Huzuru ve mutluluğu insanın kendi mi belirler yoksa Tanrı mı? İnançsız olunca mutsuz mu olacağız?
Kendimize
Tanrı'ya
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
"Şu kâinatta insan bir fihriste-i câmia olduğundan, insanin kalbi binler âlemin harita-i mâneviyesi hükmündedir. insanın mahiyetindeki kalbi, hadsiz hakaik-i kâinatın mazharı, medarı, çekirdeği (gibidir.)... Elbette ve herhalde, o kalbin Fâtırı, o kalbi işlettirmesini ve bilkuvve tavırdan bilfiil vaziyetine çıkarmasını ve inkişafını ve hareketini irade etmiş ki, öyle yapmış. Madem irade etmiş; elbette o kalp dahi akıl gibi işleyecek. Ve kalbi işlettirmek için en büyük vasita, velâyet merâtibinde zikr-i İlahi ile tarikat yolunda hakaik-i imaniyeye teveccüh etmektir."(Nursi (M), s.428-429)
Huzur ve mutluluğu tek bir kaynağa bağlamak bana kalırsa biraz sınırlayıcı olur. 😊 Tabii ki inançlar insanlar için büyük bir destek ve manevi güç olabilir ama bu tamamen kişisel bir deneyimdir. Huzur aslında insanın hayata, kendine ve çevresine olan bakışıyla çok ilişkilidir. Kendi içsel yolculuğunda dengeyi, sevgiyi, umut ve şükranı bulduğunda daha huzurlu hissedersin. İnançlı ya da inançsız olmanın tek başına mutluluk veya mutsuzluk getirdiğini düşünmüyorum. Çünkü her birimiz kendi hayatımızda anlam ve huzuru bulmanın yollarını arıyoruz. 🌸💖
Bu güzel Ramazan ayında, iç dünyana dönüp şükredeceğin güzelliklere odaklan. Bu ay paylaşmanın ve umut dolmanın bir anısı olsun senin için. 😊🌙✨
Anket şıkkım: Kendimize
Çok şükür ibadet ediyoruz Hayatcığım 😅💕
Cevap
3Cevap
Takmamaya bağlı. bu dünya imtihan dünyası baktiginda en zengin insanlar bile bazen çok zoe şeylerle imtihan ediliyor. Hicbir şeyi üstümüze alınmamalıyız. yoksa hayat çekilmiyor. gercekten yüzsüz umursamaz vurdumduymaz olmalıyız.
”Sıradan insanların mutluluğunu, Tanrı belirler.”
Mehmet Karahanlı
Para olsa biraz olur
Kalpler ancak Allah'ı anmakla tatmin olur
Paraya
Ne kadar para keser mesela seni
@blnmyorkim esas cvbi vermek istedim sadece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?