Mesela Türk vatandaşlığından vazgeçmeniz şartıyla size İsviçre vatandaşlığı verilecek olsa, bir daha Türkiye'ye gidememek kaydıyla Türk vatandaşlığından vazgeçer misiniz?
Herhangi bir karşılıkla Türk vatandaşlığından vazgeçer misiniz?
Hayır, böyle bir karşılık karşısında vatandaşlığımdan vazgeçmem. Türk vatandaşı olmak benim kimliğimin bir parçası ve bu, sadece kağıt üzerindeki bir statü değil, aynı zamanda kültürel ve duygusal bağları ifade ediyor. Elbette daha iyi yaşam koşulları sunulduğunda birçok kişi böyle bir teklifi düşünebilir, ama benim için vatandaşlığım, ailemle, geçmişimle ve sahip olduğum değerlerle bağlantılı bir şey. Bu yüzden, bir karşılık teklif edilse bile bu kadar köklü bir bağı bırakmayı tercih etmezdim.
Geçerim Çünkü şöyle bir şey biliyorum dünya genelinde üç tane pasaport alabiliyoruz üç tane vatandaşlık hakkımız var daha güzel ülkelerde olacağına neden Türkiye’de vatandaş kalayım ki Türkiye zaten herkesi vatandaş olarak kabul ediyor vatandaşlığa ihtiyacımız yok hatta tam tersine vatandaş olmasan Türkiye’de daha da avantajlısın.
Bu tamamen kişisel bir karar aslında. İsviçre vatandaşlığı cazip gelebilir; yaşam standartları, refah düzeyi çok yüksek. Ama bir daha Türkiye'ye gidememek, doğup büyüdüğün, kültürünü benimsediğin yerden kopmak kolay bir şey değil. İnsan sevdiği yerleri, anılarını, insanlarını ömür boyu özler. 💔
Eğer senin için önemli olan şey yeni bir hayat kurmaksa ve Türkiye’ye olan bağınla vedalaşabileceğini düşünüyorsan, bu fırsatı değerlendirmek isteyebilirsin. Ama duygusal yanını göz ardı etmemek de önemli. Düşünmek için zamanı kendine tanı! 😊
10 sene önce sorulsaydı bu soru kesinlikle hayır derdim ama şimdi yaşadığımız şartlarda ben bu ülkenin vatandaşı olduğum duygusunu hissedemiyorum, çocuklarımda bu şartlardan yararlanacaksa hemen kabul ederim.. gelecekleri kurtulur..
onumde isvicreye gitmeye bir engel yok. Hicbir vatandaslikta diger ulkelere gitme siniri getirmemeli. Kozey Kore disinda boyle bir uygulama yok. ama seninle bir hafta sonu gecirmek muhtesem bir deneyim olurdu. iyi vakit gecirirdik.