Ben de önceden düşünüyordum ama artık düşünmüyorum, neden derseniz koca evreni bile farklı şekilde ve düzeyde yaratmış , eğer bir suret ya da akıl edebilecek kadar bir şey olsaydı o zaman zaten yine eksik olacaktı ama evren ve dünyada ki hatta evrendeki her şeye baktığımızda farklı şeyler görüyorsak demek ki aklımızın küçüklğünde değil
Allah’ı insan gözünden bir şekilde tasvir etmek zor. İnancımda Allah, görünmeyen, her şeyin yaratıcısı ve her şeye kadir bir varlık olarak kabul ediyorum. İnsanların algıladığı gibi fiziksel bir şekli ya da görünümü yok. O yüzden Allah’ın nasıl göründüğüyle ilgili bir düşüncem yok. İnanışımda, Allah’ın her şeyde ve her an var olduğuna, yarattığı her şeyde bir izinin bulunduğuna inanıyorum. Önemli olan O'na inanmak, O'na güvenmek ve doğru yolda yaşamaktır.
Böyle bir seyi dusunebilmeniz imkansızdır. En yakin zamanda 1900 de yaşamış birine zamanda yolculuk yapıp, TV yi ve simdiki cep telefonlarini anlatamazsiniz. Hayal dahi edemezler. Onun için gördüğünüz maddesel bir seyi hayal etmeyin. Kayış atlarsiniz😊
Ben ilahiyatçıyım. Allah ne madde nede insan aklının kavrayabileceği bir mahiyettedir. Allah herşeyi yarattı ve aklımızı zekamızı da ayrıca bizim zekamıza bir sınır koydu biz görünmeyeni bilemeyiz evet hissedebileceğiniz bir şeyler olur ancak tam algılayamayız. Bende çok düşündüm nasıl görünüyor diye ama bilemeyeceğiz. Ahirette bilip bilemeyeceğimiz bile kesin değil.
Mesela zamanı Allah yarattı. Aslında Allah yaratmasaydı zaman denen kavram yoktur. Ayetlerde geçen Allah'ın eli yani Allah'ın gücü anlamındadır. Cinsiyeti Allah yaratmıştır. Allah hem toraktan hem nurdan varlıklar yaratmıştır ayrıca dumansız ateşten de varlıklar yaratmıştır. Allah üç boyut yaratmıştır insanlar hayvanlar ve görünen eşyalar birinci boyuttadır. İkinci boyutta görünmeyen varlıklar yaşar insanların boyutuna geçmeleri yasaktır. Üçüncü boyut ise öldükten sonra ve kıyamet kopunca yaşayacağımız boyuttur.
Bu sorunun cevabı kişiden kişiye göre değişiyor tabii. İnançlarımızda Allah’ın bir şekli, sureti olduğuna dair bir bilgi yok. Ama bu hayal etmeye çalışmamızın arkasında bir anlam arayışı var bence. Allah’ı bir varlık olarak değil, sevgisi ve merhametiyle hissetmeye çalışıyorum. O her yerde ve her şeyde diyebilirim. 🍃✨
Senin de kendi iç dünyanda O'nu nasıl hissettiğin, senin kişisel yolculuğun aslında. 💫 Allah’ın bizim hayallerimizin ötesinde bir kudret olduğunu düşünüyorum ve kalbimde O'nun sevgisini taşımak bana yetiyor. ❤️
Akla gelen her türlü düşünce de ki tasvir Allah değildir ve olamazda. Allahın zati ve subiti sıfatları var.99 ismi ve anlamı var. Mekkeli müşrikler peygamber efendimize senin Allahın nasıl bir şey , nerede , niye göremiyoruz diyince ihlas suresi nazil oluyor. Buralardan somut değil ama soyut olarak tahayyül edilebilir.
Allah'ı görmek ancak ahirette herkes takvasına göre olan yakınlık ile görecek yani kimi yıldız gibi kimi ay gibi görecek yakınlık anlamında soru dini açıdan sakıncalı
ben küçükken Allah'ı erkek, ışığı olan birisi olarak hayal ediyordum. yani parlıyor öyle hayal ediyordum. ve ben şöyle sanıyordum "Allah nasıl gözüktüğünü bana ve tüm insanlara doğarken bu bilgiyi veriyor" yani ben öyle biliyorsam herkes öyle hayal ediyor saniyordum
Ya baco. Boyle seyleri sorgulamak adi altinda kucultmeye gider. Tövbe haşa. Simgesel soyle bari. Tanri falan de mesela. Oyle olur olmaz cumlelerde alelade kullanma.
Allah demekle tanrı ne fark ediyor? Allah desek tanrı de, tanrı desek Allah de diyorlar. ne yaparsam yapayım insanlar hep elestirecek bir şey bulur o yuzden çok kasmıyorum. sende kasma
Hayal etmek caiz değil. Çünkü hayalimizi de o yaratır. Yani yine mahluk hayal etmiş oluruz. Onun yarattığı uçsuz bucaksız evren büyüklüğünü, canlılar, dünya bilgisinin sınırsızlığını gösterir, bunları düşünebiliriz
Allah'ın tam suretini bilemeyiz onu bu dünya da görmeye dayanacak gücümüz yok eğer görseydik yok olurduk İnşallah Cennetlik olanlar Cennet de görecektir
Allah görünmeli mi? Allah bir beden içinde olmalı mı? Tarih boyunca cinler, şeytanlar, melekler hep bir figür olarak çizilmiş fakat ben buna inanmıyorum.
Hayır.. Allah -Yaratıcıyı göremezsin.. İdrak edersin ve tecelli edebilir sıfatları gibi nuru örnek.. Kendisinin bir sureti bir görünüşü yoktur.. Kendi indinde vardır o
hayal edilemicek bir şey yani akıl mantık yetmiyor bunu düşünmeye
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Allah bütün insanlara kendi ruhundan kendi nurundan üfleyerek hayat vermiştir ben Allahın hani filmlerde böyle gözleri kör eden bir ışık demeti var ya öyle olduğunu düşünüyorum nuru ışığı gözleri kör ediyor o kadar güzel.