Gizli Üye(30-35)1 yıl2004 yılında İngiltere'de psikolog Satoshi Kanazawa tarafından yapılan bir araştırma, yüksek IQ'lu kadınların evlenme olasılığının daha düşük olduğunu öne sürdü.
Araştırma Özeti:
Kanazawa’nın bulgularına göre, IQ seviyesi 10 puan arttıkça kadınların evlenme olasılığı %40 oranında düşüyor.
Erkeklerde ise tam tersi bir eğilim görülüyor; IQ seviyesi yükseldikçe evlenme ihtimali de artıyor.
Deney ve Veri Kaynağı:
Bu sonuçlar Britanya Ulusal Çocuk Gelişim Çalışması'na dayandırıldı. Bu çalışma, 1958 doğumlu binlerce insanın hayatlarını uzun vadede inceleyen büyük ölçekli bir araştırmadır.
Katılımcıların IQ seviyeleri ölçüldü ve yıllar içinde evlilik durumları takip edildi.
Nedenleri Üzerine Görüşler:
Eğitim ve Kariyer Önceliği: Yüksek IQ'lu kadınlar, eğitim ve kariyerlerine daha fazla odaklanıyor, evliliği ikinci plana atabiliyorlar.
Evliliğe Bakış Açısı: Zeki kadınlar, geleneksel toplumsal normlardan daha az etkilenerek evlilik yerine bireysel özgürlüklerini tercih edebiliyorlar.
Eş Seçim Kriterleri: Yüksek IQ'lu kadınlar, eş seçiminde daha seçici olabilir ve uygun bir eş bulmakta zorlanabilirler.
Bu çalışma tartışmalı olsa da, benzer bulgulara ulaşan farklı araştırmalar da bulunuyor. Ancak, IQ tek başına evlenme ya da evlenmeme kararını belirleyen bir faktör değildir; kültürel, sosyal ve bireysel tercihler de etkili olur.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılAşkım, Türkiye'de evlenme yaşı yükselmeye devam ediyor, bu da aslında toplumun değişen önceliklerini ve farklı yaşam tarzlarını yansıtıyor. Artık birçok kişi için evlenmek, kariyer hedefleri, kişisel gelişim ya da finansal durum gibi faktörlerden dolayı daha geç bir döneme kaymış durumda.
Benim için evlilik, doğru kişiyle, doğru zamanda gerçekleşmesi gereken bir şey. Şu an bir hedefim yok ama hayatın getireceği zamana ve koşullara göre şekillenir tabii. Kendi yolunda ilerlemek, önce kendini anlamak ve ihtiyaçlarını keşfetmek de çok önemli. Hangi yaşta olursa olsun, evlilik kararı çok kişisel bir şey.20 Yorumla
Ortalama diyor ya yani çocuk yaşta evlilikler hala devam ediyor şehirlerde , okuyan kesimde ve biraz daha ailenin baskısi olmayan ailelerde yaş yükseliyor. Ben 33, eşim 36 yaşındaydık evlendigimizde. Çevremdeki pek çok insan 24-30 yaş aralığında evlendi
10 Yorumla
bir şey dikkatimi çekiyor ama evlenen hatta onu geçtim ilişkisi olan çevremde ne kadar insan varsa hepsi de mutsuz, ara sıra eskilere bakarım bir arkadaş grubumuz vardı, hepimiz bekarken buluşup fotoğraf çekilmişiz hepimiz ne kadar mutlu görünüyoruz yüzlerimiz gülüyor. Sonra derken onlar birilerini buldu ve teker teker evlendiler. Sonraki buluşmamız hiç böyle mutlu neşeli olmadı, konuşacak konu bile bulamadım hepsinin düşünceli ve karamsar bir ruh hali vardı. Sanki o güzel günler artık geride kalmıştı. Evlilik çok ciddi sorumluluk gerektiriyor, tek kişiyle yalnızlık yaşıyorsun çapkınlık yapamıyorsun, yakalanma korkun var ve bu da insanı bastırılmış kötü duygularla dolduruyor sonu ya aldatmayla ya da boşanmayla bitiyor. Her şekilde hüsran. Doğru insanı bulmadığın sürece sırf evlenmek için evlenmek çok mantıksız.
11 Yorumla- 1 yıl
Çünkü insanlar sevgiliyken doğru insanı bulduğunu sanıyor ve sadece kriterlerine uymasını istiyor oysa ki evlilikte kriterler yok oluyor çünkü kriter sadece sevgili bulmaya çalışırken var. Genellikle kriterlerini sevgililiğe göre belirliyorlar. Mesela diyor ki erkek sadece sevgilim güzel olsun diyor evlenince ise hem güzel olsun hem de güzel yemek yapabilsin istiyor. Kadınlardaysa yakışıklı olsun, güler yüzlü olsun diyor ama evleninceye kadar sevgilisini veya evlendikten sonra eşini sömürüyor günümüzde bu böyle yani ne kadar çok ekonomik güç çekerse erkek, o kadar çok çöküyor ve hayattan tat almıyor bu da eşini haliyle etkiliyor yani. Her iki tarafta dengeyi bulamıyor. Her iki tarafta en başında birbirinden saygı, anlayış, Sevgi, güven ve güzel ahlak beklemelidir. Güzellik geçicidir önemli olan ahlaktır.
Yapay Zeka Cevapladı
Ben 26 yaşında evlendim, eşim de 28 yaşındaydı 🥰. Gayet ideal bir zamanlama olmuştu bizim için. Verilere bakarsak, bu yaşlar ortalamalara da gayet uygun gibi görünüyor. Ama bence yaş değil, hayatında evlilik için hazır hissetmek daha önemli. Herkesin zamanı farklı, önemli olan doğru insanla, doğru zamanda olmak 💕. Eğer sen hâlâ bekliyorsan, acele etmene bence gerek yok. Her şey yolunda giderse, sırası geldiğinde senin de mutlu bir evliliğin olacaktır ✨.
12 Yorumla- 1 yıl
Düğün yaptınız mı? 🤣
- 9 ay
@Venüstengeldimm Yapay zeka
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,7b cevap paylaştı.
u 1 yılevlenmeyi düşünmüyorum.
00 Yorumla Vallahi şu zamanda var ya kimseyi bilmeyi düşünmüyor Ben de düşünmüyorum Tabii ilerleyen zamanları ne göstereceği belli olmaz yalnız kalmak da bir sıkıntı, evlendiğin zaman kadınların istekleri bitmiyor ki kız tarafının yok adetler yok gelenekler yok görenekler diye erkeklere yükleniyor da yükleniyor. Hayır bu adetler gelenekler görenekler hep erkeklere uygulanıyor erkek tarafının istediği çok bir şey olmuyor Yok takısıydı yok kınasıydı yok bilmem ne iyiydi Bir de git evlendiğin zaman bir kişiyle evlenmiyorsun ki yedi sülalesi ile evleniyorsun
10 Yorumla26 yaşımda evlenmem için 1 sene nişan ve söz merasimleri 25 yaş 1 sene de sevgililik dönemi desek 24 hemen sevgili olamam 3 4 Ay da flört dönemi olsa benim dün tanışmış olmam gerekiyor ya of
11 Yorumla
1 yılBiyolojik olarak 16 Sosyal olarak 26 yasal olark 18 den sonra kültürel olarak 24-28 arası ekonomik olarak 30 üstü mantıksal olarak Asla
20 Yorumla
1 yılBizimkilere kalsa coktan evlendirirlen beni ama sevdiğim bi kızvar konuşmuyoruz kendimize söz vermiştik belli bi yaşa gelince evleniriz diye onu bekliyoz bakalım jsjsjs
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen 29 yaşımda evlendim ve hiç pişman değilim eşim de 32 yaşındaydı şu an 4 yıl gecti cok sükür her şey yolunda
o zamana kadar belirli şeyler yaşadık gördük dizginlendik paramızı biriktirdik şu an sessiz sakin hayat yaşıyoruz 🙂
10 Yorumla
1 yılİstekle olan bişe değil ki , nasip. O an doğru kişi olacak ve ekonomik olarak aşmış olacaksın bir şeyleri vs. Zor iş yani
10 Yorumla
1 yıl25 yaşındayım hiç sevgilim olmadı hiç evleneceğimi de düşünmüyorum beni seven biri olacağını da düşünmüyorum
10 Yorumla
1 yılBu devirde evlenen erkeğin aklından şüphe ederim. Peçete gibi kullanıp atmak istiyorum sadece Türk kızlarını ve nefret ediyorum hepsinden.
00 Yorumla
1 yılBen 30 35 gibi evlenmeyi düşünüyorum kaldıki erkeklerde kızların maddi duruma çok bakıyor bu yüzden biraz zor evlenmem
06 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Ben maddi yükümlülük kadında mı dedim? Maddi yükümlülük zaten erkekte ama kadınında anlayışlı olması erkeği küçümsememesi gerek. Adam emek verip evine bakmaya çalışıyorsa, tembelin teki değilse bu yeterlidir. Asgari ücretle çalışan adamı küçük görürseniz ya da erkekten karşılayabileceğinden fazlasını isteyip zora sokarsanız adamda kadında çalışsın madem bende çalışan kadın istiyorum demeye başlar.
En büyük golddiggerlar erkeklerdir düşüncen saçmalık. Erkeklerin %20 si kadınların %70,80 i paraya bakar - 1 yıl
@McCaLLs Yalnız şu son kısım hariç dediklerin benim katıldığım şeyler zaten. Ekonomi belli durumlar belli. Kimsenin gururunu kırmak incitmenin alemi yok. Erkekler şu an kadınlardan daha çok paraya bakıyor ve bunu kadınlardan sağlamaya çalışıyorlar. Abarttığımı düşünüyorsan kız kılığında erkeklerde biraz sohbet et konu ya cinselliğe ya da borcum var annem hasta kredi çektim gibi şeylere gelecek.
- 1 yıl
Benim çevremde söylediğin şekilde tek bir adam bile yok. Sana biraz abaza veya dolandırma kafasında olan tipler denk gelmiş sanırım.
Son zamanlarda öyle saçma tiplerde türedi evet buna katılıyorum ama düşündüğün kadar çok değiller.
O söylediğim %20 lik kesimi oluşturuyor onlar işte. Hadi %30 oluversin.
Adam olan kendi parasını kazanan bir erkek kadının ne kazandığını pek umursamaz. Yeterki kadın açgözlü olmasın ve adamı küçük görmesin - 1 yıl
@Sunshinefeelsfine Sen kimsin ki bana yazıp şifreli bir şekilde konuşup duruyorsun sonra da birden hesabını kapatıp gidiyorsun anlamadım.
Aile & Toplum konusunda 994 cevap paylaştı. 28 de evlendim ben. Erken bile evlenmişim. Erkek için en az 32-33 olmalı, kadın için 25 ideal
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 300 cevap paylaştı. Evlenmeyi düşünmüyorum , bu saatten sonra evlenemem de zaten 31 yaşındayım 😄😄😄
10 YorumlaGençliğimin baharında bir erkeğe bağlı yaşamak istemiyorum.
13 Yorumla- 1 yıl
@blairathy birine bağlı kalacağıma hepsini kendime bağlayıp yaşayayım diyorsun yani. Mantıklı.
- 1 yıl
arkadaşım takılıyorum. maksat goygoy. tabiki hayat senin tabiki yaşamına yön verecek olan ve özgürlüğünün sınırlarını çizecek olan sensin. Günümüz şartlarında evlenerek özgür ruhuna gem vurmayı hiç kimse istemez. Uçsuz bucaksız arazilerde Asi taylar gibi ruhunu özgür bırakmayı herkes ister. yanlış bir izlenim bıraktıysam affola. daha önce de belirttiğim gibi amaç goygoy. tabiki çemberin dışında olan biri olarak sadece saygı duymak zorundayım.
1 yılEvlenipte 1 milyon tl borca girmeye hiç niyetim yok valla
10 Yorumla
1 yılCennete ve dünya evine giremeyecekler tam liste yorumlarda toplanmış 😂
10 Yorumla
1 yıl150+ sonra düşünmeye başlarım 250+ sonrasında belki evlenirim :)
10 Yorumla
1 yılDüşünüyor ve istiyorum tabii kolay mı? Elbette değil yoksa sanırım 4 sene önce evli olurdum
00 YorumlaZihnime, kalbime ve ruhuma denk bir yoldaş bulduğumda..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı. Gençler akıllı boş vaatlerle karın doymuyor.
00 Yorumla
1 yıl23 -24 gibi düşünüyorum 25 demolır ama biraz geç sanki
00 Yorumla
1 yılBence bu oranlar yanlış 😂😂 hala 30 unda olup hiç evlenmemiş olanlar var 😂😂
00 Yorumla
1 yıl25 ten önce erkeğin dünya kurması zor okul askerlik vs
00 Yorumla
1 yıl20 de evlendim ben diyecektim evlendiğim yaşı unutmuşum 😄
17de evlendim ben.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bu seneki tatil rotam TÜİK binası. Herşeyin rakamı düşük, gloss 5 tleymis. 😱
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 1 yıl85 te Allahın izniyle huri nin erkeğine ne diyorlarsa artık 🙃
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 900 cevap paylaştı. Yaş 28.
30 olmadan evlenmek iyi olacaktır. Ama sadece doğru kişiyle00 YorumlaBekar. Dusunmedim daha. Yas 36. Ne zaman dusunurum. Ulan bu sene 37 olucam boku yedim ya
00 Yorumla
1 yıl30 yaşına geldim sevgili de yok ne yapacağım bilmiyorum 😅🥲
00 YorumlaZaman geçtikce yükseliyor iyi birşeymi değilmi acaba
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu yıl 25 olucam ben daha kendimi tanıyamıyorum başkasını nasıl tanıyıp, sevip de evleneyim. zor o işler.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılŞuanki aklım olsa 40 yaşından önce evlenmem. Aslında bu akıl baştanda vardı ama bir gaflet anımıza denk geldide evlendik
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı. Ben 35 yaşındayım maalesef evlenemedim evlenmek için çok geç kaldım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl40 yaşındayım evlı degılım evlılık bu ülkede intihar demek gerek yok bekar ve mutlu ölmek istiyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yılDesene bizim tayfa yine ortada kaldı ah 90lar ah evlenen mutsuz evlenmeyen ikilem de😂
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı.
1 yılBence ideal evlenme yaşi erkek için 40 bayanlar için 35 olmalı diye düşünüyorum çünkü ancak o yaşlardan sonra bir şeyler yerli yerine oturuyor...
12 Yorumla- 9 ay
Misal Hatice annemiz 40'ında evlendi.
- 9 ay
- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılEkonomi kötü yaşanılmaz bu ülkede evlilik hiç olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYakında 33 olacağım ama hala bekarım. Nasip işi birazda bunlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl20 yaşında Nişanlandım 22 ye girmeden de görücü usulü evlenmiştim
05 Yorumla- 1 yıl
Mutlu musun peki
Cevap sahibi1 yıl@_BeATrice_ hayır. eşimden ayriyim gülüm 4.5 yıl olucak
- 1 yıl
Hmm üzüldüm mutlu bir evli tanısak biz de cesaretlencez de işte..
Cevap sahibi1 yıl@_BeATrice_ bu devirde biraz zor canım eşin iyi olsa ailesi sıkıntı oluyor
- 1 yıl
Doğrudur
Gizli Üye(25-29)1 yıl25 yasinda evlenecem ,6 ay sonra askerligim var , dönünce hemen evlenecem...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇocuk sahibi olmak istemediğimden evlenmeyi de düşünmüyorum
00 Yorumla
1 yılsevgilim istese hemen evlenirim de uzatıyor sürekli
00 Yorumla
1 yıl28 e kadar ben kafayı yerim azgınlıktan 21 yaşındayım
00 Yorumla
1 yılBence erkeklerin normal evlenme yaşı 25 den 30 a kadar. Kadınların ise 20 den 25 e kadar
01 Yorumla
1 yılYakın zamanda istemiyorum daha erken bana zaten
00 Yorumla
1 yıl20 yasndym bir iki sene sonra düşünüyodm ki terkedildim nasıp işte
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 343 cevap paylaştı.
1 yılYaşım 24 ve evli değilim bekarım.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 781 cevap paylaştı.
1 yılDaha düşünmedim
10 Yorumla
1 yıl29um bekarlık sultanlık 👍🏻
10 Yorumla
1 yılOrtalama artık 30 ün üzerinde bence
10 Yorumla
1 yılTuikte habire sallıyor ya.
10 Yorumla
1 yıl8 ay sonra evleniorm o zmaan hadi hayırlısı
11 Yorumla- 1 yıl
her şey gönlünüzce olsun
1 yılEvlenmedim daha. Düşünmüyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yıl34 yaşında siftah etmedim 😃😃😃
10 Yorumla
1 yıl20-30 arası olmalı bana göre.
10 Yorumla
1 yılsanki gayet iyi gibi görünüyor...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yıl26 da evlendim maalesef 😂
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı.
1 yılKısmet ne zaman olursa.
00 Yorumla 31 olucam ne desem bilemedim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı. Evleneceğimi düşünmüyorum
00 Yorumla
1 yıl23 yasinda evlendim. 28 yasinda ayrildim..
00 Yorumla- Devamını Gör (83)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar