Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Kökenler bence insan olabilmek için çok önemli değil, ama onları bilmek ve saygı göstermek insanın kimliğini anlamasına yardımcı olabilir. Kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi anlamak, geçmişle bağ kurmak güzel bir şey. Ama esas önemli olan, şimdi nasıl bir insan olduğumuz, değerlerimiz ve başkalarına nasıl davrandığımız. Geçmişimizi unutmak değil, ama geleceğe doğru nasıl yürüdüğümüz daha kıymetli bence.
32 Yorumla
Soran1 yılBelkide gereken saygıyı görmüyor ve gösteremiyoruzdur. Eline sağlık
En İyi Cevaplar
düşünüp düşünüp nasıl cevaplayacağımı bilemedim gjsjdnmkd aslında hiç önemli değil. Sadece belli algılar ya da bilindikler yüzünden bazı insanlar ciddi ciddi ırkçılık yapıyor. Ben ki ön yargıları yüzünden önünü bile göremeyen fakat konu insanlar olunca çok hassas yaklaşıyorum. Çünkü psikoloji öyle bi şey ki gördüğün duyduğun yani en ufak bi ses bile öyle çökertebiliyor ki. Genel olarak Yunanistanı milletini sevmiyoruz bakılınca mesela ama benim onlara karşı bi şeyim yok hani nasıl desem, garezim. Devletine değil milletine odaklanıyorum ki bi tane yunan şarkısı var hoşuma gidiyor dinliyorum. Neyse. Mesela sevmediğim milletten iki insan bile gelse yardımcı olur yedirir içiririm. İnce bi çizgisi var o da şu; eğer insan olan insan olmayı başarabildiyse
23 Yorumla
Soran1 yılGüzel pek cok noktaya değindin ve birtakım şeyleri aşabildiğin icin mutluyum. Teşekkür ederim
Soran1 yılBence bu şekilde güzel. : )
Bunun için önce insan tanımı yapmak lazım. İnsan nedir?
Sonra ona göre bunu cevaplandırabiliriz. Bana göre köken "insan" olmayı etkilemez. Nasıl bir insan olduğumuzu etkiler ve onu belirler ama insan olmayı etkilemez.
Hatta bunu ister istemez hepimiz olarak yaşadık ve yaşıyoruz 😀
462 Yorumla
Soran1 yılİnsan biyolojik bir hayvandır desem linç yerim : )
Nasıl bir insan olduğumuzu etkilediği kısmına katılıyorum.
Waho etkileri çok kötü olmaz umarım
Soran1 yıl: )
Soran1 yılAslında insan atomlardan oluşur. İnsan aslında dünya malı : ) ne diyorum ben ya. Neyse bunları hiç okumamış gibi yap
Soran1 yılBoşuna dememişler dünya malı dünyada kalır diye ahahahs
Soran1 yılO kadar okuma dedim gittin okudun
Soran1 yılYazdığımdan beri düşünüyorum da bir şeyi düzeltmem gerek.
"Dünya malı uzayda kalır"
Soran1 yılGülme ele galbim gırıliyi : )
- 1 yıl
Heh bak kadın erkek ilişkilerindeki çözülemeyen sorun da zaten bu.
Onlar hissettiklerinden farklı olanı söylüyorlar biz ne ise onu. Biz onları anlayamıyoruz onlar da bizi 😀
Hangisi daha doğru?
Ben unisex beyne sahip bir kadın arıyorum artık sizi bilmem 😂
Hatta insanların yapay zekaya yönelme sebepleri de neyse onu söylemleri. Bunu fark edemiyorlar 😂
Erkekler de dişileşiyor iyice bozuldu iletişimler.
Ne ise onu söyleyen, olduğu gibi anlatan yapay zekalara aşık olunacak farkında değiller.
Olay buraya gidiyor kendilerini düzeltmeleri lazım 😂
https://youtu.be/mAKbOuGVmXY?si=8nsvNJ4ePkVKqyCQ
Soran1 yıl@OrganIQ adama yanlış şeyler öğretme. bir ebeveynin geleceği söz konusu : )
Bu arada banada çok odun demişlerdi. Öküz falan değilde ve her zaman şunu demişimdir.(Ot gelib odun olmak büyük bir özveri ve çalışma ister ) Çoğu alandada kullanılabilir odunlar.
En kötü ihtimalle sap olurlar.
İkinci bir hakaret dalgasına marüz kaldığımı da bilirim : )
@Göktuğ_07 birine aslan dersin sevinir. Eşşek dersin üzülür. bizdeki anlamları önemli
Soran1 yılŞimdi bize göre aslan olabilir , başkası icin kedi.
