6,5 yıllık evliliğimi bitirme kararı aldım. Çok yıprandım kumar bagımlısı bir eş ve üzerine aldatılma narsist bir kişi ile geçen koca 6,5 yıl.. şu an çevremde arkadaşım dostum dahi yok. Çalışmıyorum da.. Sizce boşanma sonrası beni nasıl zorluklar/ güzellikler bekler? Duymaya ihtiyacım var
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Eşinin senin üzerinde bıraktığı izlenime bağlı bir durum bu.
Yani onu ne kadar seviyorsun, ne kadar bağımlısı, sadakatin nedir. Eğer yaşadıklarından dolayı uzunca zamandır üzerinde bir nefret varsa bu sana özgürlük getirir, bir rahatlık getirir...
Çocuğun var mı bilmiyorum ama uzunca bir süre üzerindeki olumsuz düşüncelerden arınırsın.
Sadece şunu bil. Tırnağın varsa başını kaşırsın. O yüzden dik durmalısınız. Kimseden fayda gelmeyeceğini kabullen ve bunu böyle bil. Asla yes'e düşme. Başkalarına güvenme. Sadece önüne bak. Sağında solunda ne olduğu önemli değil sadece önüne bak ve ilerle.
Ben de boşanmış bir insanım. Kızım ve oğlumu yanıma aldım. Kimseden bir tek yardım bile istemedim. Tek başıma her şeyin üstesinden Rabb'imin inayetiyle hallettim.
Temiz bir sayfa açıyorsun ve sadece kendine inan. İnancını kaybetme sakın. Düşsen dahi ardına bakma, birisi gelir de beni kaldırır diye kendini kandırma. Kimse gelmeyecek çünkü. O yüzden ayağa tek başına kalkmak zorunda olduğunu asla unutmayacaksın. Çünkü başka çaren yok kardeşim.
Rabb'im yar ve yardımcınız olsun inşallah
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBoşanma sonrası bir kadını bekleyen şeyler, çok kişisel ve duruma özel olabilir çünkü her kadının boşanma sonrası yaşadığı deneyim farklıdır. Ancak genel olarak, boşanma sonrası bir kadın farklı duygusal, sosyal ve psikolojik süreçlerden geçebilir. Bu süreçlerin nasıl şekilleneceği, kadının boşanma sürecinde yaşadığı deneyimler, kişiliği, destek sistemi ve geleceğe dair planları gibi faktörlere bağlıdır.
Boşanma Sonrası Bir Kadını Bekleyen Durumlar:
1. Duygusal ve Psikolojik Zorluklar:
Yalnızlık ve Kaygı: Boşanma, bir kadının yalnızlık duygusuyla başa çıkmasını gerektirebilir. Özellikle uzun süreli bir evlilik sonrası, yeni bir hayat kurmak, alışık olduğu düzeni terk etmek zor olabilir.
Suçluluk ve Pișmanlık: Boşanma, bazen kadında suçluluk, pişmanlık veya kendini suçlama gibi duygulara yol açabilir. Çocuklar varsa, onlar üzerinde nasıl bir etkisi olacağı konusunda endişeler duyulabilir.
Özgüven Sorunları: Evliliğin sona ermesi, bir kadının özgüvenini zedeleyebilir, özellikle eğer ilişkide sürekli eleştiriler, kontrol veya istismar varsa.
2. Finansal Zorluklar:
Boşanma, finansal açıdan bazı zorlukları beraberinde getirebilir. Kadın, tek başına geçim sağlamak zorunda kalabilir ve bu da maddi anlamda bir baskı yaratabilir. Çocuklar varsa, onların bakımı için ek harcamalar olabilir.
3. Toplumsal Yargılar ve Baskılar:
Boşanmış bir kadına karşı toplumsal yargılar ve baskılar olabilir. Bazı insanlar, boşanmış kadınları hala "eğitimli, iyi bir eş" olarak görmeyebilir ve bu tür kalıp yargılar kadının psikolojik sağlığını etkileyebilir. Bu durumla başa çıkmak, kadının toplumla ilişkisini zorlaştırabilir.
4. Yeni Bir Kimlik Edinme Süreci:
Boşanma, kadının kendi kimliğini yeniden keşfetmesi için bir fırsat olabilir. Evlilik sonrasında, kişinin bireysel olarak kim olduğunu anlaması, hobilerini yeniden keşfetmesi veya kariyerine yönelmesi gerekebilir. Kendini yeniden bulmak, çoğu kadının boşanma sonrası yaşadığı bir süreçtir.
5. Çocuklarla İlgili Zorluklar:
Eğer çocuklar varsa, boşanma sonrası kadın, çocukların duygusal ihtiyaçlarını karşılamak, onlarla sağlıklı bir ilişki kurmak ve onları desteklemek için fazladan çaba gösterebilir. Ayrıca, boşanmış bir ebeveyn olarak çocukların psikolojik sağlığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Çocuklarla birlikte yeni bir düzen kurmak, onları eski düzenleriyle uyumlu tutmaya çalışmak da başka bir zorluk olabilir.
6. Yeni Başlangıçlar:
Boşanma, aslında yeni bir başlangıç için de bir fırsat olabilir. Bir kadın, kariyerini yeniden inşa etmek, kişisel hedeflerine odaklanmak ve daha özgür bir hayat sürme fırsatına sahip olabilir. Bu dönemde, boşanmış bir kadın hayatına yeni bir yön verebilir, sosyal hayatını yeniden keşfedebilir veya kendi kişisel gelişimine yönelme fırsatını bulabilir.
7. Yeni İlişkiler ve Sosyal Hayat:
Boşanma sonrası, kadının yeni bir ilişki kurup kurmaması, tamamen kendi kararına bağlıdır. Kimi kadınlar, hemen yeni bir ilişki istemezler ve önce kendilerini toparlamayı tercih ederler. Diğerleri ise sosyal çevrelerini genişleterek, yeni arkadaşlıklar veya potansiyel ilişkiler arayabilirler.
Ancak, yeni bir ilişki kurmak bazen korkutucu olabilir, çünkü güven tekrar inşa edilmelidir.
8. Kendi Kendine Yeterlilik ve Bağımsızlık:
Boşanma, bir kadına kendi başına ayakta durma fırsatı sunabilir. Birçok kadın boşandıktan sonra, hem duygusal hem de maddi anlamda bağımsız olma yolunda adımlar atar. Bu bağımsızlık, özgürlüğü ve özgüveni artırabilir, ancak bu aynı zamanda yalnızlık ve yeni sorumlulukları da beraberinde getirebilir.
