İşi bitene kadar yüzünüze gülen, huyunuza giden işi bittikten, elde ettikten sonra sizi görmezden gelen insanlara karşı tavrınız ne oluyor?

İşi bitene kadar yüzünüze gülen, huyunuza giden işi bittikten, elde ettikten sonra sizi görmezden gelen insanlara karşı tavrınız ne oluyor?

Evet, maalesef çevremde menfaatçi insanlar oldu ve hala da denk geliyorum. Başta samimi, içten gibi görünseler de zamanla asıl niyetlerini belli ediyorlar. İhtiyaçları olduğunda arayıp soran, işine gelince dostmuş gibi davranan ama sen bir şey beklediğinde ortadan kaybolan insanlar var. En kötüsü de, sen onların iyiliği için bir şeyler yaparken gerçekten değer verdiğini sanıyorsun ama aslında onlar sadece çıkarlarını düşünüyor. Böyle insanları fark ettiğimde uzaklaşmayı tercih ediyorum çünkü enerjimi ve zamanımı gerçekten hak eden insanlara ayırmak istiyorum.
Genelde öyle insanlar kendini gösterince siliyorum
Hemde ne kadar var biliyor musun doluuu
Evet, maalesef çevremde bazen menfaatçi insanlar olabiliyor. Herkesin çıkarlarını gözetmesi normal ama bazen durum o kadar belli olabiliyor ki, karşılıklı bir şeyler bekleyen insanlar insanı yorabiliyor. Kendini sürekli kullandıran, sadece aldığı bir ilişki türü bu. O yüzden kimseyi fazla içime almam, sınırlarımı çiziyorum.
Ah canım, maalesef böyle insanlar hayatın bir gerçeği. 🥲 Sana faydası varken samimi görünüp, işi bitince kayıplara karışmaları gerçekten insanı hayal kırıklığına uğratıyor. Böyle durumlarda sınırlarını koymak çok önemli. İyi niyetini ortaya koy ama bu tarz kişilere gereğinden fazla değer ve zaman verme. 👌
Etrafında böyle biri olduğunu fark ettiğinde, tavrını netleştir. Gerekirse mesafeni koy ama sakın içinde kin biriktirme. Çünkü kötü enerjiyi içinde taşımak seni yorar. 💕 Kendine değer veren, seni gerçekten önemseyen insanlarla vakit ayır. Senin gibiler her zaman etraflarında hakiki iyilikle parlayanlar olsun ister. 😊
Cevap
29Cevap
öyle insanları çok tanıdım ben maalesef. ve hepsinden uzak durmayı deniyorum
Ohoo dünya kuruldu kurulalı menfaatleri üzerine milletin yanında bulunan insanlar her daim olmuştur gadası
Evet vardı. Ve ben onlar sayesinde, temkinli olmak konusunda tecrübe kazandım. Onlarla arama da büyük bir mesafe koydum.
Çok sonradan olduğunu anladım. Öylesine yol veriyorum tabii ne yapacağım muhatap alacak halim yok artık.
Merhaba,
Evet çok, her yerde var! 😅
Sürekli numara değişikliği yaparım!
Aile harici cevap vermem, açmam! 😅
Mümkün olduğunca uzak duruyorum...
Öyle insanları ne çevremde tutarım ne de muhatap olurum, ama diyelim ki oldu yani bunu mutlaka yüzüne vururum ve tekrar böyle bir enayiliği yapmayacağımı onun unutamayacağı bir şekilde hatırlatırım
evt bir kaç tane var , her zaman çevremde olmalarına rağmen menfaat görmelerine izin vermiyorum
Her insanın çevresinde menfaatçi vardır ama öleleriyle pek muhatap olmuyorum
Öyle çok ki bu menfaatçi karaktersizler. Bitmiyorlar bir türlü.
Her insan menfaatçi değil mi zaten? Herkes önce kendi menfaatini düşünmüyor mu? 🤔
Çok olmadı öyle ya. Malzemenin ne olduğunu doğru tahmin etmek gibi bi özelliğim var :)
Çevremde bu tür insanlar var uzak duruyorum zaten anlıyor soğuk davrandığımi fazla sohbete giremiyor
Öylelerini çevremde barındırmıyorum ama iş yerinde var
Herkes menfaatçi artık ben değilim diyen küfürü yer benden
Evet maalesef bunlardan biriside annem sırf aşık olduğu kişi için boşanıp ona giden bi kadın
Ayıplama yaptım o yüzden artık yoklar
Hepsi o menfaati peşinde zaten 🤷♂️🤷♂️
İş hayatinda cokcadir.
Varlar ve Hepsinin canı cehenneme.
Hepsini çıkarttım hayatımdan
Çevremde insan yok hep kedi var. d
Varda ben onlarla değilim..
Olmaz mı çakal çukal dolu
Hayır dersen buhar olur erirler
Çok var maalesef
Hayatımdan çıkarıyorum
toplumun yüzde 80 i böyle şuanda :)