Annemin yüzünden taze ekmek yiyemiyoruz :D Dünden kalan ekmeği yiyoruz ve yeni aldığımız ekmeği ise bir sonraki zaman için bayatlamaya terkediyoruz. Aynı kısır döngü sürekli dönüp duruyor :D Eğer çok kalırsa, ekmekler için bizim buralarda turuncu bayat ekmek konteynırları da var. Ayrıca kedi ve güvercinlerde nasipleniyor. Her şeyden tasarruf etmek gerekli, geleceğe bir şeyler bırakmamız lazım. Şöyle ki kıroyum amma para bende gibi yaklaşan insanlara deli oluyorum. Aldığımız nefes bile bizim değilken gereksiz yere bir şeyleri kullanmaktan çekinmeli insan. Özellikle şu tuvalette ellerini yıkadıktan sonra 10 tane yaprak çeken insanlar yok mu? Arkadaşım 1 tane hadi 2 tane kesin işini görecek, çekip çekip topak haline getiriyor. Çıldırıyorum yemin ederim, ağaçtan yapılıyor l*n onlar!
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 893 cevap paylaştı. Ekmek fazla tüketmiyoruz ve bayat olanları daha makbul, kızartıp kahvaltıda yiyoruz.
Mahallemde her gün poşetler dolusu ekmeği duvarlara, elektrik direklerine asıyorlar, geçerken hepsini çöpe atıyorum.
Evet, "günah" diye ekmekleri çöpe atmıyorlar ama genelde bu asılı ekmekler uzunca süre asılı kalıyor ve zamanla küfleniyor. Madem ihtiyaçlarından fazla ekmek alıyorlar, ya kurutup kuşlara vs. vermek için öğütsünler ya da çöpe atsınlar. Poşeti bir yerlere asmak işin kolayı ve şehir düzeni bunu kaldırmıyor.10 Yorumla
Her ne kadar fazla ekmek yemesek de annem çok çok ekmek almaya hala devam ediyor. Her gün bir gün öncesinin ekmeğini yeriz. Bu bir alışkanlık haline geldi artık. Bayat ekmekten yapılabilecek bir çok şey var. Yumurta dilimi, ekmek tatlısı, sabahları kızarmış ekmek, kıtır ekmek, ekmek kurutup köfte malzemesi gibi diğer malzemelerde de kullanımı... vs. Ekmekleri bir kabın içine doğrayıp, azda sütle ıslattığımızda kedi ve köpekler bayılıyor. Bir çok insanın sokak hayvanı kuru ekmek yemez gibi düşüncesi var. Hayır öyle bir şey yok. Azıcık suyla ıslattığımızda onların yemeleri daha kolay hale geliyor. Hele birde evde etli bir şey yapılmışsa azıcık suyundan ve kemiklerinden ekliyorum ekmeği öyle de yiyorlar.
20 Yorumla
ekmek severim sabah kızarmış tost ekmeği öğlen ve akşam yemeklerinde kepekli buğday ekmeği tercih ediyorum genelde artan ekmekleri penceremin önünde balkon gibi ama çok küçük bir alan var 1 karış uzunluğunda pencerenin eninde oraya bırakıyorum kuşlar filan gelip yiyor
84 Yorumla- +1 yıl
rica ederim
- +1 yıl
Eksi verenlerin mantığınıda pencere önüne koymak gerek rüzgar alıp götürsün (;
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
+1 yılSadece kahvaltılarda tüketiyorum.
www.haber7.com/.../456720-bayat-ekmege-taze-umut
Ekmek israfını yengemin başlattığı bu kampanya da yeni tatlar, tarifler bulmaya çalışırken en aza indirmeyi öğrendim. Okul yapıldı bu projeden elde edilen gelir ile bir köye.
