13 yaşına kadar çocuklarını yıkayan anneler oluyor? Sizce bu iş için çok mu geç?
Evet. 10 yaşına gelmeden çocuğu bırakmalılar.
Hayır bence 13 yaş en ideali ergenliğe girmeden.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
13 yaşına kadar çocuklarını yıkayan anneler oluyor? Sizce bu iş için çok mu geç?
13 yaşında tek başına yıkanmak için çok geç kalınmış bir yaş. Çok küçük yaşlarda öğretmek lazım. Çocuk bir kere adaptasyon sorunu yaşar. Hayatı öğrenmesi, kendi başına bir şeylerle baş edebilmesi için çok küçük yaşlarda yanında kalarak, gözeterek, kendi başına yıkanmasını öğrenmesini sağlamalıyız. Tıpkı bezlemeyi bırakıp lazımlığa alıştırmak gibi. Bu bir süreç. Bunu küçük küçük işlemek lazım.
Bence 13 yaş biraz geç gibi 🤔. Çocukların bireysel alanlarına ve mahremiyetine saygı duymayı öğrenmeleri önemli. Ergenlik dönemi başlamadan kendi bakımını yapabilmeyi öğretmek, özgüvenlerini geliştirir. 10 yaş civarında çocuk, banyo yapmayı öğrenmiş ve bunu tek başına yapabilir olmalı. Bu yaştan sonra biraz gözlemleyip destek olunabilir ama tamamen yanında olmak yerine özgür bırakmak daha sağlıklı olur bence ✨.
Anket tercihim: Evet. 10 yaşına gelmeden çocuğu bırakmalılar. 😊
Annem beni de liseye geçinceye kadar yıkadı ve kardeşimi de o yaşa kadar ben ve annem annesi ve ablası olarak ikimiz yıkıyorduk ve ayağa kaldırdığımızda pipisi artık dimdik oluyordu.
Cevap
9Cevap
13 yaşında ergenliğe girmiş oluyorsun hemen hemen kendini keşfetmeye başlıyorsun ve bu durum biraz sıkıntı olabilir utanga ic gudunu kaybedersin ve bu ilerde izlenmek isteyebilirsin
O tür anneler çocuklarından kopmak istemeyenler oluyor genelde. Normalde çocuğunun olgunlaştığını gören anne banyoya girmez artık
Geç değil ama ergenliğe girdiyse o zamana kadar öğretmiş olmak daha doğru bir davranış gibi duruyor
Artık olgunluga gırıyor.. edep adap saygı hersey otumus olmalı ve onun mahremıyetıne saygı duyulmalı.. irtibatım acık
7 yasindan sonra kendisi yikansin bi zahmet
Ergenligie giren çocuk icin sakıncalı bence
yani bence artık kendi başına yapsa iyi olur :)
Bence geç degil gayet iyi
Yani o yaşa kadar kendilerini nasıl temizleyebileceklerini tam anlamıyla görmüş oluyorlar.
Aynen öyle temizlik alışkanlığıni öğretmezsen çocuğuna ilerleyen yaşlarda çocuk rezil olur zaten
13 yaşında duşta tek mastürbasyon yapıyordum
:)
en ideal yaş ergenlik dönemi
13 yaşında kendi yıkanabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?