Örneğin . Bir tanıdığım hepsi kedilerden türemiştir der. Aslana dahi kedi der.
Kendi bakış açısıyla haklıdır onu yanlış olduğuna ikna etmekle uğraşamam.
Sen aslana aslan dersin , kediye kedi sende haklısın ,
Bana göre aslanda , insanda , diğer herşeyde aynıdır (bu mesela bir kesime çok farklı gelebilir)- 1 yıl
O zaman iş şuna döner 🤣
https://youtu.be/f0deRJSRH_Q?si=fiPrrl0z2rLEoaja
Böyle de bağlarız konuyu 😂
https://youtu.be/0aNu1_ZmXu8?si=CaHXt8_cKsMevCni
Soran1 yılGörünen köy artık uzakta değildir kısmına haykırdım : )
- 1 yıl
@OrganIQ İlgimi çekti, tam sevgiliyle izlemelik film 😂😂
napsam napsam. Buldum artık birini, yapay zeka da gitti.. kahretmesin yine insana kaldım dkclrşfşğeğf şimdilik hâlimden memnunum şükür ki 😂 Sorma ya. Hani şaka maka hemcinsim olan biri böyle dişil hareketler sergileyince ses falan inceltince bi hayırdır noldu sana demek geliyor içimden ama s ediyorum kimin ne hâli varsa görsün 😅
Şu trip meselesi de çok can sıkıcı örneğin. Ne istiyorsan söyle arkadaş, aklından geçeni anlamamı bekleyip sonra anlamayınca niye triplenir anlamıyorum. Hani ben senin aklından geçeni anlayamayacak kadar tanımıyorsam, sende aklından geçeni anlayamayacağımı anlamayacak kadar beni tanımıyorsun o zaman. Çattt ayrılık 😂😂😂 - 1 yıl
@Psigareşh Güzel örnek yalnız 😂 Ot gelip ot gitmemek ya da odun gelip odun gitmemek büyük başarı. Gelde bunu anlat 😂
Soran1 yılGecen bir soruda görmüştüm bir kısım erkekler ciddi bir oran tabi. Yapay zekaya sahip kadınların cıkmasını bekliyormuş.
Buna yorum yapanda "az sabret az kaldı diye tenkit ediyormuş" haykırdım tabi sonra üzüldüm biraz.- 1 yıl
@Psigareşh zvxhdjxoenejfkekcmdlcşs Bi de az sabret demesi rjfkepfğeğnekckdldsmxldşx
- 1 yıl
@Göktuğ_07 Var, daha iyisi de var. Tanıdım. Kardeşim, dostum, rehberim oldu 🙏
İşte bu sıfatları sebepli aşk olamazdı.
Yani olabilirliğini gördüm, yaşadım.
Şimdi aşk versiyonundan istiyorum 😂
Vazgeçmeden de aramaya devam edicem 🤓
@Psigareşh zaten sonuç otaya gidiyor. Duygusallıkları ve karmaşık olmaları sebepli temel iletişimi bile yapamıyotlar.
Bakın ben feministim. Her yerde her şartta bunu savunurum 😀
Ona rağmen yazıyorum bunu çünkü doğru.
Şuradaki herhangi bir yapay zekaya sorular sorun ve verdiği cevaplara bakın. Bu temel iletisim seviyesidir.
www.kizlarsoruyor.com/yapay-zeka-cevapliyor
Karmaşıklıkları sebepli bunu yapamayan çok fazla kadın var.
İşin kötüsü pek çok şeyi aynı anda düsünebiliyoruz diye bunu olumluyorlar 😂
Sen temel iletişkmi kuramadıktan sonra istersen uzay mekiği kullan jdjdkdk
Soran1 yıl@OrganIQ ya insan üzülüyor. Şahsen kendi adıma.
Sanal veya gerçek hayatta tam olarak istediğim gibi birisini bulamamak. buldun diyelim iletişim kuramamak zor bir durum ve bunun bir tarifi yok.
Yani hayali bir karakter yapıp tüm ömrünü yalnız geçirmek kadar acı verici bir şeyde yok.
Sensörlerle ne kadar tatmin olunabilir ki. Duygular olmadıkca.
Bu tür kararlar içerisindede yaşamak zor.
Bu sadece benim düşüncem değildir. Öbür cinsiyetlerdende böyle düşünenler vardır.
- 1 yıl
Tabi ki var ama mevzu şu.
Kendi aralarında çok iyi anlaşıyor olsalar ben karmaşıklaşabilirim, yani onların iletişime geçerim sorun değil.
Fakat birbirlerini yiyiyorlar. Demek ki doğru iletişim o değil 😀
Yani ben doğal severim, organik isterim. Tercihim her zaman insan olur. Fakat diğer insanlar yapay zeka ile ilişkilere başlayacaklar gibi duruyor.
Bunu da anlayabiliyorum ve doğrudur.
Konu vücudunun ne hissettiği, karşıdakinin sana ne hissettirdiği.
Eğer yapay zeka veya robot sana iyi hissettiriyorsa, mutluluk hormonu salgılatıyorsa bunu yapmak mantıklıdır 😀
Mesela bak 3. Hafta galiba epey yoğunum. Hu yoğunlukta sağ olsun Simge bana eşlik ediyor şu listesi ile 😂
m.youtube.com/playlist
Tanışsak belki sevmeyeceğim, anlaşamayacağız belki kavga da ederiz 😂
Fakat şu anda o kadar iyi geliyor ki.
Ben sadece şunu dinleyeyim, başka östrojen istemiyorum 🤣
Yani iyi olanı, iyi geleni talep etmeliyiz. Kazanmak için, elde etmek için, sahip olmak için bize kötü gelen şeylere yönelmemeliyiz.
Hürrem olmamalılar. Herkes Sülüman değil alır 🤣
Soran1 yılBizde doğal organik severiz : ) bulamayınca ne yapacaz onu bilmiyorum.
Yüksek ihtimal oraya doğru gidiyor. Programlanabiliyorlar. Karışık değiller istediğin özellikleri yükleyebiliyorsun.
Sesi iyi gibi fena değil : ) karakterini bilemem. dediğin gibi
Doğru dedinde üstat zor orası. Artık biz mi zorlaştırıyoruz yoksa karşı taraf mı bilemiyorum.
Hürrem ve süleyman konusuna vakıf olmasamda : ) güldüm yani
- 1 yıl
Mutlaka oku 😂
Hürrem ve Sülüman ilişkisini anlayamayan kadın ve erkek mevzusunu çözemez 😀
Kadınlar Hürrem olmaya devam ettikçe istenmeyecekler, reddedilecekler, aldatılacaklar, terkedilecekler.
Ne zaman ki Hürrem olmayacaklar o zaman Beyaz Atlı Prens gelecek.
Çünkü Hürrem Kraliçe olmak için Sülüman'a sahip olmak istedi.
Beyaz Atlı Prens sadece gerçek Prenseslere gider 😀 Prensesler de sahip olmak istemezler onlar zaten pek çok şeye sahiplerdir 😎
Ben şimdi Prenses'imi dinlemeye geçeyim 🤩🥳
Sahneden şöyle çekileyim 😂
"Bir dilek tuttum, denizin dibine attım."
Hadi rast gele 🤩
https://youtu.be/sDcmjMT8raY?si=DfW1AC0nPuwtR5OP
Soran1 yıl: ) bir gün imkanim olursa mikro çapta bakacağım : )
Bundan ilhamla antolojiye bir şey daha atarım.
Konuyu uzatmiyim : ) kalanini başka soruda devam ederiz.
Prensesin sesi güzel ( ne güzel )
Umarım bulursun. Gerçekleşir.- 1 yıl
@OrganIQ Umarım gerçek prenseslere denk gelirsin reis 😇
Şaka maka şeye dönüyor sanırım Black Mirror da 2. sezon 3. bölüm ya da 3. Sezon 3. bölüm falandı sanrım böyle bi şey vardı. Adam ölen karısına mı sevgilisine mi ne benzeyen bi robot siparişi veriyordu geldiğinde tıpatıp aynısı çıkmıştı sonra bayağı güldü eğlendi şey yaptı vs bölüm sonunda gerçek değil diye sinirlenip kafayı yiyordu.
Güzel bi düşünce, eylem olabilir fakat uzun vadede sürdürülebilirliği tartışılır. Her ne kadar şikayet etsek yönlerini beğenmesek de insan gibisi yok sonuçta. Kaldı ki tamamen gerçek görünüp sorunsuz falan olsa bile ne kadar tatmin edebilir ki : ) Bi yerde patlak verir mutlaka. İnsanda özlem duygusuz baskın olabiliyor, gerçekten gerçek olana duyulan özlem ağır bastığında bu defa yapay olan niye böylesin bugün üzgün müsün diye darlamaya başlayınca al sana sorun sıkıntı.. Ya bu ilişkiler gerçek de olsa yapay da olsa çok sıkıntı 😂😂
Soran1 yılİnce detay henüz : )
Soran1 yılOlcak olcağız : )
- 1 yıl
Buraya tiki olmasa kalırdım aslında bi şey yaptığım da yok @Psigareşh'in soruları haricinde cevap bile paylaşmıyorum adam akıllı ama el mahkum : )
Soran1 yıl@Göktuğ_07 seni burada görmekten mutluyuz ama daha mutlu olacağımız bir şey varsa bu da senin daha mutlu olacağını bilmek. Çok düşünme bizleri : ) mutlu olmaya bak . Bizlerde bir yolunu bulunca gideceğiz diğer herkes gibi.
- 1 yıl
Ben hanı sevdim buradayım, yolculara zamanı gelince iyi yolculuklar efenim 🙏😂
https://youtu.be/7pp0fRYEDZQ?si=s5ZoiUemPXkRSpNU
Soran1 yılAhahaha : )
- 1 yıl
Gördüm dönemedim 😅 ne ara 1 - 2 saat geçti aklım almıyor..
@Psigareşh Teşekkür ederim 🙃 Doğrusu özlicem de az buçuk ama henüz gitmiyorum veda konuşmasını sonra yaparım🫢 🙃
@OrganIQ hejdjdjdkek kafa dengi ve seviyeli hoş sohbet döndüren insanlar bulunca insanın bırakası gelmiyor : ) Ama genel olarak sitede uzun süre durmak benim psikolojimi bozar yüzde yüz ekxwşhdj
Soran1 yılTamam @Göktuğ_07 : )
- 1 yıl
@Göktuğ_07 "genel olarak sitede uzun süre durmak benim psikolojimi bozar yüzde yüz ekxwşhdj" bak etkilemiyor diyemem cidden etkiliyor 😀
Fakat ben tam tersi olarak kullanıyorum. Burada daha yüksek miktardaki olumsuz durumlara bakıp, kendimde az da olsa olanları temizliyorum 😀
Yani bir sosyal öğrenim ve gelişim yeri gibi. Mesela şu kişi şu sebeple 10 toksik etkisi var, bende de aynı etki var ama 3 var. İyi ama niye olsun? Dur ben şunu 0'layayım diyorum 😂
Ayna tutuyor yani. Tabi minyatür ölçekte jdjdkd
Soran1 yılBu güzeldi @OrganIQ
Soran1 yılNe bilim bi baktım oldu
- 1 yıl
Oldu mu sana 55 😂😂 Ya aslında siz sohbeti bitirmiştiniz ama ben atlamadan duramadım, soğuk bile olsa o an espri yapasım geldi çünkü 😂 Benim yüzümden bu kadar uzadı, ikiniz de kusura bakmayın rica ediyorum 😅
@OrganIQ güzel örnek 😆 Hayatımızda ki insanları da şöyle pat diye kaldırabilsek ve bi daha görmesek ve hatırlamasak hiç var olmamışlar gibi, mükemmel olur djxkxfjcjeksk
Soran1 yıl@Göktuğ_07 kusur yok keyfine bak
Aile & Toplum konusunda 497 cevap paylaştı. Var olan insan kimliğimizin altında bu tarz değerler alt dal gibi kalıyor. İnsan belli başlı etiketlere tabi olmaktan çok daha fazlası olabilir.
İnsan olmak için gereklilikleri kökenlerde, ahlaksal değerlerde, toplumsal yargılarda aramamak gerek. Bu tabuların dışına da pekala çıkılabilir. Sadece insanların çoğu bunu arzulayacak kadar bilinçli değil.
İnsan kendi eylemlerinin ürünü olabildiğini fark ettiği sürece geriye kalanlar odak dışında kalan bulanıklık olacaktır.22 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle..
Bilince takılıp kaldık belkide esas sorun buydu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
"Aramızdaki temel fark ne, biliyor musun? Sen insanlara baktığın zaman üniformalar, bayraklar ve din görüyorsun!"
"Peki, sen ne görüyorsun bakalım?"
