Yaşam Memnuniyeti Araştırması'na göre, 18 yaş ve üzeri bireylerin %49,6'sı 2024 yılında mutlu olduğunu belirtti. Hani her 2 kişiden biri :) Bu oran, 2023 yılında %52,7 oranındaydı.
Mutluyum.
Değilim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
TÜİK'e göre, Türkiye'de yaşayan her iki kişiden biri mutlu. Siz mutlu musunuz?
Mutluluk tanımı kişiden kişiye değiştiği için araştırmalar hiç objektif bir sonuç vermez. Mesela ben mutluyum. Çünkü ailemi, sağlığımı, dostluklarımı ön planda tutmayı öğrendim. Olumsuzlukları özellikle de geleceğimizi etkileyen canım ülkemin berbat bir şekilde yönetilmesini, ekonominin çok kötü olmasını "hâmil-i kart yakînimdir" torpillerini elbette kabul etmiş onaylamış değilim fakat bunun için kendimi üzmeden mücadele edebilirim. Zamanında değiştirmeye gücüm yetmeyecek şeyler için üzüldüm de ne oldu. Olan bana oldu ve sevdiklerimi üzdüm. Mutluyum fakir de olsam mutluyum.
TÜİK bir devlet kurumu. Ve kesinlikle bağımsız bir kurum değil. Bu istatistiğin üzerinde oynanıyor.
Bu ülkenin insanlarının muhtemelen %90'ı mutsuz. Gelelim sebeplerine.
Gelir dağılımı adaletsizliği ve vergi eşitsizliği var.
Hukuk yok. Adalet sadece siyasetçiler için var. Rant sağlayan zengin kesimler için var.
Sokaklar güvenli değil, mafyavari örgütler cirit atıyor. Bu ülke de kadın ve çocuk tacizcileri serbest bırakılıyor.
Bu ülkede parası olana adalet var. Dar kesimliye adalet yok.
600 dolar ile geçinmeye çalışan asgari ücretli var. 400 dolara yaşamaya çalışan çıplak gezen emekli ordusu var.
Bu ülkede 100 bin tl maaş alabilen için bile, konut sahibi olmak artık çok zor. Dar kesimliler kiraya ve simide çalışıyor.
Hayatı boyunca yurt dışını bırakın Akdeniz'in herhangi bir beldesinde tatil yapamayacak milyonlarca insan var.
Kısaca neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Neresinden baksanız utanıyorsunuz. Her taraf hırsız ve çetelerle dolu. 1950'lerin Meksika'sına döndü Türkiye.
TÜİK millete zorla anket yaptırıp ankete katılmaz isen 10 bin TL ceza edersin diye zorlar ise hemde 1 ya da 2 yılda bu anketi 3 ya da 4 kere yapar istersn katılma bak nasıl cezada kesiyor TÜİK hikaye.
TÜİK enflasyon oranlariyla tartışma yaratmıştı ama bu araştırmayla anlaşılıyor ki çok da takip etmemek lazımmış... her iki kişiden biri mutlu hem de Türkiye de...
Türkiye dünyanın en mutlu ve en TÜİK'ehuzurlu ülkeleri listesinde hep birincidir. Ama sondan birinci. Kendimizi kandırmayalım ve acı gerçeklerle yüzleşelim. TÜİK e bakarsak enflasyon düşük, işsizlik düşük. Gerçekler öyle mi, maalesef ki değil.
Doğrusu, Türkiye , TÜİK e göre dünyanın en mutlu, en güvenli ve en huzurlu ülkeleri listesinde hep üst sırada gibi lanse edilip pembe bir tablo çizilebilir. Ama gerçekte sondan birincidir. Düzeltiyorum.
Tüik verilerine pek güvenmiyorum sokağa çıktığımda mutlu insan görmüyorum herkes yorgun bitkin bıkkın 12 yaşındaki küçücük çocuklar bu ülkeden nasıl gideriz derdinde
Bana neden hep mutsuz kişiler denk geliyor acaba... Bu mutlu olan %50 lik kesimin nerede yaşadığına dair bilgi varsa paylaşır mısınız? Oraya gideceğim :)
en ufak bir şeye mutlu olacak ufacık bir şeyde kendimize eğlence yaratacak insanız fakat ekonomi o kadar zorluyor ki insanı insanlar aksam eve ekmek parasını nasıl götürcem diye düşünmekten başka bir şey düşünemiyor bu oylamayı milletvekilleriyle yaptılar herhalde 🤓
Bu zam olacağı zaman birden bira enflasyon düşüren Tüik mi? Güldürmeyin Allah aşkına, bakın bir anlığına mutlu oldum. Mehmet Şimşek duymasın sayacı takıverir. 😅 Zaten aşçı, uşağa, uşak bahçıvana... tövbe, tövbe.
TÜİK ülkenin en güvenilmeyen kurumları arasında liderliğe oynuyor. Hiç bir istatisligine inanmam.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
siyaset olsun futbol olsun vergiler olsun. adaletsiz sekilde gösterilen habeler olsun hrpsi psikolojimi bozuyor. neye mutlu olayim. yasliligima dogru savas gelecek diye korkuyorum.