Mesela dua ettiniz karsınızda tam da dua ile ilgili bir şey çıkması
Bir çocuğun durduk yere el sallaması daha buna benzer pek çok şey yasayan var mı?
Mesela dua ettiniz karsınızda tam da dua ile ilgili bir şey çıkması
Bir çocuğun durduk yere el sallaması daha buna benzer pek çok şey yasayan var mı?
İnanırım. fakat herşeyi böyle algılamak da doğru değildir.
Çünkü özgür bir irademiz. ve allahın verdiği bir aklımız var.
Dine sürekli metafizik gözü ile bakmak. Kendini kandırmak olabilir?
Benim bahsettiğim çok farklı
Dua ettiğin zaman karsına ona göre şeyler çıkmasından bahsediyorum
Zaten insan sürekli ettiği duayı aklında tutamaz o karsına çıkınca ben böyle dua etmiştim diye hemen aklına geliyor
Evet hem madde hemde manevi alemde yaşıyoruz ikisi bir bütün ama var olan her şey ama her şey bir enerjidir. Bunu bilim söylüyor zaten her şeyin belli bir titreşimli var salınımı var
Bilime bakarsan da aynı
Örnek olarak ne oluyor? Neyi nasıl yaşadın?
Tek ben yaşıyor olamam hiç mi şahit olmadın
Çok şey oldu ama tek tek örnek sıralayamam çok şükür hepsini nasip eden allah bunu bilelim yeterli
Canım kardeşim hepsini tabi nasip eden ALLAH.
Sürekli bir keramet gördüm algısıyla yaşarsan? Başına gelen herşeyi böyle yorumlarsın.
Hayatta iyi şeyler de olur kötü şeylerde. ALLAH bize özgür bor irade vermiş.
Şunu gördüm şöyle oldu bu bir işaretti acaba. ALLAH burada bana nasıl bir işaret verdi?
Düşüncesi ile hareket edersen? inan hayatı ve İslamı anlamamış olursun
Tabiki, kötü şeyler yasayınca inanmayalım mo tabiki hayır hangimiz güllük gülistanlık yasıyor ki?
Sadece fark edelim diye söyledim, verilenleri bir dua ettiğinde Allah karsılıgını verdiğinde bunu görmezden gelmeyelim şükredelim
Mesela ediyoruz bir şey olsun diye o şey oluyor ve ben basardım gibi havalara kapılıyoruz evet bizde emek veriyoruz ama hersey ondan verdiğin emek de onun sayesinde
İslamın temeli güzel ahlak ve iyi insan olmaktır.
Bunlar yoksa 24 saat ibadet etsin bile sonun şeytanın sonu olur.
Biz müslümanlar ALLAHIN bize verdiği özgür iradeyi aklı kullanmak yerine.
Herşeyi ALLAH dan beklediğimiz için?
islam coğrafyası sefalet ve cehalet içerisinde yüzüyor.
ALLAHIN en büyük mucizesi seni yaradılışın ve gördüğün sonsuz kainatın yaradilışı.
Başka mucize bekleme
Beklersen? tembellik etmiş olur.
ALLAHIN verdiği aklı neden verdiğini idrak edememiş olursun.
Evet işte bu yani emek ver sonra verse de vermese de ALLAH'A şükür et.
Sen gayret et verir vermez? bu artık ALLAHIN taktiri.
Ama biz ALLAHIN verdiği akla ihanet edip.
tembellik ederek sadece dua ile bir şeylerin olmasını bekleyemeyiz.
şu an elinde bulunan telefon bile. bir aklın ve çabanın sonucudur.
Sen tedbir al taktir ALLAH dan. şiarı ile hareket etmemiz gerekir
Dua her şeydir âyette diyor ki, deki, duanız olmasa allah size ne diye ehemmiyet versin furkan suresi
Kalpten edilen her dua gerçek olur yeterki inanç ile isteyelim. Tabiki biz gerekeni yine yapalım ama biz mâlik değiliz bu bilinçle yapalım mâlik olan veren de yaptıran da o ki yapıyoruz.
Hz. Yunusu balıgın karnından çıkaran samimi bir duasıydı.
Hz, eyübü hastalığından kurtaran da samimi duasıydı.
Kuran'da buna benzer çok örnek var.
Biz dua edelim yapmamız gerekeni emek ya da çaba her ne ise, yapalım ve bırakalım Allah'a
Doğru fakat maalesef biz müslümanlar birini yapıp ötekini yapmıyoruz.
Örnek bir sürü çocuk doğurup ALLAH rızkını verir diyoruz.
Sonra birinin ayakkabı sı oluyor ötekinin olmuyor.
Sonra da Yırtık pırtık giysilerle yarı aç yarı tok. o çocuklara adeta zulüm ediyoruz.
ya da yaptığımız binaları depreme dayanıklı yapmayıp.
Boş ver Ecelimiz geldiyse ölürüz diyoruz. Yine tedbiri almadan taktiri ALLAH'A bırakıyoruz.
Benim eleştirdiğim bu kafa da olan milyonlar.
Haklısın evet allah bize o kadar çok yetenekli vermiş ki, bu ülkede belki mimar sinan gibi çok insan var o zekada ama sisteme harcanıp gidiyorlar.
Açığa çıkmayı bekleyen çok yetenek var. Allah bizi çok güzel yaratmıs cidden yeteneklerimizi bir kullansam neler cıksr ortaya kim bilir
Aynen öyle beni itirazım buna
Budist telefon ve bir çok teknoloji üretirken. Hiristiyan araba uçak vs üretirken?
Bizim müslümanlar ortaduğu da mezhep çatışmaları ile bir birini katlediyor
Bazen hayatta karşılaştığımız bu tür durumlar gerçekten çok etkileyici olur. 😇 Dua edip bir işaret beklemek ya da bir şeylerin seninle konuştuğunu hissetmek, insanın ruhsal olarak kendini daha yakın hissetmesini sağlar. Küçük bir çocuğun el sallaması, senin tam da ihtiyacın olan bir şeyle aynı anda karşılaşman... Hepsi bir anlam taşıyor olabilir. 🍃
Bu tarz deneyimleri yaşadığında derin bir nefes alıp hislerine kulak ver. Evrenin ya da hayatın sana bir şey anlatmak istediğini hissettiğin anlar olur bazen. Çok kıymetlidir bu hisler 🌟. Eğer içinde bir dinginlik, huzur oluşuyorsa bu belki de tam da ihtiyacın olan bir cevaptır. 🌼 Sonuçta hissedilen her şeyin bir anlamı olabilir, değil mi? 🕊
Cevap
6Cevap
inanırım
çok derin düşünüyorsun daha önce hiç yaşamadım
Ben çok yasadım o yüzden hatta yok artık dedirtecek kadar ve allah ile bagını geliştirdikçe ne kadar değerli olduğunu tekrar tekrar anlıyorsun
Bir keresinde canım bir şey cekmişti akşamdan kalpten istedim bakalım bu da olursa artık tamamen inanırım dedim bir baktım sabah tezgah üzerinde duruyordu. tabiji bunlar inanmak için tek koşul değil Allah veriyorsa bir hayır vermıyor sa bin hayır vardır demişler
Sadece bir dua ettiğinde ve o duanı unuttuğunuz takılı kalmadıgjnda olunca çok şaşırıyorsun yanlız olmadıgının her an gözetlendiğini bilmek büyük huzur verıyor insana ve gerçekten zaten her halimizde çok büyük nimetlerle donatılmışız
peki tezgah üzerinde durması tesadüf veya olasılık olabilir mi? hani inanç güzel bir şey kendini huzurlu ve güvende hissetiriyor. sadece buna veya bunlara göremi yorumluyorsun ben böyle durumları çok merak ederim. ve dinlemeyide daha önce hiç yaşamadım ama allahın varlığını hissetmek güzel olmalı hani huzurlu hissetmek gibi... sadece merak ediyorum
Hayatım boyunca olanları tek tek söyle oldu bu oldu diye sıralayamam çok var çünkü ama tesadüf demek çok sığ değil mi?
Evet dedim zaten bazen her istediğimiz olmaz o zaman da inanmayalım mı. Hayır tabiki ama bir şey dua ettiğinde oluyorsa neden dua edelim unutuyorsun?
Ben basardım zaten tesadüf tü olucaktı eninde sonunda demek var
ya da evet emek de verdim ama bunlar tesadüf olamaz ben dua etmiştim diye hatırlamak da var. Bak şans diyoruz ya ben şansa inanmam, en basit bir örnek vereyim mi, tam aradıgın soruyu cevaplayan bir insana denk gelmek, iyi bir eşin olması, karsına iyi insanlar çıkması bunlar asla tesadüf değil bunu fark edelim önce
inanki bunun çok fazla örneği var.. tanrı yaradan sadece sana göre birşeyler yapamazki peki geriye kalan diğer ihtimaller nerede? şansa inanmalısın dünya olasılıklarla dolu evren ama huzurlu hissetmek çarayi yaradan da aramak bir kaçamak gibi geliyor yani kendi mücedlemizi ve olasılıklarımızı yaşıyoruz gibi yani ben Allah yokta demiyorum bir evren var yaradanda var fakat bu olasılıkları bir yaradanın yapabilmesi için senin özel biri olman gerekmez mi? neden sürekli neden sen yaşıyorsun veya ben yaşamıyorum veya başkası? istersen takip edebilirsin sohbet etmek isterim
Özeliz zaten hepimiz o kadar değerliyiz
Her bir insan rengi di'li fark etmez, bir ateist bile inanmayanı bile kınamamak gerekir çünkü belki o çok çabalıyor ve inanıcak belki zorlu sınavlardna geçiyor.
