Benim gibi DNA testi yaptırarak bunu öğrenebilirsiniz mesela. Atalarım İran ve Kuzey Kafkasya (azerbaycan)'dan gelmişler. Ya zaten tip olarak da zaten türklere pek benzemiyorum. En azından yurtdışında yaşadığım için yabancıların tahmini o yönden olmuyor. Sizin kökenleriniz nereye dayanıyor :))?
Orta Asya :D Tarih kitaplarındaki Türk tanımına tam olarak uyuyorum. Hafif çekik gözlüyüm, ortalamanın biraz üstünde boyum ve geniş omuzlarım var. Tarih kitaplarında Göktürklerle ilgili ne yazıyorsa hepsi bende var :D Genetik okuyorum ve bir gün genetik test yaptıracağım, bende merak ediyorum.
Türkler tek bir fenotip yok, bir çok fenotipe sahipler. Avşar Türkleri genellikle dediğin yerde yaşadılar tarih boyunca ve esmer olmaları ile ünlüler, belki Avşar Türkü olabilirsin.
Var ama baskın değil ve baskın olmayan gen fenotipe yansımak zorunda değildir. Orta Asya'dakiler çok çekik olsalarda bu Çinin etkisinden, Eski çağlarda Türklerin çok çekik değildi.
Genel olarak Yunanistan/Girit, bir kısım Makedonya ve diğer kısımda Anadolu topraklarında 1000 lerce yıldır kalmışlar.
DNA testimi yaklaşık 2-3 yıl önce yaptırmıştım, ABD deki bir DNA firmasına ve gayet iyi detaylı bir şekilde gösteriyorlar DNA ların kodlarına kadar, hatta dönem dönem atalarının nerelerde yaşamış olabileceğine dair bilgilerde gösteriyorlar. DNA araştırması yaptırılırken firmaya dikkat edilmeli, önüne gelene yaptırırsan yalan yalnış ve saçma şeylerde çıkabiliyor.
23andme yi biliyorum orasıda iyi fakat ben familytreedna. com dan yaptırmıştım, videoda bu kadar detay gösteriyor https://www.youtube.com/watch?v=0xEYQ30R1BA gayette güzel. Birde bitane daha var MyHeritageDNA diye, sanırım Alman firması.. o güzel değil tavsiye etmem.
Dna testini nerden ve nasıl yaptırdın? E devletten ve ailemin anlattıklarından bildiğim kadarıyla biraz karışık olsak da baba tarafı Bosna
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Merhaba, 23andme ve MyHeritage'den yaptırdım. İnternet'den DNA kiti sipariş ediyorsun, küçük bir şişenin içine tükürüp geri yolluyorsun. 23andme öneririm, en iyi şirket olduğu için. Yaklaşık 100 $
genelde annemin rus olduğunu söyleyince dm kutumda 500 erkek yazmış oluyoda güzel misin falan diye yani hava atmak istemiyorum ama rusum ve aşırı güzel değilim.10 üzerinden 6lık gibi
yorumlara türklerde orta asya geni vardır yazmıssın ne yazikki artık öyle bişey kalmadı herkes karıştı balkanlardaki birçok slav türkleştirildi sonra türkiyeye göç ettiler şuanda batıdaki türklerin çoğu slav ve rum asıllı izmire ya da çannakkaleye falan gidersen görürsun zaten avrupaliya benziyorlar doğudakiler ise araplar ve kürtlerle karıştı ben karslı bir türküm burdaki türkler kürtler ve araplara benziyor
bu arada evet azerbeycanlılar iranlılar türklere benzemiyor onlar esmer tenli siyah saçlı oluyor burunlarıda bi değişik oluyor senin türke benzememen normal
Türklerin ataları orta asyadan geldiği için... Evet iranlılar genelde esmer olur, ama hepsi değil, kardeşim mesela tip olarak jugoslavlara benziyor, kumral ve beyaz tenli olduğu için sjksks. Bu arada azerilerin çoğu esmer değil
türklerinde hepsi beyaz değil İzmir çanakkale gibi batı yerlerindeki insanlar beyaz tenli avrupalıya benziyor genlerinde rum ve slavlık var çünkü doğudakilerde esmer olup araplara benziolar