Ailem yüzünden islama karşı çok soğudum ve ibadet yapmak istesem de yapamıyorum ne yapmalıyım (lütfen okumadan yorum yapmayın)?

Ben aşırı muhafazakar bir ailede doğdum. Küçüklüğümden beri yapabildiğim tek aktivitem Kur'an kursuna gitmek ve dini bilgiler öğrenmekti. İlk başta tabii her çocuk gibi nedenini bilmediğim bir şekilde Müslüman oldum. Dinimi çok seviyordum hatta küçük yaşta namaz kılmaya, oruç tutmaya başladım ve bunları severek yapıyordum. Çünkü insanlar beni övüyordu ailem övüyordu. Bu benim hoşuma gidiyordu. Neden oruç tuttuğumu ve neden namaz kıldığımı bilincinde değildim. ailem manipülasyonla sürekli beni dine yöneltiyordu. Sonra bu aşırı büyük bir hal almaya başladı ortaokula geçtiğim zaman erkeklerle konuşmanın günah olduğunu, dışarı çıkmanın günah olduğunu vesaire aşıladılar bana. Bundan dolayı da aşırı içime kapandım ve psikolojim bozuldu. Normalde sosyal, cıvıl cıvıl bir insanken, erkeklerle konuşmaya korkan dışarı çıkıp günaha girmeye korkan ve sürekli evde durmak isteyen Hatta müzik dinlemeye resim çizmeye korkan bir insan oldum. Bir yerden sonra tabii ki bu patlak verdi ve dinden tamamen soğudum. Aslında biliyorum Bunlar gerçek din değil ama ailemin bu baskısı yüzünden dinden soğudum. İbadet etmek gelmiyor içlerinden hala daha beni baskılıyorlar. Bu dönemde psikolojim çok bozuldu gerçekten. Kimliğimi kaybettim, kendimi bulamadım. Sosyalleşemedim, yaşıtlarım tarafından dışlandım. Aşırı seküler bir lise kazandım ve o insanlar için ucube gibiydim. Ne evde ne de okulda kendimi mutlu hissettim. Kendimi hep kötü gördüm. Sonra görücü usulü bir evlilik yaptım ailem zorlamadı teklif ettiler ben de kabul ettim. Lisede herkes i hobisi olan, zengin, ailesi tarafından maddi manevi çok fazla değer görüyorlardı ben onlara uyum sağlayamadım. Normalde çok başarılı bir kızlar lisede ve ailede gördüğüm dışlanma ile ders vs çalışamadım ve iyi bir okul kazanamadım. Kazansam bile lisedeki gibi bir hayatım olmasından korktum. şu an ise hala aynı bolamayı yaşıyorum. İbadetlerden çok soğudum. İslamı Türkçe kuran meallerinden ve güzel hocalardan dinleyerek seviyorum ama bir yanım bu hissi aşamıyor.
Güncellemeler
1 yıl
Birde şu an hala daha özgüvensiz ve yalnızım. Sürekli insanlara kendimi kabul ettirmek için rol yapıyorum. Olduğum kişi olursam kimse beni sevmez düşüncesi içerisindeyim. Evden çıkmamak sosyalleşmemek istiyorum bir yandan da okumak istiyorum. Evliliğim buna engel olmamalı diyorum. Her kadının eğitimli olmasını istiyorum ama bu psikolojide sosyallik yaşamak bana eziyetten başka bir şey değil.
Güncellemeler
1 yıl
Güncell
Ailem yüzünden islama karşı çok soğudum ve ibadet yapmak istesem de yapamıyorum ne yapmalıyım (lütfen okumadan yorum yapmayın)?