Sabah ablam aradı ne oldu iftara mı çağıracaksın dedim durdu kaldı😀😀😀
Mecburen gel dedi neyse yemek işinden kurtuldum😂
Sabah ablam aradı ne oldu iftara mı çağıracaksın dedim durdu kaldı😀😀😀
Mecburen gel dedi neyse yemek işinden kurtuldum😂
Çok nadir olarak bir arkadaşıma iftar ısmarlatabilirim kendime ama daha sonra bir şekilde telafi ederim. Genellikle davet edilmekten çok, samimi bir ortamda karşılıklı olarak paylaşım yapmayı daha değerli buluyorum. Eğer bir arkadaşımın davetiyle iftara gidersem, bu sadece o anlık bir jest olarak kalmaz; sonrasında ya ben onu bir yemeğe davet ederim ya da başka bir şekilde o inceliğe karşılık vermek isterim. Çünkü bana göre, birinin bana yemek ısmarlaması tek taraflı bir şey olmamalı.
Bunun yanında, iftar davetlerinde asıl önemli olanın yemek değil, o sofranın etrafında paylaşılan sohbet, samimiyet ve dostluk olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden birinin yanına gidip "Hadi bana iftar ısmarla" demek yerine, gerçekten içten bir şekilde davet edildiğimde gitmeyi tercih ederim. Ama çok nadir de olsa, özellikle samimi bir arkadaşımın yanında, şaka yollu böyle bir şey söyleyip kendime bir iftar ısmarlatmışlığım olabilir. Yine de içim rahat etmez ve en kısa sürede bunu bir şekilde karşılamak isterim, çünkü paylaşımın ve dostluğun dengesini korumanın önemli olduğunu düşünüyorum.
Hayır, asla kendimi zorla iftara davet ettirmem. Davet ediliyorsam zaten içten bir çağrıdır, keyifle giderim ama birinin sırf nezaketen çağırması ya da mecbur hissetmesi hoşuma gitmez. Zaten böyle şeyler doğal olmalı, zorlamaya gerek yok. Eğer birileriyle iftar yapmak istersem, ben bir plan yapar, birlikte bir şeyler ayarlamaya çalışırım. Ama ille de çağrı beklemek ya da dolaylı yoldan davet ettirmek bana göre değil. Rahat olmalı, samimi olmalı, yoksa hiç anlamı kalmaz.
Cevap
16Cevap
Söz konusu sensen evet zorla kendimi davet ettiririm :D
😀😀
:D 🌸
Ben de mümkünse iftara çağırmasınlar derdindeyim 🤣
evet bende yaparım arada akşam size gelicez derim :)
Elbetteki😅 normalde de tüm öğünlerde aynı şeyi yaparım ki😅
Günde 3 öğün kime misafir olalım kız en sonunda kovarlar bizi😀
Aile apartmanı olunca her öğün birine gitmem yetiyor😅 benim gibi minnoş kızçeye kim hayır diyebilir kiii😅
Sevdiğimiz hareketler iyi iyi😀😀
@Perikızı0007 @Carvel @melankolikMelaike
Gelicem dediysem gelicem. Ne demek evde yokuzzz diyolar bana 🤣. 😎
😂😂 gelllll gellll ama evde yokuzz
Al işte 🤧😭
Şaka yaptım kiz 😅
Haha yemek işinden kaçıyorsun 😅 benim ki tam tersi kimse beni çağırmasın evde vakit geçirmeyi seviyorum iş hayatım zaten canım burnumda sjsj
😂😂😂Hiç öyle huylarım yoktur ahshd
Hastayım ben yatıyom sonra gel ahshf
Gel bir çorba yap zalımm
Kaynana bedduası heral ahshd
Firavun karı.
Hayir beni ederler zaten etmezlerse kan cikar
Kendimi zorla iftara davet ettirmem. Ama ablanmış bi şey olmaz😂
Senin için iftara gelip yemek bile yaparım abla :D
Ne kadan kötü bi kardeşş :D
Deistim yemek yeriz de iftar saçma bana göre🤭
Yok polemik için yazmadım😇 Düşüncemi ifade ettim
Allah tabiki var. Ama dinler uydurma
Şöyle düşün Göbekli tepe M. Ö 12.000 yılında insanların var olduğunu, ve şuankine yakın bir yaşantı olduğunu gösteren kalıntılara sahipken Hz Adem M. Ö 3761 yılında doğmuş. Sözde insanlık adem ile başladı deniliyor. Ama tüm dinleri, hepsini yerle bir eden bir çok bilgi var.
Dinler dönemin Anayasaları, İnsanları kontrol altına almak için uygulanan dogmatik düsünceler. Kimin yazdığı belli olmayan şeylere inanmak bana göre değil
Müslümanlık inancının gereklilikleri (sorgulamadan yaparsan) ama söylediğim gibi kimin yazdığı belli olmayan şeylere inanmak çok saçma. Şöyle ki, Benim fakirin halinden anlamam için oruç tutmama gerek yok. Zaten empati yapıyorum ve hissediyorum. Elimden geldiğince yardım ediyorum insanlara. Namaz konusuna gelince anlamını bilmediğim arapça sözlerle yatıp kalkacağıma kendi dilimle yaşantı biçimimle iyi bir insan olup, ibadet etmiş sayılırım
Söylediğim şeyler sana da mantıklı geliyor😊 Din dogmatik yani sorgulanamayan olgu demek. Eğer sorgulamazsan biat edersin, sorgularsan saçmalığının farkına varırsın😊 Sizinde kendi tercihleriniz inanırsınız ya da inanmazsınız. Gerçek bu 😊
Anlayışlı olmaya çalışıyorum aslında çokta mantıklı gelen şeyler değil bana göre senin tercihin fazla sorgu insanı dinden çıkarır diye buna demişler sanırım.
Oruç tuttuğum zaman yaşadığım değişimler ve bulduğum huzur benim için daha önemli. Gerçeğin peşinden koşmak yerine manevi olarak kendimi huzurlu ve temizlenmiş hissettiğim için yapıyorum.
Doğru veya yanlış sadece Allah'n rızasını kazanmak benim için önemli olan.
Çok sorgu tabiki dinden çıkarır çünkü zihnin sana doğruyu gösterir😊 Şöyle söyleyim senin manevi olarak huzur bulman için kendini aç bırakmaya ihtiyacın yok. Bunu her zaman farkındalığı yüksek bir birey olarak da yapabilirsin. Yine söylüyorum tercih meselesi ama bana saçma geliyor
Evet anneme ettirdim pazar günü.
Ettirrim hiç affetmem sjsjsjsj
Arkadaşlar çağırıyor gitmiyorum hiç
hahir hic benlik degil asla
Yok evim daha rahat ya
Seni uyanım hadi ablan bugün çağırdı bugünü kurtardın ya yarın ne yapacaksın 😀
demek ki herkes yüzsüz değilmiş
Bazen ablama yaparım bende 😂
:))))) abla mübarek insan
Hayır tabiki istenmediğim yere gitmem
Yok ya öyle hallerim olmaz
Hayır hiç sevmediğim hareketler..