Geçmişte alınan her karar, sistemin içindeki diğer parametreleri kelebek etkisi misali değiştirir. Sistem ağının içindeki parametrelerin de gerçekleştireceği olasılıkların ağırlıklarında oynama yapar. ve bu, gelecekteki belki beş step sonrasındaki bir olayın değişimine neden olabilir. Kararı aldık bitti dediğimiz şeyler bakmışız ki beş, on step sonraki bir olayı ileri derece etkiliyor. Hem de kararın alındığı an değil. çok daha ileri bir zamanda başka bir step içinde yapıyor bunu.
Bu da geçmişin geçmiş olarak kalmadığını hala etkin olabileceğini gösteriyor.
Çünkü tüm kararlar, sistemdeki ağda etkin birer parametredir, etkileşimdir. Bir step öncesinde etki etmeyip; bir step sonra etki edebilir. Çünkü hala ağın içinde bir parametre olmaya devam ediyor. Bu sebeple ailemizin 20 yıl önce aldığı bir karar tüm hayatımızı tam da 35. yılımızda etkileyebilir. Ne 32de ne de 20 yıl önce biz 15 yaşında iken.
İnsanlar kararlarını almakta belirli sınırlar dahilinde özgür olabilirler. lakin yetkin oldukları söylenemez. Çünkü bugün aldığı bir kararın ne yöne gideceğini kestiremez. Kestirmesi de pek mümkün değildir. Sistemdeki tüm parametreler denkleme katılsa dahi sistemin kaotik olması sebebiyle hassasiyetin doğru hesaplanması imkansızdır. Zira sonsuz basamaklı bir girdi gerekmektedir. bu seviyede bir hafıza bulunması evren büyüklüğünde bir şey gerektirebilir. Bu sebeplerden dolayı sistemdeki parametreler birbirini etkiler ve biz insanlar bu parametrelerden sadece bir tanesiyizdir. Her bir parametrenin belirli olasılıkları vardır önünde. Alacağı kararın sonuçlarını yüzde yüz öngörmek sistemdeki hiçbir parametre için mümkün değildir diye düşünüyorum. Çünkü sistemin kendisi içindeki nesnelerden ve parametrelerden oluşur. onlardan bağımsız ve dışarıda değildir.
Sizce ne oluşturur?

#ZorundamıyımEfsane ✌ 1903 ✔™
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar