Bunu yapmam doğru olur mu?

Babam annemi ikisinin ortak olan kuzeni ile aldatıyor bu kadın bi kaç ay önce İstanbul'a taşındı temelli 4 çocuğu var en büyükleri erkek benden bi yaş küçük ben 18 im. Babam da bu kadın İstanbula gittikten sonra dedi işte İstanbula falan gidicem diye öyle de oldu, geçen gün babamı işten çıkardılar babamda çalışmak için İstanbul'a gidicem dedi bugün yarın gidicek, ama asıl amacı o kadınla görüşebilmek olduğunu ben anladım çünkü daha önceden İstanbula gidicem dediğinde annem bavulunda kadın iç çamaşırı gördü güzel bi poşetin içinde, ben şimdi bu kadının oğluna söylemeyi düşündüm, çünkü babamın annemi bu kadınla aldattığını bi ben bi de kardeşlerim biliyor bi annem bilmiyor akraba olduğu için anneme demedik bişey, ben onun oğluna söylemeyi düşündüm işte böyle böyle diye babam size geliyor mu size geldiğinde neler yapıyor izle onu bana söyle, amacım onların arasındaki şeyi ortaya çıkartıp herkesin önlerinde rezil olmalarını istiyorum. Zaten o kadın kocasını hiç hak etmiyor ben onun oğluna söylesem annesenin böyle yaptığına inanmıcak, inandıktan sonra ne yapar bilmiyorum, 17 yaşında olmasına rağmen aklı başında biri böyle şeyleri anlayacak kapasitede yani ona söyledikten sonra gidipte direkt annesine bunun doğru olup olmadığını söylemez
Bunu yapmam doğru olur mu?