Kadınlar mutlaka hayatlarında Erkeğin varlığına ihtiyaç duyarlar mı?

Kadınlar mutlaka hayatlarında Erkeğin varlığına ihtiyaç duyarlar mı?
Bir kadının her işini kendisinin yapması, onun yalnız kalmaya mahkûm olduğu anlamına mı gelir? Bu sorunun cevabı, hayata hangi pencereden baktığımıza göre değişir. Kadın, tek başına ayakta durabiliyorsa, bu onun güçlü ve bağımsız biri olduğunu gösterir; ancak bu durum, bir erkeğe asla ihtiyacı olmadığı anlamına mı gelir? İşte burada mesele, ihtiyaç kavramının nasıl tanımlandığına dayanır.
Toplumun kadına biçtiği roller, yüzyıllardır değişim içinde olsa da temel algı pek farklılaşmamıştır: Kadın, korunmaya, kollanmaya muhtaçtır. Ancak modern dünyada birçok kadın kendi hayatını kurabiliyor, ekonomik bağımsızlığını kazanabiliyor, evini geçindiriyor ve işini başarıyla sürdürebiliyor. Fakat insan doğası gereği yalnız yaşamaya uygun değildir. Bir kadının her işini kendi yapabilmesi, onun hayatında bir eşe, bir dosta, bir yoldaşa ihtiyaç duymayacağı anlamına gelmez. Tıpkı bir erkeğin de her şeyi başarabilmesine rağmen, duygusal bir bağa ihtiyaç duyması gibi.
Kadınlar mutlaka hayatlarında bir erkeğin varlığına ihtiyaç duyarlar mı sorusuna gelirsek, bu tamamen kişisel bir tercihtir. Kimi kadın için bir eş, hayatını paylaşabileceği, destek görebileceği, sevgiyle bağlanabileceği bir insandır. Kimi kadın içinse bir erkekle bir ömür geçirmek, zorunluluk değil, sadece bir seçenek olabilir. Çünkü ihtiyaç, yalnızca fiziksel ve ekonomik bir bağımlılıkla ölçülemez; duygusal ihtiyaçlar, ruhsal paylaşımlar, hayatta birlikte yürünecek bir yol arkadaşı isteği de bir ihtiyaçtır.
Bu noktada mesele, erkeğe muhtaç olmak ile bir eşe sahip olmayı istemek arasındaki farkı anlamaktır. Bir kadın kendi ayakları üzerinde durabilir, hayatını sürdürebilir, kararlarını kendi verebilir. Ancak bu, hayatına bir eş almayı istemeyeceği anlamına gelmez. İnsan ilişkilerle var olur. Sevdiğiyle hayatı paylaşmak, destek görmek, sevmek ve sevilmek, insanın en temel ihtiyaçlarından biridir. Erkek için de kadın için de böyledir.
Sonuç olarak, her işini kendi yapan bir kadın yalnız kalmaya mahkûm değildir; ancak bu, yalnızlığı bir tercih mi, yoksa kaçınılmaz bir sonuç mu yapacağına bağlıdır. Kadın, ister bir eşle ister tek başına hayatını sürdürebilir; asıl mesele, nasıl daha mutlu ve huzurlu olacağıdır. Çünkü önemli olan, birine ihtiyaç duymak değil, hayatı gerçekten paylaşabileceğin doğru kişiyi bulmaktır.
Yalnız kalmaya mahkûm değil ama güçlü olduğu için yalnız kalma ihtimali daha yüksek olabilir. Çünkü her işini kendi halleden, kimseye muhtaç olmayan bir kadına yaklaşmak, bazı insanlar için korkutucu olabiliyor. Kendi ayakları üzerinde duran biri, yanında olacak kişinin gerçekten değer katmasını ister, yük olmasını değil. Bu yüzden de çoğu zaman, sırf birine ihtiyacı olmadığı için değil, hak ettiğini bulamadığı için yalnız kalır. Ama bu, yanlış bir şey değil, aksine kaliteli bir yalnızlık, yanlış bir birliktelikten her zaman daha iyidir.
Kendi kendine yetebilen kadınlar, yalnız kalmayı kendileri seçerler; çünkü, onları taşıyabilecek erkek bulmakta zorlanırlar veya kimseye ihtiyaçları olmadığı için insanlarla vakit kaybetmek istemezler. Bu tip kadınlar sadece erkeğe değil, kimseye ihtiyaç duymazlar. Tabii, insanın sevilmeye ihtiyacı olabilir, ancak onun dışında kendi kendilerine daha mutlulardır.
Bunu taşıyabilecek birini bulmaları zor olabiliyor. Biraz daha mantıksal bu konuda duygudan çok. Tabi bazıları için bu durum söz konusu olmuyor. Yani bencillik kıvamına gelince durum kendileri istemez. Çoğu bu durumdan yalnız olduğunu hissetmez bence. İlla birinin olmasına ihtiyaçtan yana paylaşım ruhu taşımak önemlidir.
Hayırlı ramazanlar, can kardeşim.
Cevap
19Cevap
genellikle öyle oluyor evet her işi kendi yapan güçlü insanlar yalnız kalabiliyorlar..
Eğer hayatında erkekler olsun istiyorsa bazı işlerin onların yaomasina izin vermek gerekiyor. Alma verme dengesi diye bir şey var. Dikkatinizi çekmiştir belki adama binlerce iş veren onu işten işe istekten isteğe koşturan kadınlar daha revaçta onu da yapayim bunu da yapayım diyenler aldatılıyor. Kendine yeten kadın demek bence erkeklerden uzak olan erkek demek değil bu bir biyolojik durum. Her kadın bir erkeğe her erkek bir kadına uygun. Bunu istemeyen kişiler kimseye bulaşmasın tabi kadın ya da erkek.
İstese kadınlar tabii ki her işi kendileri halleder ama bir erkeğin varlığı kadına büyük güven ve konfor sağlar. Tabi bu durumu konfor haline getirebilmek biz kadınların elinde. Yaptığımız herhangi bir iş için erkeğın yardımını istemek gurur haline getirilmemeli mesela. Hayat böyle çok daha güzel ve keyifli aslında.
Ben kendime yeterim diyen ve nesli yeni yeni ortaya çıkan bazı kadınların bile, erkeğin varlığına maddi olmasa bile manevi ihtiyaç duyalar. Bir süre yalnızlığı sevdiklerini beyan etseler bile, zamanla duygusal açlıklarının çığlıklarını biraz işten anlayan duyabilir.
Hiç alakası bile yok aksine kimsenin eline bakmaz ayakları üzerinde durur ve kimseye laf söyletmez. Bikac işini biri yapsa yüzüne vurur ben şunu ettim bunu yaptım ama her işini kendi yapsa insanlar söyleyecek laf bulamaz çünkü herşeyin altından kendi kalkıyor
erkeğe ihtiyacı olmayan kadınlar var demekki yapabiliyorlar 🤷♂️
Yalnız değilim ama her işi de yapıyorum ya çok şükür, evimde bozulanı tamir ederim, yalnız yaşamanın getirdiği her şeyi hallettim şuana kadar bunu ilişkide sorun edecek birisiyle de olamam zaten yani...
Erkeğin varlığına ihtiyacı duymak değildir bence ilişkilerin sebebi. Ben karşıyım buna. Ben her işimi yapıyorum o zaman sonuna kadar bekar kaldım 😂😂
Duyuyorsun çünkü hayatın yükünü artık sırtlanmak zor geliyor yani ben duyuyorum şahsen artık hayatın yükünü çeke çeke Seyit onbaşı oldum bu yükü birinin üzerine vereyim o benim yerime çeksin.
Valla her şeyi de kadının üstüne bırakmamak lazım yeri gelince her konuda erkekte yardımcı olup sorumluluk alabilmeli!
Kadınlar bir erkeğe muhtaç oldukları için değil, kalp ve hayat yoldaşı olmak için evlenirler mesela..
Her işi kendi yapan bir kadın taktir edilesi bir kadındır. Güçlüdür, erkeğe muhtaç değildir. Yalnızlık ile ilgili değil bu tamamen kendi tercihidir.
Öyle bir kaide mi var abla :D
Öyle bir kadın güçlü bir kadindır ama illaki bir erkeğe ihtiyacı olur.
Her 2 cinste her ne kadar birbirinden memnun olmasa da, birbirlerinin varlığına ihtiyaç duymaktadırlar...
Eril davransan dahi herşeyi yapabilirim siye düşünsen de gün sonunda yaslanacak bi omuza ihtiyaç duyarsın
Yalnız kalmaya mahkum değil de çilekeş fedakar olup erkek gücü gerektiren işleri yapmaya mahkum
Kadınlar erkeğe muhtaç değildir ablam, yalnızlık tercih meselesidir. Ben kadınların ayaklarının üstünde durduklarını görünce erkeklere muhtaç olmadıklarını görünce mutlu oluyorum.
Kadında tereddüt varsa erkekte kesin yalnız kader değil tercihtir.
Kadın her işi yapmayı bilsin ama erkeğine de izin versin😅
her işi kendi yapıyorsa başka insana ihtiyacı kalmaz ki yalnızlık hissini yaşasın
Yanlız kalmak isterse kalsın da kadın milleti kendi ayaklari üstünde durdum ayağına deliriyor 😂 kariyer yapacam diye evlenmeyen var evde kalıyor sonra erkek düşmanı daha çok nedense
Başımızda da erkek olsa yine kendimiz yapıyoruz işimizi hem evin erkeği hem evin kadını olduk sonuçta
Bir erkeğe muhtaç olma duygusunu hiç hissetmedim.. her işimi kendim yaparım..
Hayır. Kadınların çağdaş olması güzel bir şey. Ama kadının doğası gereği bir erkeğe her zaman ihtiyaç duyar. O yüzden ciddi bir erkek çıkarsa kacirmamali.
Her işini kendi yapan kadin bir zaman sonra artık birini istemiyor.
Ben her işimi kendim yapıyorum akşam bile eve yürüyerek gelirim kimseye ihtiyacım yok Allah'tan başkaa tabii babamdan da başka diyelim
Hayır değildir
Ne alaka yaa o kadın çok güçlüdür bir kere..
Niye olsun ki ne kadar güzel bir şey
Kesınlıkle ozlu soz olmalı ben bılmıyorum kıııı
Gerek yok tek başına da yeterler.
Duyarsınız tabi ki
Olabilir
Hayır kadın yalnız kalamaz
Hayır tabi
Değildir..
Hsyır
Hayırr
Biraz öyle
Duyarlar