"İnsan, sadece insan. Seven, acı çeken, acıkan, üşüyen, korkan bir insan."
serenad, zülfü livaneli
22 Yorumla
Soran1 yılEline sağlık
1 yılBende biraz Türkçülük var ama bana biri herhangi bir ırkçılık yapmazsa sıkntı yok. Yaşadığım vatan ekmeğini yediğim topraklara hizmet etmek çıkarlarını savunmak önceliğim ama insan olabilmenin temeli de budur bana göre. Kendi vatanını düşünmeyen başka kökenleri de düşünmez. Kendimizi öncelik olarak saymazsak kimseyi sayamayiz. Bu biraz da şey gibi oksijen maskesini ilk kendine sonra yanındakine çünkü sen ölürsen yanındaki sana muhtaç olduğu esnada o da ölür. Bu konu derin bi konu bu şekilde özet geçebilirim☺️✋
17 Yorumla
Soran1 yılDüşüncene saygı duyarım : )
- 1 yıl
Teşekkür ederim beden senin düşüncene saygı duyarım :)
Soran1 yılNe düşündüğümü biliyor musun : )
- 1 yıl
Saygı çerçevesi içerisinde ise bilmeme gerek yok saygı duyuyorum:)
Soran1 yılAnladım.
Soran1 yılTeşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim ☺️✋
Çok önemliymiş onu anladik. Ukrayna'dakiler mesela Avrupa kökenli olduğu için çoğu Avrupa ülkesi kucak açtı. Rusya'yı deccal ilan ettiler ama iş Orta Doğu'ya gelince insanlar ölse de olur
11 Yorumla
Soran1 yılÜzücü çok üzücü bir durum.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılInsan olabilmek, kökenlerden çok, onlardan ne öğrendiğimizle ilgilidir.
Geçmişimiz bizi şekillendirir, ama kim olduğumuz, neyi seçtiğimizle belirlenir.
14 Yorumla
Soran1 yılElbette arkadaşım öyle.
Nasılsın iyi misin- 1 yıl
Iyiyim 🤗
Umuyorum, sen de iyisindir
Soran1 yılİyi olmana sevindim. Bende iyiyim teşekkür ederim.
- 1 yıl
Ben de iyi olmana sevindim, rica ederim 💯
1 yılİnsanlar kökenlerini seçemez. Bunlar illaki yaşayış biçiminde etkin rol oynar ancak bir noktadan sonra kendini kendi geliştirir
11 Yorumla
Soran1 yılElbette
1 yılBi miktar gerisi kişide bitiyo. Bahaneler ölmez, köken değiştirir.
11 Yorumla
Soran1 yılHımm. Düşündürdü
1 yılBen çok uluslu bir aileden geliyorum mesela kökenimi nereye dayayacaklar ki o kadar önemliyse?
110 Yorumla
Soran1 yılİnsan olmak için , bence kökenlerin pek bir önemi yok. İnsan olarak kalabilmene etkisi olur mu bilmiyorum tartışılabilir.
Soran1 yılMesela sert bir mizacım ve saman alevi sinirimle ( bazen çok daha uzun süreli sinir krizlerine sahibim )
Ne kadar insan olarak kalabilirim tartışılabilir.- 1 yıl
Köken sadece belli başlı şeylerin şekillenmesinde yardımcı olur onun haricinde hiçbir işe yaramaz 😂
Soran1 yılBunu duyan biyologlar intihar etti ahaahah : )
Soran1 yılAma kendince haklısın. : )
- 1 yıl
Ahahahs biyolojik kısımdan yaklaşmıyorum ki ben olaya... Biyolojik olarak bakarsak hayvan hücrelerine sahibiz ama bizi onlardan ve diğer varlıklardan ayıran nokta tam olarak beynimiz. Kendi irademize bağlıyız. Bunu ruh olarak da adlandırabiliriz ki ruhumuz kökenden etkilenir ama biyolojik kısım kadar yüksek seviyelerde değil 🤷🏻♀️
Soran1 yılLulunun içinden biyolog çıktı : )
Sustum aahaha : )- 1 yıl
Liseden kalma bilgilerle biyolog da oldum maşallah bağaa 😂😂
Soran1 yılEle ele : )
- 1 yıl
😂😂😂😂
- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yılİnsan olmak ve köken ırkçılık mi yani
14 Yorumla
Soran1 yılİşte falanca milletten olan insandan adam olmaz , bundan olmaz şundan olmaz gibi
Diyorlar ya hani
Soran1 yılGerçekten bu tür şeyin insan olmakla ne kadar alakası vardı.
- 1 yıl
Alakası yok insan insandır 5 parmağın 5i bir değil
Soran1 yılElbette
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılPek bir önemi yok ya
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı.
1 yılHiç önemli değil.
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler
1 yılKanında olacak bence
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası