Arkadaşım adına endişeleniyorum?

Çok sevdiğim bir arkadaşım var. En yakın arkadaşım da diyebilirim. Ailesiyle defalarca kez konuşmaması gereken biriyle konuştuğu için tartışma yaşadı. Konuştuğu kişi ne yaşantısına ne ailesine ne de kanunlara uygun birisi değil. Kaç kere bu şahıs yüzünden ailesiyle, özellikle abisiyle arası bozuldu ve büyük kavgalar etti ama asla vazgeçmiyor. En son ailesi tekrar öğrendiği için ayrılmak mecburiyetinde kaldı. Ailesi beni çağırıp sen kızımızı toparlarsın onun yanında ol onu teselli et ve vazgeçmesi için ona doğru yolu göster dedi. Arkadaşımla uzun uzun konuştum anlattım. Anlarmış gibi yaptı fakat hiç birimizi dinlemeyip yine o çocukla gizli gizli konuşmaya başlamış. Çok güzel bir yaşantısı ve ailesi var elinin tersiyle bu güzel hayatını itip o bataklığa girer diye endişeleniyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Ailesi hala ayrılık acısı yaşadığı evrede olduğunu sanıyor ve bana sık sık yanında ol o şahıs tekrar aklını çelmesin, bir şey olursa bize haber et diyor. Görüyorum fakat arkadaşım normalde o kadar iyi bir insan ki sadece duyguları ile hareket ettiği için asla onu kıracak bir harekette bulunamıyorum. Bu zamana kadar beni hep destekleyen canım arkadaşımın bu durumunu ailesine tekrar anlatamıyorum çünkü güvenini sarsmaktan çekiniyorum. Arkadaşım duygusallığıyla her türlü yanlış kararı alabilecek potansiyele sahip birisi. Onun için çok endişeleniyorum ne yapmalıyım?
Arkadaşım adına endişeleniyorum?