Şu an oruç tutmuyorum ama önceden tuttuğum zamanlarda bazen sinirlendiğim oluyordu. Özellikle sıcak havalarda ya da yorgunken sabır biraz daha zorlanıyordu. Açlık çok etkilemese de susuzluk bazen tahammülü azaltabiliyordu. Ama zamanla insan alışıyor, kendini daha iyi kontrol etmeyi öğreniyor. Ramazan sadece aç kalmak değil, sabrı da öğretmekle ilgili olduğu için ne kadar zor olsa da sonunda huzuru hissettiren bir yönü var.
Çok bir şey fark etmiyor sigara da içmiyorum zaten yalnız sen aç kaldığında ortalığı kırıp dökecek bir vibe veriyorsun nedense Antep kızı 😏 umarım yanılıyorumdur 🤔😀
Bence zaten sınırlı ve öfkeli olanlar kendini kontrol etmekte zorlananlar orucunun arkasına saklanıyor. Bizde insanız bizde niye olmuyor. Kendi üzerinde denetimi olmayan insanlar oruç tutup sağa sola bağırıyor kavga çıkarıyor. Orucu karıştırmasınlar öfkelerine İslam'da bunu yeri yok çünkü.
Keşke tek derdim kahve olsaydı 😂 sigara krizi tuttumu baş ağrısı çok yapıyor canım akşamı zor ettim , ama bir kaç güne alışırım ilk günler biraz zorluyor illaki
Şu an tutmuyorum ama tuttuğum zamanlarda da gergin olmuyordum. Aksine hiç ben de ne açılık ne susuzluk oluyordu. Hatta son saatlere doğru modum iyice düşüyordu halsiz kalıyordum. Kimseye cevap filan vermiyordum.
Sigara tüketenlerin agresif olmaları alışmış oldukları nikotinin azalması sonucu gelişir bu duruma düşen kan şekeri ilave olunca birde tiryakilik dediğimiz psikolojik bağımlılık unsurlar toplanınca ister istemez sinirlenme gelişir. Bu duruma alışmaları normal insanlara göre uzun sürer
Oruc bozuluyor öyle olanlar hiç tutmasin oruç zaten sinirlerini baskalarindan çıkartıyorlar böyle hakları yok kimse oruç diye kafalarına silah sıkmıyor bunlar tutmasın
Sinirli olmam ancak sigara gibi madde kullananlar nikotin alamadığı için çok fazla sinirli oluyorlar tutmayın kardeşim bana mı tutuyorsunuz diyesim geliyor.