Allahın bir adı da Rahman kapsayıcı sevgi herkesi sevgi ile yarattı ama sen Özündeki o sevgiden uzaklastıgın andan itibaren o bağdan uzaklastıkca, çok karamsar olmaya başlıyorsun her şey sanki kötüymüş gibi kurbanlık koyunmussun gibi yaşamaya başlıyorsun.
Ama yaradan ile bir olduğunu fark ettiğinde aslında ondan geldiğini ondan bir ısık parça ruh tasıgını fark ettiğinde anlıyorsun aslında kurban değilsin, yaşadığın her şeyin bir sebebi var bir amacı var. Dedinya çareyi aramak diye, sistemin kurucusu kim bu Evren bu kainat bu dünya Allah o zaman, bizi yaradan bizden asla uzak değil ayetinde diyor sah damarından yakınım, her an konuşabilirsin onunla her an dua edebilirsin çünkü o senden uzak değil yeterki kalpten inan. Zihnin bir çok caydırıcılığı var, eğer bir şey istediğinde süpheye düşersen ya söyle olursa ya böyle olursa diye o gerçek olmaz.
Kalpten inan. İnanç her şeydir
Bir şeye inanmazsan ne olursa olsun, işin mesleğin, hayalin o şey olur mu?
Böyle düşün dinin ne olursa olsun.
ama bu herşeyin cevabı değilki senin gibi fiziksel bir olay yaşamak istiyorum tezgah olayı gibi mesala çok merak ediyorum. inançdan bahsedelim inanç ne kadar duygusal bir boşluk gibi görünsede kendimizi rahat hissetmek için inançcımız bizi ayakta tutuyor. bu sadece müslümanlık için geçerli değil diğer dinler içinde geçerli fakat inanca çok fazla inanmak hastası gibi olmak seni gerçekten inandığın şeyden bile uzaklaşatırabiliyor şöyle düşün çok güçlü bir aşk acısı illaki zararlarını yaşabiliyoruz. ve acısnıda çekiyoruz. ben böyle şeylere duygusal değilde mantık yönünden bakmayı daha çok tercih ediyorum. zaman ayırdığın için teşekkür ederim
Yazdıklarımı sonuna kadar okuduktan bahsettim, dinin ne olursa olsun. İnanmadıgın bir işe başlar mısın, sonuna inanırsan gerçek olacagına baslarsın değil mi? O yüzden inanç her seydir. İstersen ateist ol ama somut bir şey yaşamak istiyorum dersen de, kısaca şunu diyorum, her şey soyunma başlar ve sonuna dönüşür.
Mesela sen 40 gün hasta olduğuna inan ve bunu düşün sonunda hasta olursun yani soyut, somuta dönüşür.
İnsan olmayan şeyi hayal edemez, Graham bell telefonu icad ederken önce inandı hayal etti ve somuta döktü.
İnanç böyle bir şeydir
Bende teşekkür ederim✨
Graham Bell hayal ederek başladı düşün dü uzaktan iletişim kurmayı hayal etti sonra inandı ben bunu yapabilirim diye sonra eyleme geçti. Bunu gerçeklestirmek için emek harcadı.
Ama inandı o seyin var olacağına inandı. İnanmasa basaramazdı.
Çoğu mucidin hayal Gücünün çok gelişmiş olduğunu görürsün ve hepsi zeki insanlardı.
Fiziksel yasadıgın şeyler mutlaka vardır fark etmek gerek sadece.
Bugün bir niyet et uyumadan önce kalbinden geldiği gibi ama buna takılı kalma gün içinde unut gitsin her ne iş yapıyorsan ona devam et bu gerçek olduğunda zaten aklına gelicek.
Buradan konuşsak yine yazarım
Bir şey olmaz her şeyi konuşabiliriz
Sana mesaj atamıyorum ama
Kendi sayfandan
İnanırım ama nedense unutuyorum o olayları sonra
Evet hepimiz unutuyoruz
O yüzden not al bir soru soruyorsun ve onun cevabı geliyorsa zaten anlıyorsun bynu not al
İnanırım.
İnanırım
kac gundur vs boylesin? tam olarak
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?