duymaya başladım ve kendimi en sonunda dine yönelirken buldum. evet pis biriydim ve o pislik o leke asla üstümden silinmeyecekti bunu biliyordum ama en azından hayatım geri kalanında temiz birisi gibi yaşamak ve öyle anılmak istiyordum. yapmaya da başladım daha hiçbir erkeğe yanaşmıyordum bile hayatıma yeni bir sayfa açmıştım ama yok geçmişin izlerinden bir türlü kurtulamadım. kimse değiştiğime inanmıyodu insanların aklında hala o orsp kız olarak kalmıştım ve sanırım öyle kalmaya da devam edicem. inanaların üzerimdeki düşüncelerini asla değiştiremeyeceğim herkes benden tiksinmeye devam edecek. o kadar utanıyorum ki kendimden eğer aklım başımda olsaydı o pislikleri yapmazdım ama olan oldu artık. ne yapmalıyım sizce?
Güncellemeler
1 yıl
güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum içimin bir nebze de olsa ferahlamasını sağladınız. sanırım hayatım boyunca ben kendimi affedemeyeceğim yaptığım şeyler için tek dileğim Allah’ın beni affetmesi 🙏🏻
Geçmişimden utanıyorum ne yapacağım?