Kullanamadıklarımızıda bir terasımız var güvercinlerin ve serçelerin uğrak yeri ıslatıp bir kaba koyup oraya bırakıyoruz.10 Yorumla
+1 yılgüzel soru
ben kuruyan ekmekleri balkona ya da cam kenarına koyunca kuş filan gelmiyor bir yöntemi varsa bilen biri söylese iyi olurdu
bayatlayan ekmeği bıçakla küçük parçalara ayırıp tavada ısıtıp kurutuyorum o zaman küflenme olmuyor çorba ilede güzel oluyor12 Yorumla- +1 yıl
az cevap alinca sitedeki üyeleri bu konuya dikkat cekmek adina günün sorusu yaptim:)
- +1 yıl
iyi yapmışsın önemli konu
+1 yılEkmek olmadan yaşayamam diyebiirim sanırım. Köy ekmeğini çok severim, ver önüme yarım somun yerim bir oturuşta. Köy ekmeği tazeyken ayrı güzel, kurumaya başlayınca ayrı güzel. Kuruyunca ya da sizin deyiminizle bayatlayınca buharla kevgirde yumuşatılır, tost makinesinde kızartılır, tarhana içinde enfes olur :) Say say bitmez.
20 Yorumla
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/07lNoB.jpg
Millet Ekmeği İsraf Etmese demekki;
500 KM daha fazla yol gidecek arabasıyla , Aracının yakıtına verecek o israf olan ekmeğe harcadığı para diyerek...
Esprili bir yaklaşımla dikkat etmek istiyorum konuya...:)20 YorumlaTaze beyaz ekmek yemem. Kepekli, tam buğday, tahıllı ekmekler tüketirim. Bunlar yoksa beyaz ekmeğin bayat olmasına özen gösteririm. Bayat severim. Sağlıklı beslenmekten yanayım.
Genel olarak kahvaltı da yerim. Akşamları hiç yemiyorum.
Artanlarını ise yemekler tatlılar yapıyorum.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 493 cevap paylaştı.
+1 yılAsya ülkelerinde ekmek önemli bir besin kaynağıdır. Ekmek diğer yiyeceklerin yanında katık olarak kullanılır. Bu ülkelerde ekmeğin doyurma özelliğinden faydalanılır. Ben beyaz ekmekten ziyade rengi koyuya doğru giden ekmekler severim; çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği, tam tahıllı ekmek.
İsraf etmemek için tüketebileceğim kadar ekmek alırım
bayatlayan ekmekleri tost makinesinde ısıtırım ve annem bayat ekmeği ufalayıp köftenin içine koyar.10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. İsrafı engellemek için ekmek kullanımına dikkat etmek buzdağının tepesi bile sayılmaz. Ona gelene kadar ok kadar çok kalem var ki.. En önemlisi de oylarımızı israf edip ülkemizi hırsızlara teslim etmemizdir.
11 Yorumla- +1 yıl
herkes kendi evinin övünü süpürmeli önce.. bence ekmek israfida cebimize zarar saygilar
Normalde cekirdekli ekmek aliyoruz bizim burada bir alisveris merkesinde satiliyor. ve gayetde severek yiyiruz. onun haricinde bayat ekmeklerde dedigin gbi tatlilar yapilabilir. ya da kucuk lokmalar halinde dograyip yag ve baharat katip kitir ekmek yapilabilir. corbalarla guzel gdiyor. yumurtali ekmek kizartmasi falan yapilabilir ya da buharda yumusatilabilir. ama onun haricinde en onemli faktor yetecek miktarda ve gunu birlik ekmek almak bana gore
10 Yorumla
+1 yılEkmek diyince babam geliyor aklima.
Sabaha da kalsin dedigi gunden beri bayat ekmek yiyoruz :(
Cok zor durumdayiz
Taze ekmege hasretiz
Saka bir yana eve her cesit ekmek giriyor.
Cavdar, tam bugday, esmer, sutlu ekmek vb. Gunde en az 2/3 cesit ekmek olur evde...10 YorumlaIslatıp kuşların olduğu yerlere camımın önüne koyuyorum biraz bulgurla ya da sutleyip kedilere veriyorum ve ya Köpeklere artan yemeklerle ama genel olarak hayvanlara gidiyor fazla fazla almamaya da çalışıyoruz kalmaması için bulamayanlar öyle çok ki.. Halimize nin şükür
10 Yorumla
+1 yılEkmek sevilmezmi ya :) hep aynı ekmeği almam tam buğday , çavdar ve beyaz ekmek karışık tüketirim. Akşam yemeklerinde eskiden hiç ekmek yemiyordum artık bir dilim de olsa yiyorum. :)
bugüne kadar çöpe hiç ekmek atmadım atmamda. çünkü ihtiyacım kadar alırım. Bayat kalsa bile ya tost ya da yumurtayla kızartırım. Ziyan olmaz. .10 Yorumlaekmek severim bizim orda şehir ekmeği diyolar normal ekmek tazeyse de daha güzel olur trabzon ekmeğini de severim köyde yapılan (bizim köyde pıtmıt diyolar bazı yerlerde bazlama diyolar) onu da severim hele sıcakken arasına tereyağı koyup yemek cok güzel olur ekmek bizim en büyük nimetimizdir sevilmez mi ya :)
10 Yorumla
+1 yılbiz günlük 3 ya da 4 ekmek alıyoruz ama bazen 1 ya da 2 tane arttığı oluyor asla artanı çöpe atmayız nimet sonuçta evimizin karşısında ki demire poşetle yükseğe asarız ihtiyacı olan veya tavuk horoz tavşan köpek gibi hayvanları besleyenler alır sofrada ufak ufak az arttığında sofrayı bahçeye çırpmadan önce ekmekleri toplayıp talaşlığın üzerine bırakırız böylece kuşlar kedi korkusu olmadan rahatça ekmeklerini yerler bide dama da su falan bırakırız içsinler diye öyle yani
10 YorumlaBayat ekmekleri değerlendirmek için oldukça seçenek var. Yumurtalı ekmek kızartması, tost, fırın için yumurtalı- yoğurtlu ekmek ve kruton,
ekmek tatlısı: https://lezzetler.com/visneli-ekmek-tatlisi-vt4262
gibi...10 Yorumla
+1 yılEkmeği seviyorum. Hergün evde mutlaka fazladan ekmek kalıyor. 3 tane köpeğimiz var. Onlara da yemek hazırlayıp ekmek de doğrayıp yemeklerinin içine karıştırıyoruz. Onlara da verdiğimiz halde yine fazla ekmek kalmışsa onları da dayıma veriyoruz. O da köpekleri için kullanıyor. Çok çok fazla ekmek birikmişse evde babamlar arabayla açık bir alana gidip ekmekleri bırakıyor. Kurt kuş da yesin diye. Ekmekleri asla çöpe atmıyoruz. İsraf olmuyor.
10 YorumlaEkmek evet kepekli ve esmer ekmek tüketiyoruz. Az alıyoruz israf olmuyor. Hayvanlar için evde kuş yemi var. Balkona asıyoruz. Bu havalarda aç kalan hayvanlar yiyorlar.
11 Yorumla- +1 yıl
Kuflenmis ekmek. konusunda haklisiniz uc gunden fazlasini atmak dogru diil
Makarna yı bile ekmekle yerim.
bayat ekmekleri bir şekilde değerlendiriyoruz köftee_bayat ekmek Pizzası _Tirit _ kuşlara e köpeğim var 3 tane yavrusu var 7 tane falan kedimiz var Tavuklar var hatta parayla bayat ekmek alıyoruz onlara daha ucuz oluyor hiç ziyan olmuyor yani😊 bayat ekmekleri bize yollayın ✌10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. severım en buyuk nımettır senın soruyu okuyunca küçükken yerde bulduğumuz ekmeği kaldırıp üç kere öpüp alnımıza koyup sonra yuksek bı yere ındırmemız aklıma geldı ki şimdi ne bizde ne de zamanın çocuklarında o hareketi görüyorum
ısrafı engelemek için her yol var yetrki bunu biz istiyelim
https://hizliresim.com/39vL6010 Yorumlaekmeği çok severim pilav ile bile ekmek yerim bayatlayan ekmeklerimi asla çöpe atmam ya kızartıp reçel tereyağ ile falan yerim ya da köfte yapımnda kullanmak için dondurucu da saklarım veyahut kuşlar için çatıya illa bırakırım tabi yumurtalı sütlü ekmek kızartmasıda güzel bu alternatifler olduğu için tatlısını hiç denemedim şahsen
10 Yorumlaisrafı önlemek için yeteri kadar ekmek alıyoruz günde ailecek ne kadar ekmek yediğimizi hesaplıyoruz hergün belli kadar ekmek alıyoruz dünden ekmek falan kalırsa misafirler için fazladan aldığımız ekmek yarına kalırsa yarın ilk onu yiyiyoruz onu bitirmeden ekmek almıyoruz.. ekmeğin küflenmesi hiç hoşlanmadığım sey
10 Yorumla
+1 yılBen ewli olsam sahsen atmam bayat mi buzliga atarim, sonra kofte harci icin kullanabilirim, ya da bir kaba dograr corba yapar ya da kalan yemek karistirir kapanin onune koyarim kediler ve kopekler ocin
10 Yorumlaekmekle aram normal azalttım her yemeğin yanında yemem. ekmeğin israf edilmemesi için buzdolabında saklıyorum. Bitmeden almıyorum. Okulda çocuklarla beslenme saatinden sonra ekmekleri kuşlara veriyoruz:)
10 YorumlaEkmek her dinde her ırkta değeri aynidir bir cok yabanci dizilerde sahit oldum israfini gunah olarak goruyorlar bir musluman olarak israf etmiyrm bazen firinda dograyip kurutuyorum bazi corbalara cok yakisiyor
Bazende tost makinasinda hafif isitiyorum gayet iyi oluyor fazla alinmissa buz dolabina koyuyorum boyle yani00 Yorumla
+1 yılEve yeteri kadar ekmek alınır o gün yapilacak olan yemeğe gore ekmek nadiren atılır babamın bilinçsizce alması sonucu evde ne kadar ekmek olduğunu bilmediğinden yani. Ekmek severim de sevmem gibi birşey
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı. bizim eve uzun zamandır hiç taze ekmek girmez. bayat ekmek alınır hem daha yararlı. onu da tost makinesinde ısıtırız sıcacık, yumuşak ve taze ekmekten hiçbir farkı olmadan daha zevkli bir şekilde tüketiriz.
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Ben öyle kepekli filan anlamam düz bildiğimiz beyaz un ekmeği yerim zaten kendimiz yapıyoruz ekmeği. Ekmek israfı da saçma bence hayvan gibi ekmek yerim zaten kalanı da sonra yiyebiliriz hayvanlara verebilirz çöpe atmaya ne gerek var ki ya
10 Yorumlababannem yedirtmez istesekde zaten bayat ekmek duruken tazeyi :D sağolsun sayesinde israfın önüne geçiyoruz. bayat ekmek toplama kutuları var her köşe başında bazen oraya bırakıyoruz bazende sütle ıslatıp kedişlerime veriyorum seviyorlar :)
10 YorumlaYeteri kadar ekmek almak mantıklı. Çünkü o ekmeği bulamayan yüz binlerce insan var onları düşnerekten ekmeğin çöpe atılmasına göz yumamam. ekmeğin her türlüsünü seviyorum çvdar ekmeği falan da hoşuma gider
10 Yorumla
+1 yılbiz şöyle yapıyoruz ekmegi ( sertleşmış ) olanı rendeleyip köfte yapıyoruz güzelde oluyor. bayat ekmegide tavada kızartıyoruz ısınıyo , bide artan ekmeleri buzdolabına koyuyoruz böylecek bayatlamıyo fgrgfgf
10 YorumlaBahçenin arkasında belediyenin koyduğu köpek mama kapları var.. bayat ama küflenmemiş ekmekleri bir güzel doğruyorum.. üstüne de et bulyon ile yaptığım suyu koyuyorum ohh mis.. yarasın sessiz meleklerime...
ekmek yemiyorum artık.22 Yorumla
+1 yılBen nir dilim yerim de bizimkiler ekmek manyagi yani ekmek ve dahi hiçbir şey israf olmaz bizde. Kalirsa hayvanlara veriyoruz kedi filan onlar da yiyor.
20 YorumlaHer ogunde bir ekmek... bazen ogunum ekmek arasi zaten.. citir citir sicacik bir ekmegin icinde tereyag tulum gibisi var mı hic;))
Veya makarna yaninda o citir ekmek...20 Yorumla
+1 yılArtan ekmekleri 1 gün açıkta bırakıp Robota çekiyorum buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum köfte yaparsam içine döküyorum
30 YorumlaBen öğrenciyim. Ekmek bayatlarsa tost yaparım ya da sabah kahvaltısına yumurtalı ekmek. En son çözüm ise ekmeğin içini ufalar difrize atarım. Dışını ise poşete koyar çöp kutusunun yanına koyarım ya da asarım. Kağıt toplayan kişiler hayvanları için alıyorlar.
10 YorumlaEkmek yenileceği kadar alinir eğer bayatlarsa ki nadir tost yapılabilir ev usulü pizza ya da biberli ekmek yapılabilir. ya da islatip hayvanların yemesi için uygun yere birakilir. Nimete saygisi olmayanin nimetii verene de saygisi olmaz!
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Evde hiçbir şeyi israf etmiyorum. Ekmek yavaştan bayatladığında tost makinasında ezmeden ısıtıyorum yumuşacık oluyor. Ayrıca kalan yemeklere de doğrayıp dışarıdaki hayvanlara veriyorum.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yurt disinda yasadigim icin Turkiye'deki o guzel somun ekmekleri pek bulamiyorum, o yuzden ne bulursam onu yiyorum. Yasadigim yerde sokak hayvanlari da yok denecek kadar az. Artan ekmekleri hayvanlara vermek istiyorum da ortada hayvan yok :))
10 Yorumla
+1 yılvalla ben unonun dilimli ekmeklerinden aldığım için ekmek israfım olmuyor. bir paket alıyorum dolapta 3 4 gün yetiyor bitince yenisini alıyorum. israf sıfır bende
10 Yorumla
+1 yılEkmek yemiyorum pek. Sadece kahvaltıda 1-2 dilim. O yüzden bizim eve giren ekmeklerin çoğunu sokak kedileri ve sokak köpekleri yer, kırıntılarını da kuşlar :)
10 Yorumla
+1 yılEkmegi severim ogrenci milletiyiz halk ekmek yiyioruz ve israf etmemeye calisiyoruz yiyebilecegimiz kadar aliyoruz cunku biliyoruz dunyada acliktan olen milyonlarca insan varrr
10 Yorumlamalesef ekmeksiz doymuyorum ben çok ekmek yerim pilavı makarnayı bile ekmekle yerim 43 kiloyum ama :) ve ekmek kurumuş ise ıslatıp kuşlara veriyoruz genelde..
10 Yorumlaekmekle fazla aram yoktur bu yüzden cok fazla da almiyorum zaten
oldugu zamanda ya köfte yapmakta kullanirim
ya sarimsakli yogurt tereyagi ile estigi sekilde bir seyler yapar yerim10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet biliyorum bizim sivasta ekmeği çok güzel değerlendirirler. Kimi zaman köfte kimi zaman ekmek aşı. Kimi zaman yumurtalı ekmek yaparız. ya da büyük baş hayvanların yiyeceği olarak kullanır süt olarak bize dönüşmesini sağlarız.
10 Yorumla
+1 yılEkmek cok Yemen, ha olduda bayatladi kurutur kofte ici yaparim. ya da kucuk kucuk keser firina star corba iclerine atarim. ya da ekmek tatlisi cope atmam kesinlikle,,
10 YorumlaBizim burada 100 gr küçük ekmekler yapan bir fırıncı dedemiz var. Evde herkes o ekmekten bir tane yer. Genelde israf olmaz ama olur da ekmek fazla gelirse tavuklar var onlara veriyoruz.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 649 cevap paylaştı. sabahları kepekli tam buğday arası değişiyor 2 dilim yiyorum öğle yemeklerinde şirkette ekmek yemiyorum ama evde oldum mu 2 dilim yiyorum akşamları 1 dilim yiyorum
10 YorumlaEkmek yemeyince doymuyorum. En azından bir dilim olacak. Artan ekmek olmuyor genelde. Yeteri kadar alıyorum.
20 YorumlaEkmek pek yemem ama severim sabahlari ince taze bir dilim uzerine yag surup üzerine bal ya da cilek reçeli sürmeyi severim :) yemekte de cok yemem :)
Ayrica bizim evde hic israf edilmez. en son atilcak sey ekmektir. hic olmadi galeta uni yapar annem. ya da komsunin tavuklarına :)00 Yorumlaküçük boy ekmeği alırım. Fırına atıp kalan ekmekleri kuruturum, sonra blenderle ufalarım, galeta unu yaparım.
10 Yorumla
+1 yılEkmeği hiç çöpe qtmadım ama bir gün bir parça gevrehi çok acele attım çok pişman oldum çıkarken alıcaktm unuttum :/
10 Yorumla
+1 yılEkmek fazla tuketmiyorum ama eger bayatladiysa plastik bir kaba parcalayip ustune sut dokuyorum disariya koyuyorum kediler kopekler icin
10 Yorumla
+1 yılEkmegi genelde kahvaltida tüketirim. Hep ayni ekmek türü tüketmem. Israf da genelde yapmam diyebilirim. Eve ekmek cok nadir alirim. Is yerinde kahvalti ettigim icin genelde. Bitmeyincede yenisi almam.
10 Yorumla
+1 yılekmegı buzdolabının buzluguna atıyorum ekmek kadayıfı ekmak tatlısı ya da koftesı yapıyorum ınternetten yenı tarıfler denıyorum içine bayat ekmek kullanılan :)
10 Yorumla
+1 yılTam buğday yeriz, genelde ekmeği buzdolabında saklarız ve ısıtıp yeriz, bu nedenle bir dilim bile çöpe gitmez, kırıklarını camın önüne koyarız
10 Yorumlaköpeklerime veriyorum bayatlayan ekmekleri biraz da penceremin önüne koyuyorum kuşlar yiyor bende onları izliyorum içerden :)
10 Yorumla
+1 yılBayat ekmekleri yan binanin catisina atıyorum kuşlar 5 dk icinde tüketiyo ve bu beni cok mutlu ediyo:)
13 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşlar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bayat ve küflü ekmeklerin hayvanlara yedirilmesinin sakıncalı olduğunu açıkladı. Lütfen kendi yemediğiniz şeyleri hayvanlarada yedirmeyin. Onlara yarardan çok zarar veriyorsunuz. Ayrıca ekmek kuşları felç ediyor. Lütfen başka şeyler yapın. www.haberler.com/.../
- +1 yıl
Bunu bilmiyodum ama kuflenmis ekmek atmam en fazla 3 günlük olanı atarim
Aile & Toplum konusunda 721 cevap paylaştı. ekşili ekmek tüketiyoruz.. buzdolabına koyarak tazeliğini korumaya çalışıp, bayatlarsa bayat olarak bitiriyoruz:)
10 Yorumla
+1 yılBayatlamışları blendırdan geçiriyorum galeta unu gibi oluyo ; köfte vs gibi yemek türlerinde harç olarak kulllanıyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. karnım doysun diye çok çok yerdim çocukken. beyin yerine bu yüzden saman taşıyorum galiba. çok ekmek tüketiyorum.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Kuruyunca yaptiklarimiz
Ekmegi kücültmek ve buzluga atmak köfte icin
Yumurtali sütlü ekmek
Corba icin kücük kücük kücültmek10 Yorumla- Devamını Gör (112)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar