Arkadaşımla kader tartışmasına girdik, arkadaşım diyor ki kader %100 insanın elindedir diyor?

Bunu diyen arkadaşıma da babası ev verdi araba verdi işe soktu, evlendirdi !

hayatında her şey yolunda giden bir insan gelmiş bana balkon konuşması yapıyor !

Bende dedimki o zaman savaşta bomba düşüp de ayağı bacağı kopan depremde sakat kalan insanlarda mı kendi seçimi dedim? Mavi ekran hatası verdi?

Afrika'da çocuk doğuyor çocuğun ufak bir hastalığından dolayı içine üç harfçe girdi diye sokağa atıyorlar kimse bakmıyor ! Çocuk kimsesizlikten ölüyor !

Doğuda genç bir kız annesi babası ölüyor kimsesiz kalıyor yasak madde satanların eline düşüyor hayatı Per perişan oluyor !

Şimdi arkadaşım bana dedi ki hayat seçimlerden ibaret dedi bu iki verdiğim örnekten kıyasla ne seçimi ya Allah aşkına
Güncellemeler
1 yıl
İnsanın Gayretli olması Tabii ki gerekir.. AMA Bazı insanlar O kadar şanssız doğuyor ki dökme suyla değirmen dönmüyor.. Bu tip insanlar için Cüzi irade çok seçimi etkileyemiyor mecburi irade etkiliyor.. Yani insan Kaderde bazı seçimleri mecburen yapıyor mecbur kalıyorHer şeye Cüzi irade Cüzi irade deyip durmayın
Arkadaşımla kader tartışmasına girdik, arkadaşım diyor ki kader %100 insanın elindedir diyor?