Sonuç:
Boşanma sonrası bir kadın, hayatını yeniden kurarken, geçmişin etkileriyle başa çıkmaya çalışırken ve yeni bir kimlik edinirken bazen zorlu süreçlerden geçebilir. Ancak, aynı zamanda bu dönem, kişisel gelişim ve yeni fırsatlar için de bir zaman olabilir. Boşanmanın, kadının hayatına neler getireceği, tamamen bireysel bir süreçtir ve her kadının deneyimi farklı olacaktır.Önemli olan, kadının bu süreçte destek alması ve duygusal olarak güçlenmesi için gereken adımları atabilmesidir. Sağlıklı bir sosyal çevre, güçlü bir destek ağı ve kendine duyduğu saygı, bu dönemi daha sağlıklı bir şekilde atlatmasına yardımcı olabilir.
14 Yorumla
Soran1 yılÇok güzel özetlemişsiniz çok teşekkür ederim. Çocuğum yok çevre desteğim de olmayacak ve suanda işsizim mesleğim var. İş bulma sürecim sancılı fakat pes etmiyorum gecikiyor ise güzelleşiyordur diye düşünüyorum inşallah bulurum hem kendimi hem de eşimi
Soran1 yılİşimi diyecektim tahminden dolayı yanlış oldu
Cevap sahibi1 yıl:) dur daha yeni boşandın diyecektim tam :D
Cevap sahibi1 yılhangi şehirdesin
Aile & Toplum konusunda 628 cevap paylaştı. Herkes dul olarak bakar, zamparalık yapıyormusn yapmıyor musn diye kontrol ederler anne baabana döndüysen bakire kız muamelesi yaparlar. Dışarı salmazlar . Kimseyle buluşturmazlar. buluşsan da gizli buluşursun bahaneyle. Yani korunan kollanan hep orasıdır aman erkekler dokunmasın moduna geri dönmüş olursun. Bazılarıda dokunmaya çalışır nasılsa dul kadın kesin ihtiyaçları vardır. Kesin bir yere veriyordur. Sende ben yapmıyorum yapmıcam moduna girersin. Bu böyle gider. Yeniden evlenmeye korkarsın. Begenmemeye çalışırsın ya öncekisi gibi olursa korkusu vardır. ama gecer zamanla.
00 Yorumla
İlk aylar bocalayacaksın belki de yorulacaksın ama sonrasında gerçekten iyileşmeye ve kendini sevmeye başlayacaksın. Yeni çevre yeni insanlar elbette ki girecek hayatına. Toplumda sanılanın aksine boşanmak bir başarısızlık değil aksine büyük bir başarı örneğidir aslında. Bağımlılık ve yüklerden kurtulmanın ne kadar büyük bir başarı olduğunu göreceksin ama işte zaman gerekecek bunun için
02 Yorumla
Soran1 yılİş bulabilirsem inşallah zamanla ben de her şeyin güzelleşeceğine inanıyorum
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
64
Cevap
89Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 yılzor süreçtir
00 Yorumla Bende yeni yaşadım benzer süreci, en zor olan kısım bu karari alıp sonuna kadar kararlı bir şekilde sürdürebilmek bir çok kişi boşanma kararı alıyor evet boşanma kararı almak çok zor ama onu sonlandirabilmek sonuna kadar götürebilmek çok daha zor. Toplum baskısı, insanın gereksiz kendini suçlaması gibi durumlar bazen geri adım atmasina sebep olabiliyor. Eğer istikrarlı bir şekilde devam edilirse, ilk dilekçe verildiğinde bir rahatlama yaşanıyor. Sonra mahkeme günü o mahkemeden çıkıldığında çok uzun zamandır hissedilmeyen çok büyük bir rahatlama hissediliyor. Sevgi bitti ise karşı tarafla hiç bağ kalmadıysa zaten sonrası çok kolay, özgürlük. Tabi bekarlığa alışmak biraz zaman alıyor ama güzel şeylere alışmak çokda zor değil. Üzerinde baskı olmadan, eleştiri olmadan, hesap verme olmadan yaşamanın hazzını tatmaya başladıkça her şey daha da güzelleşiyor. Bu birazda bizim elimizde ben yapamadığım ertelediğim herşeyi yapmaya çalışıyorum ve bu beni daha da mutlu bir insan haline getiriyor. Bir kaç arkadaşım daha yaşadı bu süreci hepsi aşağı yukarı böyle tanımlıyor. Bu anlattıklarım boşanmaya teşvik değildir onuda belirtiyim deneyimlerimden kazanılan bir aktarım sadece. Umarım senin için en iyisi ne ise o olur.
22 Yorumla- 1 yıl
Niçin boşandınız
İlk bir sene zorlanirsin insanların soruları falan rahatsız eder ama sonra alışıyorsun. Kimseye aldırmıyorsun. Maddi sorunun yoksa yani mesleğin var ya da çalışıyorsan çok fazla zorlanmazsin. Ama ile değil yanliz yaşarsan çocukta varsa daha iyi olur.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılIlk başta düzen değişikliğine adapte olma süreci vardır. Belki insanlar açıkca neden boşandın diye ortadan sorarlar. Emin ol bazısı söylediğin sebepleri gerekçe saymaz “olsun kızım, dayansaydın” vs diyen de çıkar. Bir süre kararını post mortem sorgularsın. Doğru mu yaptım, çokta kötü bir evlilik değildi cart curt diye sonradan kendine bir süre yalan söylersin. Ama bir işe girip, yeni bir çevreye alıştıktan sonra, başka şeylerle meşgul olduktan sonra kendini tekrar keşfedebilirsin. Kendinle yaşamayı, senin sevdiğin yemekleri yapmayı, kaliteli hobby edinmeyi, vs. Emin ol, nasıl bakarsan öyle olur. Karartma enseyi. Kimsenin de içini karartmasına izin verme. Allahın izniyle her şey güzel olur bir gün. Evlilikte çiftler aynı amaca hizmet etmiyorsa, çok zor, çok yıpratıcı.
03 Yorumla
Soran1 yılÇevrem de beni destekleyecek çok da insan yok herkes hata yaptığımı düşünecek.. belki de bunu bilmek kararımı zorlaştırıyor gözümü korkutuyor
- 1 yıl
İşte bu zor ama hiç kimsenin sözüne bakma insanlar hep konuşuyor
- 1 yıl
Sizi gerçekten anlayabiliyorum. Hepimiz aklımızdan boşanmayı geçiriyoruz ve ilk korktuğumuz konu çevremizin tepkisi oluyor. Fakat bu hayatı siz yaşıyorsunuz, evin içinde olanı biteni bir tek siz yaşıyorsunuz, bunu unutmayın. Artık katlanmamayı seçerseniz, herkese saygı duymak düşer. Evlilik katlanılması gereken bir şey değil artık bu devirde. Ben size boşanın demiyorum. Umut varsa, terapi alın, vs. Ama bitmişse, en iyi siz bilirsiniz.
1 yılYapman gereken tek şey bundan sonra kendi ayaklarının üzerinde durmak, çocuk var mı yok mu bilmiyorum ama varsa önceliğin o olmalı. Eğer lise mezunluğun varsa diplomayla alınan yerlere göz gezdirebilirsin belki sana uygun bir iş çıkar bu şekilde paranı kazanır kendine yetecek maddiyatı elde etmeye çalışırsın. Eğer yoksa gündelik herhangi bir yerde çalışıp gün gün paranı alabilirsin. Kenarda köşede belli bir birikimin varsa bunu önce ev için harcamalı sonrasında diğer ihtiyaçlarını karşılamalısın. Ve bu süreç içerisinde yardım ya da iyilik niyetine sana uzanan ellerin sahte mi yoksa gerçek mi olduğuna iyi bakmalısın kimse bu devirde çıkarı olmadan bir şey yapmıyor çünkü. Kendine inanman güvenmen çok önemli, sorunlu bir evlilik geçirip ayrılma kararı almışsın haklı olarak ve bu kararını idame ettirmeli kendine yeni bir hayat kurmalısın. Umarım her şey gönlünce olur.
10 YorumlaÇocuk yok demişsin bir yandan iyi bu biryandan da kötü
Kendini boşlukta hisedeceksin yeni biriyle tanisma filan yaparsan seni kullanmaya calisir
Yeni bosanmis bu nafaka da aliyordur diye sana kendini kakalayabilir bir erkek veya cinsel olarak kullanir net o yüzden uzak durman gerekicek ama yalnız ve boşluktayım hisedeceksin diye birini arıyor da olma hissi yasayabilirsin zor bir şey
Geri kalan toplum akraba o bu şu var onlar çok sıkıntı değil ama onlar da var yani
00 Yorumla
1 yılAldığınız karar kolay olmamış ama kendinizi daha fazla yıpratmamak adına doğru olanı seçmişsiniz. Kumar bağımlılığı, aldatma ve narsist bir eşle geçen 6,5 yıl büyük bir duygusal yük bırakmıştır ve şu an kendinizi yalnız, belirsizlik içinde hissedebilirsiniz. Çevrenizde destek alabileceğiniz kimsenin olmaması ve maddi bağımsızlığınızın olmaması, boşanma sonrası süreci zorlayabilir. Ancak bu sürecin sadece zorluklardan ibaret olmayacağını bilmek önemli.
Özgürlüğünüzü geri kazanmak, kendinizi yeniden keşfetmek ve hayatınızı kendi istediğiniz gibi şekillendirme şansı elde edeceksiniz. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmak için adım attıkça özgüveniniz yerine gelecek. Yeni sosyal çevreler edinmek zaman alabilir ama doğru insanlar hayatınıza girdiğinde yalnız olmadığınızı göreceksiniz. Öncelikle kendinize maddi güvence sağlamak için küçük de olsa bir plan yapmanız faydalı olabilir. Bağımsız olmak, geçmişin yükünden kurtulup yeni bir hayat kurmak size güç verecek.
Sevgiler.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKumar oynayan ve aldatan bir erkek için 6,5 yılına yazık etmişsin, o kadar süre içerisinde tahminim eşini düzeltmek için uğraştın ve bu yüzden kötü oldun. Kendi kendini değersizlestirdin, o kadar yıl sabrettin ve bu kadın bana mahkum izlenimi oluşmuş.. Boşanma sonrası seni neler bekliyor sorusuna gelirsek nasıl bir çevren var ona göre değişir bu sorunun cevabı fakat genel olarak maddi durumun iyiyse boşanınca kendini çok daha iyi hissedeceksin ve daha önce boşanmadığın için üzüleceksin.
Uzun lafın kısası kumarbaz bir erkek için karısı hiç bir zaman ilk sırada olmaz. Aldatan bir erkek ise kesinlikle ve kesinlikle hem tazminat hemde nafaka vermeli çünkü onun parasını istemiyorum dersen senin gibi bir başka kızın daha günahına girmek isteyecek 👍 amaç olarak karşı tarafın parasını almak değilde yaptığının cezasını ödemesi gibi düşün.
10 YorumlaEn kotu ilişki bile bitince yas gerektirir ben güçlüyüm üzülmedim demeden o dönemi sağlıklı bi şekilde yaşamak atmatmak gerekir sonrası özgürlük, huzur evli ya da bekar her zaman zorluklar olur ama mutsuz bi evliliktense zor bir bekarlık çok daha huzurlu olur 👍🏼
20 YorumlaEğer ailen seni kabul ederse ne mutlu sana ama çalışman lazım hele ki çocuğun varsa eğer çalışmazsan ailen sana bir yere kadar tahammül eder. Eğer tekrar evlenmek istersen çevredeki tüm gözler üstünde olur hele ki akrabalarının. Kusura bakma ama hayatın gerçekleri bunlar
20 YorumlaŞimdi sana mükemmel bir hayat bekler diyemem lakin öyle bir adamdan da bosanman çok iyi olur da önce güzelce oturup konuşmayı dene evladın varsa bile hemen bitirme derim ama dayanicak gibiysen bitirebilirsin daha sonrasında ne yaşanır kader kismet dilerim hakkında hayırlısi neyse o olsun...🙏🏻🌹
20 Yorumla
1 yılEğer söylediklerinin hepsi doğruysa
Kumar bağımlısı ve aldatan ve hepsinden önemlisi NARSİST bir adamla nasıl aynı yastığa baş koydun 6,5 sene boyunca?
Gerçekten çok iyi dayanmışsın.
Şimdi eğer kararını verdiysen hiç bekleme bence.
İnan kurtulduğuna şükredeceksin sonunda.02 Yorumla
Soran1 yılAçıkçası sürekli değildi.. Evlenirken bilmiyordum evlendikten sonra alışveriş yaparken (o zamanlar çalışıyordum) kartımda limit yok uyarısı aldım ve o olay ile her şey ptlak verdi. Kumar bagımlısı olduğunu öğrenince boşanma davası açtım ama tedavi vs diyerek ikna oldum seviyorum da kendisini neyse o süreçlerde seni sevmiyorum diyerek kendisini evden göndermiştim o dönem iş arkadaşı ile buluşmuşlar kız benden özürdikedi beraberlik olmadı görüştük dedi ama benim için illa beraber olunması gerekmez aldatma aldatmadır aptallığıma geldi affettim. Tedaviler olundu vs 2 sene oynamadı kumarı (iddia) sonra ben işten ayrılınca biraz zorlandık maddi olarak ve tekrar oynamış durumu kurtarmak için tam olarak 6,5 senenin özeti budur
- 1 yıl
Valla ne diyeyim bilemiyorum ki canım benim. Sen anlattıkça ben daha da kötü oluyorum hatta sinirleniyorum burada.
Hem kel hem fodul derler ya
Ulan zaten çalışmıyorsun doğru dürüst bir işin gücün yok.
Üzerine Bir de kumar oynuyorsun
Eşinin kredi kartını alıp limitini bitirene kadar kumara harcıyorsun
Ve bir de üstüne bu kadını aldatıyor
Gidip başka kadınlarla Fingirdeşiyorsun.
Yuuhh artık yani
Yuuhh derler adama.
He bir de narsistlik ten bahsetmiştin ama o zaten ayrı bir tartışma konusu.
Bu saydıklarımızın hiçbiri olmasa bile sadece nardik bir insanı çekilmez dayanılmaz hale getirir zaten.
Seni kışkırtmak için söylemiyorum ama
Bu adam yalnız bırakılmayı çok tan hak etmiş bence.
Ve senin de bir tane hayatın var sadece.
Bir daha gelmeyeceksin bu dünyaya.
Yaşın 30 vardır diye düşünüyorum.
Eee ne zaman gülecek
Ne zaman mutlu olacaksın acaba sen?
Kendine yazık etme
Kurtul şu adam dan.
İmkanın varsa bir avukat tut
Eğer imkanı yoksa da Facebook'ta ınstagram'dan bir sürü boşanma avukatı var
Hatta gruplar var insanlar birbirine fikir veriyor yardımcı oluyor bu konuda.
Oralardan okuyup öğren araştır güzelce. Boşanma sürecini senin için en iyi olacak şekilde tamamlamam gerek.
Sen değerlisin bunu sakın unutma 🙏🤍
1 yılÇocuk yoksa çok şanslısın varsada bu senin kusurun olduğu anlamına gelmez kadın 20 sinde de 50 sinde de kadındır yine evlenirsin hemde daha güzel şartlar altında dullarin şansı açık olur akrabam 4 kez evlendi yaşlı oldugundan eşleri öldu değişik değişik mal varlıkları kaldı keyfine bakıyor şimdi koca sefası suremedim diyor hala yani kendini kapatma herşeyin en iyisini hak ediyorsun
016 Yorumla
Soran1 yılÇocuk yok ama ben öyle bir erkeğin parasını yiyecek biri değilim o taraflı düşünemiyorum. Çalışmıyorum suanda da sırf erkek parası yiyor olmasın diye çoğu şeyi yapmıyorum kendime almıyorum doğru değil farkındayım belki de bu yüzden kaybediyorum
- 1 yıl
Erkek parası ye diye demiyorum Herkül olduk zaten onlarda prenses oldu sayemizde ben diyorum ki seçimlerini eve bakan adamdan yana yap karlı çıkarsın akrabam para için evlenmedi yaşı vardı adamlarinda yaşı vardı e belli yaşta herkesin mali oluyor e adam öluyo napcan belki sen ölcen ama en azından insan gibi yaşatan birini bul bizimki hala koca sefasi suremedim diye ağlıyor onunda amacı para değil di ki
Soran1 yılAllah başka dert vermesin :) su dünyada çok mu zor ya çalışıp evine bakmak o küçük düzende huzur yaratmak gerçekten buna yanıyorum kimsenin derdi para değilken bulmuşsun böylesini kaçırma elinde sıkı sıkı tut.. belki de bu kadar kolay harcanmak da zoruma gitti beni yıktı
- 1 yıl
Ne yikilcan yaaaa millet bir tas çorba pisireni olsun diye evleniyor bul bı iş gir çalış zaten talibin çok olur copsuz uzumsun seç birini bak keyfine
- 1 yıl
4 koca eskiten akrabanız mı ''koca sefası süremedim'' dedi : )
- 1 yıl
Evet ilk koca içkiden öldu ikincisi deri hastalıkları 3 no kalp krizi 4 içki napsin bı sakin evliliği olmadı derdi yatak değildi çünkü yaşlıydı evde ses olsun dedi olmadi
- 1 yıl
Evet yani çok zor bir durum Allah yardımcısı olsun.. İnsan eşinin ölümüne nasıl katlanır diye düşünürken 4 eş ölümü çok zor olmalı.. Kusura bakmayın da teyzem eşlerini darülecezeden seçiyordu sanırım :) Ama elbet evinde ses olabilecek çocukları vardır diye düşünüyorum..
- 1 yıl
İlk eşinden çocukları var onları buyutene kadar evlenmedi yaslaninca konu komşu goruculuk ediyordu öyle buldu malı mülkü oldu sayelerinde ama kısa kısa zamanlarda vefat ettiler en son dedim bak seni içeri atarlar bu kadar ölum supheli hani biz bile suphelendik ama gariban gariban yalnız yaşıyor şimdi ölse kimse görmez onu istemiyor zaten ama işte vermeyince mabud neylesin sultan mahmud
- 1 yıl
Yani yönetmenlere haber ederim, teyzemizin biyografi filmlerini çeksinler, hani filmlere konu olur dediğimiz deyimin vücut bulmuş hali sanırım :) Yalnız sizin teyzeden şüphelenmeniz de ayrıca komik olmuş, istemsizce güldüm kusura bakmayın :)
- 1 yıl
Ama siz ne düşünürsünüz tanıdığınız biri 1- sene ya da 8 ay içinde eşi ölse ben pipirikli insanım ona söylediğimde kalabalıktık herkes guldu
- 1 yıl
E ama siz kadını direkt cinayet ile suçlamışsınız, hatta cinayet değil ''seri katil'' olarak suçlamışsınız.. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama anadolu da bu durumlar daha nadir görülüyor sanırm..
- 1 yıl
Anadolu'da gizlerler anlamazsın bizde anadoludayiz ben söylemesem sen nerden bilcektin
- 1 yıl
çok iyi bir sırdaşmışsınız gerçekten :)
- 1 yıl
Bizimkinin şanssızlığı saklancak gibi değil maalesef
- 1 yıl
Neden bir kadın veya erkek evlenmek zorunda? Siz iyi misiniz?
- 1 yıl
@düşünmektükenmektir öyle bir zorunluluk olduğunu iddia etmedik
1 yılYani tabi boşanmak çok büyük bir tramva keşke böyle olmasaydı bu hale gelmeseydi sabretme imkanın varsa sabret derim düzeltmeye çalış derim bazen gelen gideni aratabiliyor genel durumunla alakalı detaylı bilgi sahibi olmadığım için detaylı da yorum yapamayacağım
01 Yorumla
Soran1 yıl6,5 sene düzelmeyen adamın düzelmesi mümkün mü? Sanki kaldıkça değerim de yok oluyor.. bu nasılsa hep burada rahatlığı görüyorum
Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Çocuk yoksa hertürlü böyle biriyle evli olduğunda yaşadığın hayattan daha mutlu bir hayatın olur. Sadece bir süre niye boşandın vs gibi sorularla karşılaşırsın.
Özellikle bir mesleğin varsa, çalışıyorsan bu seni zaten çok rahat ettirir.
Çocuk varsa hem çocuğun bakımı hem çalışmak bir arada biraz zorlayacaktır. Bu çocuğun yaşına görede değişiklik gösterir.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Toplum baskısı, çocuk varsa çocukların babası baskısı, çocuk yoksa eski eş baskısı. Bu arada eski eşin hayatında biri olsa da önceki eşini darlamaya sıkmaya devam eder şaka gibi ama öyle. Uzaklaştırma kararı vs işlerle uğraşma, çocuk varsa ayrıca onun eğitimi psikolojisiyle ilgilenmeye çalışma. Bu arada hayatta kalma, ülke ekonomisinde ayakta durmaya çalışma vs vs. Bi 5-10 yıl daha yorulmayı yıpranmayı göze almak gerek ama sonrası güneşli günler diye düşünüyorum.
10 Yorumla
1 yılEmin ol boşandıktan sonra güzel bir işe girersen, kendine çok güzel bir düzen kurmuş olursun. İşe girmezsen sürekli düşüneceksin ve parasız kalacaksın, kim bilir ne hale gelirsin. İşe gir ki her ay veya her hafta eline para geçsin istediğini al ye iç giyin, sosyalleş
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı. boşanma kararı aldıysan kendi menfatlerini koruman lazım devletin sana sundugu imkanları kullanman lazım ihtiyacın var mı bilmem ama nafaka tazminat talep etmen gerek çocuk varsa velayeti çok önemli veleyet kimdeyse çocuk hakkında hükmü o verir yok ben bunlarla uğraşamam dersen anlaşmalı boşan bir celsede kurtul gitsin boşandıktan sonra da hiç takma emin ol sana garanti veririm daha mutlu olursun kumarbaz adamla dans edilmez
00 Yorumla1. Boşandığın adamın eski karisi olarak hep adın devam eder
2. Eski soyadın her yerde karşına çıkar
3. Çocuğun varsa fark soyadlardsn ötürü bir kaos yaşarsın
4. Çocuğundan sebep eski eşinle sürekli dialo içinde kalman gerekir.
5. Etrafında kadın arkadaşların seni evine davet etmez mesafe koyarlar kocalarına musallat olma diye
6. Erkeklerin dikkatini çekersin dul kari olduğun için ve sana sorarlar “bir isteğin varsa söyle ben buradayım diye”
Dahası da var.013 Yorumla- 1 yıl
Ne b*oktan bir toplum.
- 1 yıl
Evlenmedim. Evlenmek saçmalık. Evlenmem
- 1 yıl
Zihinsel ve bedensel uyumu yakaladığında biri ile evlilik ve sevdiğin insandan çocuk şahını olmak bu dünyanın en büyük nimetidir bence? Ama eğer öğrenilmiş çaresizlik ile yaşamayı kabul edip farkında olamazsak kacirdigimiz güzelliklerin bu şekilde menfi düşüncelerle gecer ömrümüz boş yere. Evlilik sacmalik, toplum boktan, erkekler tukaka der deyerek seyredir güzel hayatlari içten içe imrenerek.
- 1 yıl
Bence bundan 50 sene önce daha zordu. Kadın çalışma hayatında olmadığı için boşanamaz boşanırsa ya baba evinde zorbalik görürdü ya da kötü yola düşerdi artık kadın kendi ayakları üzerinde durabiliyor çalışıyor nafaka almasa da çocuklarına bakıyor. Kocasından dayak yediği halde ona mahkum kalkıyor. Boşandıktan sonra bu saydıklarım başına gelecek diye evlenmemek ve birilerinin metresi olmak daha mı iyi?
- 1 yıl
Bekar doye tanıştığın erkek de evli çıkabilir ve onu sevip asik olduktan sonra da ayrılmak hiç kola olmaz beklersin boşansın da evleneyim diye örnekleri çok fazla. Bir cani ile evlenmek gerçekten urkutucu sevgilis olduğun adam da cani olabilir nikah çok da büyük bir sebep değil böyle kişiler için. Hulasa Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın. Kadın için de erkek için de durum hiç kolay olmayabilir. Yukarıda saydığım maddeler bu konuştuklarımızın yanında çok masum kalır 😊
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılAyrılıklar zordur ama bazen ayrılmak dogrudur bu şekilde süren bir evlilikten boşanmanın en doğru karar olduğunu göreceksin Bi ise girip çalışınca bütün para senin olacak evde tek olacaksin herseye sen karar vereceksin en önemlisi de sennkarar vereceksin ve hersek doğrudan sana gelecek bu durumda boşanmak başlı basınca güzel bir haber
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılTekrar aile evine dönersen artık önceki bekar hayatındaki gibi istediğin saat dışarı çıkmana izin vermeyecekler çalışmanı ve eve para getirmeni bekleyecekler aksi taktirde seni evden atmayacaklar ama o evde kaldığına pişman hale getirecekler birisiyle seni sürekli olarak tanıştırmaya ve tekrardan evlendirmeye çalışacaklar çünkü Türk zihniyeti bu biliyorsun işte evde kaldı gitti geri geldi gibi laf falan eder diyecekler.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılEkonomik olarak daha zorlu bir süreç seni bekliyor evet zor olacak çoğu şey ama huzurunda olacak artık seni psikolojik şiddet uygulayan o adam olmaycak çok mutlu nasıl olunur bilmiyorum ama huzurlu olacaksın kendine ait koskocaman bir hayatın olacak sıfırdan arkadaşların dostların olacak bir işin olacak paran olacak düzenin olacak emin ol olacak iyi şeyler geride bıraktığın o hayattan çok daha iyi olacak
00 Yorumla
1 yılBir iş bul ve geriye bakma sen güçlüsün her şeyi yapabilirsin yeter ki korkma emin ol daha iyi insanlara ve hayatlara layıksın ve elalem ne der diye düşünme bizim insanımız kör cahil her şeyi der sen tamama tutma bak daha yazın arkadaşım boşandı eşi kumarbaz Esrar içen bir tip aldı çocuğu aile evine gitti şu an mutlu hem memur hem çocuğuna bakıyor umarım seninde ailen sana destek olur olmasa bile inancını yitirme evlenmek boşanmak normal bişi
10 Yorumla
1 yılözgür ve sana ait bir yaşam. zorluklar maddi olabilir ama eminim ki on yaş gençleşirsin. :) arkadaşım yok demişsin eğer zamanın varsa sivil toplum örgütlerine girip, orada güzel insanlarla tanışabilirsin. tegv, togg, lösev, tema, kaçuv, çağdaş yaşamı destekleme derneği vb yerler güvenilirdir örneğin. eğer istanbuldaysan ibb'nin kadınlar için açtığı kurslara gidebilirsin. ayrıca psikolog, diyetisyen desteği bile alabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok benzer bir hikayemiz var sabırlar diliyorum ikimize de. Hayat bir şekilde akıyor maddi imkanların yeterli ve ailen yanındaysa rahat yaşıyorsun. Zaten kumara düşmüş adamın hiç parası olmaz hep borcu olur daha rahat yaşamayı bile öğrenebilirsin. Çocuk varsa tek başına sorumluluğu yüklenmeye çalışmak biraz yoruyor. Yalnızlık arada düşündürüyor ama kalkıp bir kahve içince aman be diyip yeniden önüne bakıyorsun. İlk zamanlar çok zorlayıcı geçiyor hatta hep iyi şeyleri hatırlıyorsun, özlüyorsun. Onu suçlama evren bittikten sonra kendini suçlama evren başlıyor onun hakkını ona kendi hakkını kendine verince savaş bitiyor. Sonra yine özlemler kalıyor ama sadece güzel günler oluyor o adam değil. Benim son evrem bu bakalım yol neler getirecek
12 Yorumla
Soran1 yılUmarım çok güçlü çıkarsın bu süreçten.. Hiç bir kadın üzülmeyi hak etmiyor.
Cevap sahibi1 yılİnşallah 🌸 sen de huzurlu olabileceğin bir çözüm bulursun umarım. Maalesef bunu gel de anlat o yüzden biz kendimizi korumayı öğrenmek zorundayız
Gizli Üye(25-29)1 yılSana
Kesin birini bulmustur
Sen ilgisiz olmasaydin kadınlığını yapsaydın böyle olmazdı
Er başsız napacaksın diyecekler sonra gittigin her yerde dulsun diyecekler tekrar sevmeye kalkasan karsindaki insan hic evlenmediyse bu iliskiye herkes karsı cikacak sayabilecegim cok sey var yani kısacası bu sürecte eşin melek sen yuvasini yıkan şeytan yılan olacaklar kimse esınin hatasını görmeyecek
11 Yorumla
Soran1 yılAgızlarının payını veririm valla öyle bir dünya yok neler çekmişim. Nelere katlanmışım. Kimseye bunu söyleyecek nefesi almasına bile müsade etmem.. ki çevremde herkes beni merhametimle bilir.. Kolay kolay pes eden biri değilimdir. Bu nedenle beni herkes anlar ve hak verir diye düşünüyorum
Gizli Üye(25-29)1 yılSenin şu an durumdayım narsist bir eşim var bir de 4 aylık bebeğim bazen ayrılmadan olmıcak diyorum ama bilemiyorum bebeğim için sabretmeye çalışıyorum bakalım nereye kadar peki senin cocugun var mı ailen ile yaşıycaksna eğer güzel bir süre kendini toplayıp işe başlayabilirsin benim gibi cocugun varsa işin daha zor
11 Yorumla
Soran1 yılÇocuk yok ama hep bir yerden keşke çocuğum olsaydı diyorum yaş geçiyor bir evladım olsun isterdim duygusal düşünecek olur isek ama mantıkla hareket edip çocuk düşünmedim öyle bir evlilik görmedim ortada. Mesleğim var sadece bir süredir istifa edip çalışmadım. Uluslararası şirketlerde tecrübelerim mevcut dilerim çalışma hayatına dönmem kolay olur
Gizli Üye(25-29)1 yılBana göre boşanan bir kadının hayatını etkileyen 2 unsur var bunlardan biri aile, biri de ekonomik özgürlük. Ailen arkanda durursa mutlu olursun, çalışıp para kazanır ekonomik özgürlük kazanırsan çok daha fazla mutlu olursun. Boşanıp gideceğin aile evi çok önemli hayatın buna göre güzelleşir veya mahvolur
21 Yorumla- 1 yıl
Sen evli misin?
Gizli Üye(30-35)1 yılcennete merhaba dersin. hiçbir özelliği olmasa bile sadece narsist olması bile boşanmak için büyük bir nedendir. tüy gibi hafiflersin. hayat senin hayatın bir kez geliyorsun bu dünyaya mutlu olmak, sana değer veren biriyle olmak ya da huzurlu yaşamak senin de hakkın değil mi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKendimden örnek vereyim benimde çocuk yok boşandım. İşim var. Maddi olarak sıkıntı yok ama çevrendeki karşı taraf arkadaş grubu farklı bir gözle bakmaya başlıyor hissediyor sun biriyle konuşsan yillu oluyorsun konusmazsan buzdolabı ya da dul çocuklu birilerini hemen görüşmek ister misin şeklinde ifadeler vs
10 YorumlaÇalısabilecek misiniz? Çocuk var mı? Kiminle yaşamayı düsünüyorsunuz keşke bunlardan da bahsetseydiniz. Bunlarin hepsi olumsuz cevaplarsa sizi zor bir dönem bekliyor.
22 Yorumla
Soran1 yılÇalışmıyorum bir süredir istifa edip çalışmadım ama mesleğim var, çocuğum yok, ailemden destek almadan iş bulup kendim yalnız yaşamaktan yanayım
İş bulmadan boşanmanı tavsiye etmiyorum evet insan biraz soluklanmak dinlenmek istiyor. Eminim sen de çok yorgunsundur. Psikolojik yorgunluk bedensel yorgunluğu ezer geçer ama maddi anlamda kendini güvenceye almazsan depresyon kaçınılmaz olucak.
20 YorumlaAbla bı kere dedikodu yaparlar ayrıldı nasıl para kazanacak vs sonra duyan erkekler üşüsur başına pis sapiklar bir ise gir çalış denilenlere kulak asma boşanan çok şu an yaşadığın yer ile alakasi var biraz da
20 Yorumla
1 yılZorluğu her flört ettiğiniz erkeğin sürekli ya sizinle yatmak ya da evlenip boşandığınız için sizden uzaklaşmak olması
İyi bir şey ise mental olarak hayatınızdsn bir sorunu cıkarmanız ve yeniden yeşerecek olmanız10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
1 yılKumar bağımlısı bir insanla birliktelik mümkün değildir zaten, Allah korusun kardeşim kumar bağımlısı olsa evime almam o derece kumardan nefret ederim.
11 Yorumla
Soran1 yılBen de öyle nefret doluyum
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Dul kadinsin yanlış anlasilir gibi cümleler. Bu kadın yalnız nasıl olsa kolay kadındır gibi iğrenç onyargilar vs vs
41 Yorumla
1 yılSeni seviyorum diyerek kullanmak isteyen masum ayağına yatan ahlaksız çakal çok olur sakın inanma derim. Güzel tarafı özgür mutlu olmak senin elinde. Seçimlerine dikkat et.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Selamlar
Maddi olarak aileniz size destek olucak mı?
Eşinizden nafaka alıcakmısınız ?
Ve hayat sizin icin yeniden başlıyor
Ve size bu yeni hayatınızda başarılar diliyorum
00 Yorumla
1 yılGercekten savaşman gerekiyorsa yapamayacağın hiç bir şey yok ewet zorluklar seni bekleyecek atlayacaksın gene gelecek ama başarırsın siz kadınlar kafanıza kaydugunuz şeyleri başarmakta uzmansınız iyi anlamda söylüyorum yanlış anlasılmasın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılEkonomik zorluk olacak kendine iş arayacak belki de sonrası varsa çocukların hem annesi hem babası olacaksın çevrenin saçma canım baskisi sohbeti olacaksın malum ama imkansız bir şey yok hepsini atlatır bu da zaman ister
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı.
1 yılSenin için zor bir durum sen güçkü bir kadınsın üstesinden gelirsin hayat bazen karşısına kötü insanlar çıka biliyor seni için kendi ayakların üstün de durman lazım zorluklara göyüs germen lazım o direnç olaması lazım sende o dirençi görüyorum
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı. Vallahi bir evlilikte mutlu değilsen sürdürmenin bir anlamı yok kimse demesin yok dul kaldım ne yapacağım her zaman kısmetin nasipin seni bulur kaç çocuk var ve kaç yaşındasın
04 Yorumla
Soran1 yıl30 çocuk yok
Soran1 yılEvlilik gibi bir düşüncem yok benden uzak olsun aldım payımı ben
1 yılÇocuk yoksa kendin başrolde. Ne yapacaksan kendin için yapacaksın. İlk yapacağın şey de iş bulmak bı yerden başlamak. Ve temkinli olmalısın kimseye güvenme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılGelirin olmamasi çok büyük sıkıntı o yüzden kızlarım meslek edinin; terzilik olur, kuaförlük olur, güzellik uzmanı olur mutalaka mesleğiniz olsun hayatta hersey bizler için.
10 Yorumla
1 yılBenimde ilişkim bitti 2 senelik ve cidden zor bir süreç hisler... Önce duygularını kontrol altına alman lazım :( gerçekten ayrılabilir misin? Çocuk yoksa ailenle yaşayarak tabi kira vs. ödememek için yani çalışma hayatına dönebilirsin... Hem kafan dağılır hem para kazanırsın hem de arkadaş edinirsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 433 cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle ayaklarının üzerinde durabilmek için çalışman gerekir. Bu arada emin ol, şu an ki ruh halinden daha iyi olacak.
118 Yorumla
Soran1 yılşu an öyleyim ki şu kapımdan çıksam hiç bir şeyi başaramaz edemezmiş gibi hissediyorum.. aynaya bakıyorum sen ya sen diyorum.. neydim ne oldum gibi bir durum
- 1 yıl
Şöyle aslında kendinden başka değerli bir şey yok. Bu yüzden başarabilirsin. Geçmişi bırak. Bundan sonra ayaklarının üzerinde durmak için, elinden geleni yap.
- 1 yıl
Bu tavsiyeyi daha önce tecrübe etmiş biri olarak mı görelim?
- 1 yıl
Nasıl görmek istersiniz
- 1 yıl
Bu benim isteğime göre değişebilen bir durum mu : )
- 1 yıl
Tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum
- 1 yıl
Hakkınızda hayırlısı olsun.. Sizi, siz olduğunuz için seven biri ile tekrar hayatı paylaşırsınız diye dua edelim mi yoksa aynı suda ikinci kez yıkanmaz mı?
- 1 yıl
Çok şükür hiç bir şeye ihtiyacım yok
- 1 yıl
Profilinizde mesleğiniz oldugunu da görüyorum, eğer çocugunuz da yoksa hiç kimseye ihtiyacınız yok.. Siz en azından medeni cesaret örneği gösterip bu kangreni kesip atabilmişsiniz, darısı bizlerin başına diyelim...
- 1 yıl
2 tane çocuğum var. Maddi olarak ikisine de yetebiliyorum çok şükür. Manevi olarakta elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum.
- 1 yıl
İnsanların özel hayatı hakkında soru sormayı sevmem fakat babaları size destekte bulunuyor mu? Maddi ya da manevi çocuklarının ihtiyaçlarını karşılıyor mu?
- 1 yıl
Ödemesi gereken nafakayı ödüyordur herhalde. Hesabı kontrol etmiyorum bile. O paraya dokunmuyorum da, çocuklara açtığım hesapta birikiyor.
- 1 yıl
O kadar nefret dolusunuz demek ki.. Peki ya manevi olarak çocuklar anne-baba ayrı da olsa bir babaları oldugunu hissediyor mu?
- 1 yıl
Nefret dolu olmak değil bu. Hiç bir bağım yok sadece. Ben yokluğunu hssetmesinler diye elimden geleni yapıyorum. Muhakkak hissederler. Ama büyüdükçe varlığının ya da yokluğunun bir önemi olmadığını anlayacaklar.
- 1 yıl
İstanbul gibi bir şehirde tek başına çalışıp çocuklarına hem anne hem baba olmaya çalışmak çok ama çok zor bir durum fakat bunu aşabilecek tek bir şey var o da; Güçlü olabilmek.. Sizde de bunu fazlasıyla görebiliyorum.. Umarım yaşamınızda çocuklarınızdan başka size güç ve destek veren başkaları da vardır?
- 1 yıl
İnsanın kendisini sevmekle başlar her şey. Önce kendimi seviyorum, saygı duyuyorum. Başkalarının ne dediği ya da ne yaptığı da umurunda değil açıkçası. Kendim ve çocuklarım için yaşıyorum bu hayatı.
- 1 yıl
''güçlü kadın '' kelimesinin vücut bulmuş hali gibisiniz.. Sohbet için teşekkür edeerim.. Umarım çocuklarınız ile beraber mutlu, sağlıklı bir yaşamınız olur..
- 1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏻
1 yılÖmür boyu bağımlı ve düzelmekten aciz birine kendini adamaktan daha kötü ne olabilir diye düşünmelisiniz. Hayat size hep güzellikler getirsin.. bir an önce iş hayatına adım atmanızda fayda var. Yıpranmışlıgınıza iyi gelecektir eminim, özgüveninizi yükseltir aynı zamanda aklınızı ve sizi oyalar
00 Yorumla
1 yılKimsenin yorumu istediğin cevap olmayacak. Ama sen seni nelerin beklediğini biliyorsun. Kötüyü yasamissin
Daha kötüsü ne olabilir ki !
Umarım bundan sonra mutlu olursun
🤲🌹
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılToplumsal dışlanma
Ailesel baskı
İş çevresinde yalnızlık
Maddi sorunlar
Psikolojik yetersizlik
Bedenen obezite veya aşırı kilo düşüşü (kaşeksi)
Yıpranmışlık00 Yorumla Sizin adınıza üzüldüm ama eğer ki çocuğunuz varsa hayatınız maddi acidan biraz zor olabilir , inşallah kendiniz için daha doğru birini bulursunuz ve çok mutlu olursunuz
00 Yorumla
1 yılŞöyle düşün derdin biri bittiği zaman nasıl hissediyorsun? Sanırım bu derdin büyüğü dolayısıyla daha iyi hissedeceksin başarılı bir kadınsın aklı başında hareket edersen hiç zorlanmazsın...
00 YorumlaTahsil durumun ne öncelikle bunu iyileştir tabi bir yandan çalışman gerekecek kolaylıklar diliyorum istedikten sonra başaramayacağın şey yok.
01 Yorumla
Soran1 yıl2 Üniversite mezunuyum
Yeni bir hayat 0 dan başlangıç
Gez keyfine bak hayatını yaşa bir kere geliyorsun dünyaya kimse senden önemli değil unutma bunu02 Yorumla
Soran1 yılEv kiralarına baktım da gezilecek bir zaman olmayacak gibi
1 yılçocuğun yoksa bir an düşünme. artık dul bir kadın olacağın için seni kullanmaya kalkacak çok fazla alç. k olacaktır. kendine çok dikkat etmelisin. Allah yardımcın olsun.
00 Yorumla
1 yılBaşta zorluklar olacaktır ama hayatınızı mutlaka yoluna koyacaksınız. Aileniz arkadaşlarınız dostlarınız varsa onlar da destek olur umarım
02 Yorumla
Soran1 yılYok işte :) yani var ama yok hani zorlukta herkes bi tarafa dağılır ya öyle düşünün
- 1 yıl
Boşanma sonrası neler olabileceğini Boşanma süreci yaklaştığında zaten hayal edip farkına varıyorsunuz Siz buraya Bunları sadece Aslında belki paylaşmak için yapıyor, yazıyorsunuz... yani Eninde sonunda bir şekilde her şey yoluna girecektir girmek de zorunda umarım sizin için en iyisi olur
Gizli Üye(36-45)1 yılyaşayacağın yer önemli
baba evine gidersen akrabaların sorularından sıkar
yanlız yaşarsan yanlız yaşadığını bilenler sorun yaşatabilir
Hem erkek hemde kadın
erkek sarkıntılık yapar
Kadın ise özellikle evli kadın kocanın aklına girer diye fesarlanır10 Yorumla
1 yılİşe gir çalış, tek yaşa. Ne bekleyecek başka. Erkekler boşandıktan sonra ne yapıyorsa sen de aynısını yapıcan. Nafaka isteme de
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılÇocuk yoksa hiç bekleme kumar bağımlısı birinin bıraktığını duymadım tövbe eder yine başlar daha fazla kayıpla
10 Yorumla Huzur ve rahatlık bekler. Ailen baskıcı değilse. Miss kafan rahat
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 300 cevap paylaştı.
1 yılZorluklar yaşarsın ama en azından psikolojik olarak rahatlicaksın maddiyata gelince kimse açlıktan ölmez umarım senin için her şey yolunda gider
00 Yorumla - Devamını Gör (93)
Devamını Gör(138)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem