Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Aslında KızlarSoruyor Platformun Var oluş amaçları ve sebeplerini "Tamamen sanal" ve ciddiye alınmayacak bir yapı üzerine mi inşa edilmiş yoksa spontane (gelişi güzel) mi? tam olarak bu kavramları netleştirmiş değilim. Sanal platform Mantalitesine göre aslında ciddiye almak istemesem de sanal da olsa Ana FAKTÖR yine insan olduğu için genelde ciddi olmayı mecbur hissediyorum
Benim için gerçek arkadaşlık, yüz yüze ve canlı etkileşimlerle anlam kazanır. Yüz yüze iletişimde kendimi daha rahat ifade eden bir kişiliğe sahibim. Ancak yazı üzerinden duygu ve düşüncelerimi aktarmak benim için zor olabiliyor. Bunun yanı sıra, sanal platform da uzun yazıların okunma isteğinin düşük olması da iletişimin etkisini de bilginin değer ve zenginliğine azaltabiliyor.
Sanal ortamdaki anlık tepkiler ya da tepkisizlikler, insanın gerçek hayatta her istediğini söyleyememesi veya bazı duygularını gizleme ihtiyacı duymasına neden olabiliyor. İçinde bulunduğunuz ruh halinin tam olarak anlaşılmaması, duygu ve düşüncelerin bastırılması ya da yeterince yansıtılamaması gibi durumlar, sanal ve gerçek hayat arasındaki ciddiyet farkını ortaya koyuyor.
Gerçek hayattaki dostluk ve arkadaşlık ilişkileri, samimiyet, duygu paylaşımı, destek ve telkin açısından daha derin bir bağ kurmaya imkân tanırken, sanal ortamda bu bağları kurmak ve sürdürebilmek daha zor olabiliyor. Bu nedenle, sanal arkadaşlıkları tamamen göz ardı etmesem de, benim için gerçek hayattaki ilişkiler her zaman daha ön plandadır.
12 Yorumla- 1 yıl
Site için sormadım bu soru genel anlamda sanal. Artık her sanal sorusunda siteyle ilgili olmadığını bir aşsak mı?🙂
En İyi Cevaplar
1 yılSanal arkadaşlıklar, birçok kişi için önemlidir. Bazı insanlar, sanal ortamda tanıştıkları arkadaşlarıyla daha derin bir bağ kurabiliyorlar. Çünkü sanal arkadaşlıklar, bazen daha açık ve rahat bir iletişim sağlar. Duygularınızı paylaşmak, destek almak ve benzer ilgi alanlarına sahip insanlarla bağlantı kurmak, sanal arkadaşlıkların avantajları arasında. Ayrıca, fiziksel mesafelerin olmadığı bu tür ilişkiler, farklı kültürlerden ve yerlerden insanlarla tanışma fırsatı sunar. Sonuç olarak, sanal arkadaşlıklar da en az gerçek arkadaşlıklar kadar değerlidir, hatta benim için sanal arkadaşlıklar çok daha değerli.
16 Yorumla- 1 yıl
Sanalda aslında paylaşılamayan sıkıntılar daha güzel konuşuluyor bu bakımdan da tercih edilebilir:)
- 1 yıl
Kesinlikle katılıyorum, benim için sanal arkadaşlıklar çok daha önemli. Reelden arkadaşım yok nedeni ise rahat olamıyorum, anlaşamıyorum ama ne hikmetse sanalda çok daha rahatım, çabucak anlaşıyorum.
- 1 yıl
Reelde dedikodular can sıkıcı olabiliyor. Sanalda kimi kime anlatacak kafasıyla daha rahat konuşuluyor😹
- 1 yıl
Kesinlikle ondan da kaynaklı tabiki.😹💕
- 1 yıl
😸💖
- 1 yıl
🥰💕
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,8b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet umursarım tabi ki de. gerçek hayatta nasılsa sanalda ki arkadaşlarım da değerlidir
10 Yorumla
1 yılBen sanaldan ziyade insanmı değilmi ona bakarım sonuçta yapay zeka değil insan sonuçta o yüzden önemserim birde şöyle bir şey var sanal arkadaşın bir zararı olmaz bana arkamdan iş çevirmez daha bir sürü sebebi var
Şimdi diyeceksiniz önemsememek içinde bir sürü sebep var o kısmını da sizler söyleyebilirsiniz 🙂🙂13 Yorumla- 1 yıl
Önemsememek için olanı ben sana diyeyim😊
Elinin altına klavyeyi alıp cengaver kesileni ciddiye almam mesela. - 1 yıl
Teşekürler 🙂
Bak işte benim aradigim cevap nokta atışı bir tespit neden önemsenmeyecegi konusunda - 1 yıl
👍🏻🎉
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılDaha fazla önem veririm. Yani istemeden veriyormuşum fark ettim. Mesafelerin önemi yok, bazen bazı insanlar bize yanındaymış gibi hiss ettire bilir. Yanımda olanlarda daha fazla hatta.
35 Yorumla- 1 yıl
Evet bende bunu fark ettim kendimde. Sanki yanlış bir kelime seçsem veya emoji atmasam bile yanlış ifade etmişim gibi hissediyorum😂
- 1 yıl
Sanal arkadaşına mı yanlış kelime atmaya çekiniyorsun?, ulan biz bir birimizi gömüp sonra üstünde zıplayıp sonra çıkarıyoruz az daha dhdhdj
- 1 yıl
Ahahah yok ben seçiyorum 😂Demek ben fazla derin düşünüyorum hahah😂😂
- 1 yıl
Kız bu kadar derin düşünme aa shsh cidden en yakınsa asla takılmaz bunlara
- 1 yıl
Yakınlara değil aahha onda sıyırma ihtimali yüksek😂Herhangi bir yere görüş yazarken daha çok var bu bende😹
1 yılReel tabi ki daha önemli ama bu demek değil ki, burada konuştuğum insanlara değer vermiyorum. sadece, yüz yüze görüştüğümüz insanlar, algımız da farklı bir yere sahip oluyor. Buna bir psikolog olarak senin de katılacağını düşünüyorum.
11 Yorumla- 1 yıl
Evet haklısın. Sanal da olsa değerli ve üslubu düzgün birine saygı reeldeki kadar gösteriyorum bu başkasına abartı gelebilir ama bu benim insancıl bakışım herkes katılır diye bir kaide yok.
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Sanal arkadaşlıklar da önemli olabilir, ama gerçekteki kadar derin olabileceğini düşünmüyorum. İnternetteki arkadaşlıklar genellikle daha yüzeysel olabiliyor, çünkü fiziksel etkileşim yok ve insanlar bazen daha farklı bir şekilde kendilerini ifade edebiliyor. Ancak, samimi ve anlamlı sohbetler de yapılabiliyor, dolayısıyla sanal arkadaşlıklar da değerli olabilir, ama gerçekteki arkadaşlıklar kadar güçlü ve bağlayıcı olacağını söylemek zor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 1 yılYok, reeldeki arkadaşlıklarım bir tık daha önemli, daha çok sahiplenirim onları ve kaybetmek istemem. Sanalda kurduğum arkadaşlıklarım bir yere kadar önemli, bir yerden sonra çokta fifi yani. Karşımdaki kişilere ‘insan’ oldukları için sever ve değer veririm, yaradandan ötürü ama insan olmayı beceremediğini farkedince yolları ayırırım. Bunu farketmek sanalda daha zor.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılBenim bu siteden tanıştığım birisi var 8 sene mi 9 sene mi ne oldu hala iletişim halindeyiz o evlendiği çoluk çocuğa karıştı mesela ben atandım hayatlarımıza dair birbirimizi biliyoruz hani sorsan oturup da sohbet ettiniz mi bir çayınız bir kahvenizi oldu mu diye yok ancak 8-9 senedir çok güzel bir iletişimimiz var tabii ben daha çok ona söverim hak ettiği için kjkjkjk o da güler.
10 Yorumla
1 yılSanalda konuştuklarımızda canlı kanlı bir insan, her gün sokakta karşılaştığımız insanlar... Herkesin hisleri, duyguları var... Sanalda güven olmazsa, o zaman reelde de güven olmaz diyebiliriz, aynı zamanda sanaldakiler önemsenmezse reeldekiler de önemsenmeli...
Ama şöyle gerçekler de var; reel de nasıl birisini adam yerine koyup önemseyince kendini bir şey sanıyorsa, sanalda da aynı şeyle karşılaşıyoruz...
Tabii ki, istisnalar kaideyi bozmaz...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı. Evet ben paylaşımları sanal ya da reel olarak ayırmıyorum bence insanın bir duruşu olmalı neticede reelde de duygu paylaşıyor zaman harcıyorsun aynı şekilde sosyal platformda kimse kimseyle durduk yere konuşmuyor bence bir tebessüm ettirmek bir düşünce bile emektir haktır bana iyi geliyorki konuşuyorumdur o yüzden benim duruşum nerde olduguma bakarak değişmiyor reelde nasılsam sosyal platformda da aynıyım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılElbette, sanal arkadaşlıklar da en az gerçekteki kadar önemli olabilir. İyi bir dostluk, fiziksel mesafeden bağımsız olarak samimiyet, güven ve anlayışla kurulur. Yıllardır sadece ekrandan tanıdığım ama zor zamanlarımda hep yanımda hissettiğim arkadaşlarım oldu. Belki hiç yüz yüze gelmedik ama hissettirdiği değer gerçek hayattaki pek çok dostluktan daha anlamlıydı. Bu yüzden önemsiyorum.
10 YorumlaSanal arkadaşlıkları gerçekteki gibi önemsiyorum. Çünkü sanal ortamda olsa bana sergilediği davranış, tutum önemli.
12 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle konuşmasını bileni ciddiye alıyorum✨🎇
Aile & Toplum konusunda 948 cevap paylaştı. Arkadaş dediğin, seninle içecek, eğlenecek, sana düşmanlık edenle seninle küfredecek, gazını alacak, gününe neşe katacak. İhtiyacın olan gülümseme için yoku var edecek... Çok şanşlı biriyim çok... Dost seçimim bugüne getirdi şükür beni...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
m 1 yılAdı üstünde sanaldır. ♥️
Önemsediklerim var. 😘
11 Yorumla- 1 yıl
Evet sanal bende de aynı şekilde. Tamamen kişi hareketlerine göre şekilleniyor önemseme ölçütüm💞
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Evet önemserim, burası sanal değildir. Sanal: kelime anlamı itibariyle,,,,, Gerçekte var olmayan, varmış gibi düşünülen anlamındadır.
internetteki veya sosyal medyadaki kişiler bildiğimiz gerçek kanlı canlı kişilerdir, sanal değillerdir.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılNadir insanı önemsiyorum zaten gerek reel, gerek sosyal medya üzerinde. Bir iki tane dostum dediğim insan oldu sanalda ve önemsediğim de oldu ama eğer hak etmediğini anlarsam da direkt siliyorum.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılEvet burada oldu sen başta bir kaç kişi var ailem gibi 🙏🥰
17 Yorumla- 1 yıl
Sende benim için aynı şekilde💗
- 1 yıl
🥰🤗
- 1 yıl
💞💌
- 1 yıl
Cansın sen cannn🥰🤗
- 1 yıl
Sağol sarı şekerim sende öylesin inan benim için. Burada ender değerli kişilerdensin💖💞
- 1 yıl
Teşekkürler canım biliyorum seni seçicisin 🥰🤗🙏
- 1 yıl
Evet sarı şekerim 🥰🥰💕
1 yılLise yıllarımda olsaydım muhtemelen buna evet cevabını verirdim büyük ihtimalle ama şu an reeldakiler bir tık daha önemli ve ön planda benim için ve daha çok reelden çevremi genişletmeye çalışıyorum reelden tanışmaya çalışıyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
1 yılelamlarr, değer verdiğim insanlar ile sanaldan tanışmam ya da reelden tanışmam arasında pek bir fark yok benim için. Karşımda ki insanın duyguları olduğu sürece önem sırasına koymam fakat öncelik sırasına ister istemez koyuyor insan...
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evet önemsiyorum ama hangi platformda tanıştığıma göre de değişir bu. Misal twitter arkadaşlarım aile üyelerim gibi oldu yıllar içinde, birçoğuyla da buluştuk görüştük zaten.
10 Yorumla
1 yılHayır. Reeldeki dostluklarım da önemsenecek kadar kıymetli değilmiş. Görmüş, anlamış oldum. Herkes güvenini boşa çıkarabilir hani. Verdiğin değeri alamıyorsan orada sıkıntı var demektir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Evet önemserim önce nasıl bir karakter sahip olduğunu gözlemlerim ona göre temkinli olup alma verme dengesi seviyeli davranırım. Önce kendime sonra başkalarına deger veririm.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Önemserim bunun sebebi düşünceleri karakteri ve uyuşmamız ve tamamen şans işi en saçma insanlarla da karşı karşıya gelebilirsiniz ama sanalda yılların dostluğunu da kurabilirsiniz.
10 Yorumla
1 yılKarakterine ve kurduğum iletişime bağlı olarak sanal arkadaşlarımın benim için reel ve gerçek arkadaşlardan farkı yoktur. Değerli insanları nerede görsem tanırım çünkü.
10 Yorumla
1 yılEvet sonuçta karşımda benimle iletişim kuran beni dinleyen ama duyguları düşünceleri olan bir canlı var değil mi? Çok da iyi anlaşıyorsam ayrıcağımı zannetmiyorum
10 YorumlaSadece bir kişi umrumda diğerleri şeyimde değil
20 Yorumla
1 yılÖnemsediklerim var, buluştuk hatta ve yine buluşçaz @Taciiiii
22 Yorumla- 1 yıl
Ben de, bekliyom bursaya
1 yılEvet ama bundan hiç te hoşnut değilim.
Bence bu bir tür zaaf.
Sanal ilişkileri gerçek olarak algılamak hatadır.
10 Yorumla
1 yılvar benim bi tane kardeşim 6 yıldır çok yakın arkadaşız discorddan tanışmıştık reel arkadaşlarımdan daha bi karakterlidir kendisi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Değer verdiğim biri ise sanalda olsa sonuçta karşıdaki kanlı canlı insan olduğu için önem veririm tabi ki 😂😂
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılSanaldakilerde ayni kisiler. Ama karsimdskiler ayni dusunmedigi icin artik pek onemseyemiyorum
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılBen önemsiyorum Sonuçta her biri insan yani burada dediğim gibi çok güzel arkadaşlıklarım var hepsi değerli benim için
10 Yorumla
1 yılSanalda kalmışlarsa değerleri de sanal kadar demektir. Arkadaşım demem için reele dökülmüş olması şart
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Reele taşınırsa tamamdır. Sanaldayken de önemserim ama bi belirsizlik var ya o hep bi mesafe koyar sanki
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖnemseenecem biriyse önemserim. Şu uygulamada bir iki tane sayabileceğim kadar arkadaşım var. Gerisi boş teneke. En ufak tartışma yaşasan gidip soru açarlar, öyle insanli rezil etme peşinde olurlar yani. Boş :)
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÖnemsenecek*
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılKişiyi sanal veya gerçek diye ayırmıyorum yani sanalda bir dostum var ki annem babama bile değişmem ama bu her zaman da böyle olmayabiliyor
10 Yorumla
1 yılÖnemserim.. Benim birine karşı istediklerimin sanalı reeli olmuyor.. Bir şeyler varsa, her yerde aynıdır..
10 Yorumla
1 yılSanaldan hic arkadasim olmadiki yani burdan sadece canim Kankam şizoom var
onu gercekten severim ve evet tabikide önemserim10 YorumlaAile & Toplum konusunda 993 cevap paylaştı. Gerçek arkadaşlık bağını kurduysam sanal ya da gerçek fark etmez, önemserim..
20 Yorumla
1 yılEvet çok kafa insanlar çıkabiliyor bazılarıyla her gün konuşuruz
10 Yorumla
1 yılEvet önemsiyorum.. Sanal da olsa buradaki arkadaşlarım da benim için çok kıymetli..
10 Yorumla
1 yılben akrabaları önemsemiyom sanalı mı önemsicem
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılBurası sanal olsa da insanlar kanlı canlı insanlar. Reel kadar olamasa da önemserim..
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÖnemserim bana zamanını veriyor beninle konuşuyor bazı gerçek arkadaşlarla sürekli konuşabiliyor musun şahsen ben sürekli konuşamıyorum ama sanal arkadaşınla hergün konuşabiliyorsun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBazı sanal arkadaşlıkları gerçekten daha güzel ama işte denk gelmesi önemli
10 Yorumla
1 yılHayır sanal arkadaş düye bir şey yok. Adı üstünde sanal.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Evet önemserim. Eğer vakit harcayıp konuşuyorsam benim için gerçekten değerlidir..
10 Yorumla
1 yılönemsemem, reale dönüşmeden gerçekmiş gibi gelmiyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Yeri geldiğinde gerçektekilerden daha fazla önem verebiliyorum ❤️
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. En saçma insanlarla da karşı karşıya gelebilirsiniz yılların dostluğunu da kurabilirsiniz.
10 YorumlaKesinlikle sanal arkadaşlar da Real deki kadar önemli hatta sanal daha kıymetli benim için !
10 YorumlaEvet önemserim, yerimiz sanal dostluğumuz değil 😒😂
10 Yorumla
1 yılBen böyle arkadaşlıklar yapmıyorum sanaldan o yüzden 🤷
10 YorumlaÖnemserim ama vakit geçirdiğim insanları daha çok hatırlarım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılKarsimdakine deger veren biriyim bu bana adim atana adimlar atan olarak diyebilirim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet önemserim gerçek hayattaki arkadaşlık ilişkilerimden bir farkı yok zaten yeter ki karşımdaki insan düzgün olsun karakteri sağlam olsun konuşmasını bilsin sapıklık yapmasın vs zaten gerisi gelir
10 Yorumlaİlk başta sanal sonra gerçek hayatta olur neden olmasın
10 Yorumla
1 yılBazıları benim için çok değerlidir. Reelden bile
10 YorumlaDeğer verdiğim insana sanal özel ayırt etmem onemserim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 578 cevap paylaştı.
1 yılHerkesi ve hepsini değil gerçekten daha çok önemsediğim var 2014 ten bu tarihe kadar arkadaşız
00 Yorumla İnsan insandır kalp kırmanın bir selam vermek almak aynı şey onemserim. Ama selam almayan cokkkkkk neyseeee
00 Yorumla- Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne