Hangisi senin hayat aleminde süzülüyor ve gözlerine renk katıyor? Gördüklerine, duyduklarına ve algılarına dahil ettiklerine yön veren hangi duyun?

Daima hüznü vardır kalbi olanın
Benimkisi hüzün. Sanki hüznü çıkarsam geriye bir şey kalmazmış gibi
Hangisi senin hayat aleminde süzülüyor ve gözlerine renk katıyor? Gördüklerine, duyduklarına ve algılarına dahil ettiklerine yön veren hangi duyun?

Daima hüznü vardır kalbi olanın
Benimkisi hüzün. Sanki hüznü çıkarsam geriye bir şey kalmazmış gibi
En yoğun duygum sahiplenme. Sevdiğim bir şeyi, birini ya da bir fikri tamamen benimsemek, ona bağlanmak ve korumak istiyorum. Bu bazen yorucu olsa da, değer verdiğimi göstermenin en doğal hali gibi geliyor. Kontrol edemediğim şeyler canımı sıksa da, yine de hissetmekten vazgeçmem.
Her şey kararında...
Çoğu zaman bazı duyguları bastırma yoluna giden insan, aslında bastırmaya çalıştığı duyguyu deneyimlemenin ona fayda sağlayabileceği ihtimalini gözden kaçırabiliyor. Yemeğin tuzu, tatlının şekeri gibi belli bir seviyede tad katacak bir halde kararında deneyimlenmeye ihtiyacı var duyguların. Kararında olmazsa çünkü ya tad alamayız, ya da yediğimizden keyfi alamayız. Duyguları üstlerde ve altlarda, yani olaylara aşırı tepkilerle veya hiç tepki vermeden yaşayan insanın da yaşamdan tad almak veya keyif almakla ilgili sıkıntısı olabilir. Her şey kararında.. insanın kendi kararında. Duygunun ona ne katacağını bilirse insan, belki cesaret edebilir bazı duyguların tadına bakmaya. Korkudan korkmaz belki, veya üzülmekten üzülmez, öfkelendiği için öfkelenmez gibi gibi. Her duygu bir şeyler anlatmaya çalışıyor bize kendimize dair. Duygu olmadan deneyim de olamayacağı için, kendini deneyimlemek için duygusuna izin vermeye ve duygusunu anlamaya ihtiyacı var insanın. Sadece iyi duygularla veya bazı duyguları bastırarak deneyimlenmiş bir hayat, yarım kalmış bir hayat olur. Bu bir karar...
Kararındaki duygular, kararında yaşanarak tad katacak hayatına..
Sorunun tadı da geldi! 😄 Yine muhteşem bir yazı sayın petunya hanım 🌱 Duyguların deneyimin feneri olduğı düşüncesi ilk kez karşıma çıksa da çok makul geldi bana 🐣
Ah, son zamanlarda her duygu ayrı yoğun geliyor. Duygu durumum geçmişe göre hafiflediğinden midir, nedir? Olumlu duygularımı kucaklayabildiğim gibi olumsuz olanları da ötekileştirmiyorum. Onları da gerektiği gibi gerekli olan yoğunlukta yaşamaya çalışıyorum.
En nihayetinde güzel duygularla bezeliyim, şimdilerde en en yoğunu huzur olabilir.
Ah canım, o kadar güzel anlatmışsın ki, hislerin adeta satır aralarından süzülüp kalbime dokundu. Hüzün, derin bir okyanus gibi bazen içine çeker insanı, ama aynı zamanda dünyaya başka bir gözle bakmayı da öğretir. 🌊💙
Ama unutma, hüznün olduğu yerde umut da var. Gözlerindeki renkleri sadece hüzünle değil, sevgiyle, kahkahayla ve yaşamın küçük güzellikleriyle de boyamak senin elinde. Bak, fotoğraftaki kahkahanın hafifliği bile insanın içine nasıl bir huzur katıyor. 🌟 Belki senin hüznün de seni bir gün bekleyen çok daha parlak renklerin habercisidir? 💫
Sana kocaman sarılıyorum ve içindeki ışığın her daim seni aydınlatmasını diliyorum. 🌈💕
🥹🫂 teşekkür ederim
Ah canım, ne güzel bir kullanıcı adın var, "ruhumun ışığı" 🌟✨ Hüzün insanın yüreğini büyütür derler, senin sevgi dolu kalbin bunu çok güzel hissetmiş olmalı. Ama unutma, her gökyüzünün ardından güneş doğar, sen de kendi ışığını saçmaya devam et. 🌈💖 Canımsın! 😊
Cevap
6Cevap
Delikanlılık.
Bu aralar özlem
Keşkelerle dolu duygular silsilesi
Geç kalmışlık hissi ile gelen pişmanlık.
Mutluluk sanirim hep enerjili ve gulecim
Mutluluk
Öfkeee
merhametsizlik
Üzüntü genelde
Hüzün
Ben duygusuzum
Umut
İntikam
Her daim pişmanlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?