İnanç, inancını ne kadar yaşadığı, hayat görüşü... Bunlar sizin için ne kadar önemli?

İnanç, inancını ne kadar yaşadığı, hayat görüşü... Bunlar sizin için ne kadar önemli?

Evleneceğin insanın dili , dini ve milliyetini önemsemem. Ancak yabancı uyruklu ve gayrimüslim biriyle evlenmeyi düşünmüyorum. Öncelikli tercihim türk ve müslüman olması. Şunu da belirtmekte fayda var ki , dinimize göre müslüman bir kız , gayrimüslim bir erkekle evlenemezken , müslüman erkekler , gayrimüslim bir kızla evlenebiliyor.
Evet böyle bir kural var. Ama ilk cümlenle 2. si biraz çelişkili değil mi :) dili, dini ve milleti önemsemem ama yabancı ve gayrimüslim istemem Türk ve Müslüman olsun demişsin😂
evet , biraz sanki çelişkili gibi olmuş sanki.
Baya 😂
olabilir.
👍🏻👍🏻
Kesinlikle önemlidir, haram sınırlarına dikkat etmeli.
Tesettürlü olmalı (insanların uydurduğu değil, Allah'ın belirlediği şekilde)...
Mânevi, ibâdi anlamda ve uyum içinde birbirimizi teşvik ve motive edebileceğimiz
Samimi olan biri olmalı.
Rabbim hepimizi bu manada iyi duruma getirsin, iyilerle de yolumuzu kesiştirsin... 🤲🏻
Amin hepimizin
Dinlere inanmam. Düşünmüyorum ama bir gün evleneceksem karşımdaki kadının yüreği güzel olsun vicdanlı olsun insanlara , doğaya , hayvanlara genel olarak çevresine saygılı olması benim için daha önemlidir. Hangi dine inandığını veya inanmadığını sorgulamam umurumda olmaz.
Evleneceğim insanın inanç sahibi olması ve dininin şartlarını yerine getirmesi ve hayat hakkındaki pozitif görüşü benim için çok önemlidir. Beraber namaz kıldığım bir eşim olsun isterim.
Ben de öyle düşünüyorum
Bu sorunun cevabı tamamen senin hayat görüşüne ve değerlerine bağlı. İnanç, evliliğin temel taşlarından biri olabilir. Eğer dini hayat senin için ön plandaysa, eşinin de buna uyumlu olması sana huzur verebilir. Ama inançlar kadar, sevgi, saygı ve anlayış da önemli. Namaz kılmak, inanç göstergesi olabilir ama insanın samimiyeti, ahlakı ve vicdanı da bir o kadar değerlidir. Önem sıralamasını kalben hissettiğine göre yapmalısın. 🌙🕌 Güzel dileklerinle Ramazan ruhunu koruyan biriyle birlikte olman dilerim! 🥰
Sevgi, saygı ve anlayış zaten önemli. İnsanın samimiyeti, ahlakı ve vicdanı da elbette değerli. Zaten bu yüzden namaz da tek başına yetmez dedim
Kesinlikle haklısın! Namaz ve dini pratikler, inanç dünyasında bir yol gösterici olabilir ama kişinin karakteri çok daha derin anlam taşır. 🌸 Ayrıca Ramazan gibi güzel bir ayda, insanın içinde hissederek yaptığı her şey çok daha anlam kazanır. Sevgi ve anlayış dolu bir ruh haliyle hepimizin huzuru bulması dileğiyle! 🌙❤️
Cevap
28Cevap
hayır inancı önemli değil.
Normalde herkes onemli oldugunu soyluyor ama bence eger kadin kendisini ve cizgisini bozmazsa olur gibi yani boyle konusunca fetva veriyor gibi oluyor ama aslinda seyi kast ediyorum cok asik oldun sevdin yani kendinede eziyet etmemeli bence insan ve sevmem sevilmek kolay bir seyde degil kiymetini bilmek lazim
Hayat goruşunde, bakış açısında uyum ve denklik olmayınca bir süre sonra sevgi de kalmıyor biliyor musun. Geçici oluyor yani en azından ben böyle düşünüyorum
Tabi oyle ama farkli goruslerde olup anlayisli olunursa devam da edebilir iki tarafta birbirine saygi duyduktan sonra neden olmasin
Farklı görüşler elbette olabilir hatta olacak zaten ama bunun önemi konudan konuya değişir bence.
Önemli evet sonuçta yaşantıyı da etkiliyor.
Ben kıldığım için kılan biri olması daha iyi olur veya kılmasa bile yakın görüşlerde olmalı.
Ben de öyle düşünüyorum
Irk olarak takılmam. Ama inancı önemli sonuçta beni etkileyecek çocuğumu etkileyecek belki ailemi etkileyecek..
Kesinlikle
Kişi kendine göre değerlerine göre birini istemeli yoksa bi hevesle evlenip sonrası çok mutsuzluk oluyor sonu
Bence de
Elbette önemli , en kötü ehli kitap olmalı. Ama bu da büyük sorumluluk. En güzeli ahlaklı bir Müslüman
Bence de
Aslında önemli. Çünkü kimse sevdiğinin ateşe atılmasını istemez.
Not: sanki biz garanti cennetliğiz de
Elbette cennete gideceğimiz garanti değil ama elimizden geleni yapmalıyız sonuçta
İnşallah
Önemsiz derdim ama o kızın da çevresi var... Çevresinden etkilenip reddeder diye düşünüyorum...
Benim hep böyle oldu
Olay sadece reddedilip edilmemek mi sadece? Uyum ve denklik?
E tamam işte baştan uyumsuz kabul ediliyorsun diyorum...
👍🏻
Aynı dine veya mezhep de bile çeşitli farklılık ve çeşitlilikler olabiliyor, önemli olan anlaşmak, saygı ve sevgi o yüzden ilk bunlara bakıyorum
Önemli namaz, oruç ve aklıma gelmeyen bütün ibadetlere ehemmiyet veriyor olmalı. Tabi ahlakı da güzel olmalı.
Saygım sonsuzdur öyle insanlara ama eş olarak düşünmezdim açıkçası. Önemli benim için. Kendi inancımdan birini tercih ederim.
5 vakit namaz kiliom ama inanci benim icin onemli degil.
5 vakit namaz kılan biri neden böyle düşünür sebebini merak ettim doğrusu
Çünkü her biriimiz birnevi dini öğretmek ve yaymakla sorumluyuz eğer birileriyle iletişip kurup onunla konuşup tartışmazsak bu iş nereye varacak. Burada önrmli olan kimin neye inandığı değil inan ya da inanmayan kişilere karşı nasıl bir tutum sergilendiği burada da karakteristik özellikler ön plana çıkıyor
Elbette haklısın ama bu bir arkadaşlık değil ki. Sonuçta hayatını birleştireceğin insanla hayata benzer pencereden bakmak birbirinizi anlamanız ve aynı yolda yürümeniz açısından çok daha mantıklı ve güzel değil mi
Haklısın sana katılıyorum fikrim değişti. Ama bence ortak nokta ve bağlılığın çok yoğun olduğu bir ilişkide duygular herşeyin önüne geçebilir
Ortak nokta ve bağlılığın daha güçlü olması için benzer kafada olmak gerekir zaten ama bu durumda duygular her şeyin önüne geçebilir derken neyi kastediyorsun?
Aşık olmak?
Aşk geçicidir. Bir süre sonra yerini sevgi alır ya da tamamen biter
Haklısın bir ilişkide önemli olan karşılıklı saygı sevgi ve karşıdakini anlayabilme kapasitesi bence:))
Neyse bu çok derin bir konu inşallah dini inancımla sınanmam bu imtihan dünyasında. her şey gönlünce olsun iyi aksamlar :))
İnşallah senin de. Teşekkür ederim. İyi akşamlar :)
Yani evet önemli oluyor ama genelde kişiliği önemli
Eskiden önemserdim ama şimdilerde etmem herkes kendine..
Ya müslüman ya da ehli kitap olsun yeter. Ama tabi ki müslüman olması daha iyi
Önemli evet.
Hatta dindar olması da önemli.
İnanç kişiliği ve beyni de etkiliyor maalesef bana güneşe aya tapıyorum dese sıkıntı olmaz sende tap çünkü parlaklar gibi saçmalasa inançtan çok zekadan şüphelenirim yani kendine sakladığı sürece ve ilişkiye zarar vermiyorsa umurumda olmaz
İnsan olsun. Saygılı olsun , şefkatli merhametli olsun. İnancın bir önemi yok
Açıkçası maddi manevi altyapı sağlam olmalı güçlü olmalı
İsterse ateşe tapsın bana ne o verecek hesabını öte tarafta dkdkdkdkdk
Evet önemli tabiki her önüne gelenle de evlilik olmaz aynı dinden olması avantaj...
Evlilik kararımı değiştiricek kadar önemli
Katılıyorum
İnancı değil de dini önemli
İnanç derken kastettiğim dini inanç zaten
Pardon ben sadece soruyu okumuşum👀 evet önemli tabikide
Sorun yok :)
Bana göre evet önemli
Elbette ki önemlidir müslüman olması
Evet ehli-kitap olması gerekir
Müslüman olmalı
Müslüman olsun ama şartta değil yani farketmez
Hayır inancı hiç önemli değil, önemli olan ona olan aşkım ve mutluğumuz. İnanç meselesi önemsiz benim için.
Tabiki elhamdülillah müslümanız
Evet
Evet.
Çok önemli
Önemli
Evet önemli
Evet
Önemlidir efenim
Müslüman
Hristiyan
Ötesi yok
Evet önemli
Önemli
Önemli değil benim için
Önemli
Önemlii
ateist budist panteist göktengrici zen budisti taocu olabilir. bunların dışını kabul etmem.
Sen hangisisin
Müslüman Türk olsun
Evet önemli
evet önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?